Τι δισταζεις, μωρε;;;Χειμωνα μεσα, καλοκαιρι μεσα+εξω, αλλα οχι τρελες αποστασεις.
Κολαω ειναι η αληθεια
Θα το δω
Εχεις δει να πιάνουμε κανεναν απ τα μουτρα;;;
Μ αρεσει το αβαταρ!!
Τι δισταζεις, μωρε;;;Χειμωνα μεσα, καλοκαιρι μεσα+εξω, αλλα οχι τρελες αποστασεις.
Κολαω ειναι η αληθεια
Θα το δω
Το Ροτ μου απο την αρχη της αποκτησης μεχρι το τελος θα ειναι υπ'ευθυνη μου, στα τσοπανια ειναι πολυ πιο μπερδεμενη η κατασταση...Τι δισταζεις, μωρε;;;
Μ αρεσει το αβαταρ!!->
κολας δεν κολας ολοι καταλαβαμαν τωργια,οποτε.............Κολαω ειναι η αληθεια
Θα το δω
Κολλάει γιατί δεν έχει πεντιγκρί, θα αρχίσετε να ρωτάτε όλοι από που τα πήρε, αν είναι από εκτροφέα ή byb κλπ κλπ. Το έχει δει τόσες φορές το έργο που ξέρει τι τον περιμένει !!Τι δισταζεις, μωρε;;;
Μ αρεσει το αβαταρ!!
Θα προτεινα να μην πονταρεις τα λεφτα σουΓιατί απ' ότι καταλαβαίνω, ροτι από σένα δεν πρόκειται να δω μέσα στην επόμενη εικοσαετία
Μ'αρεσει το avatar με το rottweiler loading χα0χα0χα0αχ0αχ0Οκ, αφου υπαρχει τοση ζητηση για Μητσο Μονιο και Σπιντα... τα υπολοιπα στο θεμα τους
Θα προτεινα να μην πονταρεις τα λεφτα σου
Δεν πρόκειται τόσο περί τύχης, αλλά περί στοχευμένων επιλογών που βασίζονται αφενός στην κατανόηση του προτύπου και αφετέρου στην γνώση.Θελεις ΠΑΝΩ απ' ολα, τα κουτάβια σου να βρουνε σωστα σπίτια, να μεγαλώσουν σε υγιες περιβάλλον και αν ΤΥΧΕΙ (γιατι περι τύχης πρόκειται) να ειναι show potential/μελλοντικοι πρωταθλητές, τοτέ νιώθεις και μια υπερηφάνια και ικανοποίηση που προήλθε απο ΔΙΚΗ σου εκτροφικη προσπάθεια.
Θέλεις να μου πεις οτι στόχους που δεν εχουν πετυχει γενετιστες με εργαστηρια ευγονικης και budget μεγαλύτερα απο αυτο της μέσης ελληνικης βιομηχανίας θα το πετυχει ο εκτροφέας με το ματι; Και οτι σε ενα ζωντανο οργανισμο δεν παιζει τον πρώτιστο ρόλο η τύχη;Δεν πρόκειται τόσο περί τύχης, αλλά περί στοχευμένων επιλογών που βασίζονται αφενός στην κατανόηση του προτύπου και αφετέρου στην γνώση.
Να θυμίσω πως στις εκθέσεις κρίνεται το πόσο κοντά ή μακρυά βρίσκεται ένας σκύλος στον ιδεατό σκύλο που περιγράφεται στο πρότυπο της φυλής του. Αυτό το ιδεατό προσδοκάς σε κάθε γέννα που κάνεις και φροντίζεις μέσω των επιλογών σου να αυξήσεις όσο μπορείς τις πιθανότητες να πάρεις αυτό που θες. Αλίμονο αν το αφήνεις ΜΟΝΟ στην τύχη. Σαφώς και την χρειάζεσαι, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό.
Όσες δεήσεις και να κάνεις στον Ύψιστο δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις όρθια αυτιά από δυο σκύλους με πεσμένα. Αντίστοιχα υπάρχουν δεκάδες άλλα παραδείγματα χαρακτηριστικών που βλακωδώς συνδυάστηκαν μεταξύ τους ελπίζοντας πως θα δώσουν κάτι άλλο από αυτό που έχουν την δυνατότητα να δώσουν. Οπως φυσικά υπάρχουν και αυτοί που όλα τα αφήνουν στην τύχη και ζευγαρώνουν ό,τι έχουν με ό,τι βρουν γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι η κάλυψη της ζήτησης ή αλλιώς τα €€€€€ που θα βάλουν στην τσέπη τους.
Οπως μάθαμε τον τρόπο κληρονομικότητας κάποιων παθήσεων, με τον ίδιο τρόπο σιγά σιγά ανακαλύπταμε και τον τρόπο που κληρονομούνται κάποια μορφολογικά χαρακτηριστικά.Θέλεις να μου πεις οτι στόχους που δεν εχουν πετυχει γενετιστες με εργαστηρια ευγονικης και budget μεγαλύτερα απο αυτο της μέσης ελληνικης βιομηχανίας θα το πετυχει ο εκτροφέας με το ματι; Και οτι σε ενα ζωντανο οργανισμο δεν παιζει τον πρώτιστο ρόλο η τύχη;
Μην με παρεξηγησεις δεν εννοω τύχη οταν ξέρεις οτι 2 σκυλια ειναι φορείς του γωνιδίου αταξιας ή κάποιας αλλης κληρονομικης πάθησης (δυσπλασία ισχυων-αγκωνων, εκλφυλιστικης καρδιομυοπάθειας κοκ) και δεν τα ζευγαρώσεις. Αυτο είναι επιλεκτικη εκτροφή. Το αν ομως το κουτάβι θα ειναι ή δεν ειναι show quality, show potential ή pet είναι θεμα ΤΥΧΗΣ
Οι εκθέσεις είναι μόνο μορφολογικές, δεν είναι κάτι άλλο. Για αυτό και ονομάζονται εκθέσεις ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ.Και οσον αφορά τις εκθέσεις, σορρυ αλλα αν μιλαμε για μορφολογικές καθαρα, ειναι η υποκειμενικη άποψη κάποιου και οχι κατι μαθηματικα μετρησιμο αρα, οχι απόλυτο.
Μεσα σε 8 εβδομάδες πως μπορει να πει οτι το Χ κουταβι ειναι show quality και το Υ ειναι pet; Εκτος αν εχει μαντικες ικανότητες και τοτε θα επρεπε να κανει trading options στο χρηματηστηριο και οχι να ασχολειται με κουτάβια.
θες να γινεις πιο συγκεκριμενος;Πώς γίνεται ένα από τα κορυφαία kennel συγκεκριμένης φυλης στην Ευρώπη (φυλή που μου αρέσει προσωπικά) να δίνει show quality puppy στο χιλιάρικο και να ζητάει σχεδόν τα ίδια ημεδαπό kennel που τώρα προγραμματίζει 1η 2η 3η γεννά;
Εδώ διαφωνώ. O ένας ζητάει 800 και ο άλλος π.χ. 1500. Θέλω να ξέρω τι αγοράζω στα 800 και τι στα 1500. Με χαρτιά, εξετάσεις κλπ. Θέλω να μου πει τι έχει κάνει αυτός, που να δικαιολογεί τα ποσά αυτά.Η τιμή κατά την γνώμη μου είναι το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί έναν μελλοντικό σκυλογονιο, δεδομένου πως ο ίδιος επιλέγει συνειδητά την ράτσα από την φάτσα.
Απαντώ χωρίς να είμαι εκτροφέας:Σαν εκτροφέας λοιπόν πόσοι πιστεύεις ότι έχουν kennel blindness που ανέφερες; Πολλοί, λίγοι, κανένας, όλοι;
Πώς γίνεται ένα από τα κορυφαία kennel συγκεκριμένης φυλης στην Ευρώπη (φυλή που μου αρέσει προσωπικά) να δίνει show quality puppy στο χιλιάρικο και να ζητάει σχεδόν τα ίδια ημεδαπό kennel που τώρα προγραμματίζει 1η 2η 3η γεννά;
Το βλέπεις λογικό;
Η ερώτηση ανοιχτή σε όλους τους εκτροφείς του φόρουμ.