Εκτροφεία Κεντρικής Ασίας

tzoniis

Member
21 Φεβρουαρίου 2011
19
0
οπως λεει ο τιτλος ενδιαφερομαι για εκτροφεια κεντρικης ασιας(ελλαδα η εξωτερικου) γιατι ειμαι σε ψαξιμο για την αποκτιση κουταβιου ..αλλα εχω βρει μονο δυο για ελλαδα..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλώς ήλθες!:)

Αρχισε από τα δύο αυτά που βρήκες (δεν θα βρεις και πολύ περισσότερα) και μελέτησε λιγάκι και στα διεθνή sites.
Τα Ποιμενικά Κεντρικής Ασίας δεν είναι και ότι πιό διαδεδομένο στη χώρα μας και γενικότερα...

Πολλή προσοχή στο τι σκύλο θέλεις (για ποιά χρήση το θέλεις) και στο τι σκύλο θα βρεις (τι "τύπου" Κεντρικής Ασίας)...:cool:

tzoniis

Member
21 Φεβρουαρίου 2011
19
0
βασικα οταν λες τι τυπου κεντρικης ασιας τι 8ες να πεις?? βασικα ειπα δυο το ενα οκ εχω βρει ιστιοσελιδα στο αλλο απο youtube αλλα δεν μπορω να βρω την σελιδα του..

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κάνε πολύ προσεκτική μελέτη της φυλής!!!

Για να θέλεις Ποιμενικό Κεντρικής Ασίας, ίσως το ζητάς για συγκεκριμένη χρήση, π.χ. τσοπανόσκυλο (για να φυλάει το κοπάδι)...

Σην πατρίδα του (εκεί να δεις μπλέξιμο με τις ...πατρίδες του) υπάρχουν διάφορα είδη γραμμών και μορφολογίας.

Υπάρχουν τα "εργασιακά" (π.χ. τσοπανόσκυλα, ή μαντρόσκυλα - τα πιο μικρόσωμα απ' όλα)
Υπάρχουν τα "pets" (ο Θεός να τα κάνει pets, αλλά είναι τα λεγόμενα "εκθεσιακά" σκυλιά - τα πιο μεγαλόσωμα απ' όλα)
Υπάρχουν τα λεγόμενα "τεσταρισμένα" σκυλιά (προσοχή: τεσταρισμένα σε κυνομαχίες - μπορεί να μην είναι οι ίδιες κυνομαχίες που λαμβάνουν χώρα στις "πολιτισμένες" χώρες, αλλά...)

Είναι σκυλί για ιδιαίτερα έμπειρους ιδιοκτήτες...

tzoniis

Member
21 Φεβρουαρίου 2011
19
0
δεν ειχα καταλαβει την ερωτηση σου.ναι ολα αυτα που ειπες τα γνωριζω..βασικα αποεκτωφεα περισσοτερο εκθεσων θα ειναι γιατι απο οτι εχω δει ειναι γαιδουρια αλλα δεν συμαινει οτι δεν θα εχουν τα ενστικτα φυσικα θα υπαρχουν και εργασιακα... πρωτα το θελω για συντροφια και μετα για ασφαλεια.. το ξερω ειναι κυριαρχα αλλα θα παρω θυλικο για να μειωσω αυτο και θα εχει εκπεδευσει... εκτροφεια δεν βλεπω...

tzoniis

Member
21 Φεβρουαρίου 2011
19
0
μου ειπε ο κιμονας με πμ εναν οποιος αλλος ξερει καλοδεχουμενος γιατι οπως λεει κ η παριμια δεν θα παρουμε γουρουνι στο σακι θα το ψαξουμε το θεμα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Φίλε tzoniis, τον kimona ή τον mareco, δεν τους ξέρεις κι από χθες. Αρα, δεν ξέρεις και τι καπνό φουμάρουν. Τουτέστιν, όσα πμ και να σου στείλουμε, εσύ γιατί θα πρέπει να μας δείξεις εμπιστοσύνη και να σκεφτείς ότι ξέρουμε τι σου λέμε; Μπορεί να έχουμε κάποιο συμφέρον, προτείνοντας σου, το οτιδήποτε. Η μπορεί και να μην ξέρουμε τι μας γίνεται και να σου λέμε ότι να 'ναι. Αρα, ακολουθείς μόνος σου τα σωστά βήματα, δεν στηρίζεσαι στις προτάσεις κανενός μας [το πολύ να πάρεις μια γεύση] και όταν η διαδρομή σου καταλήξει στο σωστό μέρος, ελπίζω τα κριτήριά σου, να ξεπεράσουν τον χαρακτηρισμό "κτηνομούλαρο" για τον σύντροφό σου :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Διαφήμιση NO είπαμε....Είσαστε και moderator λατρεμένε Mareco!!!!! :D :D :D...Ψάξτε και βρείτε!! Κοτζάμ ΚΟΕ έχουμε εδώ πέρα λέμε! :)
Επιτρέπεται η αναφορά σε εκτροφείς,κτηνιάτρους κτλ κτλ!

Αλήθεια ενδιαφέρομαι και εγώ να μάθω!

tzoniis

Member
21 Φεβρουαρίου 2011
19
0
και φυσικα δεν τους ξερω μια γνωμη περνω και αναλογα θα κρινω και θα πραξω.. ειμαι πολυ καχυποπτος μην φοβασαι δεν θα με πιασει κανεις κοτσο..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
και φυσικα δεν τους ξερω μια γνωμη περνω και αναλογα θα κρινω και θα πραξω.. ειμαι πολυ καχυποπτος μην φοβασαι δεν θα με πιασει κανεις κοτσο..
Μία συμβουλή...το πιθανότερο είναι αν πας καχύποπτος να φύγεις χωρίς σκύλο!

Δεν χρειάζεται καχυποψία, αλλά ενημέρωση, διασταύρωση πληροφοριών, σωστά βήματα!

tzoniis

Member
21 Φεβρουαρίου 2011
19
0
αχαχχαχα ειπαμε καχυποψια εχει τα ορια της.. :p κανενας που να εχει τετοιο σκυλο να μας φωτησει λιγο????

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
αχαχχαχα ειπαμε καχυποψια εχει τα ορια της.. :p κανενας που να εχει τετοιο σκυλο να μας φωτησει λιγο????
Επειδή στην Ελλάδα σύμφωνα με προλαλήσαντα τα Ασίας δεν είναι τόσο διαδεδομένα θα σου συνιστούσα αν μπορείς να πας από έκθεση του ΚΟΕ και να δεις εκεί και σωστά δείγματα φυλής και εκτροφείς!