...ενω τους σκυλους και κανονικοι ανθρωποι που δεν ενδιαφερονται να το τρεχουν σε εκθεσης και τετοια απλως θελουν εναν συντροφο
Αν ήθελα ένα σύντροφο, στη θέση σου, θα πήγαινα σε ένα καταφύγιο ζώων... και, με τη βοήθεια των ανθρώπων του καταφυγίου, θα επέλεγα ένα σκύλο μεσαίο - μεγάλο, με τον χαρακτήρα της αρεσκείας μου... και που μπορεί να έβγαζε και "αμυντικό" ένστικτο...
Και θα είχα πραγματοποιήσει τη βάση της επιθυμίας μου:
Σκύλος...
Αυτό έρχεται δωρεάν... αν εξαιρέσεις τα έξοδα που θα κάνεις για να του προσφέρεις μιά αξιοπρεπή διαβίωση...
Γιατί, από εκεί και πέρα, υπάρχει
(με τη σειρά που σου τα γράφω) η ιεραρχία:
1. Σκύλος
2. Φυλή
3. Ατομο
Η έννοια "σκύλος" περιέχει σχεδόν όλες τις βασικές ιδιότητες του είδους αυτού...
Η έννοια "φυλή" εξειδικεύει κάπως το θέμα,
στην κατεύθυνση εργασίας (και όχι συντρόφου, που εσύ θέλεις)... και, όταν κάποιος θέλει σκύλο εργασίας, πάει αναγκαστικά σε καθαρόαιμο σκύλο, με pedigree κλπ...
Τέλος, η έννοια "άτομο" είναι εκείνη που εξειδικεύει πάρα πολύ το θέμα, στην κατεύθυνση της αποδοτικής - αποτελεσματικής εργασίας... και, τότε, πάει αναγκαστικά σε
ακριβό καθαρόαιμο σκύλο, με
συγκεκριμένο pedigree... και αφήνει, τελείως, κατά μέρος πάσης φύσεως ισχυρισμούς ότι "εγώ ένα σύντροφο θέλω" κλπ...
Δηλαδή, πως να το κάνουμε?
Αν θέλεις ένα ρολόϊ, για να βλέπεις (με σχετική ακρίβεια, ρε αδελφέ) τι ώρα είναι
περίπου... υπάρχουν εκατοντάδες μάρκες πολύ φθηνές... ή, μπορεί και να σου χαρίσει κάποιος δικός σου το παλιό του ρολόϊ...
Αν θέλεις ένα ρολόϊ, για να βλέπεις με πολύ μεγάλη ακρίβεια τι ώρα είναι
ακριβώς... υπάρχουν λίγες μάρκες σε ακριβό φάσμα τιμών... με εγγύηση, σαφώς και πιστοποιητικό γνησιότητας... επειδή, αν αρχίσει να μην δείχνει τη σωστή ώρα (
ακριβώς), θα σου το επισκευάσουν δωρεάν...
Αν, τώρα, θέλεις ένα ρολόϊ που να βλέπεις τι ώρα είναι
ακριβώς...
και μερικά άλλα "πραγματάκια", που σου χρησιμεύουν, ας πούμε σε ένα επικίνδυνο (ή κρίσιμο, εν γένει) σπορ που κάνεις... υπάρχουν ελάχιστες μάρκες, πολύ ακριβές και σαφώς με πιστοποιητικά γνησιότητας κλπ...
Και, αν επιπλέον, θέλεις να είναι
και Rolex... η επιλογή είναι μονοσήμαντη... και εμπεριέχει κάλυψη ποιότητας
και ματαιοδοξίας... και, τότε, δεν θα το αγοράσεις με ένα κατοστάρικο από τον πλανόδιο στην Ομόνοια... γιατί
θα ξέρεις ότι από αυτό κρέμεται (ίσως) η ζωή σου... ή, γιατί εκεί που θέλεις να "πουλήσεις μούρη" θα σε πάρουν χαμπάρι, γιατί
θα ξέρουν...