Εκτροφέας εστί...;

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Presa canario απο έλληνες εκτροφείς 1200-1900 € από εκτροφεία εξωτερικού 700- 1900€
Εγγύηση ποιότητας από ελληνικό εκτροφείο συγκεκριμένα για ένα που εγώ τουλάχιστον ξέρω, καμία . Λόγια πολλά εγγύηση καμία. Απο αντίστοιχο εκτροφείο εξωτερικού εγγύηση δυσπλασίας 2 χρόνια , με αντικατάσταση του σκύλου με καινούργιο κουτάβι ή με επιστροφή χρημάτων. Εγγύηση για τυχόν κληρονομικές παθήσεις 2 χρόνια . Εγγύηση για αλλεργίες και δερματοπάθειες 1 χρόνο. Εγγύηση μορφολογίας 1 χρόνο. Το κουτάβι αποστέλλεται με χαρτιά επίσημα FCI και με έλεγχο DNA , ενώ από το συγκεκριμένο εκτροφείο ποτέ δεν θα λάβεις ούτε φωτοτυπία των pedigree. Και δεν είναι το μόνο εκτροφείο που δουλεύει έτσι . Γνωρίζω πολλά τέτοια ‘’εκτροφεία’’

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Τότε μακριά από αυτά τα εκτροφεία, εφόσον δεν σε καλύπτουν.
Από την άλλη εφόσον σε καλύπτουν αυτά του εξωτερικού εκεί θα απευθυνθείς αν θες σκύλο.
Απλά πράγματα.

Εάν δεν μας καλύπτει ο εκτροφέας δεν παίρνουμε σκύλο από αυτόν,
απλά ψάχνουμε αυτόν που μας καλύπτει.. :)

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Εγω παντως ανοιξα το θεμα γιατι δεν εχω δει πουθενα να αναφερεται το κοστος που εχει ενας εκτροφεας οταν ειναι δηλωμενος επαγγελματικα και αρχισα να νομιζω οτι δεν δηλωνεται σαν επαγγελμα... Αρα τα χρηματα για αγορα διαφερουν απο ενα δηλωμενο/νομιμο εκτροφειο αποτι απο εναν εκτροφεα που το κανει απο αγαπη/χομπυ/ενδιαφερον (χωρις να ειναι δηλωμενος σαν επαγγελμα)?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλα,εσυ ανοιγεις θεματα και μετα μας αφηνεις να χτυπιομαστε!:D

Ε,λογικο δεν ειναι;Αναλογα αν δηλωνεις,αναλογα χρεωνεις.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ weightpull.gr

Άρα αυτό που θες να πείς είναι ότι τα εκτροφεία στην Ελλάδα δεν σε ικανοποιούν σε σχέση με αυτά του εξωτερικού...Ε, μικρό το "κακό" και κάτι που είναι και φυσιολογικό μια που και τα εκτροφεία δεν μπορεί να είναι παρά ο "καθρέφτης" (ως ένα σημείο) της κοινωνίας τους.Αυτό είναι ένας λόγος παραπάνω για να επιβραβεύουμε τους αξιόλογους.

Εκτροφεία ελληνικά που να σε καλύπτουν έχεις βρεί ακόμα και από άλλες φυλές, πέρα του Presa Canario;

Τα pet shops πόσα ζητάνε για ένα Presa;

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Εγώ θα έκοβα απόδειξη μόνο αν μπορούσα να δηλώσω ΟΛΑ όσα έχω ξοδέψει για τα σκυλιά. Αλλιώς ζαμέ

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Καλα,εσυ ανοιγεις θεματα και μετα μας αφηνεις να χτυπιομαστε!:D

Ε,λογικο δεν ειναι;Αναλογα αν δηλωνεις,αναλογα χρεωνεις.
Δεν τοδα να λεγεται πουθενα αυτο ομως... διαβαζω και τα αλλα θεματα κ εχω αρχισει να ζαλιζομαι κιολας χωρις να βγαζω ακρη!
Αρα παιζουν 3-4 τιμες σε μια αγορα...? 1. των πετ σοπ 2. των byb 3. των δηλωμενων επαγγελματικα εκτροφεων και 4. των εκτροφεων που το κανουν απο χομπυ?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
οχι αναγκαστικα ποσειδων
μπορει και ολες οι τιμες να συγκλινουν σε μια... και μονο...
εσυ απλα μπερδευεις την ποιοτητα ενος σκυλου.... με την εμπορικη του τιμη.

σε ενα εμπορευμα στην πολιτικη οικονομια θα λεγαμε υπαρχει η τιμη και η αξια του προιοντος
δυο διαφορετικα πραγματα. και που αναλογα με ορισμενες συνθηκες παλι η τιμη του προιοντος ανεβοκατεβαινει περισσοτερο κι απο ασσανσερ σε ουρανοξυστη.

το θεμα ειναι οτι το κουταβι
δεν ειναι προιον( δεν θαπρεπε για τον μελλοντα ιδιοκτητη που ψαχνει)
δεν ειναι προιον (δεν θα πρεπε για τον εκτροφεα με ηθικη και ζηλο για την φυλη ασχετα αν ειναι δηλωμενος στην εφορια ή όχι)
ειναι προιον για το πετσοπ ( και μαλιστα απο τα πιο ακριβα και με το μεγαλυτερο κερδος του εμπορευμα)
ειναι προιον για τον back yard breeder (και μαλιστα επισης με μεγαλυτερο κερδος απο τον εκτροφεα)

οταν εχεις να κανεις με ενα προιον ολα ειναι ξεκαθαρα αυτο εχεις με αυτες τις δυνατοτητες και αυτη ειναι η τιμη του το παιρνεις φευγεις και ησυχαζεις.
τα δυσκολα αρχιζουν οταν θελεις να συζητησεις με κατι που εσυ το θεωρεις προιον κι ο αλλος οχι....
δεν υπαρχει περιπτωση να συνενοηθειτε....

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Ο Χ εκτρέφει μια εργασιακή φυλή.

Ο Χ κάνει υπερατλαντικά ταξίδια για να αγοράσει και να φέρει τους καλύτερους δυνατούς γεννήτορες.

Ταϊζει καλές τροφές για να έχει καλύτερα αποτελέσματα στα ζώα του και εν δυνάμει στα κουτάβια αυτών.

Κάνει εξετάσεις υγείας εξειδικευμένες και μη.

Δηλώνει τα σκυλιά του στον κυνολογικό όμιλο που ανήκουν.

Δουλεύει τα σκυλιά του ανελειπώς και συμμετέχει σε διαγωνισμούς εργασίας και μορφολογίας για να σιγουρέψει την ποιότητα των γεννητόρων.

Παρακολουθεί σεμινάρια για βελτίωση των γνώσεων

Διαβάζει βιβλία και επιμορφώνεται συνεχώς.

Καταναλώνει όλο τον χρόνο που έχει διαθέσιμο στο να βελτιώσει την εκτροφή του και τα ζώα του.

Κάποιοι από τους γεννήτορες που έχει φέρει απ'έξω κρίνει ότι δεν του κάνουν για τον προγραμματισμό του και τους παροπλίζει.

Κάποια από τα κουτάβια που κράτησε να δουλέψει και να μεγαλώσει για εν δυνάμει γεννήτορες στην πορεία συνειδητοποιεί ότι δεν του κάνουν και τα παροπλίζει.

Χρειάζεται μεγαλύτερο χώρο λόγω του ότι τα σκυλιά είναι πολλά και μεταφέρεται.

Κάνει 1 γέννα στα 2 χρόνια ή και λιγότερες γιατί είναι αυστηρός με τις επιλογές γεννητόρων και το εξεταστικό τους πρόγραμμα ή δεν βρίσκει κατάλληλους ιδιοκτήτες για τα κουτάβια που θα παραχθούν από την γέννα.

Μετά από 3 χρονια και αφού τελικά έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι, η γέννα γίνεται και τα κουτάβια δεν ζουν οπότε στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να επαναλάβει το ζευγάρωμα στον δεύτερο οίστρο μετά τη γέννα.

2 βασικοί του γεννήτορες βγάζουν καλαζάρ 2 μήνες πριν από τις εξετάσεις για τις οποίες τους δουλεύει εδώ και 3 χρόνια και τους βάζει σε θεραπεία οπότε παροπλίζονται από εκπαίδευση και εκτροφή και η δουλειά πάει ουσιαστικά χαμένη.

....και σταματάω εδώ.(μη νομίζετε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω).

ΥΓ: Ο Χ κάνει δύο δουλειές (εκτός της εκτροφής) για να μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδά του.

Μεταφράστε όλα αυτά σε έσοδα και έξοδα και έχετε τι βγάζει ο Χ και σκεφτείτε κατά πόσο όλο αυτό θα ήταν δυνατό να συμβεί αν ο Χ έπρεπε να πληρώνει Εφορία, ΤΕΒΕ, ΦΠΑ, κλπ, κλπ, κλπ.

Το ερώτημα είναι: Ο Χ είναι σωστός εκτροφέας ή για να είναι σωστός πρέπει να πληρώνει ένα κράτος που δεν του προσφέρει τίποτα πέρα από μπελάδες και δυσκολίες;

..και μη νομίζετε ότι το παραπάνω παράδειγμα είναι κάτι ακραίο ή ουτοπικό!

ΥΓ2: Η περίπτωση με τις δύο γέννες ή τις δύο σκύλες έχει να κάνει με το κατά πόσο θα χρειαστεί άδεια, άρα και παρακολούθιηση, άρα και περισσότερα έξοδα, από την κτηνιατρική υπηρεσία της αρμόδιας νομαρχίας.

Last edited:

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Δεν ειμαι ο μονος που σκεφτεται την αποδειξη σε μια αγορα σκυλου ετσι? Κατα ποσο ενας νομιμος/δηλωμενος εκτροφεας που ζει απο αυτο μπορει να εχει ποιοτικη γεννα και κουταβια? Γιατι μου κανει πολυ δυσκολο κατι τετοιο?

tattooman μαζι γραφαμε... καπως ετσι το σκεφτομαι κ εγω με τα εξοδα ενος εκτροφεα...

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ο Χ εκτρέφει μια εργασιακή φυλή.

Ο Χ κάνει υπερατλαντικά ταξίδια για να αγοράσει και να φέρει τους καλύτερους δυνατούς γεννήτορες...

....και σταματάω εδώ.(μη νομίζετε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω)...
Φίλε, Δημήτρη,

Διάβασα προσεκτικά (2-3 φορές) το post σου...

Δεν θα μπορούσα να προσχωρήσω περισσότερο στον προβληματισμό σου και στις ερωτήσεις σου...
Εχω γράψει κι εγώ (τα ίδια ή παρόμοια) πράγματα και μάλιστα έχω γράψει και σήμερα (τόσο, που δεν θυμάμαι πια σε ποιό θέμα...). Ισως, όμως, επειδή δεν είμαι "ειδικός", ειναι σαν να μην έχω γράψει τίποτα...

Σε ευχαριστώ (για μιά ακόμη φορά) που γράφεις με τρόπο που μπορεί να "ακουστεί"...

Υ.Γ. Ας μη συζητάμε, επιτέλους, για αποδείξεις, ΤΕΒΕ, ΦΠΑ κλπ., μιάς και "εμάς" (όπως το έχω αναπτύξει και σήμερα, αλλού...) δεν μας αφορά τόσο αυτό, όσο η ευημερία του "σκύλου"...

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Πωω... ακομα την εχω τη ζαλαδα... προσπαθω να μπω στη λογικη του μεσου ελληνα αγοραστη... ενας που απλα θελει ενα σκυλο ρατσας και θα το ψαξει και κυνοφιλικα... θα αποφυγει πετ σοπ. αρα θα παει απευθειας σε εκτροφεα. θα αποφυγει εναν μη δηλωμενο επαγγελματικα γιατι θα φοβηθει μηπως πεσει σε απατεωνα ή byb ή καποιον που του τυχε μια γεννα κ πουλαει τα κουταβια ή απλα θα τον αποφυγει επειδη θελει μια νομιμη αγοραπωλησια. αρα μενουν οι επαγγελματιες εκτροφεις... σε αυτους τους επαγγελματιες/δηλωμενους εκτροφεις εχουμε αυτους που το κανουν για τα λεφτα καθαρα σαν επαγγελμα και αυτους που το κανουν πιο πολυ απο αγαπη/κυνοφιλια. σωστα? οι δευτεροι ομως ειναι δυσκολο να βρεθουν αφου ειναι δυσκολο να ζουν απο αυτο, αρα μενουν οι πρωτοι που ενδιαφερονται πιο πολυ για τα λεφτα (ισως και puppymillaδες) και οχι τοσο για την ποιοτητα ζωης των σκυλιων τους (πολλες γεννες, χειροτερη ποιοτητα ζωης, πολλες ρατσες κτλ). Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος για τον τροπο σκεψης μου, χανω κατι? γιαυτο συνδιαζω και το πως μπορει η τιμη και η αποδειξη να επιρρεασει και την αγορα ενος σκυλου απο κυνοφυλικη αποψη... Και ναι ζαλιστικα ακομα πιο πολυ τωρα! Δεν περιγραφω αλλο...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ποσειδων ναι εχεις κανει ενα λαθος....
εχεις ξεκινησει για την ακριβεια τελειως λαθος... την σκεψη και το ψαξιμο...
παρτο απο την αρχη κιαρχισε να ψαχνεις το σωστο κουταβι.... πιθανα να καταληξεις τελειως διαφορετικα...
καμμια σχεση με τα οσα περιεγραψε ο τατουμαν και ειπες οτι τον καταλαβαινεις...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
σε αυτους τους επαγγελματιες/δηλωμενους εκτροφεις εχουμε αυτους που το κανουν για τα λεφτα καθαρα σαν επαγγελμα και αυτους που το κανουν πιο πολυ απο αγαπη/κυνοφιλια.
δεν πιστευω οτι υπαρχουν εκτροφεις που κανουν αυτη τη δουλεια ΜΟΝΟ απο αγαπη.Αν αγαπας καποια ρατσα,φροντιζεις να εχεις εσυ οσα σκυλια θες και δεν προχωρας σε γεννες.Για να προχωρησεις και σε πωλησεις,σημαινει οτι εχεις κερδος.Μικρο,μεγαλο;Εχεις κερδος!Και στις 2 περιπτωσεις γινεται γαι ενα εξτρα εισοδημα.Καποιοι ομως συνδυασαν αυτο που αγαπουν με το βιοπορισμο.Απλα αυτο που τους ξεχωριζει ειναι η συνειδηση.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Υπο την επηρεια της ζαλαδας μου...και απο αυτα που ειπε ο tatooman, υπαρχει σωστος/ευσυνειδητος/ποιοτικος εκτροφεας ο οποιος να εχει και τη δυνατοτητα να κοβει αποδειξεις?? Το ρωταω τελειως αθωα, μπορει το οτι με απασχολει η αποδειξη να μην με κανει κυνοφιλο, δεν ξερω... αλλα κατα ποσο ειναι ευκολο?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
ξεκινα να βρεις το σωστο κουταβι στον σωστο εκτροφεα....
οταν καταληξεις σε εναν δυο τρεις... που σε εκφραζουν τα σκυλια του και σου αρεσουν τα κουταβια του ξεχωρισε εκεινον που θα κοβει αποδειξεις...
πιστευεις οτι αν καταληξεις σε εναν σωστο και καλο εκτροφεα απο το εξωτερικο θα παρεις αποδειξη?

δεν ειπα οτι δεν εισαι κυνοφιλος απλα απο λαθος αρχη οδηγεισαι σε λαθος συμπερασματα
απο εκει που ξεκινας εσυ διαγραφεις κατευθειαν τον Χ εκτροφεα που μολις ο τατουμαν περιεγραψε....

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εγώ έχω χόμπυ τα γραμματόσημα και τις τηλεκάρτες, ανταλλάσω και πουλώ και τα λεφτά που πέρνω από τις πωλήσεις τα "ρίχνω" πάλι στο χόμπυ (συν κάποια παραπάνω)...Είμαι επαγγελματίας φιλοτελιστής και ζω από αυτό (μερικά ποσά δεν είναι και τόσο ευκαταφρόνητα...ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ);

Επίσης, έχω χόμπυ τα ερπετά και την αναπαραγωγή συγκεκριμένων που έχω αγοράσει, εκθέτω και πουλώ...Τι να δηλώσω;...και ούτε εδώ είναι μικρά τα ποσά (ΦΙΔΑΚΙΑ).

Το μεγάλο μας ενδιαφέρον και θέμα είναι ότι "κάποιος βγάζει πολλά και γιατί δεν είμαι εγώ;", το "Αυτοί φταίνε για την κρίση!...Πιάστε το "μαύρο" χρήμα των εκτροφέων", μήπως "Γιατί δε βάζουν ταμειακές και οι εκτροφείς;"...Ή τελικά το πως θα βοηθήσουμε όλοι, κυρίως με την στάση ζωής μας, να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά την κυνοφιλία και να μη βασανίζονται ζώα και ταλαιπωρούνται άνθρωποι;

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Αν ηθελα να αγορασω εγω σκυλο απο εκτροφεα εννοειται δεν θα κοιταζα πρωτα τα λεφτα ή την αποδειξη... Μιλαω γενικα το κατα ποσο ειναι ευκολο να επιζησει ο εκτροφεας σαν επαγγελμα και κατα ποσο αυτη η δυσκολια επηρεαζει την κυνοφιλια! Ετσι οπως τα λες djsoukis ο εκτροφεας δεν ειναι επαγγελμα, ειναι χομπυ... Που δεν διαφωνω ειτε ενας εκτροφεας τοχει σαν επαγγελμα, ειτε σαν χομπυ αρκει να κανει σωστα τη δουλεια του. δεν με νοιαζει! αυτο που με νοιαζει ειναι το κατα ποσο αυτο επηρεαζει την αγορα, τη δημιουργια μεγαλων 'εκτροφειων'-puppymillaδικων και πετ σοπ που φαινονται απολυτα νομιμα και επιβλεψιμα απο το κρατος στα ματια ενος που δεν γνωριζει. και αν ειναι τελικα ο εκτροφεας χομπυ αυτο σημαινει οτι ο καθενας θα μπορουσε να ασχοληθει με το χομπυ αυτο.... Ουφ, ελπιζω να καταλαβατε πως το ρωταω και οτι το λεω γενικα προς συζητηση και χωρις να προσβαλλω κανενα γιατι περα απο τη ζαλαδα τωρα μεχει πιασει κ πονοκεφαλος...! (περι μαυρου χρηματος το ξεκαθαρισα... ειπα οτι ρωταω τελειως αθωα!)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.364
10.512
Athens
Με το "μικρό" και "μεγάλο" εκτροφείο δεν είμαι σίγουρη ότι τα πράγματα είναι άσπρο-μαύρο...
Η Pepper για παράδειγμα προέρχεται από ένα μεγάλο εκτροφείο με αρκετές γέννες (αν και πολλές γέννες γίνονται από αρσενικούς του εκτροφέιου). Η κύρια δουλειά της εκτροφέως δεν είναι η εκτροφή αλλά κάτι άλλο άσχετο με σκύλους.

Με τα παραπάνω δεδομένα θα μπορούσε να πει κανείς ότι το παραπάνω εκτροφείο ανήκει στην κατηγορία "μαζική παραγωγή" - όμως δεν είναι έτσι, κάτι που αποδεικνύεται από την πορεία του και τη φήμη του έως τώρα. Η φήμη του και οι εξετάσεις υγείας των γεννητόρων ήταν άλλωστε και αυτά που με έπεισαν να "ψωνίσω" από εκεί.

Το κακό που βρίσκω στα μεγάλα εκτροφεία είναι το γεγονός ότι οι μεγάλοι σκύλοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε εγκαταστάσεις - δηλαδή κλουβιά. Τα κουτάβια δεν προλαβαίνουν να κλουβιαστούν γιατί φεύγουν στον δεύτερο μήνα - αλλά τα μεγάλα? Επειδή γενικά δεν μ' αρέσει το κλούβιασμα, θα επέλεγα (αν είχα την επιλογή) την ποιότητα του ανωτέρω εκτροφείου σε συνδυασμό με το "χύμα στο σπίτι" της μικρής εκτροφής.

Και στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα εκτροφεία (πολλά σκυλιά - πολλές γέννες) με καλή πορεία και φήμη.

Που θέλω να καταλήξω: Το μέγεθος ...δεν μετράει! (από μόνο του)

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Και στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα εκτροφεία (πολλά σκυλιά - πολλές γέννες) με καλή πορεία και φήμη.
Μια τετοια απαντηση ηθελα ρε παιδια, οχι να καταπολεμησω το χρεος της Ελλαδας... Αν μπορει καποιος εκτροφεας να ασχοληθει επαγγελματικα, να τα βγαλει περα οικονομικα/νομιμα και να εχει και ποιοτικες γεννες....