Εκτροφέας εστί...;

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Σύμφωνα με τον νόμο , κάθε αγοροπωλησία που γίνεται πρέπει να συνοδεύετε και με το αντίστοιχο παραστατικό ( τιμολόγιο , απόδειξη) . Ακόμα και εάν ένα κατάστημα δώσει δωρεάν εμπορεύματα σε πελάτη υποχρεούται σε έκδοση σχετικής αποδείξεως. ( Π.Χ παπαγάλος Ψ 1500€ έκπτωση 100% Μετρητά 0 ) Για να είναι νόμιμος και κατοχυρωμένος αυτός που πουλάει . Κάθε άλλη αγοροπωλησία χωρίς την έκδοση σχετικών παραστατικών είναι παράνομη.
Τώρα όταν κάποιος δηλώνει εκτροφέας υποχρεούται πέρα από την εγγραφή του στον ΚΟΕ να είναι δηλωμένος επίσημα στην εφορία και να έχει ειδική άδεια εκτροφείου με έναν συγκεκριμένο αριθμό . Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι το παίζουν εκτροφής ,δεν εκδίδουν κανένα απολύτως παραστατικό , πουλάνε μαύρα και πανάκριβα προφασιζόμενοι έξοδα που δεν υφίστανται προκειμένου να πουλάνε ακριβά και παραπονιούνται ότι δεν βγάζουν κιόλας.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
"Καλλιτέχνης θα πει μοναξιάς φυλακή και της πίκρας κανάλι,,,, Καλλιτέχνης θα πει να μιλάς με σιωπή και να ακούνε οι άλλοι, καλλιτέχνης θα πει όλα όσα δεν είσαι και όλα όσα μιμήσαι!!"

Από ότι έχω καταλάβει και ο σωστός εκτροφέας έτσι θα έπρεπε να είναι!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και που είναι η διαφορά μεταξύ δύο γεννών μάξιμουμ τον χρόνο και περσσότερες γέννες τον χρόνο....γιατί υπάρχει κάποια διαφορά σίγουρα

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Αποτι εχω καταλαβει ενας εκτροφεας ειναι πιο ποιοτικος με λιγοτερες γεννες γιατι το βλεπει σαν χομπυ, γιατι ασχολειται πιο πολυ, πιο λεπτομεριακα κτλ... Με τα οσα ξερω απο θεμα οικονομικων μου κανει αδυνατο ενας εκτροφεας να τα βγαζει περα με δυο γεννες το χρονο και να ειναι και δηλωμενος παντου... Οι πιο πολλοι ομως δεν θα αποφευγαν να δωσουν 1000+ ευρω για αγορα σκυλου και να μην εχουν κ αποδειξη? Δεν θα σκεφτουν οτι πεσαν σε εναν που απλα το παιζει εκτροφεας και δεν ειναι? Και παλι δεν λεω για καποιον που το ψαχνει λεπτομεριακα αλλα για εναν που απλα δεν θελει να αγορασει απο πετ σοπ. Και τα περι συμβολαιου αναμεσα σε εκτροφεα-αγοραστη ισχυουν παλι αν ο εκτροφεας ειναι φορολογικα νομιμος,ε? Το χανω λιγο, απο τη μια μιλαμε κυνολογικα και δεν θα επρεπε να σκεφτουμε το οικονομικο αλλα η προσοχη μας να πεσει στο σκυλι και απο την αλλη αν το εχουμε ολο φλου χανουμε την ποιοτητα και μπορει ο καθενας να το παιξει εκτροφεας και να πουλησει οτιδηποτε σε οποιονδηποτε.... Μου κανει λιγο φαυλος κυκλος...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Για κοιτάχτε λιγάκι εδώ

http://www.nagref.gr/profile/n3170_fek191_03.pdf

λέει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ

" Ιδιαίτερα για τη χορήγηση άδειας εκτροφής και αναπαραγωγής σκύλων, πρέπει να τηρούνται και οι διατάξεις του Ν. 604/ 1977 (ΦΕΚ 163 Α΄) και του Π.Δ. 463/1978 (ΦΕΚ 96 Α΄). Η άδεια αυτή απαιτείται όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος, σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής."

Εχει ξαναγίνει ανάλογη συζήτηση εδώ

Last edited by a moderator:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) Καλλιτέχνης θα πει μοναξιάς φυλακή και της πίκρας κανάλι...
Καλλιτέχνης θα πει να μιλάς με σιωπή και να ακούνε οι άλλοι...

2) ...καλλιτέχνης θα πει όλα όσα δεν είσαι και όλα όσα μιμήσαι...

Από ότι έχω καταλάβει και ο σωστός εκτροφέας έτσι θα έπρεπε να είναι!
Ελλη, μου δίνεις μία υπέροχη ...μπαλιά (σαν το 2ο γκολ που φάγαμε χτες από την ΑΕΚ) και σ' ευχαριστώ θερμά...:)

Σε δύο πρόσφατα (και πολύ σχετικά) θέματα, είχα τοποθετηθεί και, μάλλον, όχι ευχάριστα για αρκετούς, απ' ότι διαισθάνομαι...

1) Στο πρώτο (χρονικά) από τα θέματα, υποστήριξα αυτό ακριβώς! Ετσι πρέπει να είναι οι "σωστοί" εκτροφείς!!!
Παρεξηγήθηκα άμεσα και "απαξιώθηκε" βάναυσα ο λόγος μου από κάποιους "ειδικούς", μέχρι σημείου διακωμώδησης του συνδυασμού λογικής - προσδοκιών - (και, κυρίως) συναισθημάτων μου. Ας είναι...
Φαίνεται, όμως, ότι και στο θέμα μας, εδώ, ο συνδυασμός αυτός μας απασχολεί (όταν λέω "μας" εννοώ ευθέως τους "εραστές", τους "πελάτες" - δηλαδή το μέρος που πληρώνει τις "ψυχές", είτε αντιλαμβανόμενο την προστιθέμενη αξία, είτε κάνοντας "φτωχομπινεδίστικες" σκέψεις - αναλύσεις και τούρκικα παζάρια)...

2) Στο δεύτερο (χρονικά) από τα θέματα εκείνα, υπονόησα (με σιωπή που φώναζε, βέβαια) ότι αυτό δεν πρέπει να ισχύει στον "σωστό", στον ευσυνείδητο εκτροφέα.
Εδώ, ο Νότης Σφακιανάκης σαφώς υπονοεί τον ηθοποιό, πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε (με σχετική επιτυχία ή αποτυχία) οι περισσότεροι επαγγελματίες. Και, δεν μπορεί, κάποτε μας παίρνουν χαμπάρι...
Προσωπικά, όμως, ισχυρίζομαι ότι ο "σωστός" - ευσυνείδητος εκτροφέας, πρέπει να είναι καλλιτέχνης στο είδος του και να προσομοιάζει σε οποιαδήποτε άλλη τέχνη, εκτός από την υποκριτική...

Υ.Γ. Και μία προσθήκη: Οι περισσότεροι μεγάλοι καλλιτέχνες, πλην των ηθοποιών, συνήθως αναγνωρίστηκαν προς το τέλος της σταδιοδρομίας τους και, αρκετοί, μετά θάνατον...

Last edited:

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
...με λιγα λογια παιζουν πολλα περι αδειων και νομικων θεματων που επειδη δεν ειμαι ειδικος θα με μπερδεψουν ακομα πιο πολυ! Ας μεινω λοιπον στο αρχικο μου, οτι ναι, ενας εκτροφεας ειναι επαγγελμα και δηλωνεται.... απλως υπαρχουν και πολλοι καλοι εκτροφεις που το εχουν σαν χομπυ... Ας πω οτι με καλυπτει αυτο!

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
Έχουμε λοιπόν 2 κατηγορίες εκτροφέων: α)Τον χομπίστα εκτροφέα που εκτρέφει καθαρά από αγάπη στην φυλή και δεν αποσκοπεί στο κέρδος, ( αυτοί οι εκτροφείς κάνουν πολύ περιορισμένες γέννες όχι πάνω από 2-3 γέννες σε όλη την διάρκεια ζωής της σκύλας) βρίσκει σωστά άτομα για τα κουτάβια του, και τα δίνει χωρίς χρήματα. Στην περίπτωση αυτή αυτό είναι αγάπη και σεβασμός στο ζώο που έχουμε.
β) Τον επαγγελματία εκτροφέα που σκοπός του είναι το κέρδος , καλυμμένος πίσω από την λέξη αγάπη ( αγαπώ την φυλή και προσπαθώ για την καλυτέρευση της κλπ. Κλπ……)ξεπατώνει την σκύλα του στις γέννες. Όταν με το καλό γεννηθούν τα κουτάβια του τα μοσχοπουλάει λέγοντας στον κάθε αδαή ότι όλα είναι εκθεσιακά από το πρώτο της γέννας μέχρι και το τελευταίο . Και σαν να μην φτάνει αυτό ‘’μπαίνει ‘’και μέσα αλλά πάραυτα συνεχίζει να εκτρέφει έτσι γιατί αγαπάει την φυλή .

Έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν οι ΒΥΒ και τα puppy mills; Ποιος οδηγεί τον κόσμο που ενδιαφέρεται να πάρει ένα καθαρόαιμο σκύλο σε αυτά τα άτομα/ εκτροφεία; Γιατι ανθούν τα puppy mills; Και γιατί αφού όλοι τα καταδικάζουμε καταλήγουμε να πηγαίνουμε και να παίρνουμε σκυλάκια από pet shops ή από ΒΥΒ; Μήπως επειδή οι τιμές των ‘’κύριων’’ εκτροφέων είναι τόσο απαγορευτικές που αναγκάζονται οι ενδιαφερόμενοι να καταφεύγουν σε αυτές τις πηγές; Ή μήπως η ποιότητα που παράγουν ( διότι παράγουν δεν εκτρέφουν ) δεν είναι ικανοποιητική και έτσι σπρώχνουν τους ενδιαφερόμενους στις άλλες πήγες;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
weightpull.gr
Έχεις σκεφτεί ότι οι περισσότεροι που πέρνουν από ΒΥΒ κ puppy mills δεν ξέρουν καν τι θα πει εκτροφέας;;;

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Υπάρχουν καλοί και κακοί εκτροφείς,
όπως καλοί και κακοί αστυνομικοί,
όπως καλοί και κακοί μηχανικοί, κ.ο.κ.

Εφόσον έχεις τέτοια "θεματάκια" ψάξε να βρεις ένα καλό εκτροφέα,
επίσης να είσαι σωστά ενημέρωμενος και μελετημένος για να μην σε πιάσει κορόιδο κανένας επιτήδειος,
δεν είναι τόσο δύσκολο να μάθεις αν όντως ο σκύλος είναι από πρωταθλητές γονείς,
αν έχει εξετασθεί για κληρονομικές παθήσεις, όπως και οι πρόγονοι του.

Εφόσον δεν το έψαξες κακό του κεφαλιού σου!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
η σχέση κόστους/απόδοση μεταξύ εκτροφέα και πέτσοπ ???

πλάκα θα κάνετε............

εκτός κι αν πιπιλάμε την καραμέλα ότι εκτροφέας είναι όποιος δηλώνει εκτροφέας.....

σε αυτήν την περίπτωση τότε ας κάνουμε και τον διαχωρισμό μεταξύ εκτροφέα και Εκτροφέα

συγκρίνετε το κουτάβι του Εκτροφέα με το προιόν του πάπι μιλ?

και η ηθική πλευρά του θέματος
ξέρεις τι γίνεται στα πάπι μιλ και χρηματοδοτείς την συνέχισή του.......?????????

και τελικά
τόσο δύσκολο είναι για έναν χρόνο να αποταμιευεις τα χρήματα που θα σου κόστιζε η διατροφή του σκύλου που δεν θα πάρεις τώρα αλλά του χρόνου????????????????

Οι Εκτροφείς,όσο λίγοι μπορεί να είναι,που στην ουσία σου πουλάνε κάτι που λέγεται υπηρεσία (και όχι σκύλος) σου δωρίζουν και κάτι που δεν πληρώνετε........ένα κομμάτι της ψυχής τους......

λογικό με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά (εκτροφείς και Εκτροφείς)
αλλά καθόλου λογικό να χρηματοδοτείς την αθλιότητα που λέγεται πάπιμιλ
και επίσης καθόλου λογικό να λυπάσαι ένα ποσό που θα έχεις ήδη ξοδέψει σε έναν χρόνο διατροφής και μόνο(ενώ υπάρχουν πολλά ακόμα έξοδα)

για όποιον δεν έχει καταλάβει ακόμα

υπάρχουν κι Εκτροφείς που δεν ψάχνουν πελάτες αλλά συνεργάτες στην βελτίωση της φυλής που έχουν "κολλήσει"
συνοδοιπόρους στο μονοπάτι που λέγεται "γραμμή αίματος"

weightpull.gr

Well-Known Member
26 Φεβρουαρίου 2010
139
0
weightpull.gr
Έχεις σκεφτεί ότι οι περισσότεροι που πέρνουν από ΒΥΒ κ puppy mills δεν ξέρουν καν τι θα πει εκτροφέας;;;

Δεν υποστηρίζω τους ΒΥΒ ή τα puppy mills. Σίγουρα τα κουτάβια που θα πάρει κάποιος από αυτούς είναι αμφιβόλου ποιότητας. Και σίγουρα λέω όχι και στους δύο (ΒΥΒ και puppy mills) αλλά αντιτίθεμαι και στο σκεπτικό αυτών που παρουσιάζονται ως εκτροφής.

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Εγώ συμφωνω με τον weightpull, αλλά θα το έλεγα κάπως αλλιώς.
Οτι απλώς, υπάρχουν καλοί και κακοί εκτροφείς.

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν οι ΒΥΒ και τα puppy mills;
Γιατί υπάρχει αγοραστικό κοινό, γιατί η νοοτροπία "σκύλο θέλω, τώρα τον θέλω, πόσο κάνει;" μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο από "super markets", από "κουταβοπαραγωγούς".

Ποιος οδηγεί τον κόσμο που ενδιαφέρεται να πάρει ένα καθαρόαιμο σκύλο σε αυτά τα άτομα/ εκτροφεία;
Η παραπάνω νοοτροπία και η αδιαφορία να πληροφορηθούν, να ψάξουν λίγο περισσότερο, η αδυναμία να κάνουν υπομονή, η βιασύνη...

Γιατι ανθούν τα puppy mills;
Γιατί "ερημοποιείται" η κρίση μας...Δεν προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα που θα μας βοηθήσουν, παρά ζητάμε κατευθείαν την έτοιμη "λύση", κάποιον να μας δείξει "που αγοράζω", "που να δώσω τα λεφτά μου"...

Αρχίζω να πιστεύω ότι μπορεί να το κάνουν και επίτηδες κάποιοι για να έχουν άλλοθι για τα λάθη τους..."Δε φταίω εγώ, δεν ήξερα...Αυτός μου είπε!".

Και γιατί αφού όλοι τα καταδικάζουμε καταλήγουμε να πηγαίνουμε και να παίρνουμε σκυλάκια από pet shops ή από ΒΥΒ;
Θέλω να πιστεύω ότι εμείς που μιλάμε εδώ δεν θα το κάναμε ποτέ.Αν κάποιος το έκανε πριν μάθει, άλλο θέμα...

Αν εννοείς στο γιατί βλέπουμε στα φόρουμ ανθρώπους που "την πάτησαν" και λυπούνται ή όχι για την επιλογή τους είναι γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν πριν αλλά κατόπιν.

Επίσης, γιατί αν και μπορεί να διάβασαν ή άκουσαν κάτι πριν, δε του έδωσαν σημασία και είπαν "Έλα μωρέ με τους γραφικούς!...Χαρτιά και πιστοποιητικά...εγώ ένα σκυλάκι θέλω, μια ψυχούλα".Μια "ψυχούλα" που την θέλει βέβαια με συγκεκριμένη μορφή και σε συγκεκριμένη τιμή.Δε του κάνει ούτε η "ψυχούλα" που πεινάει στο πεζοδρόμιο, άλλα ούτε και η "ψυχούλα" που έχει ο εκτροφέας γιατί του "κάνει ανάκριση" και του ζητάει "συμβόλαια"...ο "καβαλημένος"!

Μήπως επειδή οι τιμές των ‘’κύριων’’ εκτροφέων είναι τόσο απαγορευτικές που αναγκάζονται οι ενδιαφερόμενοι να καταφεύγουν σε αυτές τις πηγές;
Τελικά ποιές είναι αυτές οι τιμές (αναλογιζόμενοι και την ποιοτική διαφορά σε υγεία, χαρακτήρα, επικοινωνία και συνεργασία με τον εκτροφέα, κλπ.);

Πόσο έχει ένα Bull Terrier σε ένα από τα "κεντρικά" ή "γνωστά" pet shops και πόσο σε έναν εκτροφέα, έλληνα ή ξένο, μαζί με τα μεταφορικά;

Πόσο έχει ένα English Bulldog σε ένα από τα "κεντρικά" ή "γνωστά" pet shops και πόσο σε έναν εκτροφέα, έλληνα ή ξένο, μαζί με τα μεταφορικά;

Πόσο έχει ένα Rottweiler σε ένα από τα "κεντρικά" ή "γνωστά" pet shops και πόσο σε έναν εκτροφέα, έλληνα ή ξένο, μαζί με τα μεταφορικά;

Πόσο έχει ένα Malinois σε ένα από τα "κεντρικά" ή "γνωστά" pet shops και πόσο σε έναν εκτροφέα, έλληνα ή ξένο, μαζί με τα μεταφορικά;

κ.ο.κ.

Ας "ανοίξουμε τα μάτια μας" και το μυαλό μας και ας υποστηρίξουμε αυτούς που αξίζουν, από κάθε τομέα.

Το να "ισοπεδώνουμε" και να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε το ένα "στραβό" με ένα άλλο δεν είναι τρόπος για βελτίωση...το αντίθετο.