Εκτεθειμένο στον ήλιο

Status
Κλειδωμένο θέμα

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
LaMb0fGod said:
Ακριβως ετσι το σκεφτικε puzzle και γι αυτο εγω νευριασα και τσακωθηκα μαζι του.Νομιζε πως θα παρει σκυλι απο την πρωτη μερα θα τα κανει στο παρκο,θα τρωει χωρις προβλημα,θα υπακουει και αλλα πολλα.

Ε του λεω και εγω,πατερα αστο δεν εισαι για σκυλο και να τον δωσουμε πισω.
Τωρα σημερα μου λεει οτι θα τον κρατησουμε τελικα αλλα δεν μπαινει στο σπιτι.Θα του πω και εγω 2 κουβεντες να νιωσει λιγο και θα προσπαθησω να του βρω ενα πολυ καλυτερο μερος για να ζησει,γιατι 4 μηνες στο Pet shop και αλλες 8 ημερες εδω σε εμας ο καιμενος βασανιζεται.

Εγω τον εβγαζα εξω οσο πιο συχνα μπορουσα για να ξεχνιεται,επαιζα πολλες ωρες μαζι του τον εβαζα κριφα στο σπιτι,αλλα τι να κανεις οτι εισαι ακομα οικονομικα εξαρτημενος?
μα το οτι εισαι οικονομικα εξαρτημενος,δεν ειναι επιχειρημα ωστε να μην μπορεις να δωσεις με ομορφο και σωστο τροπο στον πατερα σου να καταλαβει οτι ειδικα το συγκεκριμενο σκυλακι που διαλεξε,θα αρρωστησει μενοντας στο μπαλκονι και θα πεθανει...
ισως εχει την νοοτροπια του "τι θα παθει ο σκυλος στο μπαλκονι,στην ταρατσα κλπ,τοσα και τοσα ζουνε ετσι" και το καταλαβαινω οτι αυτη δεν αλλαζει,αλλα τουλαχιστον προσπαθησε να τον ενημερωσεις σωστα για την συγκεκριμενη φυλη που πηρε,οτι απαγορευεται να μενει εξω.
το ιδιο που θα εκανες δηλαδη,εαν εμενες μονος σου,ειχες τον δικο σου σκυλο,δεν ησουν οικονομικα εξαρτημενος απο τον πατερα σου,αλλα αυτος επαιρνε ενα σκυλακι και το ειχε στο μπαλκονι... :wink:
επιβαλεται να τον πεισεις,χωρις κοντρες και μαχες και λογια της στιγμης,που δεν οδηγουν πουθενα...βρες τροπο.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Μην το βλεπεις σαν δικαιολογια ή επιχειρημα και ειναι ακριβως τις αποψεις που ανεφερες ο πατερας μου γιατι ειναι και απο ενα χωριο οπου υπαρχουν εκατονταδες σκυλια και ζουνε κατα αυτο τον τροπο(δηλαδη σε αθλιες συνθηκες,κυνηγοντας να φανε σαυρες).

Του εδειξα δεκαδες topic του site ομως δεν καταφερα τιποτα.Για καποια φαση τον μαλακωσα πηγα κατι να καταφαιρω,αλλα μετα κατουρισε ο μικρος λιγο το χαλι και αιντε παλι τα ιδια.

Του εχω αναφερει οτι μιλαω με ατομα που ειναι γνωστες και με εκπαιδευτες ακομα και δεν δεχεται τιποτα.Ξεροκεφαλος και εγωιστης ειναι δεν μπορουν να αλλαξουν αυτα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τωρα καλοκαιριασε...δεν θα μαζεψετε τα χαλια?
τι αλλο τον ενοχλει εκτος απο το κατουρημα που αυτο διορθωνεται ευκολα?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
βασικα σε δυο topic λεμε τα ιδια πραγματα ολοι :lol:

μηπως η rottie να μας τα κανει 2 σε 1 τα conditioner :?:
:lol: οχι τιποτα το ζαλισαμε το παιδι και δεν θα ξερει που να πρωτοαπαντησει :lol:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εδω συζηταμε την προοπτικη να μεινει μαζι του ο σκυλος και πως μπορει να διορθωθει ο,τι ενοχλει τον πατερα του...
στο αλλο συζητατε που μπορει να δωσει τον σκυλο :wink:

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Τα χαλια τα βγαλαμε σημερα αλλα το ενοχλει λεει και η μυρωδια του σκυλου που εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο και φοβαται και για αρρωστιες ενω ο σκυλος ειναι πληρως εμβολιασμενος.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Απο λουτρινα εχουμε πολλα :D

Εσεις παιδια τι πιστευετε αξιζει να ταλαιποριθει μερες μεχρι να μαθει να τα κανει εξω και μετα να μπει μεσα η να βρει αλλο σπιτι ?
Αν υπαρχει μεθοδος να τον μαθω να τα κανει εξω στο παρκο θα το κανω για να τον κρατησω.
Δεν ξερω τα εχω χασει βοηθηστε λιγο

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
οχι..εγω τον φοβαμαι τον πατερα σου..
του βαζετε αγωγη κατα της σκνιπας τωρα που ειναι στο μπαλκονι?
ειναι διαθετημενος να βαλει βαθια το χερι στην τσεπη αν χρειαστει για το σκλυλι?
θα το προσεχει οσο πρεπει?
δεν νομιζω οτι η τουαλετα ειναι το μονο προβλημα..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
LaMb0fGod said:
Τα χαλια τα βγαλαμε σημερα αλλα το ενοχλει λεει και η μυρωδια του σκυλου που εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο και φοβαται και για αρρωστιες ενω ο σκυλος ειναι πληρως εμβολιασμενος.
Πες του, οτι οι αρρωστιες (τα μικροβια και οι ιο!!) και ειδικα οι μυροδιες, περνανε και κατω απο τις μπαλκονοπορτες!

ΔΕΝ καταλαβαινω, πως δινει καπιος 750 ευρω για ενα σκυλακι και θελει μετα να το εχει μονιμος εξω- για να το πεθανει γρυγορα.
Σας περισσευουν τοσα λεφτα?

Γιατι εκτος απο την ζεστη και το κρυο, παραμονευουν εξω και οι σκνηπες ( Καλαζαρ) και τα κουνουπια (διροφιλαρια).

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
για τις αρρωστιες που φοβαται,μπορει να ενημερωθει υπευθυνα και απολυτα και απο τον κτηνιατρο η ακομη και τον δικο σας γιατρο (μην μου πεις πως δεν θα τους πιστεψει!)
η μυρωδια καταρχην ,πιστευω πως ειναι λογω του οτι μενει στο μπαλκονι,κατουραει εξω,παταει τα τσισα του και γενικα εχει την χαρακτηριστικη μυρωδια των ζωων που ζουνε σε μπαλκονια...
κι αυτο διορθωνεται.
μην φοβασαι,δεν θα ταλαιπωρηθει για να μαθει που πρεπει να κανει τσισα και κακα,λιγες μερες εκπαιδευσης ειναι...
εκτος αυτων ομως,εσυ,ποσες φορες μπορεις να το βγαζεις βολτα? δηλαδη ακομη κι αν μαθει να τα κανει εξω,παλι στο μπαλκονι θα το βγαζεις να τα κανει?δεν θα το βγαζεις βολτα εξω για τις αναγκες του?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
λοιπον,επειδη αυτο σε λιγο ενηλικιωνεται (αν δεν κανω λαθος) και ηδη εχει αργησει να μαθει λογω του οτι το κακομοιρο ηταν τοσο καιρο σε πετ σοπ κι εκει που κοιμοταν,εκει ετρωγε,εκει επαιζε,εκει εκανε τσισα και κακα,η γνωμη μου ειναι να πας να παρεις ενα σπιτακι-κλουβακι μεταφορας ,ευρυχωρο,για μεσαιο προς μεγαλο σκυλι,με πορτα (οχι crate,γιατι αυτο ειναι επικινδυνο να γινει-μεταβληθει στον μοναδικο χωρο που θα ζει) και για λιγες μερες να ξεκινησεις μεγαλη βολτα...μολις κανει εξω τα τσισα-κακα του,τον παιρνεις γυρνατε σπιτι,τον εχεις λιγη ωρα μαζι σου στο δωματιο και μετα μεσα στο κλουβακι,μαζι σου,διπλα σου...μολις τον βγαλεις,μετα απο 2 ωρες,θα τον παρεις αγκαλια ωστε να μην του δωθει η δυνατοτητα να τα κανει κατω στο σπιτι και γρηγορα βολτα εξω...μολις τα κανει,ξανα τα ιδια...γυρνατε,παιζετε και βουρ στο κλουβακι του,μεσα στο δωματιο σου.
το βραδυ,θα κοιμαται στο κλουβακι και ισως εχει και καποιο ατυχημα μεσα εκει,αλλα σε μια εβδομαδα το αργοτερο,ειμαι σιγουρη πως θα εχει μαθει που κανουμε τσισα και κακα :wink:
περιληπτικα στα ειπα,εαν θελεις υπαρχουν και σχετικα τοπικς,εαν θελεις πραγματικα-που πιστευω πως θελεις-θα τα καταφερετε πολυ γρηγορα,αρκει να εχεις τον χρονο..καλη επιτυχια.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το παιδι δεν ειναι οικονομικα ανεξαρτητο και σε αυτο το σπιτι αλλοι κανουν κουμαντο..
Δεν το θεωρω τοσο σωστο υπο αυτες τις συνθηκες..
Το θεωρω λιγο παρακινδυνευμενο..
Ειναι 18 χρονων..,δεν θα σπουδασει..?θα το εχει στο μυαλο του παντα..?
θα μπορεσει να το παρει μαζι του οπου και να παει οταν περασει καπου..?
Αυτο το εχει κανει και αλλο μελος μας η μαλαματενια που πλεον ειναι μεγαλουτσικη..
Αλλα δεν μπορουν ολοι να το κανουν..
Ειναι διατεθιμενος να το κανει?
Γιατι αν αρκεστει στον πατερα του ,δεν νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο..
Και πες τα καταφερνει ,λεφτα για το σκυλι θα του δινουν..???

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
=D> =D> =D>
τα ειπες πολυ ωραια και μπραβο galazio ...αλλα αδικος ο κοπος :?
δεν θα γινει τιποτα απο αυτα γιατι το παιδι αυτο 18 χρονω ειναι τοσο εξαρτημενο απο τον πατερα του που του επιτρεπει να επιβαλλεται με το ετσι θελω στη οικογενεια και να τα αντιμετωπιζει ολα με υβρεις....

ετσι λοιπον το παιδι αυτο περιμενει πως και πως να γινει ανεξαρτητος για να κανει αυτα που θελει...υπαρχει καταπιεση κατα τα λεγομενα του ιδιου...

επισης ρωταει που να το δωσει ενω αλλος το πηρε,αλλος το πληρωσε και αλλος εχει την τελικη αποφαση,σωστα?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μπορει να τα εγραψα και ασκοπα,εγω ομως συνεχιζω να πιστευω στους νεους ανθρωπους και να εχω παντα και για παντα ελπιδα για τις δυνατοτητες που εχει η ψυχη τους,οταν θελουν κατι αληθινα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι ...αλλα πρεπει να θελουν παρα πολυ..
Αλλα να σου πω κατι.. παντα καπου σε αυτην την ηλικια πρεπει να εχουν και ενα στηριγμα πιο μεγαλου..
Και στην τελικη ειναι μια αποφαση που αφορα μια ψυχη που κατα μενα θα πρεπει να παρθει η πιο λογικη αποφαση..

Status
Κλειδωμένο θέμα