Εκπαιδεύοντας τον Pluto

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα συνεχίσω την προσπάθεια και θα ενημερώσω για τις εξελίξεις!
Δείχνεις να έχεις αρκετές γνώσεις, είσαι εκπαιδευτής; Μπορείς να μου αιτιολογήσεις την επιθετική συμπεριφορά του σκύλου μου προς την έγκυο φίλη μου; Με έχει ανησυχήσει το γεγονός και για την ασφάλεια της κοπέλας αλλά και για το χαρακτήρα του σκύλου μου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όπως ηδη ανεφερες στη προηγουμενη σελιδα, η εγγυος γυναικα μυριζει διαφορετικα, όπως διαφορετικα μυριζει η γυναικα όταν εχει περιοδο. Ο σκυλος φυσικα το αντιλαμβανεται αμεσως.

Το προβλημα ειναι ότι υπαρχει η πιθανοτητα, σε συνδιασμο και με τη αλλαγη του σωματος αν είναι προχωρημενη εγγυμοσυνη, ο σκυλος να μπερδευτει και να νομιζει ότι είναι διαφορετικο ατομο, κατι το οποιο όμως μαλλον πρεπει να ξεπεραστει γρηγορα.

Πιθανον η εγγυος φιλη σου και αυτό που εξεπεμπε να ηταν κατι τελειως αγνωστο για τον σκυλο σου γι αυτό και αντεδρασε ετσι.
Υποτιθεται παντως ότι τα σκυλια είναι προστατευτικά στις εγγυες γυναικες, του δικου τους περιβαλλοντος βεβαια.

Όλα είναι βεβαια εικασιες. Μπορει απλά, πανω στον δικο της φοβο για το μωρο της, να εκανε ασυναισθητα ένα λαθος η κοπελα και να τον τρομαξε.

ΥΓ. Δεν είμαι βεβαια εκπαιδευτης και για ο,τι σου λεω κρατα και μια επιφυλαξη. Εσυ ξερεις καλυτερα τον σκυλο σου. Κι εγω τωρα μαθαινω και καθημερινα κανω λαθη, μικρα και μεγαλα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Επίσης, δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς και τόσο για την ασφάλεια της φίλης σου. Για daschund μιλάμε :)

tifi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2008
247
0
Αθηνα
Η εντύπωση μου είναι πως ο σκύλος σου φοβήθηκε πάρα πολύ και γιά αυτό αντέδρασε έτσι.
Προσπάθησε να φέρεις ξανά σε επαφή την φίλη σου με τον σκύλο,με την δική σου παρουσία,
φερθείτε απλά,καθημερινά και προσπάθησε να καταλάβεις αν την φοβάται γιά κάποιο λόγο ή όχι.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Σήμερα στη βόλτα είχα ένα παρόμοιο περιστατικό.
Δίπλα μας ακριβώς είναι ένα βενζινάδικο, στον άνθρωπο που το έχει ο Φοίβος έκανε πάντα χαρές.
Σήμερα το πρωί καθώς γυρίζαμε, ο άνθρωπος άνοιξε την πόρτα του μαγαζιού του και ο Φοίβος τρόμαξε. Άρχισε να του γαυγίζει, τον πήγα κοντά και φοβόταν να πλησιάσει. Ευτυχώς ο άνθρωπος απ' ότι φαίνεται ήξερε από σκυλιά, δεν άπλωσε το χέρι του αλλά άφησε το Φοίβο να τον μυρίσει, του έδωσα κι εγώ δυο κροκέτες και του έδωσε και τελείωσε ωραία και καλά το ζήτημα:).

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
mareco ο σκύλος είτε είναι doberman είτε είναι maltese μπορεί να δαγκώσει. Δεν είπα οτι ο Pluto θα την κατακρεουργήσει αλλά ένα δάγκωμα είναι ένα δάγκωμα και δεν καλό για κανέναν, θύμα-σκύλο-ιδιοκτήτη. Μου κάνει εντύπωση γιατί ο σκύλος μου είναι απίστευτα φιλικός με ΟΛΟΥΣ, με τη συγκεκριμένη κοπέλα είχε πολύ καλή σχέση, τον έπαιρνε αγκαλιά, της έκανε tricks... Εχθές που τους έφερα σε επαφή και ήμουν κι εγώ μπροστά έκανε το ίδιο. Δεν ξέρω τι να πω.

Επίσης κάνει κάτι άλλο που με προβληματίζει. Τις τελευταίες δύο μέρες όποτε βγαίνουμε βόλτα, αφού πάει στο πρώτο σημείο που κατουράει μετά αρχίζει να αντιστέκεται. Τον τραβάω για να συνεχίσουμε τη βόλτα και αυτός βάζει κόντρα με τα πόδια του! Συνέχεια γυρνάει και κοιτάει προς τα πίσω, όσο μακρυά και να είμαστε απο το σπίτι. Σε κάποια φάση τον πήρα αγκαλιά για να προχωρήσουμε. Μόλις τον άφησα, προχώρησε λίγο δίπλα μου (μπράβο, χαρές, χαμόγελα, λιχουδιές) μετά πάλι κόντρα και να πάει προς τα πίσω. Αυτός τρελενόταν για τη βόλτα, δεν ξέρω τι έπαθε. Γυρνάμε σπίτι και κάνει τσίσα του σε ένα σημείο στην κουζίνα, ΧΩΡΙΣ να σηκώσει το πόδι (μου έκανε εντύπωση) και με κοίταζε. Και μάλιστα έκανε πολύ ώρα, σα να τα κράταγε, ενώ είχε κάνει 2-3 φορές έξω. Μετά απο λίγο, κάνει και κακά στο διάδρομο! Όλα αυτά ενώ πριν 5 λεπτά είμασταν έξω. Να σημειώσω ότι πάντα όταν κάνει έξω την ανάγκη του του δίνω λιχουδιές για επιβράβευση. Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι του άλλαξα λουρί; Του έβαλα ένα παλιό που είχα στον προηγούμενο σκύλο μου γιατί το έφαγε το άλλο. Δεν ξέρω μπορεί να λέω και βλακείες αλλά σκέφτηκα μήπως τον πονάει αυτό κλπ.
Απο την περιγραφή που σας έκανα πάει κάπου το μυαλό σας για αυτή την αλλαγή στη συμπεριφορά του; Έχω προβληματιστεί αρκετά.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τις τελευταίες δύο μέρες όποτε βγαίνουμε βόλτα, αφού πάει στο πρώτο σημείο που κατουράει μετά αρχίζει να αντιστέκεται. Τον τραβάω για να συνεχίσουμε τη βόλτα και αυτός βάζει κόντρα με τα πόδια του! Συνέχεια γυρνάει και κοιτάει προς τα πίσω, όσο μακρυά και να είμαστε απο το σπίτι.
Ετσι συμπεριφέρεται συχνα στην βολτα η πινσερινα μου. Γαντζώνεται κατω σαν γάτα και δεν κουνιεται.

Οι λογοι είναι απλοί. Φοβαται κατι που ειδε ή ακουσε και δεν θελει να προχωρησει. Μυρισε κατι και επιμενει να το περιεργαστει. Τελος, εχει άλλη κατευθυνση στο μυαλο της και θελει να παει κατά κει.

Η λυση είναι κι αυτη απλη. Ή κανεις στιγμιαια διορθωση με τιναγμα του λουριου (εγω δεν το κανω λογω ευαισθησιας της πινσερινας) ή απλά σταματας και δεν κανεις τιποτα (αυτοκανω εγω). Συντομα θα καταλαβει ότι δεν υπαρχει περιπτωση να παει εκει που θελει, οσο και να επιμενει και θα σε ακολουθησει οπου πας. Μολις «ξεκολλησει» επιβραβευεις.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
Τώρα που τον έβγαλα βόλτα πάλι τα ίδια. Έκανα και αυτό με το τίναγμα του λουριού, και αγκαλιά τον πήρα πάλι, και ακίνητος περίμενα μία ώρα. Σε κάποια φάση έκατσε τελείως κάτω. Η ουρά ωστόσο είναι κατεβασμένη και γυρισμένη, ακουμπάει το στομάχι του. Τι ακριβώς έχει φοβηθεί; :-(
Ε με το που μπαίνουμε μέσα, μετά από 1 λεπτό γραμμή στο σαλόνι και έκανε τα "χοντρά" του. Με το που τα κάνει, μία χαρά απερίγραπτη, να τρέχει σε όλο το σπίτι, να πηδάει... Δεν ξέρω τι να πω θα με τρελάνει αυτό το σκυλί...!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιωργο, υπαρχει τιναγμα και τιναγμα. Επρεπε να το αναλυσω περισσοτερο.
Όταν το σκυλι κολλαει και δεν κουνιεται, λες «παμε» ή ό,τι άλλο νομιζεις και ξεκινωντας προς την πορεια που εχεις χαραξει τιναζεις αποτομα το λουρι προς το μερος σου τοσο ώστε να κινητοποιησεις τον σκυλο.
Δεν τον κανεις αεροπλανο αλλά ουτε και απλά του κανεις μια μικρη ενοχληση.

Οσο για το θεμα της τουαλετας, αρκετα μελη ειχαν ακριβως το ιδιο προβλημα. Δεν τα κανανε εξω αλλά μολις επεστρεφαν στο σπιτι. Κανε μια αναζητηση και θα βρεις πολλες περιπτωσεις και συμβουλες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ε με το που μπαίνουμε μέσα, μετά από 1 λεπτό γραμμή στο σαλόνι και έκανε τα "χοντρά" του. Με το που τα κάνει, μία χαρά απερίγραπτη, να τρέχει σε όλο το σπίτι, να πηδάει... Δεν ξέρω τι να πω θα με τρελάνει αυτό το σκυλί...!
Παμε παλι στο θεμα της τουαλετας. Επειδη τα σκυλια μου ζουνε σε διαμερισμα και εχω οικογενεια και μικρο παιδι, το θεμα με ειχε απασχολησει εντονα και επρεπε να το λυσω άμεσα.

Το κουταβι σου πρεπει να ασκειται αρκετα και καθημερινα αλλά με μέτρο.
Ποση ωρα περπαταει εξω και παρόλα αυτά δεν κανει την αναγκη του?
Τα σκυλια και ειδικα τα κουταβια συνηθως θελουν τουαλετα μετά απο άσκηση και φαγητο και μολις ξυπνήσουν.

Πιστευω ότι με μια καλη βολτα, καποια ωρα μετα το φαγητο, θα τα κανει εξω.
Βοηθαει πολύ να σταματησεις σε μερος με γρασιδι ή εστω χωμα.
Πριν βγειτε, έχε το κοντα σου με το λουρακι του ωστε να το ελεγχεις να μην παει και τα κανει καπου μεσα στο σπιτι.

Αν βαριεσαι ή δεν θελεις να σηκωνεσαι πρωι για να το πας εξω, το προβλημα θα διαιωνιζεται.
Δεν είναι ευκολο το προβλημα αλλά ουτε και δυσκολο. Σιγουρα θελει δουλεια και αρκετο κοπο εκ μερους σου. Η βολτα όμως είναι χαρα και για σενα και τον σκυλο. Αν δεν είναι, πρεπει να γινει.

Εφοσον λοιπον καποια στιγμη τα κανει εξω, ως γνωστον επιβραβευεις με χαρα αλλά ΟΧΙ κατά τη διαρκεια που θα τα κανει γιατι θα του αποσπασεις την προσοχη και μπορει να το φοβισεις ή να νομισει ότι του μιλας επειδη δεν επρεπε να τα κανει (παλιο δικο μου λαθος).

Συχνα επιβραβευουμε με τροπο που τρομαζουμε. Όταν υπαρχει αγχος, ενταση και ανασφαλεια αν αυτοπου κανει είναι πραγματι το σωστο, μιλας απαλα και τρυφερα και χαϊδευεις με αργες απαλες κινησεις ξεκινωντας από τον λαιμο και φτάνοντας στους γλουτους ή μονο στην πλατη και στα πλευρα. Ετσι φευγει η ενταση.

Σταθερες ωρες ταϊσματος και «ποτισματος» επισης βοηθουν γιατι προσαρμοζεται ο οργανισμος του και επισης ξερεις κι εσυ πότε περιπου να το βγαλεις εξω για βολτα και τουαλετα.

Ποτέ μην αφηνεις ελευθερο φαγητο. Του βαζεις φαγητο στο μπολ του σε συγκεκριμενη ωρα, τρωει οσο φαει και σε 15 λεπτα το μαζευεις.
Μεχρι να συνηθισει το κατουρημα, μην αφηνεις και ελευθερο νερο (αρκει να μην ξεχνας να του δινεις!!) και το βραδυ πριν κοιμηθει μην το αφηνεις να πιει έναν κουβα νερο.

Κατι άλλο τωρα. Εστω τα εκανες όλα τα παραπανω και παρολα αυτά υπηρξε αποτυχια και το κουταβι μολις επιστρεψετε σπιτι, φυσιολογικα θα παει να τα κανει καπου μεσα ως συνηθως.

Μην το λυνεις και περιμενε να παει να τα κανει. Φυσιολογικα δεν θα τα κανει γιατι δεν αισθανεται ελευθερο. Μια λυση είναι να του βαλεις ποιο μακρυ λουρι. Αν και με αυτό αισθανθει αβολα, λυσε το και παρακολουθα.

Την στιγμη που παει να παρει την θεση τουαλετας, εκεινη ακριβως τη στιγμη, φωναζεις ΜΗ (δεν ουρλιάζεις για να μην φοβηθει και κρυφτεί κατω από τα κρεβατια), το γραπωνεις και το πας παλι εξω και φτου κι απ’ την αρχη, ηρεμα και ωραια.
Με την φωνητικη διορθωση και τον τονο της φωνης θα καταλαβει ότι αυτό που παει να κανει εκεινη την στιγμη δεν είναι επιθυμητό, κι ας μην γνωριζει ακομα το ΜΗ.

Τελος, ειχα διαβασει παλια ότι το προβλημα που αντιμετωπίζεις συχνά οφειλεται στον εκτροφεα ή Byb ή ακομα χειροτερα παπιμιλά, που δεν φροντισε να εχει τα κουταβια σε καθαρο περιβαλλον και τα κανανε εκει που ζουσανε, γιατι απλά δεν τους μαθανε τιποτα καλυτερο, οπότε επαναλαμβανουν αυτό που μαθανε εκει και στο νέο τους σπιτι.
Αν συνεβει αυτό, κατι που φυσικα δεν μπορεις να ξερεις (οσο χειροτερη η εκτροφη, τοσο πιθανοτερο είναι), τοτε εχεις πολλη δουλεια μπροστα σου.

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
harry καταρχάς να σε ευχαριστήσω για τη λεπτομερέστατη απάντηση σου! Λοιπόν ας τα πάρουμε ένα ένα:

Τον βγάζω 3-4 φορές την ημέρα έξω. Η πρώτη είναι νωρίς το πρωί, στις 6:40 μόλις ξυπνήσω. Δε ρίχνω καν νερό στη μούρη μου, ντύνομαι, βάζω στην τσέπη τα treats και τη σακούλα για τα κακά και βόλτα. Δεν αποτελεί ούτε κόπο ούτε κούραση για μένα. Μου κάνει καλό και με αναζωογονεί. Μην ξεχνάς ότι ο ένας από τους δύο λόγους που τον πήρα από το φίλο μου ήταν γιατί δεν τον έβγαζε βόλτα. Το πρόβλημα όπως σου έχω ήδη αναφέρει είναι ότι στον ίδιο δεν αρέσει η βόλτα τελευταία! Μετά το μεσημέρι που γυρνάω από τη δουλειά (ίσως τον έχει βγάλει και η μητέρα μου) και μετά το βράδυ αφού φάει μετά από 15 λεπτά.

Μέχρι πρότινος δεν είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Τα έκανε και έξω και μέσα. Τώρα με τη φοβία που έχει πάθει τα κάνει κυρίως μέσα.

Αυτό με το νερό το έχω ξανακούσει αλλά το βρίσκω λίγο βάναυσο να μην έχω στο κουτάβι διαθέσιμο νερό όποτε θέλει! Δεν είναι το ίδιο με το φαγητό. Θα προσπαθήσω να το ελαττώσω...

Δε νομίζω να έχει να κάνει με την εκπαίδευση του εκτροφέα (θέλω να ελπίζω δηλαδή). Είχαμε φτάσει πριν λίγες μέρες σε σημείο να κάνει και τα κακά του έξω και τσίσα και στο σπίτι να κάνει 1-2 φορές πλέον κι αυτό επειδή τον άφηνα ελεύθερο.

Πριν λίγο παίζαμε με το μπαλάκι του, μόλις λαχάνιασε ήπιε αμέσως νερό και κατούρησε. Οπότε πρέπει να προσέξω και αυτό που είπες για μετά το παιχνίδι. Σήμερα τον έβγαζα ανα μία ώρα έξω. Ξεθεώθηκα... Προσπαθώ να τον κάνω να ξεπεράσει τη φοβία (το κόλπο με του τίναγμα δεν έχει αποτέλεσμα....). Κάθε φορά πηγαίναμε και λίγο πιο μακρυά πριν αρχίσει να γατζώνεται. Θα δείξει....

Σ'ευχαριστώ και πάλι! Θα σε κρατήσω ενήμερο!

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
iGeorge ειναι λιγο οφ τοπικ αλλα επειδη το ειδα θελω να το σχολιασω...!!!
Φοβερη υπογραφη!!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καμια φορα, επειδη κανουμε κατι μηχανικα, νομιζουμε ότι και οι αλλοι μπορουν να το καταλαβουν ετσι ευκολα.

Υπαρχουν καποιες λεπτομερειες στο τιναγμα του λουριου μετά από γαντζωμα. Καταρχην δεν πρεπει να εισαι προσωπο με προσωπο με τον σκυλο, γιατι ετσι το γαντζωμα του είναι πιο αποτελεσματικο και αν επιμεινεις το μονο που καταφερνεις είναι να βαζει κοντρα με τα μπροστινα ποδια και να τον σερνεις.

Πρεπει να εισαι (το λουρι δηλαδη) καθετα με τον κορμο του σκυλου. Περιμενεις να ηρεμησει και να μην σχηματιζει γωνια με το σωμα του που φερνει ακομα πιο μεγαλη αντισταση. Δεν μπορει να αντιστεκεται παιρνοντας κλιση μονιμα.

Μολις το σωμα του γινει καθετο με το εδαφος, λες κοφτά και σοβαρα «παμε» και τραβας το λουρι αποτομα (όχι βαια) τοσο ώστε να χασει την ισορροπια του και να κινητοποιηθει προς το μερος σου. Αμεσως ξεκινας το περπατημα προς την κατευθυνση της επιλογης σου.
Δοκιμάζεις σταδιακα μετά από κάθε ηρεμια με αυξανομενη ενταση. Καποτε θα το πετυχεις, δεν υπαρχει περιπτωση.

Πριν ξαναδοκιμασεις όλα τα παραπανω, κανε κατι άλλο. Εχε από πριν στην τσεπη σου ή σε ένα κουτακι μερικα κομματια κρεας, σαλαμι, λουκανικο, οτιδηποτε.
Σκυψε προς το μερος του και προσπαθησε να τον κινητοποιησεις με πολύ απαλο «παμε» χωρις διορθωση και τιναγμα., παρά μονο με ελαφρυ τεντωμα του λουριου προς την κατευθυνση που θελεις να πατε. Ταυτοχρονα του δινεις τον μεζέ και τον χαϊδευεις απαλα. Αυτό θα τον χαλαρωσει και θα εκτονωσει καπως την ενταση. Επανελαβε ξανα και ξανα με τον μεζε λιγο μακρυτερα και δες πώς αντιδρα.

Το πότε και πώς θα δωσεις τον μεζε εχει τεραστια σημασια. Αν τον δωσεις την ωρα που είναι γαντζωμενος και κοκαλωμένος, στην ουσια επιβραβευεις το πεισμα και το γαντζωμα.

Μολις αρχισει να περπαταει δίπλα σου, συνεχιζεις τις επιβραβευσεις και του μιλας πολύ απαλά. Όχι βιασυνη στο περπατημα μεχρι να αποκτησει θαρρος.
Δοκιμασε βολτες σε τελειως διαφορετικα μερη, μακρια από αυτά οπου εμφανισε φοβο.

Ολη η ουσια είναι να κερδισεις την εμπιστοσυνη του και να ξερει ότι μαζι σου και ακολουθωντας σε υπαρχει σιγουρια και ασφαλεια.
Προσπαθησε να μην δειχνεις απογοήτευση, ανασφαλεια και εκνευρισμο. Το εισπράττει αμεσως και δεν τον βοηθαει.

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
σορυ που επεμβαινω iGeorge!!
ο δικος μου σε μια βολτα πριν 3 μερες τρομαξε παρα πολυ οταν ενας ηληθιος οδηγος πηγε να πεσει πανω μας και φρεναρε την τελευταια στιγμη!ακουστικε ενα δυνατο φρεναρισμα!ο σκυλος τρομαξε τοσο πολυ που εκανα 15 λεπτα να τον ηρεμησω!απο τοτε εδω και 3 μερες αρνειται πεισματικα να περασουμε απο αυτο το σημειο,αλλα και στην βολτα του σε αλλα σημεια ειναι αρκετα επιφυλακτικος κοιτοντας συνεχως πισω κτλπ.
εγω το παιζω αδιαφορος μεχρι να του φυγει το αγχος!δυστηχως το σημειο οπου εγινε το συμβαν ειναι κοντα στο σπιτι και χρειαζεται να περναμε απο εκει συχνα!!καλο θα ειναι να μην τον πιεζω να παμε απο εκει αφου δεν θελει?μια φορα τον πηγα και κατσαμε σε εκεινο το μερος για να δει οτι δεν υπαρχει κατι κακο αλλα και παλι τα ιδια!!
Ιgeorge σορυ και παλι για το οφ τοπικ!!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηθελα κι εγω να ρωτησω τον Γιωργο αν αντιληφθηκε τον λογο για τον οποιο ο σκυλος ειναι τελευταια φοβισμενος.
καταρχην ειναι σιγουρα φοβισμενος ή απλά πεισμωνει για να παει καπου να μυρισει? Μπορει πχ να κυκλοφορησε καποια θηλυκια με οιστρο και να αφησε ιχνη. Εμφανιζει φοβο σε διαφορετικα περιβαλλοντα ή μονο σε ενα συγκεκριμενο?

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
οχι ειναι σιγουρα φοβισμενος γιατι οταν πλησιαζουμε εκει βασει την ουρα στα σκελια!σε αλλα μερη απλα ειναι καπως επιφυλακτικος δηλαδη δεν παει σαν το χαζο οπως παλια μεσ στην τρελη χαρα αλλα πιο μαζεμενος και πιο κοντα μου!σχεδον κανουμε το διπλα χωρις καν να του το εχω μαθει:p
π.χ αν ακουσει ενα θορυβο στο δρομο παλια δεν θα εδινε καν σημασια τωρα θα πεταχτει και θα ερθει διπλα στα ποδια μου!βεβαια σιγα σιγα το ξεπερναει και τον βλεπω ολο κ πιο ανετο!αλλα δεν ξερω τι να κανω να μην περναω πια απο αυτο το μερος?
θεωρω πως τους φοβους πρεπει να τους αντιμετωπίζουμε και οχι να τους αποφευγουμε!γιατι απλα δεν λυνουμε το προβλημα!

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
6-14 μηνων (δευτερη περιοδος φοβου)

Το ιδιο κρισιμη οπως η πρωτη περιοδος φοβου.Πολλες φορες το κουταβι αρχιζει να φοβαται πραγματα που δεν φοβοταν πριν και με επαναληψη της εκπαιδευσης βοηθαμε το σκυλι ξαναποκτηση την εμπιστοσυνη του και να ξεπερασει τους φοβους πχ περναμε μπροστα απο ενα μεγαλο εσκαφεα και βλεπουμε οτι το σκυλι φοβαται, τοτε θα δωσουμε μια εντολη που ξερει καλα πχ κοντα και θα επιβραβευσουμε οταν το κανει, παραμενοντας χαλαροι, ποτε δεν το ζοριζουμε να πλησιασει κατι που φοβαται αλλα το επιβραβευουμε οταν πλησιασει απο μονο του, προσεχουμε σε αυτη την περιοδο να μην ενθαρρυνουμε τους φοβους του αγκαλιαζοντας η χαιδευοντας το.
Ρίξτε μια ματιά και σ΄ αυτό, ίσως να μην έχει συμβεί κάτι που να το τρόμαξε απλά να βρίσκεται σ΄ αυτή τη φάση

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
ναι κ εγω το σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι η δευτερη περιοδος φοβου!και να βγηκε προς τα εξω με αυτο το σκηνικο!θα συνεχισω κανονικα χωρις πιεση οπως παλια!ευχαριστω!κ σορυ παλι για το οφ τοπικ!!

iGeorge

Well-Known Member
2 Μαϊου 2010
143
3
41
Αθήνα
lastbreath δεν είσαι οφ τοπικ! Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς έχουμε. ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια αντίδραση έχει κι ο δικός μου. Επίσης είναι 11 μηνών οπότε και εμένα είναι στη 2η περίοδο φόβου. Άρα την κάτσαμε τη βάρκα! Μόλις κερδίσαμε καινούργια φοβία μάλλον.
Harry πραγματικά δεν ξέρω ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που φοβήθηκε έτσι. Αν και υποψιάζομαι κάτι... Όταν έλειπα την προηγούμενη Κυριακή ήρθε και τον έβγαλε βόλτα ένας φίλος μου και μου είπε πως όταν άρχισε να ψιχαλίζει αυτός άρχισε να τραβάει για να πάει προς το σπίτι. Αυτό που κάνει και τώρα δηλαδή. Λες να φοβήθηκε με αυτό; Από την άλλη τον παρατηρώ πως ενώ στην αρχή βγαίνουμε μια χαρά από το σπίτι με χαρά, ανεβαίνουμε την πρώτη ανηφόρα κι εκεί... Κολλάει! Πάντα στο ίδιο σημείο! Υπάρχουν αρκετά σκυλιά στα μπαλκόνια που γαβγίζουν, μπορεί να είναι και αυτό που τον φόβισε αν και ποτέ δεν είχε θέμα. Τον παίρνω αγκαλιά πάμε λίγο πιο κάτω, περπατάει λίγο, μετά πάλι κοκαλώνει. Σίγουρα δεν είναι ότι μυρίζει κάποια θηλυκιά σε οίστρο γιατί η ουρά είναι κατεβασμένη και γυρισμένη κάτω απο την κοιλιά του! Προχθές νομίζω τον παρατήρησα να τρέμει νομίζω σε κάποια φάση. Πάει έπαθε ζημιά το σκυλί μου και δεν υπάρχουν και ψυχολόγοι για σκύλους!
Ωστόσο, νομίζω βελτιωνόμαστε. Ήρθε χθες ο φίλος μου που τον είχε πριν απο μένα και τον βγάλαμε βόλτα μαζί. Τρέχαμε και του φωνάζαμε, τον επιβραβεύαμε, τον χαϊδεύαμε... ΕΤΡΕΧΕ κανονικά, έκανε μέχρι και κακά του έξω! Δεν το πίστευα! Δυο-τρεις φορές σκάλωσε αλλά του κάναμε χαρές και έπαιρνε μπρος. Σήμερα που τον έβγαλα εγώ το πρωί ήταν πάλι πιο φοβισμένος, αν και τον πήγα απο ένα άγνωστο μέρος και ψιλοχαλάρωσε. Κρίμα πάντως ρε γμτ γιατί πραγματικά τις απολάμβανα τις βόλτες μας! Ελπίζω να το ξεπεράσει γρήγορα. Harry πάντως αυτό με το τίναγμα του λουριού στον δικό μου δεν πιάνει με τίποτα. Το είχα περάσει το μήνυμα σου και στο κινητό και το έκανα copy-paste εκείνη την ώρα βήμα βήμα όπως μου τα είπες. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τώρα τον παίρνω αγκαλιά, προχωράμε λίγο και τον αφήνω. Περπατάει λίγο μετά πάλι κόκαλο. Αν πηγαίναμε μια μονοήμερη κάπου θα βοηθούσε; Κάπου που να έχει άπλα να παίξουμε κιόλας. Να συνδυάσει το "έξω" με κάτι θετικό γενικά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97