Παιδιά... με συγκινείτε
Τί ωραίο support είναι αυτό!
Αρχικά,
@medusa και
@mareco εννοείται πως όταν έλεγα Management νωρίτερα εννοούσα πολλά από αυτά που αναφέρετε κι εσείς. Φυσικά δεν μπορείς να σταματήσεις το μικρό της στοματάκι να τραγουδάει - ειδικά ένα σνάουτσερ που όσο να πεις είναι σκυλί-συναγερμός, όμως ειτε μπορείς κάπως να το κατεβάσεις, είτε να κάνεις διαχείριση.
Για παράδειγμα για μήνες είχα κλειστές μπαλκονόπορτες. Πλεόν τις ανοίγω κάποιες ώρες της ημέρας που είμαι εκεί κ διαχειρίζομαι ά-με-σα ό,τι προκύψει.
Ενα απλό παράδειγμα. Εχουμε εδώ στην Πυλαία αυτά τα σιχαμένα μαύρα πουλιά (σε μέγεθος κότας σχεδόν) που "κράζουν" όλη μέρα. Τ'άκουγε η Μούση λοιπόν και όσο έκραζαν αυτά τόσο γαύγιζζε εκείνη.Να σε παίρνει το κεφάλι...
Ξεκίνησα σε κάθε "κρα" να ταϊζω στο κρεβάτι. Είμαστε στη φάση (μετά από 3-4 μήνες που το κάνω αυτό) που είτε αγνοεί, είτε σηκώνει αυτιά (alert στάση σώματος) απλά. Για να γαυγίσει σημαίνει πως το κ@λόπουλο είναι στο μπαλκονι όπου εκεί ορμάει στην μπαλκονόπορτα δίχως αύριο
Κατά τα άλλα η διαχείριση περιλαμβάνει λευκές συσκευές (από ανεμιστήρα, απορροφητήρα κτλ.) που καλύπτουν ήχους στο background, κλειστές κουρτίνες, στόρια, πατζούρια αν η φάση είναι έντονη για εκείνη κτλ. κτλ. ή απλά εντολή "στη θέσησου" και "μείνε" μέχρι να ηρεμήσει.
Το κουδούνι το δουλεύουμε. Προσπαθώ να αποφύγω να μας χτυπάνε αλλά να σας πω, αν είχα μόνο αυτό το θέμα δεν θα με ένοιαζε και πολύ - ας γαύγιζε. ΑΛλά είναι μέρες που δεν αντέχεις ένα γαβ παραπάνω. ΕΚείνες οι δύσκολες,οι πολύ πολύ κουραστικά γαυγιστικές.
@FrankieChris σε ευχαριστώ πολύ που παρά τη σκέψη, μπήκες στον κόπο να γράψεις
Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω κι εγώ πως μάλλον μιλάμε για τον ίδιο εκτροφέα, το οποίο με λυπεί βαθιά και με εξαγριώνει παράλληλα.
Η μικρή μας έχει αντίστοιχα γαστρεντερικά, ενώ υπάρχει εκκρεμής μια πιθανότητα για σοβαρή πάθηση του συκωτιού το οποίο αν επιβεβαιώσουμε στο τέλος του μήνα που θακάνουμε βιοψία (τα έχει κάνει όλα αυτό το σκυλί μεταξύ 4-10 μηνών ζωής!) νομίζω θα κατέβω Αθήνα και θα γίνει το έλα να δεις με τον κύριο.
Χαίρομαι που απολαμβάνετε τις βόλτες σας με το δικό σου μουστακαλίδικο τερατάκι! Δουλέψατε εκπαιδευτικά ή μόνη σου κατάφερες να έχεις αυτές τις αλλαγές; Όσο για το έλαιο κάνναβης, η αλήθεια είναι ότι θέλω να συζητήσω με τον κτηνίατρο τι θα μπορούσα να της δώσω για το στρες ώστε να τη χαλαρώσει λίγο να λειτουργήσει βοηθητικά για ό,τι δουλεύουμε μαζί της εκπαιδευτικά.
Το adaptil το πήρα κι εγώ πριν 20 μέρες αλλά δεν μπορώ να πω κι εγώ με βεβαιότητα αν κάποια από την ηρεμία που παρατηρώ οφείλεται σε αυτό ή στη δουλειά που κάνω μαζί της καθημερινά.