Εκπαιδευτής και e-learning

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το "σκυλια σπιτιου" ειναι γενικοτητα επιμενω. Και εμεις σπιτι τα εχουμε. Προφανως εννοεις σκυλια συντροφιας, pet - τα οποια δεν εχουν κανενα καθηκον προς τον ιδιοκτητη. Το μονο ζητουμενο ειναι να μην τραβανε, να μη "φωναζουνε" και να μη λερωνουν. Να ερχονται οταν τα φωναζει και να κανουν ενα σωστο κατσε- κατω- μεινε. Και ετσι ακριβως να μην ειναι, μιλας για σκυλια που φερνουν περισσοτερο σε γατες κατα τη γνωμη μου - αν και τωρα που το ξανασκεφτομαι, οι γατες κυνηγανε..
Τι καθηκον προς τον ιδιοκτητη εχουν τα σκυλια που κανουν σπορ?

Τα σκυλια που κανουν σπορ ή φυλαξη μπορουν να φωναζουν ασταματητα, να τραβανε και να λερωνουν παντου?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Και παμε στο αγαπημενο μου θεμα τωρα (που θα πεσουν να με φανε διαφοροι, αλλα δε βαριεσαι..) Αμα θες Γερμανικο Ποιμενικο, Μαλινουα και Dogo για pet, κριμα το σκυλι καταρχην και καλα να παθεις κατα2ον. Το σκυλι θα στο κανει pet καποιος εκπαιδευτης, σιγουρα. Αλλα θα ειναι ενα κουνελακι σε συσκευασια εργασιακης φυλης.

Τι καθηκον προς τον ιδιοκτητη εχουν τα σκυλια που κανουν σπορ?

Τα σκυλια που κανουν σπορ ή φυλαξη μπορουν να φωναζουν ασταματητα, να τραβανε και να λερωνουν παντου?
χμμ.. τωρα πραγματικα δεν καταλαβες ή κανεις πως δεν..; Φυσικα και δεν πρεπει, και φυσικα και δεν το κανουν. Αλλα οταν ο σκυλος μου γαυγιζει στην καθαριστρια εξω απο την πορτα μου, που κοπαναει τη σφουγγαριστρα δεν εχει ουτε ΜΗ ουτε ΝΟ.. Μπραβο εχει..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
χμμ.. τωρα πραγματικα δεν καταλαβες ή κανεις πως δεν..; Φυσικα και δεν πρεπει, και φυσικα και δεν το κανουν. Αλλα οταν ο σκυλος μου γαυγιζει στην καθαριστρια εξω απο την πορτα μου, που κοπαναει τη σφουγγαριστρα δεν εχει ουτε ΜΗ ουτε ΝΟ.. Μπραβο εχει..
Και γιατι πιστευεις οτι το δικο μου κουνελακι οταν μουγκριζει (γιατι δε γαυγιζει συχνα) πισω απο την πορτα δεν επιβραυευεται?

Για να δουμε τελικα ποιος ειναι απολυτος ή οχι:):)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αλλα οταν ο σκυλος μου γαυγιζει στην καθαριστρια εξω απο την πορτα μου, που κοπαναει τη σφουγγαριστρα δεν εχει ουτε ΜΗ ουτε ΝΟ.. Μπραβο εχει..
Μα αυτό και η Ζήβα (και τώρα τελευταία και η Ραμόνα) το κάνει αυτό και πάντα τις επιβραβεύω.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αν ηξερα το σκυλο σου και εσενα, θα μπορουσα να εχω και αποψη για το συγκεκριμενο σχολιο. Ωστοσο, το να εχεις Dogo κουνελακι και να σου αρεσει κιολλας, λεει πολλα κατα την αποψη μου.

Μα αυτό και η Ζήβα (και τώρα τελευταία και η Ραμόνα) το κάνει αυτό και πάντα τις επιβραβεύω.
και τοτε γιατι να κοψεις τη μαχητικοτητα του σκυλου, και να κερδιζεις εσυ και μονο εσυ στο tag; Τι θα κανει; Θα σε φαει στον υπνο σου; Τα ντοπερμαν τρωνε τα αφεντικα τους μονο.. (αστειο)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν ηξερα το σκυλο σου και εσενα, θα μπορουσα να εχω και αποψη για το συγκεκριμενο σχολιο. Ωστοσο, το να εχεις Dogo κουνελακι και να σου αρεσει κιολλας, λεει πολλα κατα την αποψη μου.
Θελεις μια μερα να προσπαθησεις να μπεις στο σπιτι μου και απο μεσα να ειναι μονο το κουνελακι ?:D

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Μακαρι ο σκυλος σου να εχει τοση ψυχη και να με κανει να μαρμαρωσω. Να σου πω οτι αμφιβαλω τωρα; Θα το παρεις προσωπικα, και θα ειναι και λαθος απο μερους μου γιατι εχω εικονα μονο απο το forum για το σκυλο.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Άλλο η φύλαξη του χώρου/σπιτιού τους απο ξένους(κάτι που σχεδόν όλα τα σκυλιά το έχουν, ακόμα και μικρώσωμα) και άλλο η νίκη σε αγώνα tag.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αλλο το γαυγισμα λογο ενοχλησης ή και ανασφαλειας, αλλο η φυλαξη , αλλο η μαχη και φυσικα το αποτελεσμα.. Οταν ανοιξει η πορτα και θα ειναι ο κακος, τοτε και εγω και εσυ θα ξερουμε. Εμενα παντως ο σκυλος μου δειχνει οτι και θα παει, και θα παλεψει.

σωστο γιατι αρχιζει και ξεφευγει λιγο το θεμα
..δικιο, αλλα κουβεντα στη κουβεντα.. δεν γινεται να συζηταμε και πανω σε ραγες! :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μακαρι ο σκυλος σου να εχει τοση ψυχη και να με κανει να μαρμαρωσω. Να σου πω οτι αμφιβαλω τωρα; Θα το παρεις προσωπικα, και θα ειναι και λαθος απο μερους μου γιατι εχω εικονα μονο απο το forum για το σκυλο.

Bασικα με ολα αυτα ηθελα να καταληξω καπου... Ουτε να σε προκαλεσω θελω ουτε να σου αποδειξω τιποτα. :)

Ο σκυλος μου περασε ΕΒΥ αριστα με Γερμανο κριτη και σκεφτηκαμε να συνεχισουμε με δαγκωματα αλλα επειδη θα του ανεβαζαμε πολυ την ηδη αυξημενη αυτοπεποιθηση απο τη μια και απο την αλλη θα επρεπε να του "σπασουμε" σημαντικα χαρακτηριστικα της φυλης του για ειναι απολυτα ελεγχομενος... δεν προχωρησαμε. Οι βολτες στα βουνα ομως εχουν γινει καθημερινοτητα. Αν θελεις να πιστευεις οτι ειναι κουνελακι επειδη δεν κηνυγαει αγριογουρουνα οκ παω πασο, καντο!

Ομως... το να πιστευει καποιος οτι επειδη εχει δει τον Ντιεγκο και οποιονδηποτε Ντιεγκο με τη δυναμη και το μεγεθος του σε αγκαλιες, να τον φιλανε, να παιζει με ολα τα σκυλια, να ειναι γλυκος και τρυφερος σημαινει οτι ειναι κουνελακι... ειναι τουλαχιστον αφελες για να μην πω χαζομαρα...:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Άλλο η φύλαξη του χώρου/σπιτιού τους απο ξένους(κάτι που σχεδόν όλα τα σκυλιά το έχουν, ακόμα και μικρώσωμα) και άλλο η νίκη σε αγώνα tag.
Σιγουρα?
Ο πεσμενος, πιεσμενος και συνεχως νικημενος / υποβαθμισμενος σκυλος θα φυλαξει με το ιδιο σθενος και ενθουσιασμο το σπιτι, εστω κι αν το εχει μεσα του?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Εσυ τον ειπες κουνελακι, οχι εγω! :)

Σιγουρα?
Ο πεσμενος, πιεσμενος και συνεχως νικημενος / υποβαθμισμενος σκυλος θα φυλαξει με το ιδιο σθενος και ενθουσιασμο το σπιτι, εστω κι αν το εχει μεσα του?
:rolleyes:

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Σιγουρα?
Ένας σκύλος δεν υποβαθμίζετε απλά και μόνο γιατί δεν νίκησε ή δεν έπεξε ποτέ tag. Τόσοι σκύλοι στην ελλάδα δεν έχουν πέξει tag και φυλάνε μια χαρά και ορμάνε ακόμα καλύτερα, τι συμαίνει αυτό? Ακούω κόσμο να λέει: "Δεν κλείνω το σκυλί μου σε κένελ γιατί θα νιώθει φυλακισμένο", "φεύγω όταν μου γρυλίζει όταν τρώει γιατί μάλλον τον ενοχλώ και δεν θέλω να τον ενοχλώ", "τον αφήνω να νικάει για να μην πάθει κατάθλιψη". Μα σοβαρολογούμε? Θα πάθει τίποτα απο αυτά το σκυλί επειδή δεν αφέθηκε ελευθερο να τριγυρνά στο σπίτι, επειδή το διορθώσαμε σε κάτι που δεν θέλουμε να κάνει και δεν νίκησε σε ένα παιχνίδι? Και για να μην παρερμηνευτώ πάλι, μιλάω ΜΟΝΟ για σκυλιά συντροφιάς και διορθώσεις Β.Υ.

Δεν λέω ότι είναι ΝΟΜΟΣ όλα αυτά, απλά λέω τι είναι κατα κανόνα το σωστό. Ακόμα και εγώ έχω αφήσει πολλά πράγματα στην λάσκα. Δηλαδή η Ζήβα της αρέσει να χαιρετά χοροπηδόντας, κανονικά έπρεπε και πρέπει να της το κόψω, αλλά πρόκειτε για ένα 10-20 κιλά σκυλί και δεν ενοχλεί κανέναν όταν το κάνει και αν ενοχλήσει θα την πάρω μακρυά, άρα έτσι και κάποιοι δεν ακούν πάντα όλους τους κανόνες και ακολουθούν αυτό που πιστεύουν γιατί ΑΥΤΟΙ ξέρουν καλύτερα το σκυλί τους.

Ξέρω ότι στον στοίβο και σε δουλειά τα σκυλιά ΠΡΕΠΕΙ να μάθουν την δύναμη τους και να είναι σε εγρήγορση. Άρα αν θες ένα τέτοιο σκυλί τα παιδιά παραπάνω σίγουρα μπωρούν να σε βοηθήσουν.

Last edited:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τότε ρε kirki αν υποστηρίζεις ότι και τα δικά σου τα σκυλιά τα έχεις μέσα στις αγκαλιές και τα χαιδολογήματα...και αυτά "κουνελάκια" σαν τον Ντιέγκο είναι!! Σωστά?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ένας σκύλος δεν υποβαθμίζετε απλά και μόνο γιατί δεν νίκησε ή δεν έπεξε ποτέ tag. Τόσοι σκύλοι στην ελλάδα δεν έχουν πέξει tag και φυλάνε μια χαρά και ορμάνε ακόμα καλύτερα, τι συμαίνει αυτό? Ακούω κόσμο να λέει: "Δεν κλείνω το σκυλί μου σε κένελ γιατί θα νιώθει φυλακισμένο", "φεύγω όταν μου γρυλίζει όταν τρώει γιατί μάλλον τον ενοχλώ και δεν θέλω να τον ενοχλώ", "τον αφήνω να νικάει για να μην πάθει κατάθλιψη". Μα σοβαρολογούμε? Θα πάθει τίποτα απο αυτά το σκυλί επειδή δεν αφέθηκε ελευθερο να τριγυρνά στο σπίτι, επειδή το διορθώσαμε σε κάτι που δεν θέλουμε να κάνει και δεν νίκησε σε ένα παιχνίδι? Και για να μην παρερμηνευτώ πάλι, μιλάω ΜΟΝΟ για σκυλιά συντροφιάς και διορθώσεις Β.Υ.
Δεν θα παθει τιποτα, αλλά η υπακοη και η πιεση ριχνουν το drive και γενικα τον σκυλο σε καποιον βαθμο και αυτο συμβαινει σε ολα τα σκυλια, ακομα και τα πιο δυνατα και σκληρα.
Το πώς ανεβαινουν ειναι αλλη ιστορια και εξαρταται απο τον σκυλο και τον τροπο που τον δουλευεις.

Συνεχως προσπαθεις να διαχωρισεις τα σκυλια συντροφιας αλλά το βλεπω ανουσιο.
Τα πραγματικα σκυλια συντροφιας δεν χρειαζονται ετσι κι αλλιως σοβαρες διορθωσεις και πιεση γιατι ειναι ηπια και ευκολα απο την φυση τους. Τα σκυλια που αναγκαστηκαν να γινουν συντροφιας?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δεν θα παθει τιποτα, αλλά η υπακοη και η πιεση ριχνουν το drive και γενικα τον σκυλο σε καποιον βαθμο και αυτο συμβαινει σε ολα τα σκυλια, ακομα και τα πιο δυνατα και σκληρα.
Το πώς ανεβαινουν ειναι αλλη ιστορια και εξαρταται απο τον σκυλο και τον τροπο που τον δουλευεις.

Συνεχως προσπαθεις να διαχωρισεις τα σκυλια συντροφιας αλλά το βλεπω ανουσιο.
Τα πραγματικα σκυλια συντροφιας δεν χρειαζονται ετσι κι αλλιως σοβαρες διορθωσεις και πιεση γιατι ειναι ηπια και ευκολα απο την φυση τους. Τα σκυλια που αναγκαστηκαν να γινουν συντροφιας?
Μα σε ένα παιχνίδι tag αν το σταματήσεις, δηλαδή πεις ΑΣΤΟ δεν νικάει κανένας. Άρα γιατί να πέσει η αυτοπεπόιηθηση του σκυλιού? Εμένα η Ζήβα απο την πρώτη μέρα πέξαμε αρκετά tag αλλά πάντα όταν της ζητήσω να το αφήσει το αφήνει και πάντα με χαρά γιατί ξέρει ότι θα επιβραβευτεί όχι μόνο με λιχουδιά αλλά και το παιχνίδι που της το δίνω στο στόμα. Άρα δεν βλέπω να έχει πέσει το ηθικό της ή η ψυχολογία της ή το drive της. Και με άλλα σκυλιά που ξέρω που ποτε δεν έχουν παίξει tag μια χαρά ανεβασμένα τα βλέπω. Άρα που βλέπεις το πρόβλημα?

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Τότε ρε kirki αν υποστηρίζεις ότι και τα δικά σου τα σκυλιά τα έχεις μέσα στις αγκαλιές και τα χαιδολογήματα...και αυτά "κουνελάκια" σαν τον Ντιέγκο είναι!! Σωστά?
Να πω για τελευταια φορα οτι δεν ξερω τον Diego, και συνεχιζω..
Η σχεση που εχει καποιος με το σκυλο του, δεν ακυρωνει (απαραιτητα) τη φυση του. Η πραξεις μας ως προς τα ενστικτα ειναι αυτες που μπορουν να κανουν κατι τετοιο. Διαβασε ξανα το post που μιλαω για pet και κουνελια και θα καταλαβεις οτι δεν εχει καμια σχεση αυτο που λεω με αυτο που με ρωτας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97