Εκπαιδευτές

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Οπως σε πολλα τα θεματα, οι εκπαιδευτες γεμιζουν ενα κενο που δημιουργειται απο την αγνοια/απειρια του ιδιοκτητη ή απο την ελλειψη χρονου/διαθεσης να ασχοληθουν με το σκυλο. Ειναι μια υπηρεσια που προσφερεται, δεν ειναι και βασικη αναγκη. Ο καθενας χρεωνει οσα πιστευει (και μαυρα τις περισσοτερε φορες :whistle:).
Προσωπικα αυτα με τα πακετα δεν τα καταλαβαινω. Οκ, καλο ειναι να ξερεις οτι υπαρχει ενα πλανο αλλα απο την αλλη. Αν ειμαι οκ, με 6 απ τα 8; Αν θελω 10;
Στον εκπαιδευτη που πηγα, πληρωνα με το μαθημα. Μου ειπε τα λαθη μου, μου ειπε τι να κανω. Πηγα 3-4 φορες. Καλα ειμαστε νομιζω. :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Μόλις επιστρέψαμε από την κυριακάτικη πρωινή μας βόλτα. Μετά από μια ώρα βγαινοντας από το δάσος στον δρόμο συναντήσαμε έναν πιτσιρικά 10 με 12 χρόνων όπου έβγαζε βόλτα ένα κουτάβι 4ων μηνών. Συζητούσα με τον πιτσιρικά για κάνα μισάωρο περίπου. Έπαθα πλάκα με την ωριμότητα του. Μου είπε τα πάντα. Πως βρήκε το κουτάβι σε κάδο, πως το εκπαιδεύει, για την καθημερινότητα τους, μέχρι και ανάλυση του χαρακτήρα του δικού μου έκανε. Έπαθα πλάκα. Πραγματικά τον χάρηκα. Το κουτάβι για την ηλικία του άψογο σε συμπεριφορά.

Αν ο σκύλος μας δεν έχει σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς η ακόμα περισσότερο πρόκειται για κουτάβι τα βασικά, αυτά που χρειάζονται ώστε να υπάρχει αρμονική συμβίωση μπορούμε να του τα μάθουμε μόνοι μας. Το να τρέχουμε σε εκπαιδευτές για ψύλλου πηδημα για μένα είναι απλά ένα περιττό έξοδο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να ασχοληθούμε σοβαρά με τον σκύλο μας. Και καλύτερη σχέση χτίζουμε μαζί του και τον γνωρίζουμε καλύτερα και το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο (και ας κάνουμε και κάποια λάθη) πάρα να τον πάμε σε εκπαιδευτή και να τον πάρουμε "έτοιμο"

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Φταίνε οι εκπτες;;;; ΟΧΙ δεν φταίνε για την εκπση).. Φταίνε όμως που τους παίρνουν το χρήμα κάθε φορά και δεν τους λένε και στους δύο ΠΟΣΟ μαλάκες είναι με τα σκυλιά τους.
Κλεφτες θα γινουν(κι αυτοι..) Βασιλη;
Το χρημα πρεπει να αλλαζει χερια...;):cool:

• Like
Reactions: vasilis_mike

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Κλεφτες θα γινουν(κι αυτοι..) Βασιλη;
Το χρημα πρεπει να αλλαζει χερια...;):cool:
Ξέρεις το θέμα σκύλος, όπως και τόσα άλλα, έχει καταντήσει γελοίο στην Ελλάδα.
Από "εκτροφείς", "εκπαιδευτές", "κέντρα φιλοξενίας" "πετ σοπ"....
Θέλεις να αφήσεις τον σκύλο σου 5 ημέρες πχ γιατί έχεις σημαντική δουλειά που χρειάζεται να ταξιδέψεις και πρέπει να πληρώσεις όσα πληρώνεις εσύ για 5*!!!!
Και το χειρότερο από όλα, από όλη αυτή την εκμετάλλευση, στο παίζουν και δύσκολοι, πρέπει να τους δείξεις ότι τους ευγνωμονείς και στην τελική όμως, δεν φέρουν και καμία ευθύνη για ότι στραβό γίνει.
Έχω ταξιδέψει και ζήσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. ιδιαίτερα στις ευρωπαικές χώρες.
Αυτή την "τρέλα" που υπάρχει στην Ελλάδα, να γίνουμε πλούσιοι ή να τα κονομάμε γερά (με απλά λόγια) με μία μικροασχολία που έχουμε βρει, μόνο εδώ την έχω δει.
Είναι ο άλλος εκπτης;;; Θέλει να βγάζει όσα ο γιατρός
Έχει ο άλλος πανσιόν σκύλων; Θέλει να κερδίζει όσο ο ιδιοκτήτης ξεν/κης μονάδας... και πάει λέγοντας.
Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο θέμα σκύλος.
Έτσι έχουμε "επιχειρηματίες" περιπτεράδες, "αγρότες" με 5 στρέματα γης κλπ κλπ
Τέλος πάντων, πολλά τα κακώς κείμενα στην ελληνική κοινωνία, που φυσικά βρίσκουμε την προέκτασή τους στον "σκύλο".

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Ξέρεις το θέμα σκύλος, όπως και τόσα άλλα, έχει καταντήσει γελοίο στην Ελλάδα.
Από "εκτροφείς", "εκπαιδευτές", "κέντρα φιλοξενίας" "πετ σοπ"....
Θέλεις να αφήσεις τον σκύλο σου 5 ημέρες πχ γιατί έχεις σημαντική δουλειά που χρειάζεται να ταξιδέψεις και πρέπει να πληρώσεις όσα πληρώνεις εσύ για 5*!!!!
Και το χειρότερο από όλα, από όλη αυτή την εκμετάλλευση, στο παίζουν και δύσκολοι, πρέπει να τους δείξεις ότι τους ευγνωμονείς και στην τελική όμως, δεν φέρουν και καμία ευθύνη για ότι στραβό γίνει.
Έχω ταξιδέψει και ζήσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. ιδιαίτερα στις ευρωπαικές χώρες.
Αυτή την "τρέλα" που υπάρχει στην Ελλάδα, να γίνουμε πλούσιοι ή να τα κονομάμε γερά (με απλά λόγια) με μία μικροασχολία που έχουμε βρει, μόνο εδώ την έχω δει.
Είναι ο άλλος εκπτης;;; Θέλει να βγάζει όσα ο γιατρός
Έχει ο άλλος πανσιόν σκύλων; Θέλει να κερδίζει όσο ο ιδιοκτήτης ξεν/κης μονάδας... και πάει λέγοντας.
Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο θέμα σκύλος.
Έτσι έχουμε "επιχειρηματίες" περιπτεράδες, "αγρότες" με 5 στρέματα γης κλπ κλπ
Τέλος πάντων, πολλά τα κακώς κείμενα στην ελληνική κοινωνία, που φυσικά βρίσκουμε την προέκτασή τους στον "σκύλο".
Οσο υπαρχουν "κοροιδα" να τους πληρωνουν, θα υπαρχουν και "μαγκες":cool:.
A fool and his money are soon parted...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Δηλαδή για να καταλάβω... απαξιώνουμε την ειδικότητα του εκπαιδευτή και κάνουμε μόνοι μας ό,τι μας κατέβει ή ό,τι είδαμε (που εξαρτάται και πως το καταλάβαμε) στο youtube?

Επίσης ποτέ μην λέμε ποτέ - εγώ χρειάστηκα να φέρω σκυλοσυμπεριφερολόγο στο κατά τα άλλα γλυκύτατο γαλλάκι στα 5 του χρόνια, για συμπεριφορά που δεν μπορούσα να ερμηνεύσω και συνεπώς να διαχειριστώ.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
παντως και εγω οταν πηγαινα σχολειο για να γινω ηλεκτρολογος διαβαζα (τα μαθηματα που με αφορουσαν) και εκτος αυτον διαβαζα και αλλα σχετικα με τον ηλεκτρισμο.μπορω να πω οτι ημουν απο τους καλυτερους σε οτι αφορουσε τα μαθηματα που με ενδιεφεραν αλλα απο τους χειροτερους στα υπολοιπα.
η εντυπωση (ας πουμε) ηταν οτι με μια πενσα και ενα κατσαβιδι θα βγαζεις μεροκαματο,ειχα ξεκινησει να κανω και πατεντες πολυ μακρια απο τα οσα μαθαιναμε στο σχολειο.
ωσπου
ωσπου ηρθε η ωρα να παω για δουλεια σε ηλεκτρολογο
και μου εδωσε κομπρεσερ ανεβηκα και στην σκαλα και αντι να σκαψω ανοιξα μια πολυ πολυ ωραια τρυπα στον τοιχο λες και θα βαζαμε σωληνα για αποροφητηρα.ημουν τυχερος ομως γιατι με υπομονη μου δειξαν πολλα,πολλα που θεωρητικα τα ηξερα αλλα στην πραξη μαμησετα.
απο τοτε μου εχει μεινει το...απ τη ζωη στο θανατο ειναι ενα μονοπατι και απο τον ....... στο .......... δυο δαχτυλα και κατι.
ετσι λοιπον καταλαβα γρηγορα γρηγορα οτι καλη η θεωρεια,καλο το να γνωριζεις τα βασικα αλλα σαν την πραξη τιποτα.
ετσι και εδω,που εδ δεν μιλαμε για απλα στημενα τουβλα αλλα για ζωντανους οργανισμους τελειος διαφορετικους ο καθενας
και να μην ξεχναμε και το υπερεκτιμημενο ΕΓΩ που μπορει να μας προσφερει το διαβασμα

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
παντως και εγω οταν πηγαινα σχολειο για να γινω ηλεκτρολογος διαβαζα (τα μαθηματα που με αφορουσαν) και εκτος αυτον διαβαζα και αλλα σχετικα με τον ηλεκτρισμο.μπορω να πω οτι ημουν απο τους καλυτερους σε οτι αφορουσε τα μαθηματα που με ενδιεφεραν αλλα απο τους χειροτερους στα υπολοιπα.
η εντυπωση (ας πουμε) ηταν οτι με μια πενσα και ενα κατσαβιδι θα βγαζεις μεροκαματο,ειχα ξεκινησει να κανω και πατεντες πολυ μακρια απο τα οσα μαθαιναμε στο σχολειο.
ωσπου
ωσπου ηρθε η ωρα να παω για δουλεια σε ηλεκτρολογο
και μου εδωσε κομπρεσερ ανεβηκα και στην σκαλα και αντι να σκαψω ανοιξα μια πολυ πολυ ωραια τρυπα στον τοιχο λες και θα βαζαμε σωληνα για αποροφητηρα.ημουν τυχερος ομως γιατι με υπομονη μου δειξαν πολλα,πολλα που θεωρητικα τα ηξερα αλλα στην πραξη μαμησετα.
απο τοτε μου εχει μεινει το...απ τη ζωη στο θανατο ειναι ενα μονοπατι και απο τον ....... στο .......... δυο δαχτυλα και κατι.
ετσι λοιπον καταλαβα γρηγορα γρηγορα οτι καλη η θεωρεια,καλο το να γνωριζεις τα βασικα αλλα σαν την πραξη τιποτα.
ετσι και εδω,που εδ δεν μιλαμε για απλα στημενα τουβλα αλλα για ζωντανους οργανισμους τελειος διαφορετικους ο καθενας
και να μην ξεχναμε και το υπερεκτιμημενο ΕΓΩ που μπορει να μας προσφερει το διαβασμα
Καταλαβαινω το παραδειγμα και αυτο που θελεις να πεις, εχεις δικιο.
Αλλα μου κανει περισσοτερο σαν να περιγραφεις καποιον πχ που διαβασε μερικα βιβλια, τα ξαναδιαβασε, την ειδε "εκπαιδευταρας" χωρις να ειχε ποτε πραγματικη επαφη με σκυλια, και ανελαβε διορθωσει προβληματα επιθετικης συμπεριφορας στο 60 κιλο corso ενος πελατη του.........
Πιστευεις οτι για να μαθει καποιος, εστω και απειρος, στο κουταβι του "ελα, κατσε, κατω, μεινε, φερ το, ψαξε κτλ" χρειαζεται επαγγελματιας;
Παραδεχομαι οτι μπορει η αποψη μου να μην ειναι αντικειμενικη αφου μεγαλωσα παντα με σκυλια και με εμπειρο "σκυλά" που μου εμαθε παρα πολλα, οχι να εκπαιδευω αλλα το σωστο attitude.
Τα δοντια των σκυλων ειναι μεγαλος δασκαλος, μαθαινεις γρηγορα!

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Δηλαδή για να καταλάβω... απαξιώνουμε την ειδικότητα του εκπαιδευτή και κάνουμε μόνοι μας ό,τι μας κατέβει ή ό,τι είδαμε (που εξαρτάται και πως το καταλάβαμε) στο youtube?

Επίσης ποτέ μην λέμε ποτέ - εγώ χρειάστηκα να φέρω σκυλοσυμπεριφερολόγο στο κατά τα άλλα γλυκύτατο γαλλάκι στα 5 του χρόνια, για συμπεριφορά που δεν μπορούσα να ερμηνεύσω και συνεπώς να διαχειριστώ.
O στόχος που τα γράφουμε δεν είναι να απαξιώσουμε κανέναν. Αλλά να γραφτούν τα κακώς κείμενα. Για αυτό είναι τα φορουμ.
Αν υπάρχει αρνητισμός σε εκπαιδευτές, εκτροφείς,πανσιον κλπ αντί να ψάχνουμε γιατί τα λέει αυτός που έχει τον σκύλο, ας ψάξουμε αυτούς που με τις συμπεριφορές τους δημιούργησαν/δημιουργούν το αρνητικό κλίμα.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632

Στο ποτέ μην λες ποτέ θα συμφωνήσω απόλυτα. :)
Όσο αφορά εμένα φυσικά και και χρειάζονται οι εκπαιδευτές. Όπως στην περίπτωση σου που έγραψες. Αυτό που έγραψα είναι ότι για βασική υπακοή σε ένα κουτάβι η σε σκύλο χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα συμπεριφορας μια χαρά μπορούμε να τα καταφερουμε. Χρειάζεται να απευθυνθούμε σε εκπαιδευτή για να μάθει ο σκύλος το κάτσε, έλα μη; η μήπως χρειάζεται η τρελή εμπειρία για να του τα μάθεις.
ΣΥΝ ότι με την προσωπική τριβή με τον σκύλο η σχεση γίνεται καλύτερη.

• Like
Reactions: Estranged

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Αλλα μου κανει περισσοτερο σαν να περιγραφεις καποιον πχ που διαβασε μερικα βιβλια, τα ξαναδιαβασε, την ειδε "εκπαιδευταρας" χωρις να ειχε ποτε πραγματικη επαφη με σκυλια, και ανελαβε διορθωσει προβληματα επιθετικης συμπεριφορας στο 60 κιλο corso ενος πελατη του.........

Πιστευεις οτι για να μαθει καποιος, εστω και απειρος, στο κουταβι του "ελα, κατσε, κατω, μεινε, φερ το, ψαξε κτλ" χρειαζεται επαγγελματιας;

Τα δοντια των σκυλων ειναι μεγαλος δασκαλος, μαθαινεις γρηγορα!
to πρωτο που λες ειναι το ΕΓΩ μας που ειπα
εγω το εχω δει να γινετε,εσυ οχι;

οχι δεν πιστευω οτι ολα τα σκλια πρεπει να πανε σε εκπαιδευτη για να μαθουν 4-5 βασικα πραγματα.
απο την αλλη ποσους εχεις δει ομως να λενε..το τριμηνο κουταβι μου ακουει το ελα,το κατσε,το ξαπλα και μου χαλαει λιγο το μεινε.

η μεγαλυτερη αληθεια
Τα δοντια των σκυλων ειναι μεγαλος δασκαλος

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
to πρωτο που λες ειναι το ΕΓΩ μας που ειπα
εγω το εχω δει να γινετε,εσυ οχι;
Αν το εχω δει....και το εχω νιωσει στο πετσι μου, το εχω πληρωσει ακριβα..
Πιο προσφατο παραδειγμα ο τσοπανος που εχω τωρα, με εκανε να ξεχασω πολλα απο αυτα που(νομιζα) οτι ηξερα...μου αλλαξε τα φωτα κοινως...
Η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα τι σημαινει Ε.π. Οσο ζεις μαθαινεις...
Τωρα ειναι καλυτερα τα πραγματα αρχισε να με λυπαται, σου λεει γ@μησε τον το μ@λακα προσπαθει κι αυτος...

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αλλοι κανουν παιδια και πιστευουν σοβαρα οτι μονο στο σχολειο θα βρεθουν ατομα καταλληλα να τους μαθουν την αλφαβητα... αλλοι παντρευονται και με την παραμικρη διαφωνια τρεχουν σε ψυχολογους και συμβουλους γαμου.. μη χεσω δλδ...

Και πιο ειναι το μεγιστο προβλημα; Οτι ναι το σχολειο εχει ανεκτημητη αξια και η συμβουλευτικη ψυχολογια επισης χρειαζεται, δεν ειναι εντελως μαλακια. Αλλα, πρωτον, αυτα δεν απαλασσουν τον ανθρωπο απο την ευθυνη να κανει τα βασικα μονος του, δευτερον, δεν πρεπει να εχουν καθαρα εμπορικο χαρακτήρα σαν πώληση υπηρεσιών σε ηλίθιους, και τριτον, συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Προσωπικα πιστευω οτι το 70% των σκυλων ιδιωτων που δεν προοριζονται για καποια εξειδικευση μπορουν καλλιστα να εκπαιδευτουν στην ΒΥ απο τα αφεντικα τους με την προϋποθεση φσκ οτι τα αφεντικα δεν ειναι ουτε τεμπεληδες ουτε μλκες. Και απο κει και στο εξης αν βλεπει ο ιδιοκτητης οτι καπου δεν βγαζει ακρη, δυσκολευεται, αντιμετωπιζει προβλημα, τοτε απευθυνεται στον εκπτη ο οποιος δεν του πλασαρει ομως πακετα αλλα βλεπει το σκυλι και προσαρμοζει το προγραμμα αναλογως.

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
ποσους εχεις δει ομως να λενε..το τριμηνο κουταβι μου ακουει το ελα,το κατσε,το ξαπλα και μου χαλαει λιγο το μεινε.
Λοιπον με αφορμη το τριων μηνων κουταβι.
Περιπου το 2006 αγορασε ενα ροτβαιλερ ο αδερφος μου απο εναν εκπαιδευτη (κοστος 800€ ή 1000€) το κουταβι αυτο λοιπον αυτο τριων μηνων ηξερε βασικη υπακοη και αρνηση τροφης. Και μιλαμε για τριων μηνων κουταβι. Ο καλυτερος σκυλος που ειχαμε. Και της εντολες της ακουγε ολες χωρις δευτερη σκεψη (στα γερμανικα τον ειχε μαθει). Δεν ξερω τι μεθοδο ακολουθησε ο εκπαιδευτης. Οταν θα ειμαι σε υπολογιστη θα σας γραψω ακριβως για τον σκυλο αυτο και τον εκπαιδευτη και με τι τροπο απεβαλε ο σκυλος την κροτοφοβια

• Like
Reactions: Konmac

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Πάντως όλοι αυτοί εκεί έξω με τα λυτά, 2 φράσεις σου λένε:
"Δεν κάνει τίποτα"
"Είναι εκπαιδευμένος"
Αλλά σε εκείνο ρημάδι το "Έλα" δεν έχω δει κανένα να ακούει. Ούτε καν την 5η φορά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Χρειάζεται να απευθυνθούμε σε εκπαιδευτή για να μάθει ο σκύλος το κάτσε, έλα μη; η μήπως χρειάζεται η τρελή εμπειρία για να του τα μάθεις.
Θα εκπλαγείς από το ποσοστό των αρχάριων ιδιοκτητών, που δεν έχουν την παραμικρή τέτοια ικανότητα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν