Εκπαιδευτές και πληροφόρηση

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θετική...Μεσαία...Παραδοσιακή...

Αν δε διάβαζα περισσότερο θα νόμιζα ότι έβγαλε νέες πίτες "Η πίτα του Παππού"...:D

Μετά διάβασα για σκύλο που "δεν επιδέχεται" εκπαίδευσης...στο "ΚΑΤΣΕ"...

Συγνώμη για το χιούμορ αλλά είναι από τα λίγα που δεν είχε τύχει να "ακούσω".

Κατανοώ πως για εσάς που έχετε τον σκύλο είναι ένα θέμα και για αυτό ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για το χιούμορ...Ψάξτε το όμως λίγο περισσότερο...Εσείς με το σκύλο...Αν η δική σας σχέση "δεθεί" (και αυτό δε σημαίνει πως τώρα δεν το αγαπάτε ή δε σας αγαπά) θα γίνουν όλα πιο εύκολα.

Όταν μπορεί να εκπαιδευθεί χρυσόψαρο...

[video=youtube;oRcNqNvQZ9U]http://www.youtube.com/watch?v=oRcNqNvQZ9U[/video]

...κοτόπουλο σε agility...

[video=youtube;BlwcG3plAnc]http://www.youtube.com/watch?v=BlwcG3plAnc[/video]

...και γορίλας στη νοηματική...

[video=youtube;Pmuu8UEi2ko]http://www.youtube.com/watch?v=Pmuu8UEi2ko[/video]

...ο οποιοσδήποτε σκύλος μπορεί να μάθει το "ΚΑΤΣΕ"...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά. Και μου κάνει μεγάλη εντύπωση, γιατί είσαι άνθρωπος που γνωρίζει και δύο πράγματα. Σίγουρα υπάρχουν δύσκολα σκυλιά. Αλλά δεν είναι δυνατόν, όσο δύσκολα και να είναι, να μην έχουν καταφέρει μέσα σε 2 χρόνια!!! να εμπεδώσουν τρία βασικά πράγματα. Μου είναι εντελώς αδιανόητο.

Βέβαια, μου είναι αδιανοητό και το να μην έχω τον σκύλο μου μαζί μου, αλλά αυτό το ξέρεις και το αποφασίζεις εσύ. Εγώ..."βλέπω" έναν σκυλάκο, που μάλλον δεν είναι δεμένος ούτε με τον ιδιοκτήτη του, αλλά φυσικά ούτε και με τους συνεχώς εναλλασσόμενους εκπαιδευτές, οι οποίοι ίσως δεν έχουν και κανέναν ουσιαστικό λόγο, να δεθούν μαζί του σε επίπεδο βασικής υπακοής. Που δεν εχει ακόμη καταλάβει τι πρέπει να κάνει και γιατί. Νομίζω, ότι κάπου εκεί, θα πρέπει να ψάξεις να βρεις τους λόγους που δεν ξέρει ακόμη την αλφαβήτα.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Δεν είπα πουθενά ότι δεν τα ξέρει και δεν τα έχει μάθει. Είπα ότι δεν υποτάσετε με τίποτα. Θα κάνει ότι γουστάρει. Αμα την πάρω εγώ με το γλυκό κάνει απίστευτα πράγματα όπως dogdancing αλλά αυτό το παίρνει ως παιχνίδι και όχι ως εντολή.
Ευτυχώς στους αγώνες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί αυτό θέλουν. (Επιτρέπετε ελάχιστη καθοδηγιση υπό όρους). Μόνο με την συνένεση υπάρχει πρόβλημα αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ευτυχώς στους αγώνες δεν έχουμε κανένα πρόβλημα γιατί αυτό θέλουν.
Μα...αυτό σου λέω κι εγώ τόση ώρα.
Οτι όσοι ασχολούνται μαζί της, δεν ενδιαφέρονται για το αν θα εκτελέσει βασικές εντολές.
Για μένα δεν υπάρχει..."τα ξέρει", αλλά "δεν υποτάσσεται με τίποτα". Γιατί το αποτέλεσμα που είναι και αυτό που μετράει, είναι μηδενικό. Η τα ξέρει και τα εκτελεί όποτε της το ζητάς, ή δεν τα ξέρει.

Εσύ τελικά το θεωρείς πρόβλημα ή όχι;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Προσωπικά, το θεωρώ τεράστιο πρόβλημα!!! Δεν είμαστε ικανές οι δυό μας να πάμε μια ήρεμη ωραία βόλτα με το λουρί.
Εκεί εστιάζω πιο πολύ γιατί είναι ζωτικής σημασίας για μένα. Και τα άλλα όπως το μείνε δεν θα μου κακόπεφταν αλλά ...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
απο οτι καταλαβαινω...το προβλημα ειναι οτι δεν ειστε συνεχεια μαζι κ το σκυλι εχει τα δικα του δεδομενα. προφανως ειναι κ χαρακτηρας ανεξαρτητος,οποτε αυτο ενισχυει μαλλον αυτο που σου λεω.σιγουρα κατι γινεται λαθος,δεν υπαρχει περιπτωση κ σε μεγαλο ποσοστο το λαθος ειναι σε εσενα.με λιχουδια κανεις την εκπαιδευση?εχεις δοκιμασει το παιχνιδι για επιβραβευση?αν απο μικρο ηταν ανεξαρτητο κ εκανε του κεφαλιου του κ κανα δυο τρεις φορες αφησατε να του περασει,εχει ενισχυθει ολο το σετακι στο μυαλο του,οποτε κ δυσκολευει το πραγμα.αρχικα το σκυλι πρεπει να το ψυχολογησει καποιος σωστα κ μετα να προχωρησεις στα υπολοιπα.πρεπει να βρεις το κουμπι του.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αμα την πάρω εγώ με το γλυκό κάνει απίστευτα πράγματα όπως dogdancing αλλά αυτό το παίρνει ως παιχνίδι και όχι ως εντολή.
Το dogdancing το κάνει για παιχνίδι. Το "κατσε" γιατί δεν το κάνει?

Οι εντολές είναι κολπάκια. Κακός θεωρούμε το να μάθει ο σκύλος ένα "κάτσε" η "ξαπλα" είναι εκπαίδευση.
Η εκπαίδευση γίνεται για να έχεις προτεραιότητα στην ζωή του σκύλου. Εκπαίδευση είναι να του ψυθιρίζεις το όνομα του και να κάθεται σούζα γιατί σε έχει σε μεγάλη αντίληψη.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν ξερω αν καταλαβα καλα, γιατι διαβασα μονο την τελευταια σελιδα. Το σκυλι ξερει να εκτελει καποιες εντολες, αλλα το κανει επιλεκτικα και κατα βουληση. Εχουν ασχοληθει πολλα διαφορετικα ατομα δινοντας εντολες; Μηπως ο σκυλος εχει μπερδευτει; Μηπως δεν αναγνωριζει ποιος ειναι ποιος και γιατι του δινει εντολη; Μηπως εχουν μπερδευτει στο μυαλο του τα αποτελεσματα της εκτελεσης ή της μή εκτελεσης μιας εντολης;

Τωρα αν εχουν απαντηθει αυτα πιο πριν, σγχωράτε με...

Sent from my Galaxy SII using Tapatalk 2

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το περπατημα στο λουρι, ειδικα για σκυλια τετοιου ειδους και ιδιοσυγκρασιας (με βασικο γνωρισμα την ανυπομονησια και κινητικοτητα), που απο τη φυση τους τραβανε μπροστα (ολα τραβανε ετσι κι αλλιως), ειναι το πιο δυσκολο θεμα.

Πιστευω οτι εχει επισης θεμα ιεραρχιας και σεβασμου, οπως και υπερβολικης ελευθεριας.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
τετοιου ειδους σκυλοι ειναι δυσκολο να μην τραβανε.
το πολυ πολυ να μαθουν το διπλα και να τοο χρησιμοποιεις σε ορες αναγκης,η για λιγο.
φαντασομαι πρει ντραιβ εχει.εφοσον εχει αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να μη μαθαινει το κατσε και το κατω.ποσο μαλλον το ελα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
τετοιου ειδους σκυλοι ειναι δυσκολο να μην τραβανε.
το πολυ πολυ να μαθουν το διπλα και να τοο χρησιμοποιεις σε ορες αναγκης,η για λιγο.
φαντασομαι πρει ντραιβ εχει.εφοσον εχει αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να μη μαθαινει το κατσε και το κατω.ποσο μαλλον το ελα
Το prey drive τι σχεση εχει με το κατσε και το κατω αληθεια?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
γιατι η βασικη υπακοη πως γινεται?
α καλα... λαθος διαβασα την προταση σου... καφε χρειαζομαι...
καταλαβα οτι εξαιτιας του πρευ δε θα μαθει το κατσε και το κατω... :confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97