Εκπαιδευση για τουαλετα: ερωτηματα και .. απαντηματα!

lady

Member
28 Φεβρουαρίου 2010
14
0
κανει τσισα 15 φορες τη μερα ομως!!!!15 φορες να τη βγαζω εξω δεν μπορω γιατι δουλευω!αν της επαιρνα την πανα απ το σπιτι και την εβγαζα 4 φορες τη μερα και απο εκει και περα αν κανει τσισα η κακα μεσα στο σπιτι να την τημωρω θα πιασει λες?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το οτι δουλευεις μην το φερνεις ως επιχειρημα!

Εφοσον θελεις να εισαι υπευθυνη στην δουλεια σου και εφοσον επελεξες να αποκτησεις σκυλο θα εισαι και επευθυνη και απεναντι στον σκυλο!Οποτε οπως καταλαβαινεις δεν ειναι δικαιολογια!Συμφωνουμε ως εδω?

Ναι οταν εχεις κουταβι σπιτι πρεπει να εισαι πανω απο το κεφαλι του για να του μαθεις τι και πως!Ειδαλλως θα ξεφυγει η κατασταση!

Αγαπητη Θωμη η μικρη σου δεν εχει περιοριστει ποτε της και αυτο κανει τι εργο σου πιο δυσκολο στο να μαθει να τα κανει!

Ενδεδειγμενη μεθοδος για εκμαθηση αναγκης των κουταβιων ειναι ο περιορισμος σε Crate/Κλουβι!Επισης υπαρχουν και διαφορα παρκα!Αυτο το εισαγουμε οσο πιο νωρις γινεται στο κουταβι ετσι ωστε να εκλαβει τον περιορισμο σε αυτο ως σπιτι του!Τα κουταβια δεν θα λερωσουν ποτε τον "χωρο τους"!;)

Ετσι μαθαινουμε και ρυθμιζουμε το ποτε θελουμε να τα κανει ο σκυλος μας!Χωρις παντα υπερβολες!Δεν αφηνουμε ποτε τον σκυλο μας πολλες ωρες μεσα σε αυτο!Σταδιακα αυξανουμε τις ωρες!

Αρα τι εχουμε?

Εχουμε μια λυση ως προς την αποφυγη τοσων πολλων κατουρηματων μεσα στο σπιτι!:D;)

Υ.Γ.: Δεν ξερω κατα ποσο αυτα θα "πιασουν" σε ενα κουταβι 8 μηνων!

lady

Member
28 Φεβρουαρίου 2010
14
0
αυτο με το κλουβι δεν το καταλαβαινω.δηλαδη να ειναι ολη μερα μεσα σ αυτο και να βγαινει οταν ειναι η ωρα της βολτας?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Οχι δεν χρησιμοποιειτε ετσι!

Ειναι συνδυασμος πολλων πραγματων!

Ειναι ρυθμιση φαγητου και καθε ποτε την ταιζεις,καθε ποτε την βγαζεις βολτα και καθε ποτε μενει μεσα στο Crate!

Με λιγα λογια το εισαγεις ετσι ωστε να ρυθμισεις τις ωρες και κατα κυριο λογο να προγραμματιζεις το ποτε θα πηγαινει τουαλετα!Χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι θα καθεται ολη την ημερα μεσα στο Crate ετσι!

Απλως "παιζεις" με το οτι το κουταβι δεν λερωνει το "χωρο του" και ετσι αυτο το κανει να "κρατιεται"!

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
εγω στο μικροσωμο σκυλακι μου θελω να μαθω να τα κανει μονο στο μπαλκονι,κ οταν θα ειναι μικρο αλλα κ μεγαλο,εξω θελω να το βγαζω μονο για βολτα..σκευτομαι οταν ερθει σπιτι(συντομα)να του εχω μονο μια πανα,κ να μαθει να τα κανει εκει,κ οσο μεγαλωνει να μεταφερω την πανα στο μπαλκονι,ετσι ωστε οταν θελει να μου χτυπαει την πορτουλα κ να το βγαζω,τι προβλημα να υπαρχει αν τα κανει παντα στο μπαλκονι??εφοσον δεν θα με ενοχλει εμενα αυτη η κατασταση!!

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
καλησπερα! εγω εχω ενα μικρο,1 μηνα και κατι μερες και τα κανει παντου μεσα στο διαμερισμα,στην πανα δεν παει ποτε! δοκιμασα και αφησα τα κακακια του πανω στην πανα αλλα αυτος τιποτα,θελει να τα κανει στη μοκετα..ξερω οτι ειναι πολυ μικρο,αλλα τι να κανω? ειμαι μονιμως με σφουγκαρια και σαπουναδες και καθαριζω.και δεν εχω παει στη σχολη μου μια εβδομαδα για να μην τον αφηνω μονο του και προσπαθω να τον παρακολουθω αλλα σχεδον ποτε δεν τον προλαβαινω να τον βαλω πανω στην πανα.καμια συμβουλη? :( θα τον παω το σαββατο στον κτηνιατρο να μου πει κ αυτος,αλλα...ειναι 1 κιλο ακομα,νομιζω ομως πως θα γινει μεγαλος,αν και η σκυλα του κυριου που μου την εδωσε ειναι τσιουαουα-πεκινουα,αλλα δεν πιστευω οτι ο πατερας ηταν γιορκσαιρ τερριε οπως μου ειπε!τελος παντων δεν με ενδιαφερει ποσος θα γινει,μονο τα κακακια και τα τσισακια με απασχολουν,πως θα τον μαθω να τα κανει στην πανα για αρχη... σορρυ για το μεγαλο ποστ!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
βασικα, υπαρχουν πολλα τετοια θεματα στο φορουμ, ψαξε λιγακι και σιγουρα θα βρεις απαντησεις.
επισης βοηθα να ψαξεις στο νετ, στο youtube βαλε "potty training" και εναλλακτικα "housebreaking a puppy" και θα βρεις πολλα χρησιμα βιντεακια!
γενικα εχε στο νου σου οτι οοοοοοοοοοοολοι καναν τη σφουγγαριστρα επιστηθια φιλεναδα τους . Και επισης μην παραβλεπεις το γεγονος οτι το μικρακι σου παραειναι μικρακι κ δεν εχει γυμνασει την κυστη του οποτε εχεις μελλον. Θελει επιμονη και υπομονη. Θετικη σκεψη και εκπαιδευση και επιβραβευση οταν τα κανει εκει που θελεις εσυ, μπραααααααααααβο και τσουπ χαδακι και μια μιαμ μιαμ λιχουδιτσα στο μικρακι.

ΥΓ :ατανσιον ατανσιον!το κρεμοσαπουνο δεν κανει για να σφουγγαρισεις τα δημιουργηματα του μωρου σου! τα σκυλακια εχουν αλλη μυτη και πιανουν μοιρωδιες που εμεις γιοκ.Ετσι, μυριζει σα λαγωνικο που εκανε την αναγκη του κι ας μην το πιανει η ανθρωπινη μυτη και θα πηγαινει εκει και ξαναμανα εκει. Ξυδακι να βαζεις η παρε ειδικα προιοντα καθαρισμου (ανευ αμωνιας) για τετοιες δουλεις!

Last edited:

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
ευχαριστω πολυ! με σβελτο το εκανα μεχρι στιγμης γιατι επρεπε καπως να καθαρισει και να μη μυριζει! οποτε μετα απο πανω θα βαζω και ξυδι??οκ για αρχη θα το δοκιμασω κ αυτο! πινει πολυ νερο το χαζο και τρωει και πολυ και κανει τερααααααααστια κοιλια και μετα δεν ξερει που να τα πρωτο αδειασει ολα αυτα....! χαχαχα

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
αααα επισης,επιτρεπεται να το παιρνω αγκαλια μεσα σε κουβερτουλα και να το βγαζω βολτουλα ετσι στην αγκαλια μου??? του αρεσει βασικα,καθεται ησυχα και κοιταει τριγυρω...το εχω κανει 2 φορες αλλα μου ειπαν οτι δεν κανει να το βγαζω απο το σπιτι πριν τελειωσει με τα εμβολια και με προβληματισαν..

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εξ οσων γνωριζω δεν κανει να βγει εξω πριν ολοκληρωσει τα εμβολιακια του που ειναι στους 3 μηνες αν δεν κανω λαθος. Αλλα υπαρχουν παιδια να σε βοηθησουν γι αυτα τα θεματα.
Για το θεμα διατροφης ρωτα τον εκτροφεα σου η τον κρηνιατρο σου εαν δεν το πηρες απο εκτροφεα να σου πει. Κανονικα μου φαινεται τα μικρουλια θελουν 3 γευματα και προσοχη, παλι αν δεν κανω λαθος, αφηνεις το πιατακι 20 λεπτα με το μαγητακι κ μετα το παιρνεις. Αυτο που πρεπει να εχει συνεχως ειναι καθαρο νερακι ομως. Εχε υποψιν οτι σε τετοιες ηλικιες κανουν τσισακια καθε 20 λεπτακια πολες φορες. Σιγουρα το πρωι με το που ξυπνησουν θελουν να κανουν την αναγκη τους, μετα απο καθε γευμα, μετα απο καθε παιχνιδι και πριν τον υπνο. Καθε μια ωρα περιπου παντως εχει αναγκη...ΑΝ δεν κανω λαθος γιατι ολα αυτα στα λεω θεωρητικα. Καποιος με πρακτικη εμπειρια βρε παιδιαααααααα;

Last edited:

_evoulini_

Active Member
27 Ιανουαρίου 2010
28
0
Καλλιθέα
πωπω...εγω του εχω συνέχεια την τροφη διπλα του να τρωει οποτε θελει...αποφασισα αυριο το πρωι να τον παω στον κτηνιατρο γιατι αναπνεει πολυ γρηγορα και κοιμαται ολη μερα σημερα και φοβηθηκα.υποθετω θα μου πει και καμια συμβουλη.και ευχομαι να μην εχει τιποτα γιατι πραγματικα εχω ανησυχησει :( ποτε αναγκαστικα θα τον μεταφερω στο κλουβακι του γιατι πρεπει να παω στα μεγαρα... ευχαριστω πολυ παντως,για οτι νεοτερο θα ενημερωσω αυριο!μακαρι να ειναι καλα το μικρο μου :'(

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ευχομαι ολα να πανε καλα και ζητω προκαταβολικα συγνωμη για οτι τυχον λαθη σου ειπα. Ειμαι σιγουρη θα μπουν αυτοι που γνωριζουν να σε κατατοπισουν σωστα.

lady

Member
28 Φεβρουαρίου 2010
14
0
lady

μην αγχωνεσαι για τιποτα!οσο ειναι μικρο κοιμαται πολλες ωρες,επισης κανει τσισακια πολλες φορες την ημερα!στην αρχη τα πραγματα ειναι λιγο δυσκολα!οταν ξυπναει σιγουρα θα παει να κανει τσισα.εσυ παρακολουθα το και αν προλαβεις το βαζεις στην πανα και μετα λιχουδιτσα,αν οχι δεν πειραζει απλα πες του οχι εδω αλλα εδω(θα το πας στην πανα).επισης αυτο ισχυει οταν θα πιει νερακι,μετα απο ενα λεπτο αντε το πολυ δυο τσισα και παλι η ιδια διαδικασια.υπομονη.........ολη περασαμε απ αυτο το σταδιο.α και με το ξυδι πιανει και εγω το εκανα.

chrysamina

Member
7 Μαρτίου 2014
5
0
Heraklion
Γεια σας, είμαι η Χρυσούλα! Έχω ένα ημίαιμο λαμπραντοράκι 5 μηνών περίπου και έχουμε θεματάκια με την τουαλέτα. Τους πρώτους μήνες είχε μάθει μια χαρά την πάνα και είχαμε ενθουσιαστεί από το πόσο γρήγορα τη συνήθισε και δεν μας ταλαιπώρησε καθόλου....στην πορεία όμως άρχισε να ουρεί στην πάνα αλλά τα κακά της τα έκανε στο δωμάτιο. Έβαζα τα κακά πάνω στην πάνα για να μυρίζει και να πηγαίνει εκεί αλλά τίποτα. Τώρα και 1,5 μήνα περίπου κατουράει σ' ένα δωμάτιο συγκεκριμένα, όπου βρει:(, κι όταν της καπνίσει πάει και στην πάνα...τα κακά της όμως ποτέ. Όσο για τη βόλτα, μόνο μυρίζει! Τι μπορώ να κάνω;;; έχουμε πήξει στη χλωρίνη](*,)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γεια σου Χρυσούλα!Καλώς ήρθες!

Έχεις διαβάσει το υπόλοιπο topic?Υπάρχουν συμβουλές για την ρύθμιση της τουαλέτας ενός κουταβιού!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Χρυσούλα αν συνηθίσει στην πάνα μέσα στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να νομίζει ότι επιτρέπεται να τα κάνει γενικά μέσα. Reset και πάρτο πάλι απ την αρχή. Επίσης εκ πείρας θα σου πω να μη χρησιμοποιείς χλωρίνη. Τις περισσότερες φορές εντείνει τη μυρωδιά, άσε που κάνει και κακό στο περιβάλλον. Δοκίμασε 2-3 καπάκια betadine διαλυμένα σε έναν κουβά χλιαρό νερό. Εγγύηση ;)

chrysamina

Member
7 Μαρτίου 2014
5
0
Heraklion
Έχω διαβάσει το υπόλοιπο topic και όντως είδα τις συμβουλές σας!!! Έχω ήδη δοκιμάσει πολλά απ' αυτά γιατί τα είχα ψάξει πριν πάρω το κουτάβι. Τις προάλλες την έκανα βόλτα περίπου 3χλμ και ούτε που κατούρησε...η αλήθεια απελπίστηκα γιατί τόση ώρα ήμασταν έξω κ κείνη χοροπηδούσε, έτρεχε, μύριζε και πάνω που έλεγα "τώρα, επιτέλους" συνέχιζε αμέριμνη...όταν επιστρέψαμε, έτρεξε στην πάνα. Α! Στην πάνα maximum να κατουρήσει 3 φορές, μήπως είναι lux σκύλος και θέλει καθαρή πάνα κάθε 3 κατουρήματα;;;:-k
Όσο για το betadine, καλή ιδέα, εννοείς το αποχρωματισμένο ή δεν έχει σημασία;;

chrysamina

Member
7 Μαρτίου 2014
5
0
Heraklion
Για τη μεγάλη βόλτα, επειδή ξέρω ότι δεν είναι σωστό...ήταν χαλαρή στο πάρκο (απλά κάναμε όλο τον κύκλο του πάρκου), με παιχνίδια, με χάδια, είχε ξετρελαθεί και δεν μου πήγαινε η καρδιά να την κλείσω σπίτι.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
το κανονικό το κίτρινο. εγω παίρνω το μεγάλο μπουκαλάκι. Κάνει θαύματα. Και δεν αφήνει χρώμα ούτε σε πλακάκι ούτε σε παρκέ ούτε σε μάρμαρο. Μερικές φορές, στα μεγάλα κέφια, ρίχνω τοπικά και στο πάτωμα κατευθείαν αδιάλυτο και μετά το περνάω με τη σφουγγαρίστρα. Δε μυρίζει τίποτα μετά. Λίγο σα νοσοκομείο κάνει για να είμαι ειλικρινής..αλλά νταξ:p