Εκπαίδευση CHOW-CHOW

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
GEORGINA καλωσόρισες !

Επέλεξες απλώς μια φυλή με πιο ιδιόμορφο χαρακτήρα! Αυτό που θα σου πρότεινα να κάνεις, είναι να μάθεις να διαβάζεις τον σκύλο που τελικά πήρες, να τον μάθεις δηλ όσο το δυνατόν καλύτερα, και όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσεις μαζί του την εκπαίδευση αργά και σταθερά!
Όσο για το αν εκπαιδεύονται εύκολα κλπ, πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον κάθε σκύλο ξεχωριστά, παρά με την φυλή του! Σίγουρα πάντως και η φυλή παίζει κάποιο ρόλο.
Τέλος βρίσκεσαι σε μια απ τις χώρες με την μεγαλύτερη παράδοση στα σκυλιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρες ανθρώπους και συζήτα προκειμένου να αποκτήσεις όσες περισσότερες γνώσεις μπορείς!

Cya

archongr

Member
29 Μαϊου 2008
16
0
Chloe
Για αυτό το λόγω το chow δεν κάνει για όλους ….:wink: πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις και το ξαναλέω ….δεν είναι σκύλος είναι chow chow…δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά του με σκυλί. Όταν έφτασαν τα πρώτα chow chow στην Ευρώπη λόγω της μορφολογίας τους και της συμπεριφοράς τους κλείστηκαν στην Αγγλία σε ζωολογικούς κήπους ως ένα άγριο ζώο… Άλλωστε το chow προήλθε πριν από 2000 χρόνια από διασταύρωση ασιατικού σκύλου και ένα είδος, το οποίο έχει εξαφανιστεί από τη γη, το οποίο είναι ο πρόγονος της ασιατικής αρκούδας και του ασιατικού σκύλου…από αυτό το είδος δημιουργήθηκαν και τα δύο και για αυτό η ομοιότητα με την αρκούδα, καθώς και η μωβ γλώσσα που είναι χαρακτηριστικό της ασιατικής ,πολικής και άλλων αρκούδων…

GEORGINA SAK

Member
19 Ιουνίου 2008
13
0
Μιλάμε σε ευχαριστώ και σε θαυμάζω με οσα ξέρεις και με πληροφορεις.
Το προηγούμενο σκυλάκι που "χάσαμε" ηταν ενα γκριφον μεσαίο που ομως ειχε αρκετά απο τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις.
Ηταν και εκείνος υπερόπτης ,δεν ηθελε πολλα-πολλα χάδια ,ειχε πολυ εντονη προσωπικότητα ,δεν έδειχνε πότε θα δαγκώσει , δεν συμπαθούσε τους ξένους και δεν δίσταζε να τα βαλει ακόμη και με λυκόσκυλο.( μην σου πω το προκαλούσε!!)
Ξεχώριζε εναν στην οικογένεια αλλά μας αγαπούσε ολους πολύ.
Η διαφορά ειναι οτι μπορούσε να κάνει παρέα και με άλλα σκυλιά (οταν ήθελε βέβαια) .Οσο για εξυπνάδα ηταν σαν να μιλάς με άνθρωπο ,τόσο εύκολα κταλάβαινε.
Θα διερωτάσαι γιατί δεν πήραμε ίδιο.
Δεν άντεχε η μάμα μου και η αδελφή μου ,μετα τον πονο για τον χαμό του , ιδιο σκυλί στην θέση του.Αναμφίβολα θα μπαίναμε σε συγκρίσεις και αυτό θα ηταν άδικο για το νέο μας σκυλί.

archongr

Member
29 Μαϊου 2008
16
0
Σε καταλαβαίνω απόλυτα επειδή για τον ίδιο ακριβώς λόγω δεν ξαναπήρα και εγώ Chow Chow… στο μέλλον πιστεύω θα το ξεπεράσω και θα ξαναπάρω , γιατί την λατρέυω αυτή τη φυλη...

GEORGINA SAK

Member
19 Ιουνίου 2008
13
0
Τέλος βρίσκεσαι σε μια απ τις χώρες με την μεγαλύτερη παράδοση στα σκυλιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Βρες ανθρώπους και συζήτα προκειμένου να αποκτήσεις όσες περισσότερες γνώσεις μπορείς!
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα !!!
Θα διαφωνήσω ομως μαζί σου ως προς την συμπεριφορά των ελλήνων απέναντι στα σκυλιά.
Στην Αθήνα ναι , τα αγαπάνε και τα σέβονται αρκετά .(εχω ζήσει 15 χρόνια στην Αθήνα με σκύλο)
Στην επαρχία ομως τα πράγματα ειναι αντιστρόφως ανάλογα.
Οταν έρχομαι Ελλάδα ( δηλ.4 φόρες τον χρόνο,μιας και οι μαθητικές διακοπές εδω στην Γερμανία ειναι σχεδόν 2 μήνες μάθημα -15 μέρες διακοπές-καλοκαίρι ομως 1,5 μήνα) ζω σε μια περιοχή τουριστική που όμως το χειμώνα μετατρέπεται σε ενα χωριό.
Το πως φέρονται στα σκυλιά ειναι τουλάχιστον απάνθρωπο πχ μου έφαγε μια κότα, το πυροβολώ εν ψυχρώ- τους δίνουν να τρώνε ξερο ψωμί και οταν έρχεται η τουριστική σεζόν πετάνε φόλες μην ενοχλήσουν τα αδέσποτα τους τουρίστες.( απο μια παρόμοια φολα εφυγε ο φρεντυ μου)
Οταν φέρναμε τον κτηνίατρο για τα εμβόλια και το κούρεμα του φρεντυ ,γελάγαν μεζί μας.(" Δεν μας έλεγες εμάς,έχουμε ενα ψαλίδι που κουρεύουμε τα πρόβατα")
Εδω που ζω (και θα ειμαι για 5 χρόνια ) στο Αμβούργο ,εχω γραψει τι ισχυει για τα σκυλιά(ασε που δεν υπάρχει ουτε ενα αδέσποτο)
Επιτρεπονται ΠΑΝΤΟΥ!!!!Και οταν λεμε παντου εννοουμε ΠΑΝΤΟΥ!!
Μόνο σε μια παιδική χαρά είδα απαγορεύτικο για ευνοητους λόγους .(λογικό)
Θα προτεινα μια καμπάνια στη επαρχία( αν και δεν ειμαι αισιόδοξη οτι μπορούν να αλλάξουν αυτοι μυαλά)

GEORGINA SAK

Member
19 Ιουνίου 2008
13
0
Οταν έλεγες ΧΩΡΑ πιθανόν εννουσες τηνΓερμανία και οχι την Ελλάδα.
Μάλλον σε παρεξήγησα.Χίλια σορρυ....

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Xotikouli said:
Chloe καταλαβαίνω ότι η άποψη αυτή σε πείραξε, αλλά νομίζω ότι είναι απλά παρεξήγηση. Δεν φαντάζομαι να εννοούσε ότι δεν χωνεύευει όλα τα toy και τους ιδιοκτήτες τους, αλλά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που τα αντιμετωπίζουν έτσι. Αλλιώς τι να πω... Μου ακούγεται το ίδιο παράλογο σαν να έλεγα "δεν χωνεύω όλα τα σκυλιά που είναι 15 έως 25 κιλά".
Ακριβως αυτο εννοουσα,τους ανθρωπους που εχουν καταντησει ετσι τα ζωντανα και πλεον ειναι διακοσμητικα στοιχεια και οχι σκυλοι.Τωρα το οτι δεν τα "χωνευω","συμπαθω", πες το οπως θες,ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και την εκφραζω χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν.

Έχεις συναίσθηση ότι πολλοί εδώ μέσα ΕΧΟΥΜΕ toy σκυλιά? Δικαώμά σου να μην τα συμπαθείς, αλλά είναι δυνατόν να θίγεις τους ανθρώπους που τα έχουν? Evil or Very Mad
Έχω toy σκύλο 10 χρόνια και ποτέ δεν τον έβαλα στην τσάντα ούτε τον θεώρησα "μοδάτο"...
Και συνήθως βγαίνω μαζί του σαν λέτσος. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ!
Βασικα δεν ειχα σαν στοχο να θιξω κανεναν και αν το εκανα επιδη εκφρασα την γνωμη μου ελευθερα,που εχω δικαιωμα να το κανω,τοτε σας ζηταω συγγνωμη.Βασικα εκανα εγω λαθος.
Νομιζα πως Toy ειναι τα σκυλια οπως αυτα τα domerman που μενουν για παντα μια σταλια σαν να ειναι 1 μηνων.Αυτα εννοουσα οτι τα βαζουν μεσα στην τσαντα και πανε βολτα για καφε.

το ''δεν χωνευω το ταδε σκυλι'' ειναι αστοχο...εγω δεν ''χωνευω'' ενα σκυλι βαση του χαρακτηρα του κ οχι της εμφανισης του.
ξερω πατσαβουρακια (βλ.ΠΑΙΔΙ Λιζας Laughing ) ειναι πολυ πιο ευγενικα και συμπαθητικα σε συγκριση με αλλα μεγαλοσωμα.
εγω δεν θα μπορουσα να εχω τοσο μικρο σκυλι γιατι φοβαμαι μην το ''σπασω''...τη Χιονα απειρες φορες τη παταω οταν ανεβαινει κρυφα το πρωι στο κρεβατι μ...φαντασου ν παταγα ενα κανις toy...
Δηλαδη εσυ θα επερνες ποτε εναν σκυλο τον οποιο τον βλεπεις και λες:Τωρα σκυλο εχω ή γάτα ?

Γιατι εμενα περισσοτερο γατες μου θυμιζουν τα σκυλια αυτα.
Και αναφερομαι σε κατι ρατσες σαν και αυτες:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Σ' ευχαριστώ για τη διευκρίνηση και με συγχωρείς για την αντίδρασή μου. Διαφωνώ βέβαια. Πώς είναι δυνατόν να κρίνουμε ένα σκύλο από το μέγεθός του?
Προσωπικά μόνο η συμπεριφορά με εμποδίζει να συμπαθήσω ένα σκυλί.
Από κει και πέρα προσωπική σου γνώμη και δεκτή...
Pincher δεν είναι αυτό στη φωτογραφία?
Δεν καταλαβαίνω τι κακό έχει.

Λέτε συχνά ότι τα πιτ ή τα ροτβάιλερ ή τα ντόμπερμαν είναι σκυλιά παρεξηγημένα. Πιστεύω ότι τα πλέον παρεξηγημένα, πολύ περισσότερο απ' τα προαναφερθέντα, είναι τα μικρόσωμα. Δυστυχώς δε, τα μικρόσωμα αντιπαθούν περισσότερο όσοι "ξέρουν από σκυλιά"...

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Ναι pincher ειναι.Ειδα προσφατα μια κυρια στο παρκο που το ειχε μεσα στην τσαντα και αυτο εκανε σαν υστερικο οταν εβλεπε σκυλο.Βεβαια δεν το αδικω γιατι οταν δεν αφηνεις τον σκυλο σου να παιξει με αλλα σκυλια και να κοινονηκοποιηθει,αυτα θα ειναι τα αποτελεσματα.
Συμφωνω στο οτι δεν μπορεις να κρινεις εναν σκυλο απ το μεγεθος του,απλα δεν ξερω,δεν μου κινουν το ενδιαφερον τα σκυλια.Ισως να τα εχω παρεξηγησει απλα μου φαινονται καπως.Δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι καποιο εκτροφεις θελησαν να "δημιουργησουν" μια τετοια ρατσα.Πιστευω πως ειναι σκυλια συντροφιας,αλλα επισης πιστευω οτι τα εκτρεφουν για περισσοτερο για εμπορικους λογους και οχι για να σου κανουν παρεα.

Εκτος παντως του οτι ειχα τελειως λανθασμενη αποψη για το ποια σκυλια ανοικουν στην κατηγορια τοys,συνειδοιτοποιησα πως και εγω σκυλι toy εχω,αν δεν κανω λαθος.(γαλλικο μπουλντογκ)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Koίτα πες ότι είχες ένα μικρό σπιτάκι χωρίς κήπο όπου δε χωράει καν ένα κανισάκι (για να μπορεί να είναι άνετο κι ευτυχισμένο). Για ένα τσιουάουα όμως, ένα σκύλο σε μέγεθος γάτας, ο χώρος είναι μια χαρά!

Πες ότι φοβάσαι τα μεγαλόσωμα...
Πες ότι εσύ λυσσάς για σκύλο, αλλά το έτερον ήμισυ δεν αντέχει κάτι μεγαλύτερο από γάτα στο σπίτι...
Και φυσικά τα μικρόσωμα είναι εμπορικά... ίσως βέβαια για λάθος λόγους.

Τώρα στο "γιατί να δημιουργήσει κάποιος ένα τέτοιο σκυλί" η απάντηση είναι απλή. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δημιουργήθηκαν όλα τα καθαρόαιμα - για ξεχωριστό το καθένα.
Παράδειγμα: ένα μίνι σκυλί μπορεί να κυνηγήσει μικρόσωμα θηράματα...

(Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να γίνει σπλιτ)

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Τώρα στο "γιατί να δημιουργήσει κάποιος ένα τέτοιο σκυλί" η απάντηση είναι απλή. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δημιουργήθηκαν όλα τα καθαρόαιμα - για ξεχωριστό το καθένα.
Παράδειγμα: ένα μίνι σκυλί μπορεί να κυνηγήσει μικρόσωμα θηράματα...
Σωστα,ποτε δεν το ειχα σκεφτει ετσι.Παντως οπως και να'ναι,τα μικροσωμα σκυλια κατα ενα μεγαλο ποσοστο εχουν καταντησει υστερικα,επιθετικα και τεμπελικα και οι ιδιοκτητες του ευθυνονται στο 100% γι αυτο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Κάποιες παρατηρήσεις….

1. Τα chow-chow είναι ιδιαίτερα σκυλιά και ακριβώς αυτή η ιδιαιτερότητα τους τα κάνει μοναδικά και αξιολάτρευτα.

2. Νομίζω πως όλα τα σκυλιά (μικρόσωμα, μεγαλόσωμα, ημιαιμα, καθαρόαιμα) αξίζουν την αγάπη μας. Επειδή ξέρω πως όλοι είμαστε κυνοφιλοι, νιώθω ενοχλημένη (και συγχωρέστε με για αυτό) με σχόλια όπως «αλλοπρόσαλλη ράτσα», «επιθετική φυλή», «αχώνευτα και ασυμπάθηστα σκυλιά» κτλ
Νομίζω πως η σωστότερη τοποθέτηση θα ήταν «αλλοπρόσαλλοι, αχώνευτοι και ασυμπάθηστοι ...άνθρωποι». :wink:

3. Καλό είναι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης να καταλήγει συνειδητοποιημένα σε κάποια φυλή αφού πρώτα έχει διαβάσει για τις ιδιαιτερότητες κάθε φυλής και ξέρει πως μπορεί (τονίζω το «μπορεί» διότι η θέληση από μόνη της δεν φτάνει), να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της.
Έρευνα, διάβασμα, ενημέρωση λοιπόν, ΠΡΙΝ την αγορά του σκύλου. Μετά (τις περισσότερες φορές) είναι αργά.

4. GEORGINA, είναι ηλίου φαεινότερο πως πρώτα αγόρασες το σκύλο και μετά διάβασες για αυτόν. Εγώ στη θέση σου δεν θα άφηνα άλλο χρόνο ανεκμετάλλευτο. Θα απευθυνόμουν σε ένα επαγγελματία εκπαιδευτή για να με καθοδηγήσει σωστά.

:D

GEORGINA SAK

Member
19 Ιουνίου 2008
13
0
Η αλήθεια ειναι οτι εγώ δεν ήξερα αλλά η αδελφή μου που στην ουσία αυτή το παρήγγηλε και το αγόπασε είχε ενημερωθεί.
Τώρα για το θέμα της εκπαίδευσης ,επειδή στην περιοχή που θα ζει το σκυλί δεν υπάρχει εκπαιδευτής ,πιστεύω πως με μια καλή ενημέρωση και προπάντων με ενασχόληση μαζί του και πολύ-πολύ αγάπη κάτι θα καταφέρουμε.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Τα chow-chow είναι ιδιαίτερα σκυλιά και ακριβώς αυτή η ιδιαιτερότητα τους τα κάνει μοναδικά και αξιολάτρευτα.
Τα chow που έχω γνωρίσει με αγνοούσαν επιδεικτικά. Ειδικά της Λίζας (που τη βλέπω και συχνά) το τι παιχνίδι, χάδια, λιχουδιές κ.ο.κ της έχω κάνει δε λέγεται! Ούτε την ουρά δεν έχει κουνήσει. Ενώ για τον άντρα της οικογένειάς της απλώς ψοφάει τους υπόλοιπους (και τα παιδιά) τους γράφει κανονικά. Ποιος εκπαιδευτής μπορεί να μάθει σε ένα σκύλο να του αρέσουν τα χάδια και γενικά οι εκδηλώσεις τρυφερότητας? Αυτά τα χαρακτηριστικά των chow και το γεγονός ότι μου θυμίζουν γάτες με κάνουν να μην τα συμπαθώ...
ΟΜΩΣ
Νομίζω πως όλα τα σκυλιά (μικρόσωμα, μεγαλόσωμα, ημιαιμα, καθαρόαιμα) αξίζουν την αγάπη μας.
Έχεις δίκιο κι έχω άδικο. Τέλος.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
ROTTIE said:
Νομίζω πως η σωστότερη τοποθέτηση θα ήταν «αλλοπρόσαλλοι, αχώνευτοι και ασυμπάθηστοι ...άνθρωποι». :wink:
:lol: :lol
@chloe
και τα γατακια αξιζουν την αγαπη μας :lol: :lol:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ενώ για τον άντρα της οικογένειάς της απλώς ψοφάει τους υπόλοιπους (και τα παιδιά) τους γράφει κανονικά
δεν βρισκω το κακο της υποθεσης...αν θες ενα σκυλο να παιζει με τα παιδια και να χοροπηδαει σε ολους παρε ενα που φημιζεται για αυτα...αν κ ειναι θεμα χαρακτηρα...εμενα θ μ ταιριαζε ενα τσοου τσοου γτ ουτε αθλητικος τυπος ειμαι,δεν μ αρεσει να παιζω με τις ωρες,και γενικα μ αρεσει η ησυχια... :?

Να σου ζησει!και να εχετε μια καλη συμβιωση!!!!!! :D :D :D

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Chloe said:
xritaki said:
@chloe
και τα γατακια αξιζουν την αγαπη μας :lol: :lol:
Ασφαλώς και την αξίζουν. Όμως φοβάμαι τις γάτες. Προσπαθώ έντιμα (δεν κλέβω δηλαδή) να καταπολεμήσω αυτή τη φοβία :wink:
Το τσερω το διαβασα.. :shock: :D :D :D :wink:
Ασχετο με το θεμα... το παιδακι και ο μπαμπας στο βιντεο κλαμπ φρικαραν με ενα πατσαβουρακι που θα μπορουσε να χωρεσει σε τσαντουλα?!!! :shock: :shock:
Παντως νομιζω οτι οσο ζορικα και αν ειναι καποια σκυλακια αν τα αγαπας κ αι δε σου παρουν τον αερα -η σε αφηνουν να πιστευειες οτι δε στον πηραν!!- ολα ειναι οκ.. Το μονο που ειναι πολυ σημαντικο για μενα στην εκπαιδευσ τους ειναι να μην ειναι επιθετικα.. που αυτο οπως λεει και ηRottie μαθαινεται -παντως το τσιουαου της φιλης μου οτι και να κανουν εχει κολλημα με τις φτερνες, ποτε με ανοιχτα παπουτσια- ασε που τα τσοου τσοου μου θυμιζουν αρκουδακια!! ? α μωρε τα ζοθζουνακια!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog