Εκπαίδευση,συμπεριφορά... και ΦΙΛΟΙ...Πρόβλημα !

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Λογικά σε κάθε σπίτι όπου έρχεται ένα κουτάβι... όλα γυρνάνε γύρω από αυτό. Τουλάχιστον σε μας αυτό συμβαίνει...
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, όπως καταλαβαίνετε έρχονται οι φίλοι μας σπίτι και η Angie κλέβει την παράσταση...
Αλλά ας γίνω πιο συγκεκριμένη... από την 1η μέρα που ήρθε σπίτι, ξεκίνησα να της δίνω να καταλαβαίνει τα DOs & DON'Ts της.
πχ το ΜΗ είναι ένα από τα πρώτα που έμαθε.. χε χε :)

Εχτές συγκεκριμένα, όσο ξεσάλωνε κυριολεκτικά και την "μάλωνα" λέγοντας της το ΜΗ, ο κολλητός μου ήταν σε φάση να μου λέει ότι είμαι αυστηρή και να την χαϊδεύει !
Ενώ να του εξηγώ τους λόγους που δεν πρέπει να κάνει μια σειρά από πράγματα... εκείνος αδιάφορος και μάλιστα είπε ότι είμαι υπερβολική!

Ενοχλήθηκα πολύ γιατί είναι σχεδόν 2 βδομάδες που δίνω αγώνα κάθε μέρα με πολύ υπομονή για να την μάθω να ΜΗΝ κάνει κάποια πράγματα και να κάνει εναλλακτικά κάποια άλλα και από σήμερα νιώθω ότι γκρεμίστηκε όλο αυτό!

Για παράδειγμα, ενώ είχε μειώσει τα δαγκώματα, εχτές της έβαζε εσκεμμένα το χέρι του μέσα στο στόμα της και την προκαλούσε να τον δαγκώσει... επειδή είναι παιχνίδι ! Την άφηνε να παίρνει από το τραπέζι κλειδιά, πακέτα τσιγάρων κτλ και όταν της φώναζα το ΜΗ και τις τα έπαιρνα πίσω... την έπαιρνε προστατευτικά στο μέρος του και την παίνευε... :mad:

ειλικρινά σας μιλάω... το είχε εκμεταλλευτεί η μικρή όσο τίποτα άλλο!!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Εχτές κοιμήθηκε στο δωμάτιο της με πόρτα κλειστή γιατί έβγαλε πολύ επιθετική συμπεριφορά, πολλά νεύρα επειδή δεν την άφηνα να κάνει ότι ήθελε! Δεν είχα τέτοιες συμπεριφορές έως εχτές!
Σήμερα ενώ είχαμε μπει σε διαδικασία τα κάνουμε σωστά στην πάνα, δίχως ατυχήματα μου τα έκανε στο σαλόνι και την κουζίνα... ! :confused:

Δεν ξέρω αλλά νιώθω ότι αυτές οι 4-5 ώρες που "έκανε ότι ήθελε" με τις ευλογίες τρίτων... την άλλαξαν! :eek:

Ίσως να είμαι υπερβολική... δεν ξέρω... αλλά αναρωτιέμαι ποια είναι η σωστή στάση που πρέπει να κρατήσω;

Έφτασα σε σημείο να πω του κολλητού μου ότι εγώ το σκυλί μου το θέλω έτσι και άμα σου αρέσει, όταν πάρεις σκυλί να του κάνεις και να το μάθεις με τον δικό σου τρόπο!!! (bitch mode on) :p

Αναμεταξύ μας... για όσους δεν έχουν σκυλιά... και έρχονται σε επαφή με κουτάβια γλυκά κτλ κτλ ίσως να είναι νορμάλ αντίδραση αυτή... όπως του φίλου μου, αλλά εγώ βλέπω το νόμισμα και από την άλλη όψη και δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η ακαριαία αλλαγή συμπεριφοράς!

Πώς μπορώ να το ελέγξω αυτό σαν διαδικασία τώρα που η δικιά μου είναι μωρό και μαθαίνει;
Σίγουρα λύση του από-κοινωνικοποιούμε εγώ με τους φίλους μου δεν είναι η καλύτερη... ούτε να την κλείνω στο δωμάτιο της όποτε έχουμε κόσμο είναι ωραίο...

Τι κάνουμε; :confused:

(Αν υπάρχει ανάλογο topic συγχωρέστε με, έψαξα με κάποιες λέξεις - κλειδιά στην αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ναι, είναι αρκετά συζητημένο το ζήτημα αυτό, σε αρκετά θέματα... και είναι πάντα επίκαιρο...

Αλλά, δυστυχώς, δεν τα διαβάζουν αυτοί που θα έπρεπε...

...Εχτές συγκεκριμένα, όσο ξεσάλωνε κυριολεκτικά και την "μάλωνα" λέγοντας της το ΜΗ, ο κολλητός μου ήταν σε φάση να μου λέει ότι είμαι αυστηρή και να την χαϊδεύει !
Ενώ να του εξηγώ τους λόγους που δεν πρέπει να κάνει μια σειρά από πράγματα... εκείνος αδιάφορος και μάλιστα είπε ότι είμαι υπερβολική!

Ενοχλήθηκα πολύ γιατί είναι σχεδόν 2 βδομάδες που δίνω αγώνα κάθε μέρα με πολύ υπομονή για να την μάθω να ΜΗΝ κάνει κάποια πράγματα και να κάνει εναλλακτικά κάποια άλλα και από σήμερα νιώθω ότι γκρεμίστηκε όλο αυτό!

Για παράδειγμα, ενώ είχε μειώσει τα δαγκώματα, εχτές της έβαζε εσκεμμένα το χέρι του μέσα στο στόμα της και την προκαλούσε να τον δαγκώσει... επειδή είναι παιχνίδι ! Την άφηνε να παίρνει από το τραπέζι κλειδιά, πακέτα τσιγάρων κτλ και όταν της φώναζα το ΜΗ και τις τα έπαιρνα πίσω... την έπαιρνε προστατευτικά στο μέρος του και την παίνευε... :mad:
Κλασικό παράδειγμα, αυτό που περιγράφεις!

Τα ίδια και χειρότερα αντιμετωπίζω κι εγώ με τον κούταβό μου...

Λέω "παιδιά, ο σκύλος θα πρέπει να μάθει με το σεις και με το σας... είναι τέτοια η φυλή, που δεν θέλει και πολύ να μας καβαλήσει"...
Τι θέλω και το λέω? Λες και είπα "σας παρακαλώ, αγριέψτε τον"... και αρχίζουν και του κάνουν διάφορα "δυναμικά" - αεροπλανικά... η χαρά του μικρού και το ξεκίνημα, για νέους αγώνες!!! Αντε, εμείς, μετά, να τον ξαναμαζεύουμε...

Λέω "παιδιά, αδιαφορήστε, να μην πηδάει επάνω σας"...
Απάντηση "όχι, εμένα δεν με πειράζει... άσε το σκυλί να εκφραστεί"...
Νέα δικιά μας προσπάθεια, για μερικές μέρες, να ξαναέρθει στα ίσια του κλπ...

Οπως αναφέρθηκε και σε άλλο θέμα: Με το σκύλο, αρχίζεις και "ξεσκαρτάρεις" τους φίλους και τους κολητούς...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Λέω "παιδιά, αδιαφορήστε, να μην πηδάει επάνω σας"...
Απάντηση "όχι, εμένα δεν με πειράζει... άσε το σκυλί να εκφραστεί"...
Νέα δικιά μας προσπάθεια, για μερικές μέρες, να ξαναέρθει στα ίσια του κλπ...

Οπως αναφέρθηκε και σε άλλο θέμα: Με το σκύλο, αρχίζεις και "ξεσκαρτάρεις" τους φίλους και τους κολητούς...
Ο δικός μου εχτές χτυπούσε τα χέρια του στα πόδια του για να την καθοδηγήσει κιόλας... το αποτέλεσμα βέβαια ήταν άμεσο... γιατί ένα από τα χοροπηδητά είχαν αποδέκτη την κοπέλα του, η οποία είναι πολύ μικροκαμωμένη με αποτέλεσμα να της σκίσει κ το καλσόν χι χι χι !

Ειλικρινά του εξηγούσαμε με τον δικό μου, το πόσο σημαντικό είναι κάποια πράγματα να τηρούνται, ότι μην το βλέπεις τώρα που είναι 2μιση μηνών και είναι χαριτωμένο να κάνει πχ σάλτα αργότερα που θα γίνει θηριάκη δεν θα είναι ότι καλύτερο... ναι χαριτωμένο είναι να ψευτοδαγκώνει τώρα, αλλά ακόμα κ τώρα αν το κάνει αυτό πχ στην μαμά μου, η οποία ΤΡΕΜΕΙ τα σκυλιά και καταβάλλω τρομαχτικές προσπάθειες για να αποδεχτεί την Angie της το κάνει.. αυτό ήταν.
Του εξηγούσα ότι εγώ θα πρέπει να γίνω πάλι η κακιά για το σκυλί μου, που του απαγορεύει και το μαλώνει και πως επηρεάζει την σχέση μου μαζί του και και και .... και μου είπε ότι είμαι υπερβολική και οκ ηρέμησε δεν είναι παιδί !
Κοινώς... άκρη καμία... :mad:

Τώρα ξεσκαρτάρισμα σε ανθρώπους που έχω δίπλα μου όλη μου την ζωή.... είναι δύσκολο... σκληρό θα έλεγα... αλλά σαφώς θα πρέπει να τους περάσω μάλλον με άλλο τρόπο ότι κάνουν κακό και όχι καλό με το να επεμβαίνουν με τρόπο τέτοιο που είναι τελείως αντίθετος από τον δικό μου!

Συγνώμη για την επανάληψη του θέματος! 8-[

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μονο με σοβαρη και ειλικρινη συζητηση με τον φιλο σου για να καταλαβει ποση σημασια εχει για σενα να ανατραφει το κουταβι με πολυ προσεκτικο τροπο για τους λογους που ηδη ανεφερες και εδω. Πιστευω οτι σιγα σιγα θα αρχισει να λαμβανει υπ΄οψην του τις ανησυχιες σου και τους προβληματισμους σου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ειλικρινά του εξηγούσαμε με τον δικό μου, το πόσο σημαντικό είναι κάποια πράγματα να τηρούνται...
Αυτά, τελικά, είναι "ψιλά γράμματα"!!! Τουλάχιστον για χώρες με ...υψηλή κυνοφιλική παιδεία, όπως η δική μας!!!

Εκεί είναι η διαρκής ένσταση της γυναίκας μου (και της ...mareco): "Να μην εξηγείς! Και να μην απολογείσαι! Να προλαβαίνεις και να διορθώνεις!"...

Και, πίστεψέ με, αν είναι δύσκολο και σκληρό με ανθρώπους δικούς σου... απλά, θα διαπιστώσεις ότι "αραιώνεις"...:cool:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Μα αν το σκυλί βλέπει live ότι σε γράφουν άλλοι (αγνούν τις εντολές σου παρουσία σου).....θα σε καβαλήσει ούτως η άλλως...
Και εμένα η μάνα μου δεν ξέρει να του φέρεται...και έχουμε μερικές μπανταλωμάρες ΜΕΤΑΞΥ τους....Όταν είμαι εγώ όμως....κάνει μόκο (η μάνα)...και το σκυλί ακόμα κι αν έχει υιοθετήσει κάποια γενικά στραβά...με εμένα σοβαρεύεται...
Αντίστοιχης υφής πρόβλημα (και μεγαλύτερο) είχα όταν κράτησα για κάνα μήνα κάτι μικρά κουτάβια, τα οποία φυσικά κάνανε ότι να'ναι...
Οπότε και ο Πύρρος ξεψάρωσε...σου λέει : Μ@λ@κ@ς είμαι εγώ?

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Αυτά, τελικά, είναι "ψιλά γράμματα"!!! Τουλάχιστον για χώρες με ...υψηλή κυνοφιλική παιδεία, όπως η δική μας!!!

Εκεί είναι η διαρκής ένσταση της γυναίκας μου (και της ...mareco): "Να μην εξηγείς! Και να μην απολογείσαι! Να προλαβαίνεις και να διορθώνεις!"...

Και, πίστεψέ με, αν είναι δύσκολο και σκληρό με ανθρώπους δικούς σου... απλά, θα διαπιστώσεις ότι "αραιώνεις"...:cool:
Καλά τα λέει μου φαίνεται και η γυναίκα σου και η mareco γιατί από εχτές νιώθω λίγο υπερβολική; λίγο κακιά; λίγο από όλα και με την κουταβίνα μου και με τον φίλο μου;

Ειδικότερα άνθρωποι που έχουν αυξημένο δείχτη "ενοχικότητας" καλή μου ώρα.... έχουν μετά να σπάνε το κεφάλι τους με σκέψεις που προκαλούν ανασφάλειες! (γι αυτό άλλωστε και έσπευσα να ρωτήσω τι κ πως!) ουφ... βρε τι έπαθα! χαχα!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα πάντως, επειδή συνήθως είμαι αρκετά εως εκνευριστικά ήρεμος, με ένα ΕΕΕ βγαλμένο από την κόλαση όπως λέει και η Dr Zhivago ηρεμούν όλοι.....κυρίως οι εκνευριστικοί φίλοι.....

Δεν σκοπεύω σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθώ, αντίθετα απαιτώ σε σχέση με θέματα δικής μου ευθύνης να ακολουθήσουν τις δικές μου κατευθυντήριες οδηγίες ευθύς εξ'αρχής....

Εdit:Στο κάτω κάτω επειδή όταν το σκυλί ξεσαλώνει εκείνο επιπλήττω και τιμωρώ, αν υπάρχει ευθύνη άλλου για αυτή του την συμπεριφορά, θα είμαι άδικος απεναντι στο σκύλο μου....

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Μπα...μην έχεις ενοχές.....είναι σαν τα προβλήματα που έχουν οι γονείς όταν οι παππούδες κάνουν τους καλούς....

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Αυτό είπα εχτές στον άντρα μου!
Του κάνω τώρα καταλαβαίνω γιατί οι γονείς δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη τα μικρά άτακτα παιδάκια τους.. ειδικά όταν υπάρχει κόσμος μπροστά! Γιατί όλοι πάνε να κανακέψουν το μικρό και το μικρό μετά αλλάζει τα φώτα στους γονείς...
Απλά εγώ σαν άνθρωπος είμαι γενικότερα διακριτική, όσο παράλογη ή ακραία μπορεί να θεωρώ μια συμπεριφορά ποτέ μου δεν θα εμπλακώ, ειδικά όταν είναι μπροστά το παιδί... (με σκυλί δεν μου έχει τύχει ακόμα χαχα)!

Απλά αυτό που διαπίστωσα ήταν ουσιαστικά μια ισοπέδωση του στυλ, "Έλα βρε Ειρήνη τώρα πώς κάνεις έτσι; Σκυλί είναι; Κουτάβι! να παίξει θέλει και να κάνει τα δικά του, αυτή είναι η χαρά του!)

Αλλά ναι, έχετε δίκιο... σας ευχαριστώ που μου επιβεβαιώσατε αυτή την μικρή ελπίδα που είχα μέσα μου, το ότι δεν είμαι λάθος εγώ για να αποφορτιστώ από αυτό το "βάρος"!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μια χαρά τα λες κορίτσι μου και μην έχεις ενοχή καμία
εμένα που είναι και μικρόσωμο να δεις τι μάχη έκανα με γνωστούς οικογένεια και φίλους όταν το δαγκωματάκι δεν τους πείραζε...
Έλα μωρέ δεν δαγκώνει παίζει μου λέγανε μη την μαλώνεις......
Δεν το καταλαβαίνουν πως κάποιες χαριτωμενιές απλά δεν επιτρέπονται!
Να είσαι συνεπής εσύ και στην δουλειά σου με τον σκύλο σου,,,,,,,

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ που γενικά είμαι ήρεμος άνθρωπος, σε τέτοια θέματα δεν σηκώνω βλακείες..
Δεν παλεύω εγώ για το χ,ψ θέμα του σκύλου, και να έρθει κάποιος (ακόμα και ο πατέρας μου κλπ) να μου το χαλάσουν.
Όποιος και αν είναι να τον βάλεις στην θέση του!Και ο θεός ο ίδιος που λέει ο λόγος :D

Eσύ αποφασίζεις τι είναι το καλύτερο για τον σκύλο σου, εσύ ζεις μαζί του, κανείς δεν έχει δικαίωμα να αψηφήσει την διαδικασία που ακολουθείς,
Να σε συμβουλέψει σαφώς, να σε αγνοήσει όμως όχι.

Όσο θα περνάει ο καιρός θα δεις πολλούς γνωστούς, αλλά και αγνώστους (!!!!) που θα προσπαθήσουν να σου κάνουν κουμάντο στην σχ'εση με τον σκύλο σου, εσύ κόβεις απλά τον αέρα όσο είναι νωρίς, και...... show no mercy:p:p:p

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
2 πράγματα θα σου πω,έχω τσακωθεί με φίλο που ήρθε στο σπίτι και παραγγείλαμε πίτσα και ενώ τον είχα προειδοποιήσει να μην το κάνει την τάισε με περίσσεια χαρά στη Lucy. Και όταν λέω τσακώθηκα έγινα έξαλλη!! Αφού να φανταστείς της την πήρα από το στόμα,την έστειλα τιμωρία και του τα χωσα για τα καλά!!Έχω θέμα ρε παιδί μου πως το λένε,έχω φτύσει αίμα για να τη μάθω να μην τρώει από άλλους και εσύ τώρα μου τα @@μησες όλα!!
Επίσης,με άλλο φίλο έχω σκυλοβριστεί γιατί αποφάσισε ότι ο Μπάμπης που τόση ώρα μύριζε το παντελόνι του τον ενοχλεί και αντί να μου πει να τον φωνάξω ή να κάνει οτιδήποτε άλλο αποφάσισε να τον κλοτσήσει!! Καλά δε σου λέω τίποτα το τι έγινε!! Ακόμα και ο Μπέμπης του γαύγιζε όσο εγώ ούρλιαζα!!

Συμπέρασμα,ο σκύλος είναι δικός σου,ζει στο σπίτι σου και είσαι αποκλειστικά εσύ υπεύθυνη γι'αυτόν,εσύ λούζεσαι τις βλακείες του στην τελική. Γι'αυτό ΠΑΤΑ ΠΟΔΙ,μην αφήνεις κανέναν να έχει τον πάνω λόγο στην εκπαίδευση του σκύλου σου και ειδικά όσο είναι κουτάβι γιατί αν μάθει δύσκολα θα ξεμάθει!

Lucimar

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
664
14
Ιωάννινα
Όσο θα περνάει ο καιρός θα δεις πολλούς γνωστούς, αλλά και αγνώστους (!!!!) που θα προσπαθήσουν να σου κάνουν κουμάντο στην σχ'εση με τον σκύλο σου, εσύ κόβεις απλά τον αέρα όσο είναι νωρίς, και...... show no mercy:p:p:p
Όσο για τους αγνώστους εμένα πριν κανά μήνα που στείρωσα τη Lucy,μας είδε στη βόλτα μια γειτόνισσα (πρώτη φορά την έβλεπα) και όπως ήταν η Lucy ταλαιπωρημένη,ραμμένη και ξυρισμένη σε διάφορα σημεία μου λεει:
-Τί έπαθε το σκυλάκι;
-Είναι ταλαιπωρημένη από το χειρουργείο λέω,τη στειρώσαμε χθες
-Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι;;; Γιατί καλέ,τι σας έκανε το ζωντανό;;; Αν δεν μπορούσατε να τη μεγαλώσετε όπως πρέπει να μην την πέρνατε!! Ντροπήηηηηηη!!
Αναυδη εγώ!! ούτε λέξη δεν μου έβγαινε!! Είχε εν τω μεταξύ και το παιδάκι της μαζί και κάνει αυτό: Μαμά να χαιδέψω το σκυλάκι;; και απαντάει η αναιδέστατη, όοοοοοοοχιιιιιιιιιιιιι πάμε είναι άρρωστο!!!

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Αυτο που πρεπει να τους πεις παντως ειναι να ειναι αδιαφοροι με τον σκυλο σου .....

Εμενα και τα παιδια και η γυναικα μου για κανα 3ημηνο που ειχαμε αρχισει την εκπαιδευση δεν κανανε τιποτα στον σκυλο εκτός απο αυτά που επρεπε ( ταισμα , και καποια ειδικά χάδια απο τα παιδιά ) το ξερω ειναι δυσκολο αλλά καλυτερα να μην ασχολουνται καθολου παρα εστω και λιγο αλλα λαθος .. Τωρα πλεον ολα ειναι μια χαρα και παιζουνε τα παιδια και ασχολουνται πολύ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.123
Νόμιζα ότι θα χρειαζόταν να γράψω ολόκληρο κατεβατό, μετά το πρώτο σου ποστ, αλλά ευτυχώς με κάλυψαν πλήρως όλοι οι προηγούμενοι.
Ολόδικό σου λάθος, φίλη Ειρήνη, όσα έγιναν όση ώρα ήταν οι φίλοι σου στο σπίτι σου κι αυτός που τελικά τιμωρήθηκε, ήταν ο μόνος από όλους σας, που δεν έφταιγε. Το κουτάβι σου.

Με τον Johnk μάλλον θα χρειαστεί να επαναλάβουμε κάποια μαθήματα :rolleyes:

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Έντονη διόρθωση στο σκύλο (ίσως και με θεατρινίστικο τρόπο) παρουσία τους και δημιουργία ενοχών στους φίλους/συγγενείς.
(του στυλ κοίτα τι έγινε εξ αιτίας σου).

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

Είπα και στον άντρα μου (άντε να δω πότε θα γίνει μέλος για να μην μεταφέρω ότι διαβάζω χε χε :p ) τι μου είπατε και συμφωνήσαμε ότι θα είμαστε κάθετοι με φίλους κτλ !

Το μόνο σίγουρο είναι πως με την 1η ευκαιρία από εδώ και πέρα θα τους βάλω "πάγο" στο τι μπορούν να κάνουν και τι όχι με το κουτάβι... απλά οι περισσότεροι δίχως να έχουν σκυλί και δίχως να έχουν ενημερωθεί για όλα τα παρελκόμενα (συμπεριφορά κτλ) το παίζουν "ξερολίδες"... !!! (πολύ εκνευριστικό!!!)

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Όσο για τους αγνώστους εμένα πριν κανά μήνα που στείρωσα τη Lucy,μας είδε στη βόλτα μια γειτόνισσα (πρώτη φορά την έβλεπα) και όπως ήταν η Lucy ταλαιπωρημένη,ραμμένη και ξυρισμένη σε διάφορα σημεία μου λεει:
-Τί έπαθε το σκυλάκι;
-Είναι ταλαιπωρημένη από το χειρουργείο λέω,τη στειρώσαμε χθες
-Τιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι;;; Γιατί καλέ,τι σας έκανε το ζωντανό;;; Αν δεν μπορούσατε να τη μεγαλώσετε όπως πρέπει να μην την πέρνατε!! Ντροπήηηηηηη!!
Αναυδη εγώ!! ούτε λέξη δεν μου έβγαινε!! Είχε εν τω μεταξύ και το παιδάκι της μαζί και κάνει αυτό: Μαμά να χαιδέψω το σκυλάκι;; και απαντάει η αναιδέστατη, όοοοοοοοχιιιιιιιιιιιιι πάμε είναι άρρωστο!!!
ΟΚ.. η γυναίκα τόσα ήξερε.. τόσα έλεγε.... ούτε καν αξίζει να δώσεις σημασία!

Πριν από 2 μέρες μίλησα με την θεία μου στο τηλ. η οποία έχει και 2 παιδιά, η ξαδερφούλα μου πάει 4η Δημοτικού....
Εξελίσσεται λοιπόν ο εξής διάλογος...
"Είπα στην μικρή ότι πήρες κουτάβι και έχει τρελαθεί από την χαρά της, μου ζητάνε τόσο καιρό σκυλί και δεν τους παίρνω κτλ..."
της λέω λοιπόν το Σάββατο (σήμερα δηλαδή) να μου την φέρει σπίτι και να παίξει η μικρή μαζί του...
"Δεν γίνεται... ακόμα είναι νωρίς"
"Τι εννοείς νωρίς?"
"Ε ας πάει να κάνει τα εμβόλια του όλα πρώτα και μετά να φέρω τα παιδιά, μην κολλήσουν και τίποτα!"
"τι λες ρε συ? τα παιδιά σου να κολλήσουν ή το σκυλί μου μπας και κολλήσει τίποτα από τα παιδιά σου; μήπως μπερδεύεσαι;" αλλά με πολύ έντονο ύφος!!!
"......" (σιωπή)
"άκου να δεις, το κουτάβι είναι μωρό, έχει ήδη κάνει 2 εμβόλια που δεν έχουν να κάνουν με το να μην κολλήσει άνθρωπος κάτι, όσο το να δυναμώσουν το δικό του ανοσοποιητικό. Αυτός είναι ο λόγος που όπου κ αν πάμε το έχω αγκαλιά, δεν κάνει να πατάει ούτε καν κάτω!
Εδώ έρχεται κόσμος σπίτι και τον βάζω να πλένει τα χέρια του, μπας και έχει κανένα μικρόβιο πριν την χαιδέψει και μου λες τώρα εσύ ότι φοβάσαι μήπως κολλήσει κάτι η μικρή από την Angie? μα είσαι σοβαρή; "
"......" (σιωπή)
και επειδή τα είχα πάρει συνέχιζα τον τρελό μονόλογο...
"Τέλος πάντως, κάνε ότι θέλεις, απλά τα έχεις όλα πολύ λάθος στο μυαλό σου. Το μόνο που έπρεπε να σκεφτείς είναι πως αν δεν ήταν ασφαλές να είναι δίπλα σε ανθρώπους το κουτάβι, δεν θα το είχα πάρει ή έστω στις 2 επισκέψεις που είχα κάνει στον γιατρό θα μου είχε πει κάτι....
Από εκεί και έπειτα είναι δικό σου θέμα το τι κ το πως"
"Εντάξει... θα δούμε"

Τελικά ποτέ δεν με πήρε για να την φέρει....
Τι λέγατε σε ένα άλλο τοπικ περί ημιμάθειας και αμάθειας; ;) :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97