Εκπαίδευση με πνιχτη

Moly Maria

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2017
43
3
28
οπως εχω ξαναπει, αν δεν κανουμε το σκυλο μας να πιστεψει οτι το σημαντικοτερο πραγμα στη βολτα και το πιιο ενδιαφερον ειμαστε εμεις, ο πνιχτης δεν θα δωσει λυσεις...
ο σκυλος δεν θα ανταποκριθει ουτε σε λιχουδιες ουτε σε παιχνιδια, το φοκους του σκυλου το κερδιζουμε μεσα απο καθημερινη σχεση μας μαζι του και την ουσιαστικη δουλεια. Τα σκυλια σας σας μιλανε και σας λενε εκεινη τη στιγμη οτι δεν με νοιαζει τιποτα απο οσα μου προσφερετε το ενδιαφερον μου ειναι εκει που κοιταω και θελω να φτασω, εσεις καλειστε το ενδιαφερον απο εκει να το στρεψετε σε εσας...εκει ειναι ολο το ζουμι
Ναι το καταλαβαμε αυτό και αυτό προσπάθουμε να κάνουμε... Τον τρόπο ψάχνουμε

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
οπως εχω ξαναπει, αν δεν κανουμε το σκυλο μας να πιστεψει οτι το σημαντικοτερο πραγμα στη βολτα και το πιιο ενδιαφερον ειμαστε εμεις, ο πνιχτης δεν θα δωσει λυσεις...
ο σκυλος δεν θα ανταποκριθει ουτε σε λιχουδιες ουτε σε παιχνιδια, το φοκους του σκυλου το κερδιζουμε μεσα απο καθημερινη σχεση μας μαζι του και την ουσιαστικη δουλεια. Τα σκυλια σας σας μιλανε και σας λενε εκεινη τη στιγμη οτι δεν με νοιαζει τιποτα απο οσα μου προσφερετε το ενδιαφερον μου ειναι εκει που κοιταω και θελω να φτασω, εσεις καλειστε το ενδιαφερον απο εκει να το στρεψετε σε εσας...εκει ειναι ολο το ζουμι
Συμφωνώ 100%!
Στη δίκη μου περίπτωση ο πνιχτης έδωσε τη λύση διότι σταμάτησε να τραβάει. Φυσικά θα προτιμούσα να τα κατάφερνα χωρίς αυτόν και δεν είμαι και καθόλου περήφανη για αυτό. Αλλά στη δική μου περίπτωση δεν γινόταν διαφορετικά, ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά δεν τα κατάφερνα εγώ διαφορετικά.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η εκπαίδευση δεν έχει στόχο μόνο τον σκύλο. Μαζί με αυτόν εκπαιδευομαστε και εμείς. Υπάρχουν παμπολλα παραδείγματα σκύλων που εκτελούν τις εντολές μια χαρα με τον εκπαιδευτή αλλά όχι με τον ιδιοκτήτη και στην συνέχεια ξεχνούν ότι έμαθαν.

Διάγνωση για το αν ο σκύλος χρειάζεται πνιχτη δεν μπορούμε να κάνουμε μεσω φόρουμ (ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση) οπότε βρες έναν αξιόλογο επαγγελματία και απευθυνσου εκεί.

Moly Maria

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2017
43
3
28
Συμφωνώ 100%!
Στη δίκη μου περίπτωση ο πνιχτης έδωσε τη λύση διότι σταμάτησε να τραβάει. Φυσικά θα προτιμούσα να τα κατάφερνα χωρίς αυτόν και δεν είμαι και καθόλου περήφανη για αυτό. Αλλά στη δική μου περίπτωση δεν γινόταν διαφορετικά, ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά δεν τα κατάφερνα εγώ διαφορετικά.
Να ρωτησω κατι ισως και χαζο τωρα που τον πας βολτα χωρις πνιχτη φανταζομαι δεν τραβάει καθολου;

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Υπάρχουν παμπολλα παραδείγματα σκύλων που εκτελούν τις εντολές μια χαρα με τον εκπαιδευτή αλλά όχι με τον ιδιοκτήτη και στην συνέχεια ξεχνούν ότι έμαθαν.
κανενα σκλι δεν ξεχναει αυτα που εμαθε.
το οτι δεν υπακουει σε εμενα σαν ιδιοκτητη αλλα στον εκπαιδευτη ακουει μπορει να πατησει σε πολους λογους,οχι ομως στο οτι το σκλι ξεχασε αυτα που εμαθε.

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Να ρωτησω κατι ισως και χαζο τωρα που τον πας βολτα χωρις πνιχτη φανταζομαι δεν τραβάει καθολου;
Ο εκπαιδευτής μου επιμένει ότι πρέπει να τον φοράει για να συνεχίσει να περπατάει σωστά. Το ίδιο είπε και η εκπαιδεύτρια που τον κράτησε μια εβδομάδα στο σπίτι της. Αν και είναι της εντελώς θετικής κατεύθυνσης, επειδή ο βλαντ είναι πολύ δυνατός και ζωηρός μου είπε ακριβώς το ίδιο. Ότι αφού είναι άριστος έξω με τον πνιχτη και δεν τραβάει οπότε και δεν πνίγεται, δεν υπάρχει λόγος να του τον βγάλω. Είναι και το θέμα των κιλών του βασικά. Είναι κοντά 45 και εγώ 53...
Οπότε είναι και θέμα ασφάλειας. Αν με το κολλαρο το απλό αποφασίσει να τραβήξει, μου έφυγε το λουρί από τα χέρια στο δευτερόλεπτο.
Μια φορά βέβαια τον έβγαλα χωρίς πνιχτη βόλτα από απλή περιέργεια και ναι δεν τραβούσε αλλά δεν πήγαινε και κολλητά στο πόδι μου.Υποθέτω όμως ότι αν συνέχιζαμε βόλτες με απλό κολλαρο σε καμια εβδομάδα θα γινόταν πάλι το παλιό καλό καγκουρό...

• Like
Reactions: Haris Drazen

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
Ο εκπαιδευτής μου επιμένει ότι πρέπει να τον φοράει για να συνεχίσει να περπατάει σωστά. Το ίδιο είπε και η εκπαιδεύτρια που τον κράτησε μια εβδομάδα στο σπίτι της. Αν και είναι της εντελώς θετικής κατεύθυνσης, επειδή ο βλαντ είναι πολύ δυνατός και ζωηρός μου είπε ακριβώς το ίδιο. Ότι αφού είναι άριστος έξω με τον πνιχτη και δεν τραβάει οπότε και δεν πνίγεται, δεν υπάρχει λόγος να του τον βγάλω. Είναι και το θέμα των κιλών του βασικά. Είναι κοντά 45 και εγώ 53...
Οπότε είναι και θέμα ασφάλειας. Αν με το κολλαρο το απλό αποφασίσει να τραβήξει, μου έφυγε το λουρί από τα χέρια στο δευτερόλεπτο.
Μια φορά βέβαια τον έβγαλα χωρίς πνιχτη βόλτα από απλή περιέργεια και ναι δεν τραβούσε αλλά δεν πήγαινε και κολλητά στο πόδι μου.Υποθέτω όμως ότι αν συνέχιζαμε βόλτες με απλό κολλαρο σε καμια εβδομάδα θα γινόταν πάλι το παλιό καλό καγκουρό...

βασικα αν αποφασισει να σου κανει μπραφ ουτε με τον πνιχτη τον κρατας 50 κιλα ανθρωπος, το θεμα ειναι να μην εχει λογο για να φυγει και να ξερει οτι δεν υπαρχει επιλογη τετοια...

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
βασικα αν αποφασισει να σου κανει μπραφ ουτε με τον πνιχτη τον κρατας 50 κιλα ανθρωπος, το θεμα ειναι να μην εχει λογο για να φυγει και να ξερει οτι δεν υπαρχει επιλογη τετοια...
Έχεις δίκιο σε αυτό. Μάλιστα είχα λάβει σοβαρά υπόψιν μου στο παρελθόν κάποια μέλη που μου επισήμαναν ότι ίσως και με τον πνιχτη να μην καταφέρω να συνέτησω το βλαντ και να κάψω και αυτό το εργαλείο εκπαίδευσης.
Ο εκπαιδευτής μου μου έδειξε πως να το χρησιμοποιώ σωστά και μέχρι τώρα ο βλαντ είναι άψογος έξω. Ελπίζω και έτσι να συνεχίσει αυτό....

• Like
Reactions: cygor

Moly Maria

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2017
43
3
28
Παιδια ειμαι πολυ χαρούμενη.. Τελικα καναμε αλλο ενα μαθημα με την εκπαιδεύτρια και μεσα σε μια ωρα η Μόλυ ηταν αλλο σκυλι.. Επιχείρησα το βραδυ να την παω βολτα και πραγματικα προχωρούσε διπλα μου και το πιο σημαντικο παρόλο που την ειδα πως καποια στιγμη της τράβηξαν τα πιτσιρίκια το ενδιαφέρον την εβαλα να κάτσει και δεν εκανε τπτ απλώς περιμενε ελπιζω να συνεχίσουμε ετσι

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
κανενα σκλι δεν ξεχναει αυτα που εμαθε.
το οτι δεν υπακουει σε εμενα σαν ιδιοκτητη αλλα στον εκπαιδευτη ακουει μπορει να πατησει σε πολους λογους,οχι ομως στο οτι το σκλι ξεχασε αυτα που εμαθε.
Το "ξέχασε" είναι χάριν ευκολίας λόγου, μέσα στο μυαλό του δεν μπορεί να μπει απόλυτα κανείς και κάθε σκύλος είναι διαφορετικός. Αν σε βολεύει πες το "δεν εκτελεί τίποτα με τον ιδιοκτήτη", το νόημα ίδιο παραμένει, ότι παρ'όλο που εκπαιδεύτηκε, δεν υπακούει με τον ιδιοκτήτη.