βασικα γιατι τοση ενταση?
και μια απορια ακομα...
DOGS4 - YouTube
αυτο ειναι θετικη και κολλαρο μαζι απο τον μπαρτ μπελον
πιστευεις οτι μπορει να γινει μονο με θετικη?
ολα ειναι σχετικα...ολα ειναι αναλογα τον σκυλο...εγω προσωπικα δεν πιστευω στην θετικη ειδικα για διορθωση και για αρνηση τροφης οπως και για πολλα αλλα...
σκυλος-εχεις φαι?
ανθρωπος-δεν εχω...
σκυλος-δεν εκτελω.
υπαρχει και αυτο...πολυ μεγαλο μεριδιο ισως και κατα 90% εχει αυτος που εκτελει την θετικη σπιτι του...και οχι ο εκπαιδευτης...μιλαω για τον ιδεατο εκπαιδευτη.
ειναι λιγο νωρις για να εχει τοση δυναμη η θετικη εκπαιδευση.καλο ειναι να καταριπτονται οι μυθοι αλλα το ποια τεχνικη θα παρει τα ινια ειναι λιγο δυσκολο να το αναλυσουμε.
παρακολουθω λιγο και τα ενεργα λινκ και δεχομαι πολλα απο αυτα.
για εμενα πλεων η ιεραρχια ειναι υπαρκτη και εγω προσοπικα εχω μια μικρη αποχη απο τον τροπο σκεψης
σεβομαι τον σκυλο μου
εχω δει ομως τι γινεται οταν συνεχεια δινω δινω αλλα ανταλαγμα δεν παιρνω στο παρελθον
ειναι σχετικο λοιπον να συγκρινω τον προηγουμενο σκυλο μου με τον τωρινο
απο χαρακτηρα και μονο η απο ιεραρχια ο παλιος ηταν το παιδι της οικογενειας και ο τωρινος ειναι ο σκυλος που ειναι τα παντα για την οικογενεια αλλα παραμενει ο σκυλος
ο σκυλος που θα δοσω την αγα[η μου ολη αλλα οχι το εξανθρωπισμενο μελος ...ειναι σκυλος.
χωρις να θελω να κουρασω οταν λεμε εκπαιδευση η εκπαιδευση ειναι διαφορετικη για τον καθενα απο εμας.για εμενα εκπαιδευση ειναι παιχνιδι απολαυση ηθικη οικανοποιηση οτι εφερα κατι εις περας και για τον σκυλο μου στο 100% του για καποιον αλλο σκυλο μπορει να ειναι το 80% αλλα για εμενα ειναι πληρης αξιοποιηση των οικανοτητων του.
για καποιον αλλο θα ειναι να κανει καλο sit - down- stay- sit-fus
και παει λεγοντας.
δεν περικλειονται ολα στην θετικη ουτε στο κολλαρο ουτε στον πνικτη
οσο ποιο πολυ ανεβαινει ο πηχης τοσο ποιο δυνατο σκυλο θες και ποιο δυνατο εκπαιδευτη
αυτο συνεπαγεται με το να ειναι και οι 2 =τον χειριστη 3 να ειναι οσο ποιο σωστοι γινεται σε ολα τους.
για να φτασεις λοιπον ψηλα δεν γινεται να κανεις ιχνηλασια χωρις φαγητο αλλα δεν γινεται να κανεις και αρνηση τροφης χωρις κολαρο.γιατι αν γινει αρνηση με πνικτη συμετεχει ο χειριστης που θα κανει την διορθωση και οταν δεν θα ειναι θα φαει ο σκυλος.για οσους ξερουν την διαδικασια δεν χρειαζεται να συνεχισω πως παει η εκπαιδευση.
το καθε τι λοιπον και η καθε τεχνικη εχει τα + και τα - της.
σαν κερασακι μπορω να πω οτι η σκυλα μου που φωραει πνικτη απο την ημερα που βγηκε απο το σπιτι οταν με βλεπει να πιανω τον πνικτη πεταει απο χαρα γιατι ειναι συνδεμενος με παιχνιδι βολτα κτλπ κτλπ
για καποιον αλλο ειναι παναγια μου τι κακο με βρηκε και θα μου βαλει αυτο το πραμα παλι...
ας μην καταδικαζουμε τιποτα ειναι λιγο νωρις για εμενα για να πεταξουμε τοση γνωση επανω σε εργαλεια χειρισμου τοσο νωρις.
(πνικτης-κολλαρο μονο απο εκπαιδευτες που γνωριζουν την δουλεια ΣΩΣΤΑ για τους υπολοιπους απλα ειναι το μεσο για μια δυστυχισμενη ζωη και ισως για περισσοτερα προβληματα απο οτι ισως ηδη εχει ο σκυλος και ο χειριστης )