Εκπαίδευση κάνε κορσο

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εχω εναν γνωστό...
Άφησε ο ανθρωπος το σκυλι του για εκπαίδευση...ενα θηλυκο Γ.Π.
κ κατεληξε να μάθει οτι ο κ καλά εκπαιδευτης του πουλησε το σκυλί...σε 2-3 διαφορετικους ανθρωπους κιόλας...αθεοφοβος λέμε!
Μετα δε ξερω τι απέγινε,(το σκυλι φυσικα το εχει στα χερια του πισω)
πάντως πεσαν μηνύσεις,ενεπλάκη η αστυνομια κλπ κλπ
Κ δεν ηταν ούτε κανας χαζός ουτε κάποιος που μπορείς να παιξεις μαζι του...

Δλδ δεν ειναι μονο οτι μπορει να μην μαθει τιποτα το σκυλι σου,να το σαπιζουν στο ξυλο,να παει απο ασιτια ή κάποια αρρώστια...τωρα προφανώς μπορει στα καλα καθουμενα να στο πουλησουν κιόλας!
Που καταληγουμε?

Just putting it out there...
just in case...

algal7

Well-Known Member
23 Απριλίου 2017
59
9
45
Εχω εναν γνωστό...
κ κατεληξε να μάθει οτι ο κ καλά εκπαιδευτης του πουλησε το σκυλί...σε 2-3 διαφορετικους ανθρωπους κιόλας...αθεοφοβος λέμε!

Δλδ δεν ειναι μονο οτι μπορει να μην μαθει τιποτα το σκυλι σου,να το σαπιζουν στο ξυλο,να παει απο ασιτια ή κάποια αρρώστια...τωρα προφανώς μπορει στα καλα καθουμενα να στο πουλησουν κιόλας!
Που καταληγουμε?

just in case...
Για αυτό το λόγο και για άλλους ζητάω από εδώ να μου συστήσει κάποιον που να μπορεί να έρχεται στο δικό μου χώρο.
Το σκυλί το επισκέπτομουν αλλά ποτέ δε το εκπαίδευσε μπροστά μου πότε δεν με εκπαίδευσε μαζί του και το σκυλί το έβλεπα αδύνατο κ φοβισμένο

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Καλό θα ήταν να βάλεις και το όνομα του εκπαιδευτή για να ξέρει οποίος διαβάσει το θέμα στο μέλλον να τον αποφύγει

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

algal7

Well-Known Member
23 Απριλίου 2017
59
9
45
Καλό θα ήταν να βάλεις και το όνομα του εκπαιδευτή για να ξέρει οποίος διαβάσει το θέμα στο μέλλον να τον αποφύγει
Όχι δεν είναι του χαρακτήρα μου
Απλά εσύ δίκιο έχεις αλλά δε μπορώ εγώ να το κάνω αυτό.
Κάποιος να μου στείλει ένα τηλ

kok

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2013
210
120
Εχω εναν γνωστό...

Που καταληγουμε?

just in case...
Δεν έχει να κάνει,κι εγώ έχω φίλο που πριν χρόνια είχε αφήσει το σκύλο του,Γ.Π, μήνες και πήγαινε μία στο τόσο και τον έβλεπε.
'Εμεινε ευχαριστημένος.
Είναι λάθος να τα τσουβαλιάζουμε όλα,καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλους τους χώρους.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δε τσουβαλιαζω τιποτα,το ανεφερα απλα,προς γνωση κ συμμόρφωση
Καποιος μπορει να μην εξεπλαγη καν
Εγω παντως οταν το εμαθα πραγματικά "έμεινα".
Υπαρχουν περιστατικά κ περιστατικά,σιγουρα
Αλλα εαν κάποιος δεν εχει εμπειρια,δε πρεπει να ειναι ενήμερος (γενικά κ αόριστα) ?
Δε ξερω γιατί,αλλά επικρατεί ενα ακατανόητο αισθημα εμπιστοσύνης σε οποιον δηλωνει επαγγελματίας.
"Μα ειναι κτηνιατρος,ξέρει"
"Μα ειναι εκπαιδευτης,αφου το λεει ετσι θα ειναι..."

Απο κει κ περα ειναι κ στην ιδιοσυγκρασια του ανθρωπου,
Εγω δε θα μπορουσα να την αφησω την δική μου ουτε για δεκα λεπτά σε αγνωστο,δε πα να ειχε συστασεις κ απτην βασίλισσα Ελισάβετ,δε θα μεπαιρνε ο υπνος...
Πεσμε παρανοϊκή!

• Like
Reactions: Eroe

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Εχω εναν γνωστό...

Που καταληγουμε?

just in case...
Το όνομα αυτού του εκπαιδευτή-εμπορου ποιο είναι?

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το όνομα αυτού του εκπαιδευτή-εμπορου ποιο είναι?
Αμ δε το ξερω...
κ γω αυτο ρωτησα πρωτα πρώτα
οχι τιποτα αλλο,αλλα για να'χει τετοιο θράσος αυτος (να πουλαει το ιδιο σκυλι σε ποσους ανθρωπους) εγω το μονο που υποθετω ειναι πως τοχει ξανακανει,την σκαπουλαρε,κ πηρε αερα ο κωλος του.
μουπε παντως πως μολις ξεμπερδεψει με τα νομικά θα μπορεσει να το δημοσιοποιησει...
Πάντως κοπανος,να λεει λαλακιες για να περναει η ωρα,δεν ειναι!

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
το οποίο αν θυμάμαι καλά απο παλιότερο thread είναι εντελώς λάθος τρόπος.
κοιταξε, λαθος δεν ειναι, για καποιον ο οποιος δεν θελει να επενδυσει τοσο πολυ χρονο και απλα θελει ενα υπακουο σκυλο, εγω το δεχομαι σαν εκπαιδευτικη μεθοδο...
Τωρα το ποσο καλα θε εκπαιδευτει το σκυλι εχει να κανει πρωτον με την εκπαιδευτικη ικανοτητα του εκπαιδευτη, δευτερον με τις δυνατοτητες του σκυλου και τριτον με το ποσο θα λαβει σοβαρα τις οδηγιες ο ιδιοκτητης που θα του δωσει ο εκπαιδευτης απο τις φορες που θα χρειαστει να συμμετασχει στην εκπαιδευση...Απο την εμπειρια μου αυτο που βλεπω ειναι οτι ο ιδιοκτητης τις περισσοτερες φορες γυριζει πισω μετα απο μερικες εβδομαδες επειδη ο σκυλος "δε δουλευει".

Αυτο δυστυχως συμβαινει κατα κανονα γιατι ο ιδιοκτητης δεν αλλαζει γενικα την κοσμοθεωρια του γυρω απο το πως θα πρεπει να συμπεριφερεται στο σκυλο του και πως θα πρεπει να αλληλεπιδρουν και τα υπολοιπα μελη της οικογενειας και ετσι ξεκινανε ξανα τα προβληματα...
Να το βρασω το πλατς και το ζιτς αν το σκυλακι μου μου κανει τη ζωη πατινι με λιγα λογια..
Η βασικη υπακοη για να καταληξω δεν εχει να κανει με τις 7-8 εντολες, αυτες ειναι απλες ασκησεις, αν θελετε, εχει να κανει με το να καταλαβουμε ποιος ειναι ο ευκολοτερος δρομος να επικοινωνησουμε με το σκυλο μας και αυτο αφορα ενα γενικοτερο κοινωνικο πλαισιο.

Ετσι επειδη δεν εχουμε ουτε σωστη αντιληψη αλλα ουτε και σωστη κριση καταληγουμε να κατηγορουμε τον εκπαιδευτη μιας και ειναι ο ευκολος στοχος και ο "αδυναμος κρικος"...

Δεν το λεω για την παρουσα περιπτωση το αναφερω γενικα ως προς τη μεθοδο εκπαιδευσης μεσω της αναθεσης σε επαγγελματια..

αυτα τα ολιγα

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
@cygor Εννοούσα οτι γενικότερα αυτή η μέθοδος εμπεριέχει αρκετούς κινδύνους.

Μπορεί να πέσεις σε κακό εκπαιδευτή, ή ακόμα χειρότερα σε κακό άνθρωπο, ο οποίος να κακομεταχειριστεί το σκύλο σωματικά και ψυχικά, μπορεί να του δημιουργήσει φοβίες, ανασφάλειες μέχρι και να τον πουλήσει όπως διάβασα παραπάνω.

Άλλωστε, όταν εκπαιδεύεις τον σκύλο σου χτίζετε πολύ ισχυρούς δεσμούς, κάτι το οποίο είναι (εκτός απο πολύ όμορφο συναίσθημα) πολύ σημαντικό για να βρείτε τον βέλτιστο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ σας. Αυτό είναι το πλέον χρήσιμο για ομαλή συμβίωση με το ζώο. Ακόμα κερδίζεις την προσοχή του και εκτελεί με μεγαλύτερη προθυμία (καθώς νοιώθει οτι σε ευχαριστεί) και οχι μηχανικά ή απο φόβο. Για να μην πω οτι σε περίπτωση κινδύνου* πραγματικά εκεί είναι που μετράει η εμπιστοσύνη. Τέλος μαθαίνεις προς πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο σκύλο και να μην ξεχάσει την εκπαίδευση του κλπ κλπ

Είχα διαβάσει ενα σχόλιο σου παλαιότερα, που μου άρεσε και μου μεινε. Δεν γίνεται να συνδέσεις στο usb του σκύλου σου τη βασική υπακοή και να την μάθει έτσι απλά.

*κίνδυνος. Δεν εννοώ φυσική καταστροφή ή κάτι τραγικό. πχ μας έφυγε ο οδηγός απο το χέρι και ο σκύλος πάει ντουγρού στο δρόμο και κινδυνεύει. Πράγματα που θα συμβούν σχετικά εύκολα αλλά μπορεί να είναι μοιραία.

Βέβαια μπορεί να βρείς και τον κατάλληλο άνθρωπο που να κάνει την σωστή δουλειά κλπ κλπ. Πόσες είναι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό? και αν κάνει 1 ωρα εκπαίδευση την ημέρα (που δεν θα κάνει) τις υπόλοιπες 23 τι? μες το crate ???

Τα παραπάνω δεν είναι (απαραίτητα) για διάλογο ή σχολιασμό. Προβληματισμοί είναι προς τον θεματοθέτη

algal7

Well-Known Member
23 Απριλίου 2017
59
9
45
Τελικά υπάρχει κάποιος να μου συστήσει έναν σοβαρό επαγγελματία εκπαίδευτη να έρχεται στο χώρο του σκύλου μου? Μόνο ένας ενδθαφερθηκε και μου σύστησε αλλά δε μπορει να έρθει Ασπρόπυργο ο εν λόγω εκπαίδευτης.
Κάποια πρόταση λοιπόν????

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
είτε καλός εκπαιδευτής έιτε κακός...
το να αφ΄σεις τον σκύκλο προς εκπαίδευση έχει ένα βασικό μειωνέκτημα
σκύλος και ιδιοκτήτης δεν έχουν δουλέψει μαζί ως ομάδα...
τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης δεν καταφέρνει να αποκτήσει τν σύνδεση που χρειάζεται μετα με τον σκύλο του... αποτέλεσμα να παρατηρείτε αυτό που προανέφερε ο σαιγκορ...
... το σκυλί δουλεύεει με τον εκπαιδευτή αλλά μοιάζει ξύλο απελέκητο όταν είναι στον χώρο του ιδιοκτήτη...

μακάρι φίλε να ήξερα κάτι σε ασπρόπυργο..

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Εγώ πιστεύω ότι έχεις καλύτερες πιθανότητες να βρεις κάποιον λίγο πιο μακριά...Τώρα δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρεις κάποιον να κουβαλιετε στο χώρο σου κάθε λίγο και λιγάκι...Ξέρω ΒΠ έχει μερικούς καλούς...αλλα αν δεν κάνω λάθος συνήθως είναι σε περιοχές με μεγαλητερη απλά και κτήματα...Νομίζω καλύτερα έτσι θα έχεις και περισσότερες επιλογές..οπός και να έχει επικοινωνισε με κάποιο σύλλογο μήπως έχουν κάποιον να σε παραπεμψουν

• Like
Reactions: algal7

george_gt

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2016
188
429
Τελικά υπάρχει κάποιος να μου συστήσει έναν σοβαρό επαγγελματία εκπαίδευτη να έρχεται στο χώρο του σκύλου μου? Μόνο ένας ενδθαφερθηκε και μου σύστησε αλλά δε μπορει να έρθει Ασπρόπυργο ο εν λόγω εκπαίδευτης.
Κάποια πρόταση λοιπόν????
Εχεις πμ

• Like
Reactions: algal7

algal7

Well-Known Member
23 Απριλίου 2017
59
9
45
είτε καλός εκπαιδευτής έιτε κακός...
το να αφ΄σεις τον σκύκλο προς εκπαίδευση έχει ένα βασικό μειωνέκτημα
σκύλος και ιδιοκτήτης δεν έχουν δουλέψει μαζί ως ομάδα...
τις περισσότερες φορές ο ιδιοκτήτης δεν καταφέρνει να αποκτήσει τν σύνδεση που χρειάζεται μετα με τον σκύλο του... αποτέλεσμα να παρατηρείτε αυτό που προανέφερε ο σαιγκορ...
... το σκυλί δουλεύεει με τον εκπαιδευτή αλλά μοιάζει ξύλο απελέκητο όταν είναι στον χώρο του ιδιοκτήτη...

μακάρι φίλε να ήξερα κάτι σε ασπρόπυργο..
Όχι εντάξει φιλε

• Like
Reactions: GRDANE

algal7

Well-Known Member
23 Απριλίου 2017
59
9
45
Όλα καλά συνομιλίσα με έναν απ το φόρουμ εδώ και βρήκα εκπαίδευτη.
Ευχαριστώ όλους κ όλες κ για τις απόψεις σας κ για τις πληροφορίες που μου δώσατε

• Like
Reactions: GRDANE and cygor

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την έννοια της κοινότητας και του forum!

Η ουσία δεν είναι να μπαίνει κάποιος να αναζητεί κάτι, να το παίρνει και να φεύγει!
Αλλά να βοηθάει άλλους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα/προβληματισμό κτλ κτλ.

Είναι θεμιττό, αλλά όχι αποδεκτό(για μένα τουλάχιστον) γιατί ουσιαστικά μένει μία συζήτηση ημιτελής...και φυσικά δεν ενημερώνεται ο κόσμος...

Άρα, εφόσον δεν το κάνει κανείς άλλος θα το πω εγώ...

Αν επιτρέπεται, ποιος εκπαιδευτής είναι αυτός που συστάθηκε σε σένα μέσω p.m.?

algal7

Well-Known Member
23 Απριλίου 2017
59
9
45
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει την έννοια της κοινότητας και του forum!

Η ουσία δεν είναι να μπαίνει κάποιος να αναζητεί κάτι, να το παίρνει και να φεύγει!
Αλλά να βοηθάει άλλους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα/προβληματισμό κτλ κτλ.

Είναι θεμιττό, αλλά όχι αποδεκτό(για μένα τουλάχιστον) γιατί ουσιαστικά μένει μία συζήτηση ημιτελής...και φυσικά δεν ενημερώνεται ο κόσμος...

Άρα, εφόσον δεν το κάνει κανείς άλλος θα το πω εγώ...

Αν επιτρέπεται, ποιος εκπαιδευτής είναι αυτός που συστάθηκε σε σένα μέσω p.m.?
P. M. Τι εννοείς?