Συμφωνω 100%!Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει εκπαίδευση για αποφυγή φόλας και δεν νομίζω ότι υπάρχει εκπαιδευτής που θα εγγυηθεί γι αυτό. Ο τρόπος που εκπαιδεύουν για άρνηση τροφής, ναι είναι αυτός, ο οποίος εγγυμονεί κινδύνους. Το να κάνεις ηλεκτροσοκ σε ένα σκυλί το οποίο υπακούει στο ισχυρότερό του ένστικο για επιβίωση μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες και άσχετες συνδέσεις. Υπάρχουν σκυλιά τα οποία είχαν "εκπαιδευτεί" σε αυτό το θέμα και τελικά φύγανε από φόλα. Δεν πιστεύω ότι εσύ θα έχεις πάει για καφέ και θα περάσει ο άλλος και θα πετάξει μια μυρωδάτη μπριζόλα και το σκυλί θα την κοιτάει από μακριά για δύο ώρες.
Το ότι τα σκυλιά δεν τρώνε τα καυτερά είναι μύθος. Δοκιμάστε κάτι πικρό καλύτερα, το οποίο να μην το έχει ακουμπήσει μέλος της οικογένειας. Ακόμα καλύτερα, μάθετέ τα να τρώνε από το πιάτο τους μόνο και να ακούνε τις εντολές ΜΗ και ΆΣΤΟ.
το βιονικο σκυλι!!!Πριν από δύο εβδομάδες κάναμε ασκήσεις στον εκπαιδευτή όχι άρνησης τροφής, αλλά δυνατότητας ελέγχου του σκύλου όταν υπάρχει κάτι στο δρόμο μας...
Μας έλεγε κάποιος για ένα λαμπραντορ που είχε και το είχε πάει για εκπαίδευση φόλας σε άλλο εκπαιδευτή με ρεύμα. Το λαμπραντόρ έτρωγε ρεύμα και φαγητό ταυτόχρονα... δεν καταλάβαινε τίποτα μπροστά στο φαγητό...!!
Δηλαδή το μπιφτέκι στον δρόμο επειδή δεν έχει κανέλα δεν θα το φάει;se mia sizitisi pou eixa menan filo mou gia tin antimetopisi tis folas mou eipe pos to skili tou eixe mathei kai etrwge mono xira trofi me ligi kanela.me afton ton tropo eixe sindiasei to fagito me to arwma tis kanelas.otan to eida den to pisteva!!!
H κανέλα έχει αντιμυκητικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Σε ενα σεμινάριο της σχολής μας είπαν οτι υπάρχουν μελέτες που έχουν αποδείξει την ικανότητα της κανέλας να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των σκύλων που πάσχουν από διαβήτη. Είναι δηλαδή μια ''φυσική θεραπεία'' για το διαβήτη, περίπου σαν την ινσουλίνη. έχει και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που επιτρέπει τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα κύτταρα του σώματος μειώνοντας έτσι σημαντικά τον πόνο της αρθρίτιδας σκύλων. Επιπλέον ανακουφίζει από τη δυσπεψία, φούσκωμα και στομαχικές διαταραχές. Καθαρίζει τα παράσιτα, του μύκητες, βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς από το στομάχι και τα έντερα του σκύλου και ετσι αφομοιώνει καλυτερα την τροφή.
Βοηθάει και στα αερια!
Κάποια σκυλάκια μπορεί να είναι αλλεργικά στην κανέλα θα το καταλάβετε γιατί θα ξύνεται!
Εγώ βάζω κανέλα στο φαγητό σε μικρή ποσότητα γιατί εχω δει οτι την λατρεύει και τρώει το φαί με χαρά!
(για τους διάφορους που θα σπεύσουν να μου που διάφορα να πω οτι είναι πληροφορίες απο σεμινάριο της κτηνιατρικής με θέμα τα μπαχαρικά στην ζωή του σκυλου το οποίο παρακολούθησα....ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!)