Ειναι η ωρα να βγαλω την πανα;;;;

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Η μόλυ 6 μηνων.τσισα κακά έξω στις βόλτες τις 3 φορές την ημέρα.φαγητο δυο φορές την ημέρα 8 το πρωί και 8:30 το βράδυ.οσο εχω την πανα για τυχών ατυχήματα μέσα στο σπίτι βρίσκω μέσα στην μερα μια με δυο φορές τσισα.θελω την γνώμη σας αν ειναι σε ηλικία να βγαλω την πανα;;;;αν πρέπει απο κάποια ωρα και μετα να παίρνω το νερό το βράδυ;;;;;αν ναι τι ωρα;;;;;και αν εξαφανίζω την πανα η το κάνω σιγα σιγα οδηγώντας την προς την πόρτα;;;;;

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Συγνώμη μια ερώτηση.γιατι κανείς δεν απαντά στην ερώτηση μου;;;;;εχω κάποιες απορίες και ζητάω την γνώμη σας αν ειναι κουραστικό η αδιάφορο τότε να μην το συνεχίσω.
Εγω μπαίνοντας μέσα καθε μερα ρίχνω μια μάτια σε ολα τα θέματα και αν σε κάτι μπορώ να βοηθήσω το κάνω.

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Για να είμαι ειλικρινής μόλις είδα το θέμα... :( άπαξ κι ο Έντζο έμαθε να τα κάνει έξω, έβγαλα την πάνα τελείως... Βασικά την είχα ήδη βγάλει, ήταν καλοκαίρι οπότε ήδη δούλευε μπαλκόνι για τυχόντα ατυχήματα.

• Like
Reactions: mariatheo

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
:) Καμια φορα,υπαρχει..."φορτος εργασιας"...κ καποια μνματα περνανε στο ντουκου...
εγω δεν τοχα δει καν το μνμ σου φαντασου :)
Βεβαια...απτην μια οι αποριες που εχεις ειναι λογικες,απτην αλλη ομως ειναι κ ενα θεμα χιλιοειπωμενο πολυσυζητημενο...με μια αναζητηση θα βρισκες ποσα τετοια θεματα.
Τωρα...απτην στιγμη που εξακολουθει η ερμη κ την χρησιμοποιει την πανα,παει να πει οτι οι 3 φορες που την βγαζεις δεν αρκουν (κ 3 φορες βγαζουμε τα ενηλικα,τα μωρα εχουν πιο busy κυστη,οπως επισης κ το φαι 2 φορες την μερα που γραφεις...ενα κουταβι ειναι στην αναπτυξη,εχει αυξημενες αναγκες,2 φορες την μερα ταιζω εγω την Ηρα που ειναι 40 φευγα κιλα μοσχαρα) κ προφανως κ την χρειαζεται ακομη.
Οποτε στην θεση σου απλα θα αυξανα τις φορες που θα την εβγαζα εξω.
Δεν υπαρχει καποιο timeline ξερεις,το καθε σκυλι διαφερει,εμεις πηγαμε 5 μηνων + μεχρι να εμπεδωσει οτι τα κανουμε μονο εξω...κ εντωμεταξυ τις πανες τις ειχε χεσμενες,κυριολεκτικα,τα κανε οπου εβρισκε...οποτε να θεωρεις τον εαυτο σου κ τυχερο!
ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ,το φαι ναι...το νερο ομως πρεπει ναναι παντα φρεσκο κ διαθεσιμο!

• Like
Reactions: mariatheo and vas

kora

Member
16 Μαρτίου 2016
18
31
44
Γεια σου, βασικα στην ιδια ηλικια ειμαστε και εμεις και την τελευταια βδομαδα η πανα ειναι αθικτη. Αλλα μεχρι τοτε η δικια μου πηγαινε αναμεσα στο 8ωρο που λειπω στη δουλεια και μερικες φορες το βραδυ αναμεσα στον υπνο,πλεον κρατιεται και περιμενει να γυρισω για να την βγαλω εξω ή να ξυπνησω το πρωι. Θα την αφησω για ενα χρονικο διαστημα για παν ενδεχομενο που της ερθει η αναγκη. Παντως αυξησε οπως σου ειπαν τις φορες που βγαινει εξω και κανε υπομονη...σε καλο δρομο εισαι!

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Σας ευχαριστω πολυ.θα αυξήσω της βόλτες και σιγα σιγα ισως δω και εγω την πανα άθικτη..(y)

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Άντε και βγαίνουμε 5 φορές βολτα και το μαθαίνει και τα κανει έξω.μετα πως το κόβουμε και το περιορίζουμε στης 3 χωρίς να εχει πισογυρίσματα;;

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν θα χρειαστει να της μαθεις τιποτα,πολυ απλα θαχει μεγαλωσει κ θα μπορει να κρατιεται για οση ωρα ξερει οτι θα λειπεις,θα δουλεψει δλδ η μεταξυ σα τριβη κ η καθημερινοτητα,δεν θα υπαρξουν πισωγυρισματα...
καλο ειναι οταν την βλεπεις κ χαμηλωνει κωλο,αναλογως τι παει να κανει,να της λες κ "κανε τσισα" ή "κανε κακα" κ οταν το κανει πολλα μπραβο κ λιχουδιες,1-2-3 θα συνδυασει την πραξη με τις λεξεις κ στο τελος θα τα κανει κατα παραγγελια
αλλα να εισαι σιγουρη οτι το εχει εμπεδωσει οτι την αναγκη μας την κανουμε ΜΟΝΟ εξω
εαν συνεχισει να χει "ατυχηματα" παει να πει οτι δεν το εμαθε ποτε...δεν υπαρχει "μα 1-2 βδομαδες δεν εκανε τιποτα γιατι πχ τωρα ξαφνικα?"...μιλαμε για μηνες να περασουν ανευ "ατυχηματων"

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Δεν θα χρειαστει να της μαθεις τιποτα,πολυ απλα θαχει μεγαλωσει κ θα μπορει να κρατιεται για οση ωρα ξερει οτι θα λειπεις,θα δουλεψει δλδ η μεταξυ σα τριβη κ η καθημερινοτητα,δεν θα υπαρξουν πισωγυρισματα...
καλο ειναι οταν την βλεπεις κ χαμηλωνει κωλο,αναλογως τι παει να κανει,να της λες κ "κανε τσισα" ή "κανε κακα" κ οταν το κανει πολλα μπραβο κ λιχουδιες,1-2-3 θα συνδυασει την πραξη με τις λεξεις κ στο τελος θα τα κανει κατα παραγγελια
αλλα να εισαι σιγουρη οτι το εχει εμπεδωσει οτι την αναγκη μας την κανουμε ΜΟΝΟ εξω
εαν συνεχισει να χει "ατυχηματα" παει να πει οτι δεν το εμαθε ποτε...δεν υπαρχει "μα 1-2 βδομαδες δεν εκανε τιποτα γιατι πχ τωρα ξαφνικα?"...μιλαμε για μηνες να περασουν ανευ "ατυχηματων"
Κατάλαβα.παντος την λέξη τσισα και κακά την λέω απο 2,5 μηνων και τα ξέρει.γιατι στην βολτα λέω τσισα μόλυ και αμέσως μυρίζει και τα κανει η τα κακά.απλα οπως μου είπατε δεν αρκούν οι 3 φορές βολτα γιαυτο και βρίσκω στην πανα τσισα.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Η αλήθεια ειναι οτι δεν βιάζομαι ουτε εχω τέτοια απαίτηση απο τόσο μικρό σκυλάκι.απλα ρωτάω για να ξερω.

• Like
Reactions: myEnzo and spyv