Ειμαι ετοιμος για american staffordshire terrier;

kwnstantinos

Member
27 Ιουλίου 2013
12
0
Καλησπερα και απο μενα.Με λενε κωστα και ειμαι νεο μελος στο forum.Τον τελευταιο εναμιση χρονο εχει αρχισει να με ενδιαφερει πολυ το θεμα της αποκτησης ενος σκυλου.Ετσι αρχισα να ψαχνω και να ενημερωνομαι σχετικα με διαφορες ρατσες που με ενδιεφεραν καθως και πολλα πραγματα για τις προτιμησεις τον χαρακτηρα και αλλα χρησιμα πραγματα.Τελικα κατεληξα στο american staffordshire terrier.Αλλα ακομα εχω καποιες αμφιβολιες.
Πρωτα απο ολα θελω να πω καποια πραγματα για μενα για να μου πειτε και εσεις τη γνωμη σας για το αν ειμαι ετοιμος να προχωρησω στο θεμα.Αρχικα μενω σε σπιτι που ειναι αρκετα μεγαλο εσωτερικα και εχει αυλη μηκους περιπου 20 μετρων.Στο σπιτι ειμαστε τεσσερα ατομα οι γονεις μου εγω και ο αδερφος μου.Γενικα σαν ατομο ειμαι ηρεμος και σπανια αντιδραω εκτος και αν συμβει κατι σοβαρο.Με τους φιλους μου ειμαι ανετος και μου αρεσει να διασκεδαζω με την παρεα.Mε τους ξενους ειμαι ευγενικος αλλα δεν ανοιγομαι ευκολα.Και οταν βρισκομαι σε μια ομαδα ατομων δεν ειμαι αυτος που παιρνει τις αποφασεις δηλαδη σαν να λεμε ο "αρχηγος" και αυτο με απασχολει αρκετα στο αν θα μπορεσω να επιβληθω στον σκυλο ωστε να με ανγνωρισει ως τον αρχηγο της αγελης.
Επισης θελω να πω οτι, οτιδηποτε γνωριζω για τα σκυλια ειναι απο φιλους και απο πληροφοριες που βρηκα στο διαδυκτιο ψαχνοντας πολλες ωρες σε διαφορα σαιτ και παρακολουθωντας και βιντεο απο εκπομπες οπως το dog whisperer με τον cesar millan, το οποιο το θεωρω πολυ χρησιμο.Αυτος θα ειναι ο πρωτος μου σκυλος και θα εχω αρκετο χρονο να αφιερωσω σε αυτον γιατι ειμαι φοιτητης.Εδω να πω οτι τον σκυλο θα τον φροντιζω εγω με τον αδερφο μου και οταν θα ερθει η ωρα για την στρατιωτικη θητεια θα αναλαβει την φροντιδα του ο αδερφος μου.
Συμφωνα ομως με περιγρφες που εχω διαβασει για την φυλη αναφερεται οτι δεν ενδεικνυται για αρχαριους ιδιοκτητες και αυτο με σταματει λιγο.Θα μπορεσω να του επιβληθω συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει απο το διαδυκτιο;Θα τον κοινωνικοποιησω σωστα με αλλα σκυλια;Σιγουρα αυτο εξαρταται απο μενα πηγαινωντας το βολτες με φιλικα σκυλια ωστε να μην λαμβανει αρνητικες συμπεριφορες αλλα αν κανω καποιο λαθος και δεν το καταλαβω;Επισης γνωριζω οτι ειναι αρκετα δυνατα σκυλια και αυτο με ανησυχει.Μηπως θα με κανει οτι θελει;

Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και ελπιζω να μην εγινα κουραστικος.Οποιαδηποτε πληροφορια θα μου φανει χρησιμη!Ευχαριστω εκ των προτερων.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Καλησπερα και καλως ηρθες!!! Το μονο που μπορω να σου πω στις αποριες σου ειναι να μιλησεις με οσο περισσοτερους σοβαρους εκτροφεις σταφ μπορεις ,και να συζητησεις τους προβληματισμους μαζι τους . Τον οκτωβρη εχει εκθεση στην αθηνα οπου πιστευω θα μπορεσεις να μιλησεις με αρκετους εκτροφεις αλλα και ιδιοκτητες αλλα και να δεις σταφακια απο κοντα .

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Το σταφ είναι εύκολο σκυλί. Κοινωνικότατο με τους ανθρώπους, πολύ γλυκό και εκδηλωτικό με την οικογένεια και τους φίλους σου. Και με τους φίλους θα ταιριάξει και με την παρέα και με όλα. Δεν χρειάζεται να είσαι ένας επιβλητικός άνθρωπος με πολύ ισχυρή προσωπικότητα για να έχεις σκύλο...πόσο μάλλον σταφ. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι μην σου εμφανίσει επιθετικότητα με άλλα σκυλιά αλλά με σωστή κοινωνικοποίηση δεν θα έχεις πρόβλημα. Σωστή κοινωνικοποίηση σημαίνει να παίζει με ίδιου μεγέθους και δύναμης σκυλιά ώστε να εκτονώνεται και να μαθαίνει τα όριά του και να αποφεύγεις τα επιθετικά. Συμβουλεύω να πάρεις θυληκό για να μην έχεις έντονα θέματα κυριαρχίας και να εξηγήσεις στον εκτροφέα ότι θες μια μπουνταλού, μια ήπιου χαρακτήρα κουτάβα. Και θα περάσετε ζάχαρη. Εϊναι απόλαυση αυτά τα σκυλιά.

kwnstantinos

Member
27 Ιουλίου 2013
12
0
Μακαρι να τα παμε καλα γιατι απο οτι εχω διαβασει και εγω ειναι πολυ καλα σκυλια.Για το θηλικο που μου ειπατε το ειχα σκεφτει και εγω αλλα με ανησυχει το θεμα της περιοδου και το πως θα συμπεριφερονται τα αλλα σκυλια απεντναντι της.
Ακομη να πω οτι δυστυχως δεν θα εχω την οικονομικη δυνατοτητα για την εκπαιδευση του σκυλου.Αν αφιερωσω πολλες ωρες θα μπορεσω να τα καταφερω μονος μου συμφωνα με αυτα που γνωριζω;
Επισης για την αγορα του απο εκτροφειο μεχρι προχτες σκεφτομουν να κοιταξω τις αγγελειες που υπαρχουν σε διαφορα σαιτ επειδη θα εβρισκα κατι πιο φθηνο αλλα μετα σκεφτηκα οτι δεν θα ειναι εγγυημενο το pedigree του σκυλου και το αλλο που φοαβαμαι ειναι οτι πολυ θεωρουν τα american staffordshire terrier ιδια με τα american pitbull terrier αν και ειναι διαφορετικες φυλες καθως τα δευτερα ειναι ακομα πιο απαιτητικο να εισαι εμπειρος για να εχεις και το μεγιστο αυτου του σκυλου.Και επειδη θα ειναι και ο πρωτος μου σκυλος καλυτερα να απευθυνω σε εκτροφεα αφου θα γνωριζει και τον χαρακτηρα του.Δυστυχως μεχρι στιγμης δεν ξερω πολλα για τα εκτροφεια αλλα θα ψαξω οσα περισσοτερα μπορω.Μηπως μπορει να μου πει καποιος αν γνωριζει κανενα αξιοπιστο και σε τι τιμες κυμαινονται πανω κατω;

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.329
43
www.proudtobegreek.eu
Επειδή ειναι το πρώτο σου σκυλι και δε θα το εκπαιδευσεις τουλάχιστον στη βασική υπακοή θα σου έλεγα να αλλάξεις φυλη!Τα αμσταφ ειναι "δύσκολα" σκυλια για αρχαριο.Εκτος απο καλή κοινωνικοποιηση(η οποία δε σου εγγυάται οτι μεγαλώνοντας θα τα πηγαίνει καλα με τα αλλα σκυλια),θέλει πολύ δουλειά γιατί μιλάμε για δυνατά και ξεροκεφαλα σκυλια!Γνωμη μου ειναι να ψάξεις για πιο ήπια φυλη για πρώτο σκύλο και να μην ειναι το κριτήριο σου η εμφάνιση!

Sent from my iPhone using Tapatalk

kwnstantinos

Member
27 Ιουλίου 2013
12
0
Δεν ειπα οτι δεν θα το εκπαιδευσω.Απλα θα προσπαθησω να του τα μαθω μονος μου αφιερωνοντας οσο χρονο χρειαζεται αλλα αμα ειναι ετσι οπως τα λετε οτι δεν θα μπορω να το χειριστω σαν αρχαριος ιδιοκτητης τοτε θα το ξανασκεφτω το θεμα.Την συγκεκριμενη φυλη δεν την επελεξα με κρητηριο την εμφανηση αλλα τον χαρακτηρα προς τους ανθρωπους την αγαπη του για τα παιδια και αλλα.

Σας ευχαριστω πολυ ολους για το ενδιαφερον και τον χρονο σας!Να στε καλα!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Την λύση του Staffordshire Bull Terrier την έχεις σκεφτεί.
Αρκετά κοντινός χαρακτήρας σε μικρότερο και πιο ευκολο να το κουμανταρεις μέγεθος και σχεδόν ίδια εμφάνιση σε μικρότερο πακέτο.
Απο ότι ξέρω υπάρχει και εκτροφέας στην Ελλάδα.
Τολμάω να σου προτείνω και ένα ενήλικο Pit ή Pit-mix από το pitbull rescue ή κάποια φιλοζωική γιατί κάνουν καλό έλεγχο στο να συνδιάσουν το καλύτερο ζευγάρι ιδιοκτήτη-σκύλος.
Έγώ πήρα μια μεγάλη σε ηλικία ημι-πιτμπουλίτσα και πραγματικά είναι ένας σκύλος που μόνο χαρά σου δίνει και κανένα πρόβλημα.

kwnstantinos

Member
27 Ιουλίου 2013
12
0
Τις εχω σκεφτει και τις δυο λυσεις.Ειδικα για το staffordshire bull terrier.Για το πιτμπουλ/πιτμπουλ μιξ ειναι και αυτη πολυ καλη λυση απλα δεν εμπιστευομαι πολυ την συμπεριφορα του απεναντι στα αλλα σκυλια.Ενα εκτροφειο που εχω ακουστα ειναι το staff diamonds που ειναι στην ελλαδα αν εννοετε αυτο!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αυτό πρέπει να είναι, το έχω πετύχει σε εκθέσεις μορφολογίας και μου άρεσαν τα σκυλιά του.
Για την λύση απο παρατημένα, απλώς μπορείς να την δεις. Δεν χάνεις τίποτα, μόνο λίγο απο τον χρόνο σου.
τα αμμσταφ και τα πιτ είναι απο τις αγαπημένες μου φυλές (είχα στο παρελθόν) και τώρα που έψαχνα να βρω ένα, είδα κάποια σκυλιά φοβερά σε χαρακτήρα. Είχα πολύ καλή ενημέρωση απο τους ανθρώπους που τα φιλοξενούσαν και πάρα πολλα απο αυτά δεν είχαν κανένα πρόβλημα με άλλα ζώα, αν έχουν θα είναι το πρώτο που θα σου πουν.
Εμένα η δική μου ζει με τους άλλους δύο σκύλους μου (ένα αρσενικό και ένα θυληκό ) και δεν έχει πρόβλημα, ούτε έξω έχει πρόβλημα.
Με τις γάτες έχει αλλά με είχαν ενημερώση.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Την τρίτη λύση της φιλοζωικής; Θα εκπλαγείς από τα πόσα υπέροχα ημίαιμα με τέτοιες φυλές μπορεί να βρεις εκεί και στα συν ότι θα ξέρουν να σου πουν και για τον χαρακτήρα...

kwnstantinos

Member
27 Ιουλίου 2013
12
0
Θα ψαξω για αυτα και θα σκεφτω και τις δυο λυσεις που μου προτεινατε πολυ καλα και θα αποφασισω.

Σας ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον σας!!!

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.329
43
www.proudtobegreek.eu
Και μη νομίζεις οτι τα αμσταφ διαφέρουν απο τα πιτ στη συμπεριφορά απέναντι στα αλλα ζώα..θέλουν ακριβώς την ίδια δουλειά απο τον ιδιοκτήτη και την ίδια υπευθυνότητα!Αυτα που διαβάζεις οτι τα αμσταφ ειναι πιο εύκολα ή πιο ήπια απο τα πιτ ειναι μπουρδες(και μάρκετινγκ).

Sent from my iPhone using Tapatalk

kwnstantinos

Member
27 Ιουλίου 2013
12
0
Α μαλιστα θα το εχω στα υποψην μου και αυτο.Απλα αυτο που ειχα διαβασει σε ολες τις περιγραφες ειναι οτι τα αμσταφ ειναι πιτμπουλ που ειχαν πιο ισορροπημενο χαρακτηρα και τα εκτρεφαν για διαφορετικους λογους οπως φυλαξη κτλ.Για αυτο ειχα ακουσει οτι ειναι πιο ηπια.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Το ίδιο και για την φύλαξη, καμμία απο τις δύο φυλες δεν έχουν το ενστικτο της φύλαξης, και την καχυποψία προς τον άνθρωπο, και η δική μου γνώμη είναι ότι καλός δεν το έχουν :) δεν δένει καλά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της φυλής.
Τώρα αν υπάρχουν κάποια δείγματα που βγάζουν μια στοιχειώδη φυλαξη, υπάρχουν όπως και σε όλες τις φυλές.

Last edited:

Vandal

Active Member
24 Ιουλίου 2013
39
0
peiraias
Καλησπερα σου,εγω εχω ενα πιτμπουλλ τερριερ αλλα εχω πολυ καλη γνωση και στα αμσταφφ μιας κι εχει το αγορι μου.Καταρχας να ξερεις οτι το τερριερ και το αμσταφφ στην ουσια ειναι το ιδιο σκυλι αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα συζητησης.Αφου εισαι αρχαριος και εισαι και αντρας η καλυτερη επιλογη ειναι να παρεις θηλυκο..ειναι πιο ευκολα και λογο "ελξης" φυλου θα τα πατε πολυ καλυτερα απο οτι με ενα αρσενικο.Εγω δε θα σου πω μην παρεις γιατι ειναι αρχαριος αυτα τα θεωρω βλακειες.Υπομονη χρειαζερται,αγαπη και θεληση απο σενα.Και την εκπαιδευση δε τη χρειαζεται μονο το σκυλι αλλα κι εσυ.Τα αμσταφφ τεινουν να μην ειναι τοσο επιθετικα με αλλα σκυλια οσο τα τερριερ κι αν το κοινωνικοποιησεις απο μικρο να ξερεις οτι δε θα χεις προβληματα στο μελλον..Την βασικη υπακοη μπορω να στην κανω κι εγω εχω τελειωσει απο τη σχολη εδω κι ενα χρονο και μπορω να στην κανω και τελειως τσαμπα αρκει να μενεις σχετικα κοντα μου..Επισης ξερω εναν πολυ καλο εκτροφεα απο Αμερικη που εχουμε καλες επαφες..οποτε αν ενδιαφερθεις στα αληθεια στειλε μου μηνυμα να σου εξηγησω περεταιρω :)

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Και τα αμσταφ τερριερ ειναι. Ολοκληρη η ονομασια τους ειναι american staffordshire terrier.

Καλως ηρθες.
Σε βλεπω αρκετα προθυμο για να μαθεις. Απλα αν θελεις σκυλι ρατσας να παρεις απο εκτροφεα για να ξερεις απο που προερχεται το σκυλι σου και πανω απο ολα να εχει ισσοροπημενους και υγιεις. Αυτα τα σκυλια ειναι πολυ καλα για οικογενια και αγαπησιαρικα απλα οπως σου ειπαν και τα παιδια θελει λιγο προσοχη οταν μεγαλωσει με αλλα σκυλια του ιδιου φιλου και πολυ καλη κοινωνικοποιηση.

kwnstantinos

Member
27 Ιουλίου 2013
12
0
Αυτο ειναι που με ανησυχει περισσοτερο.Η κοινωνικοποιηση.Δυστυχως η οικονομικη μου κατασταση τωρα τελευταια δεν ειναι και πολυ καλη.Οποτε σκεφτηκα να μαζεψω τα χρηματα και οταν θα τα εχω τοτε να το αγορασω απο το εκτροφειο.Θα προσπαθησω να ενημερωθω ακομη περισσοτερο στο θεμα της κοινωνικοποιησης.Και παλι σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας!

grammen2479

Member
16 Οκτωβρίου 2013
15
0
καλησπέρα!
Θα συμφωνήσω με αρκετούς προλαλλήσαντες για τα am staff και τα pit! Είναι πολύ παρεξηγημένα σαν ράτσες! Είναιυπέροχα σκυλιά, χαζοχαρούμενα, πολύ φιλικά με σωστή κοινωνικοποίηση. Αν έχεις κάποιο πάρκο κοντά σου και το βγάζεις βόλτα -καλό είναι να ξεκινήσεις με άλλα κουταβάκια να το φέρνεις κοντά- είναι ένα πρώτο βήμα. Και έχει ανοίξει και στον Άλιμο -αν μένεις Αθήνα- ένα πάρκο σκύλων που έχει διάφορες δραστηριότητες!