όλα Οκ...! απλά είμαι σε δίλημμα να αγοράσω 'η να υιοθέτησω επειδή θέλω τν πρώτο μου σκυλί να είναι καθαρόαιμο και να τ εχω από κουταβι... απο την άλλη τώρα αν υιοθέτησω θα κάνω ένα καλό , μπορώ να τ πάρω από κουταβι αλλα δεν θα είναι καθαρόαιμο ..! η εικονική υιοθεσία είναι σίγουρο ότι θα γίνει.. τώρα μιλάω για κανονική......
Αν ποτε δεν ειχες σκυλι τοτε μοιραια θεωρω οτι θα κανεις (ισως αρκετα) λαθη στο μεγαλωμα...
ειμαι της αποψης να μιλησεις με τους υπευθυνους του καταφυγειου (νομιζω του φαζου ανεφερες?) να σε βοηθησουν στην επιλογη ενος ''ευκολου'' και ισορροπημενου σκυλου! (ως καλυτερη ηλικια προτεινω να'ναι 2-3 χρονων ωστε να εχει ηδη διαμορφωσει χαρακτηρα ,και να χρειαστει μονο να τον ''συντηρησεις'' - ειναι ευκολοτερη η ''συντηρηση'' του χαρακτηρα απο την διαμορφωση του).
Σιγουρα παιζει ρολο και το ''κλικ'' ,απλα μην αφησεις την ''λυπηση'' για καποιο να σε κανει να διαλεξεις καποιο που ειναι ''εξω απο τα νερα'' σου.
Προσωπικη μου αποψη ειναι αν δεν εχεις καποια ''δουλεια'' για τον σκυλο δεν χρειαζεσαι καποια ''φυλη''...αν οντως εχεις ,τοτε πρεπει να βρεις εκτροφεα που να εκτρεφει βαση των ικανοτητων που χρειαζεσαι και να μην θαμπωθεις απο βραβεια ''γεωμετριας''.