"Εγώ Ξέρω από σκυλιά!!"

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγώ προσπαθώ να μην υπερχρησιμοποιώ το έλα όπως έκανα πολλές φορές και επίσης σε κανά μήνα ξεκινάμε εκπαίδευση!
Έχεις κάποια συμβουλή για να πιάνει το έλα ακόμα και αν το έχουμε τσουρουφλίσει??

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ναι

μια

οταν το λες να το εννοεις

και να μην το λες ΠΟΤΕ δευτερη φορα

μεχρι να το καταφερεις αυτο

το σκυλι δεμένο

οσο δεν εχεις τον ελεγχο του σκυλου δεν πρεπει να τον εχεις ελευθερο για 1002 λόγους

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Έξω δεν είναι πλέον ποτέ λυτός. Τις έκανα τις βλακείες μου, έφαγε αρκετές φορές σαβούρες και εκτοτε πότέ ξανά μέχρι να μάθω να τον ελέγχω πολύ πολύ καλά..
Αλλά όταν είμαστε στην αυλή που είναι πολύ μεγάλη και είναι ελεύθερος εκεί αντιμετωπίζω το ουσιαστικό πρόβλημα..
Π.χ. είναι μακριά μου και του φωνάζω έλα για να μπούμε μέσα και δεν με ακούει πάντα.. Στατιστικά έρχεται περίπου 7 στις 10 φορές..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχεις κάποια συμβουλή για να πιάνει το έλα ακόμα και αν το έχουμε τσουρουφλίσει??
Μια λυση ειναι να αλλάξεις λέξη (πχ αντί για “έλα” να λες “Come”) και να ξεκινήσεις την εκπαίδευση στο recall από την αρχή με περισσότερη συνέπεια.

Πολλές φορές “καίμε” άθελα μας τις εντολές, όταν είναι στη γλώσσα μας. Πόσοι για παράδειγμα δεν έχουμε: «Έλα (κάψιμο του “έλα”) βρε Tζακ, κάτσε (κάψιμο του “κατσε”) ήσυχος!»

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί προτιμούν να δίνουν τις εντολές σε άλλη γλωσσα, με συνηθέστερη την Γερμανική (“Fuss” για το “Δίπλα”, “Sitz” για το “κάτσε”, “Platz” για το “κάτω” κτλ)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και γιατι να ερθει για να μπειτε μέσα ???

μαλάκας ειναι ????

ελα = αμαξι και τελος η βολτα στο πάρκο

ελα = σπίτι και τερμα το παιχνίδι

ελα = λουρι και δέσιμο στο παλουκι

και αλλα πολλα

αν ετσι σου ερχετε 7 στις 10 ειναι ΠΟΛΥ καλα

συνδύασε το ελα με κατι καλο

ητε φαγητο ( το οποιο δεν συνιστω), ητε με ενα παιχνίδι για να παίξει, ητε για ενα χαδι και ξανα ελευθερος και πες μου σε μια εβδομάδα

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Το χω σκεφτεί για την αλλαγή των εντολών γιατί είχα διαβάσει σχετικά αλλά μήπως είναι καλύτερα να το ξεκινήσω με την βοήθεια του εκπαιδευτή για να μην κάψω και αυτές?? Γιατί αν αποτύχω μετά με βλέπω να δίνω εντολές στα ισπανικά!!:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Άσχετο αλλά γενικώς έχουμε ξεφύγει!
και γιατι να ερθει για να μπειτε μέσα ???

μαλάκας ειναι ????

ελα = αμαξι και τελος η βολτα στο πάρκο
Το σκυλί μου όποτε επιστρέφουμε από βόλτα τρελαίνεται απ' τη χαρά του. Ανώμαλο είναι? Ή μαλάκας?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
μήπως είναι καλύτερα να το ξεκινήσω με την βοήθεια του εκπαιδευτή για να μην κάψω και αυτές??
Εννοείται! :)
Αν δεν ξέρεις πως να εκπαιδεύσεις το σκύλο σου, θα χρειαστείς βοήθεια εκπαιδευτή. Διαφορετικά δεν σε σώζουν ούτε τα κινέζικα! :D

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Μα ΜΑΚΗΣ το έλα το χρησιμοποιώ για πολλές περιστάσεις.. Π.χ.
-έλα(πάμε μέσα να καθίσουμε):εξαρτάται αν θα ρθει από το εαν έχει να εξερευνήσει τίποτα.

-έλα(να φάμε): 100% επιτυχία

-έλα αγάπη μου, μωρό μου, Σκουμπίνο, κλπ(μην ξεράσεις ε?:D) για χάδια: έρχεται όποτε θέλει αλλά συνήθως ναι, 8 στις 10 πες.

-έλα(να μπούμε μέσα στο σπιτάκι):τις περισσότερες φορές έρχεται γιατί έίναι κουρασμένος και θέλει ύπνο αλλά περιμένει έξω και πρέπει να τον σπρώξω για να μπει και ας του λέω μέσα(γνωρίζει την εντολή)

κλπ κλπ..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επιτρεψτε μου να επιστρεψω στο κυριως θεμα.

Μια άλλη ενοχλητικη κατηγορια ανθρωπων που «ξερουν» είναι οι αγενέστατοι κομπλεξικοι.

Στο χωριο που εχω το κτημα υπαρχει ένα και μοναδικο γυροσουβλατζιδικο.
Το εχει ενας μεγαλος δεκαμάL@k@$ αλλα κανει καλη δουλεια, ντόπια κρεατα κλπ οποτε πηγαινα και ετρωγα τακτικα και συχνα επαιρνα και για το σπιτι.

Πριν λιγο καιρο πηρα έναν φιλο να με βοηθησει στις δουλειες και το βραδυ πηγαμε να φαμε.
Καθομαστε εξω, η Ηρα δίπλα μου.

Παιρνει παραγγελια η γυναικα του μαγαζάτορα και αργοτερα φερνει αυτος τα φαγητα. Τα αφηνει και λεει
«Τι το θες αυτό το κοπροσκυλο? Τα λυκοσκυλα είναι τα πιο αχρηστα σκυλια! Δεν κανουν για τιποτα».

Ημουν μεταξυ των δυο, να του φερω το τραπεζι στο κεφαλι ή να τον σφαξω με το βαμβακι.
«Σε βλεπω πώς την κοιτας, πολύ θα θελες να εχεις ένα τετοιο ετσι? Μολις όμως εχασες έναν καλο πελατη. Τωρα που τα εφερες θα τα φαμε αλλα θα είναι τα τελευταια»

Ο φιλος μου που συμπαθει ιδιαιτερα την Ηρα ξεσπασε
«Αμα δεν ξερεις από σκυλια μην μιλας!».

Δεν το εβαλε κατω ο τυπος ακομα και όταν καταλαβε ότι εχασε την πελατεια
«Εγω δεν ξερω από σκυλια? Σαραντα σκυλια μεγαλωσα εγω ρε!» και εφυγε.

Ο φιλος μου εφαγε δυο μπουκιες κι εγω τάισα ολο το φαϊ στην Ηρα.
Το μαγαζι ηταν σχεδον γεματο και περνουσε και κοσμος απ’εξω κι ολοι βλεπανε το σκυλι να τρωει το φαγητο που κανει μονο για σκυλους.

Τωρα παιρνω ντοπια κρεατα και τα ψηνω στο κτημα. Τα κανω καλυτερα, μου βγαινουν φθηνοτερα και το γουσταρω και περισσοτερο.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Για να επιστρέψουμε όπως σωστά είπες΄στο θέμα έχω να καταγγείλω και άλλη υποομάδα: τους ηλικιωμένους άνδρες κυρίως.
Γενικά οι περισσότεροι μεγάλοι άνθρωποι θεωρούν τα σκυλιά πολύ υποδεεστερα. Χαρακτηριστικά ένας κύριος σε καφετέρια μου είχε πει: Τι είναι αυτό? τσοπανόσκυλο ε? Και συνεχίζει: Αυτά είναι τα καλύτερα σκυλιά.. Θέλει όλη μέρα δέσιμο και το βράδυ λυτό σε χωράφι, αυλή κλπ.. ΟΚ του απαντάω, δίκιο έχετε.. Τι να πεις??

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
εχθές περπάταγα στον δρόμο, να πάω την Σίμπα μου να της έρθει έμπνευση και τον μικρό μέσα στο μάρσιπο για το επαναληπτικό μας εμβόλιο, συναντάω μία κυρία με δύο μικρά παιδάκια ηλικίας 6-8 χρονών. Τους έχω ξαναπετύχει και επειδή νιώθω άσχημα που το σκυλί μου είναι ρατσίστρια γενικότερα προσπαθώ να προσπερνάω με ευγενικό τρόπο για να μην δημιουργήσω παραξηγήσεις!!!!
Μάλιστα την προηγούμενη φορά έτσι όπως έκαναν τρόμαξαν το σκυλί, γιατί βλέπετε τα μικρόσωμα είναι για ζούλιγμα και ξεφωνητά και άγαρμπο πιάσιμο κτλ κτλ ενώ τα μεγάλα τα χέζονται και τα σέβονται!!!
Έτσι λοιπόν την προσπερνάω κατεβαίνοντας από το πεζοδρόμιο μιας και περπατούσα σε πιο γρήγορους ρυθμούς, αυτή μάλλον με αναγνώρισε και άρχισε τα κοσμιτικά επίθετα σε γένος πληθυντικό αλλά απευθυνόταν σε μένα φυσικά... το όλο της πρόβλημα ήταν που δεν καθόμουν στο σπίτι να πλύνω κανα πιάτο και που θέλει και σκυλιά ο πισινούλης μου (το μεταφέρω ευγενέστατα και με πολλά μπιπ μπιπ γιατί δεν μου επιτρέπεται από την φύση μου να εκφραστώ ελεύθερα).

επίσης μου την δίνουν οι κύριοι και κυρίες που το παίζουν φιλόζωοι και με το που βλέπουν σκύλο βουρ όλη η χούφτα μέσα στην μούρη, τα βρωμόχερά τους μέσα στα μάτια τους κτλ κτλ, για να τους πάω ένα λυκόσκυλο να δούμε πως θα σκέφτονται που θα βάλουν τα δαχτυλάκια τους!!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
άρχισε τα κοσμιτικά επίθετα σε γένος πληθυντικό αλλά απευθυνόταν σε μένα φυσικά... το όλο της πρόβλημα ήταν που δεν καθόμουν στο σπίτι να πλύνω κανα πιάτο και που θέλει και σκυλιά ο πισινούλης μου (το μεταφέρω ευγενέστατα και με πολλά μπιπ μπιπ γιατί δεν μου επιτρέπεται από την φύση μου να εκφραστώ ελεύθερα).
Πλάκα κάνεις!!!!:eek::eek::eek::eek::eek:
Καταπιεσμένος κόσμος που κυκλοφορεί στο δρόμο...:(:(:(

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
δεν κάνω πλάκα έπαθα σοκ με κόσμισε κανονικά με τα παιδιά της δίπλα της και αυτή να μιλάει όπως μίλησε

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
:eek::eek::eek:

'Επρεπε να της πεις:

"Δεν φτάνει που είσαι πανηλίθια, θέλει και παιδιά ο πισινούλης σου!":)

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
η απαντηση στο θέμα των πιατων είναι :

"έχω ένα μ@λ@κ@ σαν και εσενα στο σπίτι που μου τα πλένει "

τώρα έαν το λέει γυναίκα απλά το αλλάζεις σε : 'εχω μία ...σαν και εσένα κλπ

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
γυναίκα βρε ήταν και χωρίς να με πείτε ρατσίστρια (είπαμε η Σίμπα μου είναι :p) Αλβανίδα, κοντή χοντρή σαν κομοδίνο (πιο κοντή κι από εμένα το 1,58 να φανταστείτε) και κακομουτσουνη!!! Στην Βούλα, όπου κάθε σπίτι έχει το σκυλάκι της (τρόπος του λέγειν), που την ίδια στιγμή υπήρχαν στο πάρκο μανάδες με τα παιδάκια τους και κύριοι με τα σκυλάκια τους και τα αδέσποτα (συν αυτού που πήγε να μου δαγκώσει τα πισινά!!!!) και αυτή είχε πρόβλημα!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
:eek::eek::eek:

'Επρεπε να της πεις:

"Δεν φτάνει που είσαι πανηλίθια, θέλει και παιδιά ο πισινούλης σου!":)
Μπα! Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να γυρίσει και να την κοιτάξει με ειρωνικό χαμόγελο, ενδεχομένως να προσπαθεί να συγκρατήσει τα γέλια της μπροστά στην κωμική σκηνή, διότι το ότι η άλλη φωνάζει σα κατίνα εκθέτει την ίδια αφού ο κόσμος που θα γυρνάει θα κοιτάζει μια μουρλή αλλοπαρμένη να τσιρίζει. Έχει πολύ πλάκα το θέαμα όπως το φαντάζομαι, να γυρνάει η μια με το σκύλο λυμένη στα γέλια και να μη λέει τίποτα και μια ζουρλή να χτυπιέται και να την κοιτάζει το σύμπαν. Γελάω και μόνο που το σκέφτομαι και το γράφω.:D:D:D:D:D

Nemesis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2008
93
0
έχεις δίκιο σοβαρά να πάρεις τέτοιους γκρινιάριδες δεν μπορείς, και να τους πάρεις σοβαρά δεν κερδίζεις τίποτα παρά μόνο να σου απαντήσει κάτι πιο βαρύ και να συγχιστείς στο τέλος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn