Είναι εύκολα κατανοητό ότι η φράση "πρέπει να απαγορευτούν" μεταθέτει την απαγόρευση σε επόμενη νομοθετική πράξη και δεν συνιστά απαγόρευση ως είναι διατυπωμένη. Ως εκ τούτου, η μέχρι τώρα συμμετοχή σε εκθέσεις είναι απόλυτα νόμιμη σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία όσο και με τους κανονισμούς της FCI.
Eφοσον ειναι τοσο ευκολα κατανοητο οτι
ποτε δεν ισχυε νομικα η απαγορευση κοψιματος στην Ελλαδα για καμμια φυλη και για κανενα σκυλο (ειτε για εκθεσεις ή επειδη ετσι γουσταρει ο καθενας) , τοτε προς τι τα παρακατω ? :
η συμμετοχή στις εκθέσεις δεν έχει σχέση με την εφαρμογή νόμου που ούτως ή άλλως ίσχυε στην Ελλάδα. .... γιατί το κράτος αδυνατεί να επιβλέψει την εφαρμογή μιας παλαιότερης συνθήκης ...
Αυτό ας το ερευνήσουν οι αρμόδιοι για την εφαρμογή των νόμων. Εγώ ξέρω ότι υπάρχουν σκυλιά γεννημένα πριν 4-5-6-7 χρόνια, που ήρθαν απο χώρες που η ωτεκτομή και η τομή της ουράς είναι νόμιμες, εισήχθησαν νόμιμα, πληρώθηκε τελωνείο και τώρα ξαφνικά δε μπορούν να παρουσιαστούν σε εκθέσεις επειδή ο Ροντούλης και οι προηγούμενοι δεν ξέρουν που βάζουν την υπογραφή τους.
συν τις χιλιαδες αλλες αναφορες εδω ή αλλου.
Οπως καταλαβαινεις, δυο τινα μπορουν να συμβαινουν :
1) Ο ακρωτηριασμος ΔΕΝ απαγορευτηκε νομικα ποτε στην Ελλαδα, οποτε και σωστα πρεπει να υπαρξει μια μεταβατικη περιοδος πριν την εφαρμογη του νεου νομου (αρα γιατι να μιλαμε μονο για σκυλια εισαγωγης ?)
2) Η απαγορευση ακρωτηριασμου ειναι επαρκως τεκμηριωμενη ως Εθνικος νομος απο το 1992 , οποτε συμφωνα με τους κανονισμους της FCI, στις εκθεσεις αυτος ο νομος πρεπει να γινεται σεβαστος.
Δεν θελω να σε περιορισω στα δικα μου συμπερασματα αλλα θα ηθελα τη γνωμη σου για το αν μπορει να ισχυει κατι αλλο περα απο τα παραπανω
Επισης, θα ηθελα να ενημερωθω αν ο ΚΟΕ εχει ζητησει διευκρυνισεις αναφορικα με το νομο του 1992 (δηλαδη για το ''πρεπει να απαγορευτουν ..'').
Προφανως, προκειται για απευθειας μεταφραση του ''.. shall be prohibited'' που αναφεροταν στο αγγλικο κειμενο της Συμβασης του 1987)