Εγκατάλειψη σκύλου

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σκεφτομαι εμενα Γιαννη οταν ξεκινησα ως ασχετος με την ζορικη Ηρα. Καταφερα και την κρατησα οριακα με παρα πολλη δουλεια και ενασχοληση.
Αν ηταν ενα ακομα πιο ζορικο σκυλι και με ακομα περισσοτερη ενεργεια, δεν θα καταφερνα μαλλον να την κρατησω.
Βεβαια, το σκυλι δεν θα εφταιγε σε τιποτα, ως συνηθως.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
διαβαζω μερικα ποστ και μου κανει εντυπωση βρε παιδια ποσο ευκολα γινομαστε απολυτοι και σιγουροι. Για μενα μονο 2 πραγματα ειναι σιγουρα σε αυτην την ζωη: οτι οπως μια μερα ηρθαμε ετσι και αλλη μια μερα θα φυγουμε! για ολα τα αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ!
Μπορει να χρειαστει να αποχωριστεις οχι μονο σκυλο αλλα και γονεις ή παιδια και να μην μπορεις να κανεις τιποτα γι αυτο.
Να παρακαλαμε ολοι μας να εχουμε την υγεια μας ,σωματικη αλλα και ψυχικη ( στα επομενα χρονια αυτη η τελευταια θα χτυπηθει ιδιαιτερα,ηδη η καταθλιψη ειναι σημαντικη αιτια θανατου) .Να παρακαλαμε να ειμαστε σε θεση να φροντιζουμε ζωα και ανθρωπους που το εχουν αναγκη αλλα κυριως να ειμαστε σε θεση να φροντιζουμε τον ιδιο μας τον εαυτο(ισως φαινεται αυτονοητο αλλα δεν ειναι)
Τελος οπως μερικοι ειπαν ηδη,να παρακαλαμε να μην μαθουμε ΠΟΤΕ για ποιους λογους θα μπορουσαμε να εγκαταλειψουμε τους αγαπημενους μας (ζωο η ανθρωπο,πονανε και τα 2 ).

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σεβομαι οτι με εχεις βοηθησει Αντρειαννα πολλες φορες και σε ευχαριστω αλλα , δεν θα κανω τον λαλακα οταν δημιουργεις εντυπωσεις για το σπορ που για καποιον λογο σε χαλαει και σου ζητω να μου πεις γιατι τα μακρυτριχα σκυλια οι εκθεσιακοι εκτροφεις τα εχουν κλεισμενα ολη μερα στα κεννελ για να κανουν πλουσια γουνα μηπως ;

και συγχρονως σου θυμιζω οτι μου ειχες πει για το κοκερ της Χρυσανθης που οταν το πηρατε απο τον εκτροφεα και ενηλικο λογω του εγκλεισμου του στο κεννελ καλα καλα δεν ηξερε πως να τρεξει , απο την φιλοζωια των εκτροφεων που δεν βλεπουν τον σκυλο σαν εργαλειο ;
Νικο, δεν με χαλαει το Σπορ ισα ισα, μαρεσει να βλεπω οταν αξιοποιουνται καποια ταλεντα σκυλων αναλογος- αλλα με χαλαει το οτι μερικοι υποστειρηζουν οτι ο σπορ -σκυλος θα πρεπει να ειναι σε κλουβι- αποκομμενος απο την ζωη των ιδιοκτητων του.
Και δεν με χαλαει μονο για τα Σπορ σκυλια- αλλα για ΟΛΑ τα σκυλια τα οποια ζουν ετσι ή παρομοιος. Ειτε αυτο ειναι εξοριστοι στο μπαλκονι του σπιτιου, στην ταρατσα, στην αυλη/πυλοτη, στο κτημα/οικοπεδο ή σε κλουβα.

Και επισης επικροτω την κατασταση, στην οπιοα ζουσε η Dream πριν ερθει σπιτι μας. Σε καμια περιπτοση!
Αλλα χαιρομαι που την πηραμε και την αφησαμε να αισθανθει και αυτη πως ειναι οταν ζεις σαν νορμαλ σκυλος σε νορμαλ σπιτι.

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Συμφωνώ με όλους-δεν ξέρω πως...αλλά είναι η αλήθεια....

προφανώς έχει να κάνει με την απόσταση που υπάρχει μεταξύ χαρακτήρων (ανθρώπων και σκύλων) αλλά και με την τεράστια απόσταση που χωρίζει τις στιγμές και τις εποχές

αν διαφωνώ με κάποια πράγματα είναι στις λεπτομέρειες και όχι στην ουσία-και κάτι τέτοιο πιστεύω πως ισχύει για τους περισσότερους

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
δεν γινεται να εχει 35 σκυλους να συντηρει
Για ποιον ακριβως λογο να φτασει σε σημειο να εχει τοσους σκυλους ωστε να μην μπορει να τους συντηρει?

Σεβομαι οτι με εχεις βοηθησει Αντρειαννα πολλες φορες και σε ευχαριστω αλλα , δεν θα κανω τον λαλακα οταν δημιουργεις εντυπωσεις για το σπορ που για καποιον λογο σε χαλαει και σου ζητω να μου πεις γιατι τα μακρυτριχα σκυλια οι εκθεσιακοι εκτροφεις τα εχουν κλεισμενα ολη μερα στα κεννελ για να κανουν πλουσια γουνα μηπως ;
Φυσικα και το κανουν...Και να ξαναπω,το οτι επειδη το κανουν δεν σημαινει οτι ειναι σωστο!
Και οντως ισχυει,οτι για να πετυχεις να εχεις εναν σκυλο με υπερβολικο μαλλι για να κερδιζει στις εκθεσεις και να εχει μεγαλη επιτυχια πρεπει να ειναι περιορισμενο,να μην χτενιζεται συχνα,να μην μαδαει πολυ κτλ κτλ!
Δεν το κανουν ολοι ομως!Οπως και με τα εργασιακα...Το ιδιο πραγμα ακριβως..Σκυλος εργαλειο...
ΑΛΛΑ η μαγκια του σκυλιου ΜΟΥ και του οποιουδηποτε σκυλου ειναι να κερδισει και να εχει επιτυχια υπο φυσιολογικες συνθηκες ζωης!Και σε κρεβατια να τριβεται,και να μαδαει,και να τρεχει στο δασος ,και να παιζει ,και να διορθωνεται και ολα!
Θα μου ηταν πολυ πιο ευκολο να εχω την κοκερινα σε ενα crate ,να την βγαζω μονο για να φαει και να την κανω μπανιο και να την προετοιμαζω για εκθεση,και να μπαινει στο στοιβο και να σκιζει..Αλλα εγω θελω εναν ευτυχισμενο σκυλο,που σκιζει επειδη το αξιζει και οχι επειδη το αναγκασα να συμπεριφερθει οπως χρειαζεται για να σκισει!
Απο εκει και περα ειναι επιλογη του καθενα το τι θα κανει με τον σκυλο του...
Αλλα να ξερεις και να θυμασαι οτι πολλοι επιτυγχανουν...Λιγοι ομως ξεχωριζουν!

και συγχρονως σου θυμιζω οτι μου ειχες πει για το κοκερ της Χρυσανθης που οταν το πηρατε απο τον εκτροφεα και ενηλικο λογω του εγκλεισμου του στο κεννελ καλα καλα δεν ηξερε πως να τρεξει , απο την φιλοζωια των εκτροφεων που δεν βλεπουν τον σκυλο σαν εργαλειο ;
Οχι,να τρεξει μια χαρα ηξερε,αντοχη μεγαλη δεν ειχε!:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Σκιιιιιιίστε!!!

Παν μέτρον άριστον!!!
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα(η νέα μου υπογραφή...)

Υπάρχουν και σκυλιά που δεν αλλάζουν ιδιοκτήτη με τίποτα-διαφωνεί κανένας,δεν είπατε....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Υπάρχουν και σκυλιά που δεν αλλάζουν ιδιοκτήτη με τίποτα-διαφωνεί κανένας,δεν είπατε....
Δεν διαφωνώ, τουλάχιστον εγώ.
Είναι αυτά που αποκαλούνται "one family dogs" και υπάρχουν ακόμα και σε επίπεδο κάποιων φυλών και όχι μόνο ατόμων.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
συνήθως οι εργασιακές φυλές δεν είναι τέτοια σκυλιά....
οι ποιμενικές επίσης,αλλά ίσως να δένονται πολύ με τον χώρο τους και όχι τόσο με τα άτομα της ομάδας τους

τα τύπου Χάσκυ πάντως είναι πολύ ανεξάρτητα...να υποθέσω και τα ακίτα κλπ?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ας πούμε το Kuvasz είναι τέτοιο σκυλί. Και το Ποιμενικό της Κεντρικής Ασίας. Και άλλα...
Οπως και το Dogue De Dordeaux και το Bullmastiff και το Αγγλικό Mastiff...

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Οταν λεμε οτι για εναν σπορ σκυλο φτανουν 5 λεπτα την ημερα δουλειας δεν λεμε οτι την υπολοιπη μερα ο σκυλος ειναι πεταμενος , το να βαλεις εναν εργασιακο σκυλο στο σπιτι χωρις να του κανεις ζημια αν δεν εχεις crate δεν γινεται και ακομα και αν τον βαλεις δεν γινεται να μην εχεις crate εκτος αν δεν υπαρχει τιποτα να χαλασει ο σκυλος και τιποτα που θα μπορεσει να φανει επικινδυνο ωστε να ειναι ολη μερα ελευθερος μεσα στο σπιτι

απο το να ειναι κλεισμενος στο crate του ενος τετραγωνικου μετρου , ας ειναι καλυτερα στην κλουβα να εχει και λιγο χωρο να κουνησει , ιδια ωρα θα ασχολεισαι με τον σκυλο καθε μερα ειτε ειναι εντος ειτε εκτος σπιτιου

Τα 35 σκυλια ηταν τροπος του λεγειν , αλλα τα θυληκα τουλαχιστον απο μια ηλικια και μετα δεν κανει να γεννανε θα κρατησει ενα δυο , αλλα, δεν γινεται να τα κραταει ολα , πρεπει να εχει και νεα θυληκα που θα αντικαθιστουν τα παλια ο καθε εκτροφεας , μια θυληκια του πεθανε ή περσυ ή φετος στα 18 της χρονια , περισσοτερα απο τα μισα ζουσε σε οικογενεια

ποσες θυληκες να κρατησει αν αυτες φτανουν οχι τα 18 αλλα τα 14 χρονια ζωης ;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
λογικά όλα αυτά....
αν τα σκυλιά το δέχονται σίγουρα είναι καλύτερα για αυτά να βρίσκονται με μιά οικογένεια

πολύ καλό παράδειγμα αυτό του πρόσφατου μέλους μας με τα 2 παιδάκια με τις "ειδικές ικανότητες" και την συνταξιούχο εκτροφική λαμπραντορίνα που τα ενισχύει ώς therapy dog....