Εβαλε τσιπ σε κλεμμένο σκύλο

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Πως σου τον έκλεψε τον σκύλο? Αυτό περιμένουμε όλοι να μας πεις...Μήπως ο τύπος είναι κανένας πρώην σου? Κάτι τέτοιο μου βρωμάει εμένα....
total respect !!!! μου έφτιαξες το μεσημέρι!! χαχαχαχα

αλλά ... παίζει..

tmad77

New Member
2 Απριλίου 2012
3
0
καταρχήν είμαι άντρας και δεν είμαι γυναικά.
ο σκύλος μου έφευγε που και που από το σπίτι αλλά ξαναγυρνούσε. μια φορά λοιπόν μου έφυγε και δεν ξαναγύρισε.
τα μποξερ όπως μπορεί να ξερεται είναι φιλικά σκυλιά οπότε μπορεί να τα κρατήσει ο καθένας με λίγη προσπάθεια.
τέλος πάντων εγώ μπήκα εδώ μέσα μήπως μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάποια λύση με στο τσιπ που έβαλε αυτός (εντάξει είμαι λάθος στο ότι δεν του είχα βάλει μέχρι τώρα τσιπ).
σήμερα το πρωί είχα καλές εξελίξεις στο θέμα μην σας πρήζω άδικα. τέλος καλό όλα καλά
ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αλά και τους καχύποπτους...

ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
922
45
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Θα μπορουσε να τον ειχε χτυπησει αυτοκινητο ομως και να μην ειχε ξαναγυρισει..Τεσπα αφου λες οτι εληξε το θεμα φροντισε τουλαχιστον να τον βγαζεις με λουρι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δηλαδή ένας φημισμένος σκύλος εργασίας είναι πλέον απόλυτα εκφυλισμένος....λυπηρό...

haii

Active Member
19 Μαρτίου 2012
30
0
Και πως ξέρουμε ότι ο φίλος/φίλη που άνοιξε το ποστ δεν κακοποιούσε όντως τον σκύλο;
Δεν έχω κανένα στοιχείο να θεωρήσω την ιστορία αληθινή και την άλλη πλευρά κλέφτη σκύλων.
συμφωνω απολυτα μαζι σου και ηρθαν και εισαγγελεας και αο την φιλοζωικη?

haii

Active Member
19 Μαρτίου 2012
30
0
καταρχήν είμαι άντρας και δεν είμαι γυναικά.
ο σκύλος μου έφευγε που και που από το σπίτι αλλά ξαναγυρνούσε. μια φορά λοιπόν μου έφυγε και δεν ξαναγύρισε.
τα μποξερ όπως μπορεί να ξερεται είναι φιλικά σκυλιά οπότε μπορεί να τα κρατήσει ο καθένας με λίγη προσπάθεια.
τέλος πάντων εγώ μπήκα εδώ μέσα μήπως μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάποια λύση με στο τσιπ που έβαλε αυτός (εντάξει είμαι λάθος στο ότι δεν του είχα βάλει μέχρι τώρα τσιπ).
σήμερα το πρωί είχα καλές εξελίξεις στο θέμα μην σας πρήζω άδικα. τέλος καλό όλα καλά
ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αλά και τους καχύποπτους...
συγνωμη αφηνες το σκυλο μονο του?χωρις την επιβλεψη σου?και αν το χτυπαγε καποιο αυτοκινητο?αν το δηλητηριαζαν καποιοι?αν ειχε επιτεθει σε καποιο περαστικο?εισαι σιγουρος οτι μπορεις να αναλαβεις τις ευθυνες ενος σκυλιου?ξερεις και τα ζωα εχουν δικαιωματα.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Δηλαδή ένας φημισμένος σκύλος εργασίας είναι πλέον απόλυτα εκφυλισμένος....λυπηρό...
Και άμα είναι σκύλος εργασίας πρέπει δηλάδη να όρμάει στον καθέναν
που τον πλησιάζει ?
Δεν είναι και Καυκάσου.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχεις και τους γονείς του σκύλου...και ο σκύλος είναι λευκό μπόξερ μάλιστα. Δηλαδή η επιβεβαίωση του κανόνα για τους Byb...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
foibos,

Αν μιλήσουμε με όρους των φυλών που παρακολουθείς ιδιαίτερα εσύ (κι εγώ), αλλά και των φυλών που "κάνω παρέα" εγώ...

Το Boxer δεν είναι καθόλου καχύποπτο (aloof) και, σε καμία περίπτωση, επιφυλακτικό (reserved with strangers)...
Για το λόγο αυτό, το τυπικό Boxer είναι τόσο πολύ αξιαγάπητο, για τους ανθρώπους (προσεγγίζει άμεσα, με υψηλή ενέργεια, είναι ανοιχτόκαρδο "πειραχτήρι", όλο χαρές και ενεργητικότητα και παιχνίδια)... και εκτιμάται!
Και, για τον ίδιο λόγο, το τυπικό Boxer δεν είναι και τόσο πολύ αξιαγάπητο, για τους σκύλους των φυλών που ασχολείσαι εσύ κι εγώ (προσεγγίζει άμεσα, με υψηλή ενέργεια, είναι ανοιχτόκαρδο "πειραχτήρι", όλο χαρές και ενεργητικότητα και παιχνίδια)... και παρεξηγείται!

Ετσι, προσεγγίζει ξένους ανθρώπους με μεγάλη ευκολία... τώρα, αν θα τους ακολουθήσει... τι να σου πω?

Στην περιοχή μου κυκλοφορούσε, για αρκετό διάστημα, ένα (ενήλικο - αρσενικό - πάντα λυτό) Boxer, μεσα στην καλή χαρά... μας γινόταν "τσιμπούρι", πολλές φορές, γιατί προσέγγιζε μέχρι την άκρη του (τεντωμένου, συχνά!) λουριού του (έξαλλου!) Casper και δεν έλεγε να απομακρυνθεί... και, όταν βαριόταν, απομακρυνόταν με το χαρούμενο τροχαδάκι του... πρέπει (δυστυχώς) να κλάπηκε προ μηνών...

Υ.Γ. Πιστεύω ότι (και σήμερα) το Boxer που θα εκπαιδευτεί σε φύλαξη, θα κάνει φύλαξη... και, μάλιστα, αποτελεσματική... ιδίως σωματοφυλακή (αν δε με διαψεύσουν οι ειδικοί της φυλής)... αν δεν εκπαιδευτεί, δεν θα κάνει φύλαξη...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
JohnK, με όλο το σεβασμό στις γνώσεις και τις απόψεις σου, βάσει όσων γνωρίζω αυτό δεν είναι το τυπικό μπόξερ αλλά η τυπική απόκλιση.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
JohnK, με όλο το σεβασμό στις γνώσεις και τις απόψεις σου, βάσει όσων γνωρίζω αυτό δεν είναι το τυπικό μπόξερ αλλά η τυπική απόκλιση.
Αρη,

Μπορεί... μπορεί να έχεις δίκιο και γι' αυτό είπα "αν δεν με διαψεύσουν οι ειδικοί της φυλής"...
Μπορεί, πράγματι, να υπάρχουν τόσο πολλές τυπικές αποκλίσεις που να έχω μπερδευτεί... συχώρα με!:)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Bλέπω πολλά φάουλ από πλευρά του μέλους που άνοιξε το θέμα..

Το ότι δεν ήταν νόμιμος ο ίδιος (τσιπ, σκύλος ελεύθερος, όπου και τα 2 είναι παράνομα), δεν νομιμοποιεί τις πράξεις του άλλου ατόμου. Μην το ξεχνάμε αυτό.

Αν ο σκύλος κακοποιούνταν, ήταν παραμελημένος ή ζούσε υπό άσχημες συνθήκες, δίνει το δικαίωμα στη φιλοζωική ή σε όποιον αρμόδιο, να του αφαιρέσουν τον σκύλο με τις όποιες νόμιμες διαδικασίες, και αφού του γίνει κάποια παρατήρηση. (Δεν ξέρω κατά πόσο προβλέπεται η παρατήρηση, αλλά σε "όχι εξτριμ σενάρια", το θεωρώ σωστό, προσωπικά, να γίνει).

Πέραν αυτού, όπως συμβουλεύουμε όσους βρουν χαμένο σκυλί και σκοπεύουν να το κρατήσουν, να ψάξουν για τον ιδιοκτήτη προτού προβούν σε υιοθεσία του σκύλου, έτσι και εδώ προτού το άλλο άτομο τσιπάρει τον σκύλο έπρεπε να ψάξει για τυχόν ιδιοκτήτες. Αυτό είναι το ηθικό για εμένα.

Μπορεί και να το έκανε, δεν γνωρίζουμε την άλλη πλευρά.
Μπορεί ο σκύλος να ζούσε σε άθλιες συνθήκες, επίσης δεν το γνωρίζουμε.
Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Αν το μέλος σκοπεύει να συμμορφωθεί με τα όσα ορίζει ο νόμος για την καλή διαβίωση των σκύλων του, να σημανθούν ηλεκτρονικά, να βγαίνουν βόλτα πάντοτε με συνοδό, ιατρική περίθαλψη και τα υπόλοιπα αυτονόητα, τότε ας κινηθεί νομικά όπως μπορεί, και να κλείσει το θέμα (αν δεν έχει κλείσει ήδη)

Αν δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί, ας δώσει τα σκυλιά του σε υπεύθυνες οικογένειες.

Κλείνοντας θέλω να πω, πως αν δούμε ένα σκυλί να βολτάρει μόνο του και γνωρίζουμε τον ιδιοκτήτη,του κάνουμε αρχικά μια φιλική υπόδειξη, αν δεν συμμορφωθεί τον καταγγέλλουμε, όπου και θα του επιβληθεί η αντίστοιχη ποινή σύμφωνα με τον νόμο, και δεν παίρνουμε τον σκύλο τον τσιπάρουμε και λέμε πως είναι δικός μας.
Αυτό λέει η λογική μου, για περιπτώσεις πάντα που ο σκύλος δεν κακοποιείται.