φταιει κι ο σκυλος, ολοι φταινε...Όχι το σκύλο, τι φταίει; την εν λόγω κυρία.
φταιει κι ο σκυλος, ολοι φταινε...Όχι το σκύλο, τι φταίει; την εν λόγω κυρία.
... τα μόνα ζώα που επιτρέπονται είναι τα οδικά πτηνά!!!
Δεν το λέω με σιγουριά αλλά είχα διαβάσει κάποτε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως πως σε επισιτιστικές επιχειρήσεις τα μόνα ζώα που επιτρέπονται είναι τα οδικά πτηνά!!!
Τίποτα δεν άλλαξε!Γειά σας, επειδή από την τελευταία απάντηση στο θέμα μέχρι σήμερα έχει περάσει αρκετός χρόνος, θα ήθελα να ζητήσω τα φώτα σας και όποιος γνωρίζει ας μου πει, μη τυχόν κάτι έχει αλλάξει στο Νόμο σχετικά με την είσοδο σκύλων σε εστιατόρια - και συγκεκριμένα στην αίθουσα του εστιατορίου (στους υπαίθριους χώρους συνήθως δεν δημιουργείται θέμα). Σας ευχαριστώ πολύ!
ευχαριστώ που απαντήσατεΚαι πολύ σωστά έχει κάνει και δεν έχει αλλάξει τίποτα.
ευχαριστώ πάρα πολύ!ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΩΣ 5.000€
Υ1γ/Γ.Π/οικ. 96967 ΦΕΚ 2718/ 08-10-2012-(άρθρο 5) αναφέρεται ότι επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας ΜΟΝΟ για τα τυφλά άτομα ή και σε άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών με την προϋπόθεση ότι το άτομο που χρησιμοποιεί το ζώο − συνοδό, να λαμβάνει κάθε μέτρο για την αποφυγή όχλησης των πελατών από αυτό και να φέρει εκείνα τα παραστατικά που πιστοποιούν την υγεία του ζώου, την επάρκεια εκπαίδευσης του και το δικαίωμα χρήσης (βιβλιάριο υγείας, τσιπ κ.λπ.).
Αν διαπιστωθεί παράβαση από τις Αρμόδιες Αρχές (ΕΦΕΤ – Υγειονομική Υπηρεσία), δηλαδή η είσοδος και η παραμονή σε Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς και κυρίως σκύλου ο οποίος δεν είναι σκύλος βοηθείας ώστε να χρησιμοποιείται από τις συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών για τους λόγους που προαναφέραμε, τότε επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο των 500€ - 5.000€ που αφορά Μη συμμόρφωση του επιχειρηματία σχετικά με τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής όπως αναφέρονται στον ΕΚ852/2004 (Παράρτημα II) και όπως ορίζονται στα άρθρα 23 & 24 του Νόμου 4235/2014, ΦΕΚ 32 Τ΄Α
Ακόμα πίσω απ' τις αρκούδες δηλαδή.Και πολύ σωστά έχει κάνει και δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Οπως εισπράττω ότι το θέτεις, ναι. Όσο πιο πίσω από τις αρκούδες γίνεται.Ακόμα πίσω απ' τις αρκούδες δηλαδή.
Σε αυτό λοιπόν συμφωνούμε, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι που έγραψες παραπάνω, "πολύ σωστά που δεν έχει αλλάξει τίποτα".Οπως εισπράττω ότι το θέτεις, ναι. Όσο πιο πίσω από τις αρκούδες γίνεται.
O νόμος αναφέρει prepared-handled -stored αλλά όχι "served". Δηλαδή δεν μπορούν να μπουν στην κουζίνα ή στην αποθήκη τροφίμων, αφήνει όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι στο χώρο σερβιρίσματος (τραπέζια). Θέμα τίθεται αν στο χώρο σερβιρίσματος συμβαίνει "preparation" δηλαδή π.χ. μπουφέ ή αν ετοιμάζουν μπροστά σου το πιάτο. Αυτό είναι το "παράθυρο" λοιπόν που αφήνει στην κρίση του καταστηματάρχη σε άλλες χώρες το να απαγορέψει την είσοδο σκύλου ή όχι.Όπου μας βολεύει ( ; ) θέλουμε να εφαρμόζονται οι κοινοτικές οδηγίες, αν δεν τις εφαρμόζουμε αρκετοί συμπατριώτες μου κατηγορούν καθολικά τον λαό μας ( το οποίο βρίσκω άδικο ) για πολλά και διάφορα σε σχέση με τους "πολιτισμένους" λοιπούς εταίρους συνήθως βόρειους. Σε όσους λοιπόν είναι θαυμαστές της εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών αλλά θέλουν να βάζουν τα σκυλιά τους σε εστιατόρια παραθέτω την επίσημη Ελληνική μετάφραση καθώς και την Αγγλική από την κοινοτική οδηγία ΕΚ852/2004.
Annex II, Chapter IX.
4. Adequate procedures are to be in place to control pests. Adequate procedures are also to be in place to prevent domestic animals from having access to places where food is prepared, handled or stored (or, where the competent authority so permits in special cases, to prevent such access from resulting in contamination).
4. Πρέπει να εφαρμόζονται κατάλληλες διαδικασίες για να διασφαλίζεται ότι ελέγχονται τα επιβλαβή ζώα. Πρέπει επίσης να υπάρχουν κατάλληλες διαδικασίες για να εμποδίζονται τα οικιακά ζώα να εισέρχονται σε χώρους όπου παρασκευάζονται, διακινούνται ή αποθηκεύονται τρόφιμα ( ή, εάν το επιτρέπει η αρμόδια αρχή σε ειδικές περιπτώσεις, να εμποδίζεται η μόλυνση λόγω της εισόδου αυτής ).
Ο "κατάπτυστος" λοιπόν Ελληνικός νόμος, άσχετα αν συμφωνώ, διαφωνώ ή έχω μια ενδιάμεση δική μου άποψη, προέρχεται από κοινοτική οδηγία την οποία εφαρμόζει το "απολίτιστο" Ελληνικό κράτος αλλά δεν εφαρμόζουν άλλοι "πολιτισμένοι" εταίροι.
Και εγώ σαν καπνιστής δεν εφαρμόζω τον αντικαπνιστικό νόμο που μου επέβαλε καθολικά ο κατ' εμέ ο Φύρερ ( ο αξιότιμος σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος ). Αν λοιπόν βρεθώ σε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος με φροντιστή σκύλου αντικαπνιστή αυτός θα πρέπει με καταγγέλλει στο ρουφιανοτηλέφωνο κ' εγώ να καλέσω το υγειονομικό. Περί αυτού συζητάμε ή για τα πρακτικά προβλήματα που ενδέχεται να έχει η παραμονή σκυλιών σε χώρους εστίασης ;
Ένα πρακτικό είναι η παρουσία άλλων σκύλων. Είχα βρεθεί στο Καβούρι σ' αυτές τις καντίνες με τα τραπεζάκια δίπλα στην θάλασσα και πήγαμε σε τραπέζι με τον Άργο. Ήρθε σε άλλο τραπέζι ποιο πέρα οικογένεια με δύο ματλεζάκια και ήταν συνέχεια στην τσίτα με γαβγίσματα προς τον δικό μου. Δεν περάσαμε καλά όχι μόνο εμείς αλλά και οι άλλοι θαμώνες παρότι ο Άργος έμεινε αμίλητος. Οι υπόλοιποι θα μπορούσαν να μας την πουν άνετα και θα είχαν δίκιο. Έπρεπε να φύγω εγώ ή να ζητήσω σ' αυτούς να φύγουν ;Ως πρακτικά προβλήματα της παραμονής σκύλων σε χώρους εστίασης τι εννοείς?