Είσοδος σκύλων σε εστιατόρια

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Εντάξει ρε παιδιά οι περισσότεροι εδώ μέσα τα αγαπάμε τα σκυλιά μας κτλ κτλ, αλλάδεν γγίνεται να συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότηταστην ζζωή μας.
Γιατί δηλαδή θα πρέπει να τον πάρω στην ταβέρνα - εστιατόριο η οτιδήποτε άλλο μαζί μου;
Ο δικός μου ενώ είναι ήρεμος και ακούει γενικά, ξέρω ότι θα βαρεθεί γρήγορα να κάθεται κάτω από το τραπέζι και παρόλο που δεν θα κάνει τίποτα γιατί είναι υπακούος, δεν θα είναι και η καλύτερη του.
Και ξέρετε κάτι;
Μου αρέσει αυτό. Αλλά πράγματα θέλω να κάνω με τον σκύλο μου(εντάξει καταλαβαίνω ότι τα θέλω του κάθε ενός είναι διαφορετικα).
Στην ταβέρνα προτιμώ να πάω με κάνα πιπινι.
Και ξέρετε και κάτι άλλο;
Παρότι τα λατρεύω τα σκυλιά, δεν είναι και η καλύτερη μου να βλέπω σκυλιά μέσα σε φαγαδικο.

Υ. Γ: εσείς που ρωτάτε αν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει τον καταστηματαρχη να σας δεχτεί στο μαγαζί του με το έτσι θέλω, αναρωτηθειτε πριν πιείτε την 1η τζουρα καφέ μήπως έχει φτυσει το μισό προσωπικό μέσα;
Καλοί οι νόμοι και να τους επικαλουμαστε όταν πρέπει αλλά ας το δούμε και λίγο πρακτικά.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Σε περιπτωση διακοπων μονο ποτε δεν εχει φαει πορτα ο Σαντσο. Και με περηφανια να πω οτι στο χωριο μου και στα γυρω χωρια εχουμε μπει και σε ταβερνα τωρα το χειμωνα. Ρωτησα περιμενοντας να αρνηθουν αλλα μου ειπαν ναι, αρκει να μην ενοχλησει. Και καθησαμε σε ενα απομερο τραπεζι ησυχα ησυχα. Η Ευρυτανια ειναι πολυ dog friendly. (y)

Αλλα δε θα επελεγα να παω το σκυλο σε ενα μερος που γινεται κακος χαμος γιατι θα ηταν αβολα ο ιδιος.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Ρε συυυυ...μην με νευριάζεις βραδιάτικα :p
Αυτό τώρα λέμε...αν τα δικά σου σκυλιά, ή της Frenchie ή της havihara [btw όλα μικρόσωμα καταρχάς] μπορούν να σας βγαλουν ασπροπρόσωπους σ'αυτό το θέμα, ή το πόσο επιστημονική φαντασία και σουρεάλ κατάσταση θα είναι, ένα εστιατόριο, τίγκα στα σκυλιά; Μεμονωμένα θα το συζητήσουμε, ή εκτενώς; Να ξέρω...
Eίπε κανείς να κάνει σκυλοσυνάντηση σε ταβέρνα?
Εδώ σε ένα κοπή τη πίτα δεν μαζευόμαστε - θα βρεθούμε άξαφνα μπουλούκι με σκυλιά σε ταβέρνα?

• Like
Reactions: GRDANE and Orilis

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Σε περιπτωση διακοπων μονο ποτε δεν εχει φαει πορτα ο Σαντσο. Και με περηφανια να πω οτι στο χωριο μου και στα γυρω χωρια εχουμε μπει και σε ταβερνα τωρα το χειμωνα. Ρωτησα περιμενοντας να αρνηθουν αλλα μου ειπαν ναι, αρκει να μην ενοχλησει. Και καθησαμε σε ενα απομερο τραπεζι ησυχα ησυχα. Η Ευρυτανια ειναι πολυ dog friendly. (y)

Αλλα δε θα επελεγα να παω το σκυλο σε ενα μερος που γινεται κακος χαμος γιατι θα ηταν αβολα ο ιδιος.
Προσυπογράφω σε όλα, κυρίως στα της Ευρυτανίας (y)

• Like
Reactions: betty coltrane

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
ολα μετρο θελουν... ΕΑΝ τυχει να πας βολτα με το σκυλο σου και αποφασισεις να καθισεις καπου για καφε πχ καλο θα ειναι ο σκύλος να μπορει να καθεται μαζι σου ηρεμα και ωραια να αγναντευει να χαλαρωνετε μαζι κλπ κλπ...

εαν κανονισεις παρεα να πας για φαγητο πχ ναι δεν χρειαζεται ο σκυλος μαζι... παει τη βολτουλα του πριν πας εσυ μετα ολοι ευχαριστημενοι...

Σε εσωτερικο χωρο δεν θα εβαζα ποτέ το σκυλο μου, οχι γιατι θα ενοχλησει περισσοτερο αλλά γτ θα υπάρχουν περισσοτερες διαμαρτυριες ΣΙΓΟΥΡΑ και δεν εχω ορεξη να χαλαω τη ζαχαρενια μου οταν παω μια βολτα

Σε εξωτερικο χωρο ομως, που ξερω που να καθισω, ή αν ειμαστε μετα απο βολτα του κοριτσιου 3 μας και πουμε παμε να καθισουμε καπου, ναι θα την παρω μαζι μου, θα καθισω εκει που πρεπει οπως πρεπει και το χρονο που ξερω οτι αντεχει και εκεινη επισης και οντως δεν εχω αντιμετωπισει ποτέ προβλημα...

• Like
Reactions: Estranged

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Αν αρχίσουμε να μιλάμε προσωπικά τότε εντάξει αν πάρω το Τζιμάκο σε ταβέρνα δεν χρειάζεται να συναντήσουμε και τον Epial με τον Κάστωρα για να προσφέρουμε θέαμα. Είμαστε ικανοί και μόνοι μας να τα κάνουμε λαμπόγυαλο.
Με τον Έλβις έχω πάει σε περίοδο διακοπών και μάλιστα μας άφησαν και μέσα. Κάτω από το τραπέζι την έβγαλε ο έρμος, κοιμόταν και ονειρευόταν ότι καθόταν αυτός σε τραπέζι και απολάμβανε τα εδέσματα ενώ όλοι εμείς τον περιμέναμε να τελειώσει ξαπλωμένοι στο πάτωμα :p

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Μ' αρέσει που σιχαινόσαστε το σκύλο πάντως τρομάρα σας...
Λες κα πάμε σε τίποτα μαγαζά με 7 αστέρια μισελέν. Δηλαδή εσείς εκει που πάτε...
  • Ο ψήστης δεν πιάνει τη μπριζόλα με γυμνό χέρι (με το οποίο πριν λίγο έξυνε τα @@ του)...
  • Η σαλάτα πλένεται στα σαράντα κύματα και δεν ραντίζεται μια πρόχειρη τσακ-μπαμ κάτω από τη βρύση...
  • Η κα Φωφω που τηγανίζει τις πατάτες φοράει πάντα φακιόλι.... όοοοοχι δεν πέφτει καμία τρίχα στο τηγάνι...
  • Τα ποτήρια που βάζουμε στο στόμα και και πίνουμε τα πιάνουν πάντα με γαντάκι χιερουργικό-αποστειρωμένο και όχι με γυμνό χέρι, με το οποίο πριν λίγο ο Μάκης στην κουζίνα έπιασε τα καπούλια της Ελενίτσας χαριεντιζόμενος...
  • Η φέτα που δεν φάγατε και περιέχει τα σάλια από τα πηρούνια σας, δεν γίνεται σπανακοτυρόπιτα ή τυροκαυτερή - όοοοοχι....
@mareco να σου θυμίσω τη θέα που βλέπαμε με το πηρούνι στο χέρι ένα βράδυ σε μια ταβέρνα και είχαμε μείνει στήλη άλατος ε?

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Λες κα πάμε σε τίποτα μαγαζά με 7 αστέρια μισελέν. Δηλαδή εσείς εκει που πάτε...
  • Ο ψήστης δεν πιάνει τη μπριζόλα με γυμνό χέρι (με το οποίο πριν λίγο έξυνε τα @@ του)...
  • Η σαλάτα πλένεται στα σαράντα κύματα και δεν ραντίζεται μια πρόχειρη τσακ-μπαμ κάτω από τη βρύση...
  • Η κα Φωφω που τηγανίζει τις πατάτες φοράει πάντα φακιόλι.... όοοοοχι δεν πέφτει καμία τρίχα στο τηγάνι...
  • Τα ποτήρια που βάζουμε στο στόμα και και πίνουμε τα πιάνουν πάντα με γαντάκι χιερουργικό-αποστειρωμένο και όχι με γυμνό χέρι, με το οποίο πριν λίγο ο Μάκης στην κουζίνα έπιασε τα καπούλια της Ελενίτσας χαριεντιζόμενος...
  • Η φέτα που δεν φάγατε και περιέχει τα σάλια από τα πηρούνια σας, δεν γίνεται σπανακοτυρόπιτα ή τυροκαυτερή - όοοοοχι....
@mareco να σου θυμίσω τη θέα που βλέπαμε με το πηρούνι στο χέρι ένα βράδυ σε μια ταβέρνα και είχαμε μείνει στήλη άλατος ε?
Μετά από αυτά που έγραψες, όχι τα σκυλιά μας, αλλά ούτε εγώ η ίδια δεν ξαναπάω σε ταβέρνα! :censored:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Τον έχω βαλει μια δυο φορες στο μετρό χωρις προβλημα!
Ομως πάντα αναρωτιέμαι πως θα ήταν το βαγόνι, αν επιτρέπονταν τα σκυλιά και εμπαινε πχ ο «φίλος» του ο Ακίτας, που όταν συναντηθουν έστω στα 15-20 μετρα, ανταλλάσσουν μετά πάθους και μεγίστης ευχαριστήσεως όσα γαλλικά γνωρίζουν!
Καποιος θα έπρεπε να αποχωρήσει και να αναμένει άλλο συρμο εχόμενος κι εκει να μην υπάρχει κανας άλλος «φίλος»
Ειδικά αν υπήρχαν ταυτοχρόνως παρόντα αιθέρια σκυλοθηλυκά!

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Ομως πάντα αναρωτιέμαι πως θα ήταν το βαγόνι, αν επιτρέπονταν τα σκυλιά και εμπαινε πχ ο «φίλος» του ο Ακίτας, που όταν συναντηθουν έστω στα 15-20 μετρα, ανταλλάσσουν μετά πάθους και μεγίστης ευχαριστήσεως όσα γαλλικά γνωρίζουν!
Κοίτα, η γνώμη μου είναι πως τα σκυλιά πρέπει να δέχονται σε όλα τα μέσα μεταφοράς ( εννοείται να πληρούν όλους τους όρους όπως λουρί και τα σχετικά ) ώστε να μην δεσμεύονται οι ιδιοκτήτες τους που για πολλούς και διάφορους λόγους μπορεί να μην διαθέτουν αμάξι! Από κει και πέρα οφείλεις να έχεις φροντίσει την συμπεριφορά του σκύλου σου σε τέτοια μέρη. Εγώ για παράδειγμα είμαι φοιτήτρια και ταξιδεύω με τρένο. Δεν θέλω να ξέρω τι θα γινόταν αν απαγορευόταν και εκεί τα σκυλιά! Ο δικός μου από παιχνίδι και τσαμπουκάδες άλλο τίποτα, όταν όμως μπαίνουμε στο τρένο έχει μάθει ποια είναι η θέση του και πως πως πρέπει να μένει ήσυχος ακόμη και αν λίγο πιο κάτω υπάρχει σκύλος! Θέλω να πω αν τηρούνται ορισμένοι κανόνες όλοι θα είναι ευχαριστημένοι! Και μένα μερικοί ηλικιωμένοι με κοιτάει περίεργα στο τρένο μόνο και μόνο που έχω τον άργο,
ο οποίος σε όλη την διαδρομή κοιμάται και κανείς αν δεν τον δει δεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει σκυλι! Δεν με ενδιαφέρει όμως, έχω γνώση του νόμου, δεν ενοχλώ κανέναν όπως ούτε και το σκυλί μου, τηρώ όλους τους κανόνες υγιεινής οπότε όσοι είναι κομπλεξικοί και δεν μπορούν να βλέπουν ούτε μυρμήγκι δίπλα τους ας μείνουν κλεισμένοι σε γυάλα! Δεν αναφέρομαι στα εστιατόρια,δεν τον έχω πάρει ποτε, αλλά στα μέσα μεταφοράς!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα

Σιχάθηκα καλέ!!!!!!!!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.508
Athens
Καποιος θα έπρεπε να αποχωρήσει και να αναμένει άλλο συρμο εχόμενος κι εκει να μην υπάρχει κανας άλλος «φίλος»
Ειδικά αν υπήρχαν ταυτοχρόνως παρόντα αιθέρια σκυλοθηλυκά!
Aν έμπαινε κι ο φίλος του ο Ακίτας θα έπιανε την άλλη άκρη του βαγονιού - απλά πράγματα. Ή ένας από τους δυο σας ας έπαιρνε το επόμενο τρένο.
Σε άλλες χώρες οι σκύλοι μπαίνουν και κινούνται παντού χωρίς πρόβλημα. Εκεί γιατί μπορούν και το κάνουν?

nanou

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2015
130
71
51
Αθήνα
όλα τα παραπάνω είναι υποκειμενικά εντελώς, έχει τύχει να πάω σε μαγαζί και να έχουν μέσα κανισάκι που έκανε σαν δαιμονισμένο την ώρα του εξορκισμού δεν σταμάτησε λεπτό, που το βρήκα πολύ ενοχλητικό και έχει τύχει να σηκωθεί από το διπλανό τραπέζο ο σκύλαρος που δεν τον έχω πάρει χαμπάρι καν. Αν ο σκύλος μας δεν ενοχλεί ( γιατί ο κόσμος που πάει να φάει κάπου έχει δικαιώματα όπως και εμείς ) τότε οκ όλα , αν πρόκειται να βγει ξινό και σε εμάς και τους γύρω η βόλτα ποιός ο λόγος? απλά για να πούμε ότι τον έχουμε μαζί? νομίζω είναι όλα κατά περίπτωση, ανάλογα την ανάγκη, το σκύλο, το μαγαζί, τον ιδιοκτήτη... ο καθένας έχει την ευθύνη και τη νοημοσύνη να κρίνει αν πρέπει και αν μπορεί να έχει το σκύλο μαζί του... :)

• Like
Reactions: marria-ektwras

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ, σαν ιδιοκτήτης, ξέρω με απόλυτη σιγουριά που μπορώ και που δεν μπορώ, να κινηθώ, με τα σκυλιά μου.

Αν εγώ, ανήκω στην πλειοψηφία, κακώς δεν επιτρέπονται οι σκύλοι παντού.

Επειδή όμως, δεν ζω στο συννεφάκι μου, όσες φορές και να ρωτηθώ, θα επιμένω, ότι ουδεμία σχέση έχουμε ως λαός, ως ιδιοκτήτες κλπ κλπ κλπ, με αντίστοιχους του εξωτερικού και γι'αυτό, έξω επιτρέπονται κάποια πράγματα, ενώ εδώ όχι, και δεν πρόκειται, ακόμη και στο πολύ μακρινό μέλλον, να επιτραπούν. Και πολύ καλά κάνουν και δεν επιτρέπονται, γιατί είμαστε ελεεινοί παρτάκηδες ιδιοκτήτες, με μεσαιωνικές συμπεριφορές και δεν μας αξίζουν περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες.

Αυτά, τέλος και ευλόγησον!

* Ολα τα παραπάνω, ισχύουν και για τους έχοντες ενοχλητικά παιδάκια, αντί για σκυλάκια. Δεν μου κάνουν καμμία διαφορά και δεν τα θεωρώ καθόλου χαριτωμένα και...ζήτω ο Ηρώδης!!!

ευτυχία

Well-Known Member
16 Μαϊου 2015
158
101
30
Εγώ, σαν ιδιοκτήτης, ξέρω με απόλυτη σιγουριά που μπορώ και που δεν μπορώ, να κινηθώ, με τα σκυλιά μου.

Αν εγώ, ανήκω στην πλειοψηφία, κακώς δεν επιτρέπονται οι σκύλοι παντού.

Επειδή όμως, δεν ζω στο συννεφάκι μου, όσες φορές και να ρωτηθώ, θα επιμένω, ότι ουδεμία σχέση έχουμε ως λαός, ως ιδιοκτήτες κλπ κλπ κλπ, με αντίστοιχους του εξωτερικού και γι'αυτό, έξω επιτρέπονται κάποια πράγματα, ενώ εδώ όχι, και δεν πρόκειται, ακόμη και στο πολύ μακρινό μέλλον, να επιτραπούν. Και πολύ καλά κάνουν και δεν επιτρέπονται, γιατί είμαστε ελεεινοί παρτάκηδες ιδιοκτήτες, με μεσαιωνικές συμπεριφορές και δεν μας αξίζουν περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες.

Αυτά, τέλος και ευλόγησον!

* Ολα τα παραπάνω, ισχύουν και για τους έχοντες ενοχλητικά παιδάκια, αντί για σκυλάκια. Δεν μου κάνουν καμμία διαφορά και δεν τα θεωρώ καθόλου χαριτωμένα και...ζήτω ο Ηρώδης!!!
Πολύ αυθαίρετη η λογική σου βασικά! Δεν πιστεύω ότι ως λαός διαφέρουμε από τους ευρωπαίους, είμαστε παρτάκηδες κ.τ.λ Ηλίθιοι υπάρχουν παντού και το πόσο υπεύθυνος είναι ένας άνθρωπος και το κατά πόσο σέβεται τους υπόλοιπους έχει να κάνει με τον χαρακτήρα και την παιδεία του! όχι εφόσον πληρώ όλες τις προϋποθέσεις δεν δέχομαι να μην έχω δικαιώματα.. Είμαστε πολύ πίσω ως χώρα και μ αυτήν την λογική θα συνεχίσουμε να είμαστε!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Συμφωνώ κι εγώ και για τα σκυλάκια και για τα παιδάκια. Γενικότερα όταν κάποιος βγαίνει πχ να φάει, έχει κάνει τα σχέδια του να περάσει ένα ευχάριστο απόγευμα . έχει ονειρευτεί να φάει το όμορφο φαί του και αν περάσει ήρεμα. Οπότε δεν εχει ανάγκη ούτε ένα φασαριόζη σκύλο ούτε ένα παιδάκι να στριγγλίζει στο διπλανό τραπέζι. Και όχι επειδη είναι παιδάκι δεν εχει το ελεύθερο να μου πάρει τα αφτιά. Πρόσφατα μια φίλη μου όταν η δίχρονη κόρη της άρχισε να στριγγλίζει στο εστιατόριο που τρώγαμε ζήτησε συγνώμη από τη παρέα της (εμάς) πήρε το παιδί και φύγανε. Ακριβώς λόγω σεβασμούς προς τους υπόλοιπους. Κάτι που μας λείπει και σαν σκυλογονείς και σαν γονείς γενικότερα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Ρε μην κρατάτε για σας την πληροφόρηση .....τι είδατε ;
(ή το γράψατε κάπου και δεν το είδα )

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι