Είσαι φιλόζωος μαϊμού αλλά δεν το ξέρεις;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εννοείται ότι θέλει προσοχή μετά την επέμβαση με τα ράμματα γι' αυτο και τους φοράνε συνήθως λαμπατέρ. Νομίζω όμως ότι η κτηνίατρός σου στα είπε λάθος περί καρκίνου. Η στείρωση προστατεύει μόνο από καρκίνο μήτρας, όχι από άλλου είδους καρκίνου. Στατιστικά ο καρκίνος είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου των σκύλων σε μεγάλη ηλικία, είτε είναι στειρωμένοι είτε όχι. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω για Έλληνα κτηνίατρο να λέει χαζομάρες (βλέπε π.χ. τους κτηνίατρους-προξενητές!). :(

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κι ομως δεν της είπε κατι λάθος η γιατρος.
Δές εδώ
Το " μειώνει τις πιθανότητες" δεν σημανει ότι κανενας θυληκος στειωμενος σκύλος δεν θα εμφανισει καρκίνο του μαστου.
milva σε τι ηλικία τη στειρωσες;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γι' αυτό και στην Αμερική τα στειρώνουν μέχρι τεσσάρων μηνών. Και ναι, είναι καλύτερα να μην έχουν εμφανίσει πρώτα ψευδοκύηση. Τουλάχιστον αυτό λένε εδώ οι κτηνίατροι. Που δεν παίζουν τους προξενητές και γενικά δε μου έχουν πει ως τώρα καμιά μπαρούφα. Sorry, girls. :)

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.687
4.325
43
www.proudtobegreek.eu
Γι' αυτό και στην Αμερική τα στειρώνουν μέχρι τεσσάρων μηνών. Και ναι, είναι καλύτερα να μην έχουν εμφανίσει πρώτα ψευδοκύηση. Τουλάχιστον αυτό λένε εδώ οι κτηνίατροι. Που δεν παίζουν τους προξενητές και γενικά δε μου έχουν πει ως τώρα καμιά μπαρούφα. Sorry, girls. :)
Μπορεί κανείς δλδ να τη στειρώσει τόσο μικρή?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φυσικά. Σε ορισμένες κομητείες μάλιστα έχουν τοπική νομοθεσία που απαγορεύει την έξοδο ζώων από αυτές όταν δεν είναι στειρωμένα και στα αρσενικά μου είχε γράψει μια φορά ένα καταφύγιο στη Βιρτζίνια ότι εφόσον ήταν 8 βδομάδων (επρόκειτο για αρσενικό κουτάβι που πετάχτηκε ολίγων ημερών και το μεγάλωνε μια σκύλα τους) και είχαν κατεβεί, λέει, και οι δυο όρχεις, μπορούσε κανείς να το πάρει. Βέβαια πρώτα έπρεπε να το στειρώσουν και κάτι τέτοια τα παρσκολουθούν φανατικά. Ούτε συμβόλαιο στείρωσης δεν εμπιστεύονταν και η εγχείριση έπρεπε να γίνει στην κομητεία.

Η κτηνίατρός μου λέει ότι το Μουφ στειρώθηκε πάρα πολύ μικρό.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Εμενα μου φαινεται καπως υπερβολικο να γίνεται η στειρωση τοσο νωρίς.
Βεβαια, επειδη το άρθρο, εκτος απο τη στειρωση τν δεσποζόμενων ζωων αναφερεται και στη στείρωση των αδεσποτων που ζουν έξω και ανα πασα στιγμη μπορούν να ζευγαρώσουν (γύρω στους 6 με 8 μήνες που έρχεται ο πρώτος οιστρος) ειναι καλο να γίνεται τοσο νωρίς όχι τοσο απο την οπτική της υγείας του ζώου, αλλα απο την άποψη ότι πολύ σύντομα θα βρεθει να κυοφορεί.