Είναι κακοποίηση? Τι μπορώ να κάνω?

D

Deleted member 14614

Guest
Στην περιοχή μου ανακάλυψα το εξής:
Σε ένα εγκαταλελειμένο μαγαζί έχει μπει λουκέτο και έχει βαφτεί η τζαμαρία με άσπρη μπογιά. Μια μέρα που περνούσα από εκεί, άκουσα γάβγισμα εντός του μαγαζιού. Υπήρχαν κάποια σημεία του τζαμιού που δεν είχαν μπογιά, αλλά δεν μπορούσα να δω το σκύλο. Είδα μόνο μια μεγάλη σακούλα από ξηρά τροφή και ένα μπωλ και διάφορα σκουπίδια μέσα.
Την επόμενη μέρα, όλα τα σημεία της τζαμαρίας που ήταν ακάλυπτα πριν, είχαν βαφτεί και η μπογιά φαινόταν ότι ήταν φρέσκια. Μίλησα με τον διπλανό μαγαζάτορα και μου είπε ότι το σκυλί ανήκει σε κάποιον του οποίου η γυναίκα γέννησε και γι'αυτό το έχει (υποτίθεται) προσωρινά εκεί. Όταν του είπα ότι αυτό αποτελεί αδίκημα, μου είπε να μην κάνω έτσι για ένα σκυλί και ότι είναι μάρτυρας ότι ο ιδιοκτήτης του το βγάζει 3 φορές τη μέρα βόλτα (προφανώς είναι φίλοι). Άρα, του είπα, τις υπόλοιπες ώρες είναι κλειδωμένο εκεί μέσα και το αποδέχτηκε αυτό.
1)Αρχικά, ζητώ επειγόντως τη γνώμη σας: Αποτελεί πράγματι αδίκημα αυτό? Θεωρείται κακοποίηση?
2)Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο δήμος δεν ενδιαφέρεται και με παραπέμπει στις τοπικές φιλοζωικές για να γίνει κάτι. Οι τοπικές φιλοζωικές είναι άχρηστες και δεν πρόκειται να ασχοληθούν. Τι μπορώ να κάνω? Υπάρχει καμία περίπτωση να ασχοληθεί η αστυνομία? Και αν ναι και του το πάρουν το σκύλο, που στο καλό θα πάει μετά?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν είναι ωραίο, να λες, ότι οι φιλοζωικές είναι άχρηστες. Είναι άδικο.

Καταρχάς...όχι...δεν είναι κακοποίηση, αν ο σκύλος βγαίνει τις βόλτες του, είναι προστατευμένος, έχει φαγητό, νερό και καθαρό περιβάλλοντα χώρο.

Μπορεί πράγματι, να πρόκειται για λύση έκτακτης ανάγκης, μερικών ημερών.

Το θέμα είναι...θα το πάρει κάποτε στο σπίτι το σκυλί; Και αν τελικά το πάρει, μήπως εκεί, θα ζει σε καμμιά βεράντα/ταράτσα/αυλή, ολομόναχο και παρατημένο; Ποιός ξέρει; Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

D

Deleted member 14614

Guest
Προς Θεού, δεν αφορούσε όλες τις φιλοζωικές, για τις συγκεκριμένες το εννοούσα.
Οκ αφού το λες εσύ (μιας και έχω δει ότι ξέρεις κάποια πράγματα), θα σταματήσω τότε να...κατασκοπεύω.
Όταν με τέτοια ευκολία το πετάνε, λυπάμαι για την τύχη του, όποια κι αν είναι αυτή (και αν αλλάξει)...
Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση mareco.

Μπορεί κάποιος mod/admin να διαγράψει το thread αυτό, αφού ήταν τελικά "λάθος συναγερμός"? Συγγνώμη για την κατάχρηση του forum που άνοιξα αυτό το θέμα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Που είπα, να σταματήσεις να κατασκοπεύεις; Ε...που;;; :rolleyes:

Παρακολουθείς διακριτικά. Και εν καιρώ, βλέποντας και κάνοντας :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Σιγά μη το βγάζει βόλτα και 15 φορές τη μέρα!Το έχεις δει εσυ rick να συμβαίνει αυτό; Τον γνωρίζεις τον άνθρωπο που σου έδωσε πληροφορίες και θεωρείς ότι είναι αξιόπιστος; Εγώ σου λέω θα πηγαίνει να του δίνει λίγο φαι και νερό και άντε στην καλύτερη να το βγάζει βόλτα κάνα 2 λεπτο και αν το βγάζει..Ωραία ζει ο σκύλος..αποκλεισμένος και κλειδωμένος μέσα σ ένα δωμάτιο..Η ουσία είναι οτι μάλλον δε μπορείς να κάνεις κάτι και να κινηθείς βάσει νομοθεσίας..

D

Deleted member 14614

Guest
Σιγά μη το βγάζει βόλτα και 15 φορές τη μέρα!Το έχεις δει εσυ rick να συμβαίνει αυτό; Τον γνωρίζεις τον άνθρωπο που σου έδωσε πληροφορίες και θεωρείς ότι είναι αξιόπιστος; Εγώ σου λέω θα πηγαίνει να του δίνει λίγο φαι και νερό και άντε στην καλύτερη να το βγάζει βόλτα κάνα 2 λεπτο και αν το βγάζει..Ωραία ζει ο σκύλος..αποκλεισμένος και κλειδωμένος μέσα σ ένα δωμάτιο..Η ουσία είναι οτι μάλλον δε μπορείς να κάνεις κάτι και να κινηθείς βάσει νομοθεσίας..
Ποτέ δεν το έχω δει εκτός του χώρου εκείνου, οπότε ή το βγάζει λίγο για τις ανάγκες του ή τα κάνει σε κάποιο άλλο χώρο που δεν φαίνεται...
Όχι, ίσα ίσα που δεν θεωρώ ότι είναι αξιόπιστος! Πιστεύω ότι τα έλεγε όλα αυτά για να με ξεφορτωθεί.
Ναι ρε γαμώτο, αυτό μου είπαν και εμένα, ότι βάσει νομοθεσίας κλάφ'τον τον σκύλο... Ήλπιζα μπας και έκαναν λάθος, γι'αυτό και το έγραψα εδώ.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Και τώρα είπε οτι γέννησε και ενοχλεί ο σκύλος. Σε κάνα διμηνο θα λέει οτι ο σκύλος κουβαλάει μικρόβια και οτι ειναι επικίνδυνα για το μωρο...Που έυχομαι να μην ειναι ετσι.

Εχε το νου σου για τυχον δείγματα κακοποίησης εν καιρώ, τώρα δεν μπορεί να γίονει κάτι.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Δεν υπάρχει περίπτωση rick να τον βρείς κάπως τον ιδιοκτήτη να του κάνεις μια κουβέντα; Αν δεν τον θέλει το σκύλο του, να κοιτάξει μήπως μπορεί να τον δώσει κάπου αλλού, έστω και προσωρινά..τι να πω..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για κακοποίηση γιατί δεν έχουμε όλα τα στοιχεία. Κάποιος, που προφανώς είναι φίλος του ιδιοκτήτη, είπε ότι τον βγάζει τρεις φορές βόλτα την ημέρα. Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει.
Συνέχισε να παρακολουθείς το θέμα γιατί κάποιος που πέταξε τον σκύλο του σε ένα άδειο μαγαζί επειδή γέννησε η γυναίκα του δεν βλέπω να έχει καλά σχέδια γι αυτόν.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Το "έστω και προσωρινά" είναι απαγορευτικό.
τι εννοείς; η φιλοξενία είναι απαγορευτική; ή να τον δώσει κάπου για φιλοξενία προσωρινή μέχρι να βρεθεί νέο σπίτι, ή για φιλοξενία αν όντως έχει προκύψει κάποιο προσωρινό πρόβλημα που θα λυθεί μελλοντικά, ή αν είναι τόσο τυχερός κατευθείαν σε νεο σπίτι. Αυτό εννοώ. Το θέμα είναι πως θα πρέπει να υπάρχει και συγκατάθεση δική του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πολλά "αν" :rolleyes::)

Εννοώ, ότι δεν είναι καλύτερα για έναν σκύλο, να απομακρυνθεί από τα οικεία περιβάλλοντά του, όποια κι αν είναι αυτά, για λίγο καιρό. Προσωρινά, όπως λες. Για λίγες μέρες ή για λίγους μήνες. Καλύτερα, να παραμείνει εκεί που είναι, μέχρι να υπάρξει οριστική λύση.

D

Deleted member 14614

Guest
Λοιπόν, sorry που εξαφανίστηκα αλλά ο σκύλος μου, μου έριχνε κουτουλιές για να τον βγάλω έξω! Όμως, λόγω αυτού έχω νεώτερα:
Εκμεταλλεύτηκα τη βόλτα για να περάσουμε από εκεί. Όταν φτάσαμε, αφού σκαρφάλωσα σε ένα πεζούλι και πιάστηκα από ένα σίδερο (ούτε σε reality αυτά!), είδα ότι στον χώρο δεν υπήρχε το σκυλί ούτε η τροφή και το μπωλ. Επίσης, ήταν καθαρισμένος πλήρως. Αν δεν είναι τυχαίο γεγονός, πιθανώς η χθεσινή κουβέντα να έπιασε τόπο. Ρώτησα και έναν φίλο μου που είχε την πρωινή βάρδια κατασκόπευσης (το πήραμε λίγο πατριωτικά:p) και μου είπε κι αυτός τα ίδια. Μπας και το σκυλί τη γλύτωσε? Ή το πέταξε σε καμιά άλλη γειτονιά? Ένας Θεός ξέρει...

D

Deleted member 14614

Guest
Παιδιά, ο τύπος μας κορόιδεψε. Άκυρο το προηγούμενο μήνυμά μου.
Ο σκύλος έχει μεταφερθεί στον ημιόροφο του μαγαζιού, όπου και είναι δεμένος. Επιτέλους, καταφέραμε να τον δούμε, έστω και για λίγο. Σημάδια υποσιτισμού δεν υπάρχουν, αλλά είναι πάρα πολύ επιθετικός.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Παιδιά, ο τύπος μας κορόιδεψε. Άκυρο το προηγούμενο μήνυμά μου.
Ο σκύλος έχει μεταφερθεί στον ημιόροφο του μαγαζιού, όπου και είναι δεμένος. Επιτέλους, καταφέραμε να τον δούμε, έστω και για λίγο. Σημάδια υποσιτισμού δεν υπάρχουν, αλλά είναι πάρα πολύ επιθετικός.
Ό που βλέπεις δεν είναι επιθετικότητα πιθανότατα, αλλά η εικόνα ενός στρεσσαρισμένου εξοστρακισμένου σκύλου που είναι και δεμένος.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν του ξανακάνεις παρατήρηση πιθανόν ο σκύλος να "χαθεί" ως δια μαγείας!

Γνώμη μου είναι ότι λάθος ήταν ότι την πρώτη φορά του έκανες παρατήρηση!
Κατευθείαν έπρεπε καταγγελία, όπως και τώρα που τον έχει στο ημιόροφο δεμένο!

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Πρακτικά είναι κακοποίηση...Αν πας και κάνεις καταγγελία πχ στη κτηνιατρική υπηρεσία, λογικά θα καταφέρεις να μη πεταχτεί στο δρόμο.
Θα τον υποχρεώσουν να βάλει τσιπάκι. Οπότε θα το σκεφτεί αργότερα...
Μπες στην ΠΦΟ και δε τη διαδικασία...
Ας βάλει τσιπ και ας τον αφησουν στην ησυχία του μετά....Προς το παρόν

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
Eχει περάσει απο το μυαλό σας οτι με τα εύκολα συμπεράσματα μπορεί αυτο το σκυλι να καταλήξει στον δρομο η σε ευθανασία??