http://www.wolfdogs.cz/με το καλο, το τσεχοσλοβακικο ειναι καϋμος μεγαλος..!!
ποιο εκτροφειο; στειλε κανα λινκ να παρουμε ματι..
οταν σε ρωταγα για εκτροφειο, ηλπιζα να μου απαντησεις για το συγκεκριμενο!!http://www.wolfdogs.cz/
Λέγεται z molu es.
Τώρα μίλαγα με την εκτροφέα. (η τύπισσα πρέπει να με μισεί. Μιλάμε κάθε μέρα μία-δύο φορές. Ότι μα...κία μου έρθει στο κεφάλι, μήνυμα ή τηλέφωνο. Αλλά η κακομοίρα κάθεται και μου εξηγεί). Μου είπε να πάω να το πάρω νωριτερα, αλλά τα εισητήρια μου βγαίνουν 500 ευρώ. Ενώ μία εβδομάδα μετά 300 (μαζί με το μικρό)!
Αααααααααααα, θέλω να πάω νωρίτερα!!!!!!
Καλημέρα. Μόλις τελείωσω τα τρεξίματα για το θέμα (πως να το φέρω) θα ενημερώσω.Καλωσηρθες!! Καλε τι ωραιο βιντεακι αυτο κ εμενα με ενδιαφερει να μαθω τελικα πως θα το φερεις. Αυτο με την κοινωνικοποιηση ισχυει πολυ για αυτες τις κρισιμες βδομαδες του κουταβιου αλλα και το δεσιμο με το αφεντικο του!! Οχι μονο για αυτη την φυλη αλλα για να ισχυει με αλλες, φαντασου ποσο θα ισχυει σε αυτη. Φιλος εχει παρει απο τσεχια τσεχοσλοβακικο και θελω να σ πω χαρα στο κουραγιο σ ενταξει πολυ ωραια σκυλια, οχι του τυπου μου αλλα το αντικειμενικο να το λεμε
Εγω περιμενα γεννα απο γερμανια, δεν εκατσε, και τωρα περιμενω αποτελεσματα απο δυο ζευγαρωματα, ενα γαλλια και ενα ρωσσια.. ρωσσια εμαθα ειναι πιο ευκολο υπαρχουν κ πτησεις για οσους ταξιδευουν με κατοικιδια κ τις χρησιμοποιουν εκτροφεις φουλ.. αλλα κ εμεις ακομα δεν εχουμε φτασει σε αυτο το σταδιο.. παντως οδικως να ξερεις θα σ κατσει κ πολυ πιο οικονομικα (συνηθως, αναλογα με το τι εισιτηρια βρισκεις βεβαια)
μπραβο σου . και με το καλο να παραλαβεις τον σκυλακο σου.Έψαξα πάρα πολύ για να βρω γέννα. Έψαξα Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία.... Το πρόβλημα ήταν οι εξετάσεις και το DNA. Άλλα δεν είχαν, άλλα ήταν φορείς μυελοπάθειας ή νανισμού (απλά φορέας ο ένας γονέας, δεν ξέρεις αν θα βγει φορέας και το δικό σου), άλλα είχαν κοντινούς προγόνους με δυσπλασίες.... Όπως καταλαβαίνεις, έλιωσα να ψάχνω. Τελικά στάθηκα τυχερός. Και στο χαρακτήρα των γονιών (κατά γενικές δηλώσεις). Οπότε όλα καλά.
Αν μιλάς για γέννα από τσέχο, αν ποτέ το αποφασίσεις, με χαρά μου να σου δώσω 5-6 καλούς εκτροφείς. Και να σε βοηθήσω. Έχω φτάσει σε σημείο να διαβάζω pedigree, αν συνεχίσω λίγο ακόμα, σε κανα χρόνο θα μπορώ να γίνω και εκτροφέας. Μιλάμε για πολύ διάβασμα και ψάξιμο. Κόντεψε να με απολύσει το αφεντικό. Από το πρωί ως το βράδυ.
Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν παιρνάνε αυτές οι μπιπ μέρες!μπραβο σου . και με το καλο να παραλαβεις τον σκυλακο σου.
Σε ευχαριστω πολυΚαλημέρα. Μόλις τελείωσω τα τρεξίματα για το θέμα (πως να το φέρω) θα ενημερώσω.
Το γνωρίζω το θέμα με το δέσιμο, γι αυτό προσπαθώ να βγάλω άκρη. Να πάω νωρίτερα. Το αργότατο που θα πάω, θα είναι είναι 10 εβδομάδων στις 11 Γενάρη. Το οδικώς το σκέφτομαι... Οι φίλοι μου (που θα ακολουθήσουν) έχουν οικογένεια και δύσκολο να το κάνουμε στις γιορτές. Οδικώς, 2000 χλμ, θα μου πάει γύρω στα 600 ευρώ (δια τρία=200 + διανυκτερεύσεις στην επιστροφή, καθώς τρεις θα είμαστε). Αεροπορικώς 300 ευρώ. Επιπλέον, είναι δύσκολο να πάρω πολλές μέρες άδεια (τις θέλω μετά, όταν θα το έχω). Θα δείξει....
Έψαξα πάρα πολύ για να βρω γέννα. Έψαξα Τσεχία, Σλοβακία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Πολωνία.... Το πρόβλημα ήταν οι εξετάσεις και το DNA. Άλλα δεν είχαν, άλλα ήταν φορείς μυελοπάθειας ή νανισμού (απλά φορέας ο ένας γονέας, δεν ξέρεις αν θα βγει φορέας και το δικό σου), άλλα είχαν κοντινούς προγόνους με δυσπλασίες.... Όπως καταλαβαίνεις, έλιωσα να ψάχνω. Τελικά στάθηκα τυχερός. Και στο χαρακτήρα των γονιών (κατά γενικές δηλώσεις). Οπότε όλα καλά.
Αν μιλάς για γέννα από τσέχο, αν ποτέ το αποφασίσεις, με χαρά μου να σου δώσω 5-6 καλούς εκτροφείς. Και να σε βοηθήσω. Έχω φτάσει σε σημείο να διαβάζω pedigree, αν συνεχίσω λίγο ακόμα, σε κανα χρόνο θα μπορώ να γίνω και εκτροφέας. Μιλάμε για πολύ διάβασμα και ψάξιμο. Κόντεψε να με απολύσει το αφεντικό. Από το πρωί ως το βράδυ.
Και να τον χαίρεσαι τον αρκούδο σου!!!!
Για όλα τα υπόλοιπα θα σου απαντήσω με..... την πρόοδο των εργασιών.Και κάποια στιγμή γραψε μας και ως πού φτάνει η σχέση του herding με τους τσεχοσλοβάκους (με αφορμή την υπογραφή σου)