ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???(σκυλος μεσα στο σπιτι...)

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Nα πω και εγω την ταπεινη μου γνωμη..
Αφου εχεις το σκυλακι 8 χρονια και μενετε μαζι αρα του εχεισ μαθει πως να συμπεριφερεται μεσα στο χωρο,δεν ειναι κουταβι που δεν καταλαβεινει ακομα.
Γιατι δεν το ανεβαζεισ σπιτι και να το απομονωνεις στο δωματιο που κοιμασαι?Η γιαγια σου αν δει οτι το σκυλι ειναι σαν να μην υπαρχει νομιζω οτι θα αναθεωρησει.Ε και ο ιδιοκτητης μπορει να μην μαθει ποτε οτι εβαλες για λιγο σκυλο μεσα.Εξαλου ειπες οτι προσωρινα εισαι εκει,γιαυτο κανονισε αυτη η προσωρινοτητα να μην δημιουργησει μονιμα προβληματα στο σκυλο.

Ειναι πολυ ασχημο παντως εκει που εχει μαθει με καναπεδες,χαλια,παρεα,αγκαλιες κτλ να βρεθει μονο του εξω.Οσο και να πιστευεις οτι ειναι ιδανικα δεν ειναι δυστυχως...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αφού ρωτάς τι πιστεύουμε εμείς, θα μου επιτρέψεις να σου πω την γνώμη μου.
Διάβασα όλα τα παραπάνω και ομολογώ ότι ανατρίχιασα. Ο σκύλος, από την στιγμή που τον παίρνουμε για να ζήσει μαζί μας, γίνεται μέλος της οικογένειας μας. Δεν μπορούμε ξαφνικά να τον αφήνουμε έξω από την οικογένεια, πολύ δε περισσότερο που επί οκτώ χρόνια ζούσε μαζί σου μέσα στο σπίτι.
Αντιλαμβάνομαι το οικονομικό πρόβλημα, αλλά θα γίνω λίγο σκληρή μαζί σου. Αν ερχόταν η γιαγιά σου να την φιλοξενήσεις εσύ και δεν ήθελε το σκύλο, τι θα έκανες? θα την έδενες έξω στο χορτάρι ή θα έβγαζες πάλι το σκύλο έξω?
Βρες μια λύση. Το πλάσμα αυτό που λες ότι το αγαπάς και λυπάσαι να το δώσεις, τώρα το αφήνεις εκτεθειμένο σε χίλιους δυο κινδύνους, από το να του ρίξουν φόλα, να το κλέψουν, να το χτυπήσουν, να αρρωστήσει, χώρια το σοκ που θα έχει πάθει εκεί δεμένο που είναι.
Δεν είναι αγάπη αυτή.

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
Αφού ρωτάς τι πιστεύουμε εμείς, θα μου επιτρέψεις να σου πω την γνώμη μου.
Διάβασα όλα τα παραπάνω και ομολογώ ότι ανατρίχιασα. Ο σκύλος, από την στιγμή που τον παίρνουμε για να ζήσει μαζί μας, γίνεται μέλος της οικογένειας μας. Δεν μπορούμε ξαφνικά να τον αφήνουμε έξω από την οικογένεια, πολύ δε περισσότερο που επί οκτώ χρόνια ζούσε μαζί σου μέσα στο σπίτι.
Αντιλαμβάνομαι το οικονομικό πρόβλημα, αλλά θα γίνω λίγο σκληρή μαζί σου. Αν ερχόταν η γιαγιά σου να την φιλοξενήσεις εσύ και δεν ήθελε το σκύλο, τι θα έκανες? θα την έδενες έξω στο χορτάρι ή θα έβγαζες πάλι το σκύλο έξω?
Βρες μια λύση. Το πλάσμα αυτό που λες ότι το αγαπάς και λυπάσαι να το δώσεις, τώρα το αφήνεις εκτεθειμένο σε χίλιους δυο κινδύνους, από το να του ρίξουν φόλα, να το κλέψουν, να το χτυπήσουν, να αρρωστήσει, χώρια το σοκ που θα έχει πάθει εκεί δεμένο που είναι.
Δεν είναι αγάπη αυτή.

Τα ειπες ολα !!!
Κριμα το σκυλακι....

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Αν κατάλαβα καλά δεν έχει πρόβλημα μόνο η γιαγιά αλλά και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που μισθώνει η γιαγιά αλλά και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας.. Έχεις κάποιον που να μπορεί να το φιλοξενήσει εντός σπιτιού μέχρι να βρεθεί μια λύση? Κάποιος συγγενής ή φίλος? Ίσως να βρεις δουλειά σε λίγο και να μπορέσεις να πας μόνη σου σε άλλο διαμέρισμα που να μην υπάρχει πρόβλημα..

Αν δεν βρεθεί λύση, λυπάμαι αλλά το σκυλί δεν πρέπει να μείνει δεμένο στην πυλωτή.. Πρέπει να το χαρίσεις. Μερικοί δεν έχουν πρόβλημα να υιοθετούν σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας..

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
το να δίνεις τον σκύλο σου επειδή βρέθηκες σε δυσχερή θέση είναι οτι χειρότερο και για το σκυλί αλλά και για τον ιδιοκτήτη, η γνώμη μου είναι εφόσον δεν θέλεις να το δώσεις, να κάνεις ότι μπορείς στο θέμα ασφάλειας και άνεσης του σκυλιού μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες.

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
το να δίνεις τον σκύλο σου επειδή βρέθηκες σε δυσχερή θέση είναι οτι χειρότερο και για το σκυλί αλλά και για τον ιδιοκτήτη, η γνώμη μου είναι εφόσον δεν θέλεις να το δώσεις, να κάνεις ότι μπορείς στο θέμα ασφάλειας και άνεσης του σκυλιού μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες.
Διαφωνώ κάθετα στο να αφήσει το σκύλο στη πυλωτή για καιρό ακόμα επειδή νομίζει ότι αν το δώσει θα περνάει χειρότερα.. Το θεωρώ απείρα εγωιστικό! Από ότι είδες σκέφτεται αν θα κρυώνει το χειμώνα που σημαίνει ότι έχει σκοπό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!
Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να έχουν όλοι κατοικίδια αν δεν είναι σε θέση να μεγαλώνουν σωστά και να είναι ευτυχισμένα, με την ίδια λογική που δεν χρειάζεται όλοι να κάνουν παιδιά αν είναι είναι ανεπαρκής και ακατάλληλοι για γονείς!
Αυτή είναι η δική μου άποψη!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Διαφωνώ κάθετα στο να αφήσει το σκύλο στη πυλωτή για καιρό ακόμα επειδή νομίζει ότι αν το δώσει θα περνάει χειρότερα.. Το θεωρώ απείρα εγωιστικό! Από ότι είδες σκέφτεται αν θα κρυώνει το χειμώνα που σημαίνει ότι έχει σκοπό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!
Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να έχουν όλοι κατοικίδια αν δεν είναι σε θέση να μεγαλώνουν σωστά και να είναι ευτυχισμένα, με την ίδια λογική που δεν χρειάζεται όλοι να κάνουν παιδιά αν είναι είναι ανεπαρκής και ακατάλληλοι για γονείς!
Αυτή είναι η δική μου άποψη!
Συμφωνώ απόλυτα!
Και μιας και έθιξες το θέμα "παιδιά", πιστεύω ότι το σκυλί μας είναι το παιδί μας.
Το παιδί μας, αν είναι ζωηρό και ενοχλεί τους οικείους μας, το αφήνουμε έξω?

Αλήθεια, έχω μια απορία: κοιμάται ήσυχη τα βράδυα ??? :confused::confused:
(και δεν εννοώ το σκύλο...)

eve1

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
221
0
Αθήνα
Έλα ντε! Και επικεντρωνόμαστε στη τελική πιο πολύ στο πως αποκτάμαι το σκύλο μας παρά στο πως του συμπεριφερόμαστε αφού το υιοθετήσουμε και αυτό για μένα είναι αστείο. Εννοείται ότι καλό είναι να υπάρχει ενημέρωση για τις λιγότερο ανήθικες οδούς απόκτησης σκύλου, αλλά το να κράζουμε πιο πολύ αυτούς που λόγω άγνοιας πήραν απο pet shop κουτάβι και να μην κράζουμε αυτούς που τα κακομεταχειρίζονται είναι επίσης αστείο! ΕΛΕΟΣ!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Παιδιά αν η γιαγιά, μαμά, μπαμπας κτλ δεν θέλουν το σκύλο στο διαμέρισμα, ότι και να τους πει δεν θα το αφήσουν μέσα.
Και εκπαιδευμένο να είναι, και ήρεμο σαν το αρνάκι να είναι αν δεν θέλουν δεν θα μπει...
Δυστηχώς έτσι είναι. Για κάποιους το να έχεις το σκύλο "μέσα" θεωρείται ακόμα taboo :(

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Παιδιά αν η γιαγιά, μαμά, μπαμπας κτλ δεν θέλουν το σκύλο στο διαμέρισμα, ότι και να τους πει δεν θα το αφήσουν μέσα.
Και εκπαιδευμένο να είναι, και ήρεμο σαν το αρνάκι να είναι αν δεν θέλουν δεν θα μπει...
Δυστηχώς έτσι είναι. Για κάποιους το να έχεις το σκύλο "μέσα" θεωρείται ακόμα taboo :(
αυτο ειναι αληθεια! αφου εμενα στο δρομο που με σταματαει κανεις καμια φορα με ρωτανε "μεσα στο σπιτι το εχεις?" κ ξαφνιαζονται!κ το πιο τραγικο μερικοι απο αυτους εχουν σκυλο αλλα το εχουν στην ταρατσα ή γενικα εκτος σπιτιου....:(

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κατερίνα έτσι δυστηχώς είναι :(
Εγώ τους απαντώ "Αμέ, κοιμάται και στο κρεβάτι μου επάνω"... εκεί να δεις τι φάτσες αηδίας μου κάνουν... :(

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Κατερίνα έτσι δυστηχώς είναι :(
Εγώ τους απαντώ "Αμέ, κοιμάται και στο κρεβάτι μου επάνω"... εκεί να δεις τι φάτσες αηδίας μου κάνουν... :(
Ακριβως αυτο!!!κ μαλιστα χτες συναντησα μια κυρια με ενα κολλευ 6 ετων που οπως λεει το αγαπαει πααααρα πολυ...αλλα μενει στην ταρατσα!απλα πραγματικα δεν μπορω να αντιληφθω για ποιο λογο καποιος να εχει σκυλο ενω εχει σκοπο να τον εχει εκτος "αγελης"....πραγματικα μου κανει τρομερη εντυπωση!γ αυτο vavoula κανε τα αδυνατα δυνατα να βρεις λυση (αν κ αντιλαμβανομαι οτι τα πραγματα δεν ειναι κ πολυ ροδινα για σενα)!Νομιζω οτι ουτε εσυ θα εισαι ευτυχισμενη αν εχεις το σκυλακι σου μακρια απο σενα!

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Vavoula, επειδή ακόμα σκέφτομαι την κατάσταση που περνάς και εσύ και το σκυλάκι σου, μου ήρθε μια πονηρή ιδέα.
Αλλά θα πρέπει να κάνεις μια θυσία: Αν κοιμηθείς ένα βράδυ έξω μαζί με το σκύλο, η γιαγιά σου δεν θα συγκινηθεί να σας πάρει και τους δύο μέσα?

Μπορεί να σου φανεί τρελλό, αλλά μπορεί και να πιάσει.
Γιατί αν έχω καταλάβει καλά πρέπει να είσαι σε απόγνωση... και μια τέτοια κατάσταση θέλει απεγνωσμένες κινήσεις....

vavoula

Member
25 Αυγούστου 2010
10
0
Το εκανα κι αυτο την 1η μερα!Οχι για την γιαγια μου...για τον σκυλο μου..το θεμα παιδια ειναι οτι αν δεν εχεισ δικό σου σπίτι δεν μπορείς να κάνεις οτι θελεις.το προβλημα ειναι περισσοτερο για τον ιδιοκτητη.δεν μπορω να τον ανεβασω κρυφα γιατι διπλα ακριβως μενουν συγγενείς του.Κ φυσικά δεν μπορω να ξεσηκωσω την γιαγια μου να κανει μετακομίσεις.Επίσης πιστευω πως αναλογα με την ρατσα πρεπει να είναι εντός ή εκτός σπιτιου.στο ιντερνετ αμα ψαξει κανεις γραφει οτι π.χ τα κανις ειναι για διαμερισμα...εγω προσπαθω να περναω οσο περισσοτερο χρονο μπορω μαζι του,να τον εχω σε αριστες συνθηκες μεχρι να μαζεψω καποια λεφτα και να φυγουμε..

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Συγνώμη , αν τον βάλεις κρυφά μέσα, κάποιο βράδυ, πως θα το δούνε οι συγγενείς του ιδιοκτήτη? Παραφυλάνε πίσω από τη πόρτα? Και κράτα το μέσα στο δωμάτιό σου όσο λείπεις Αν δεν τον βλέπει κανένας όλη μέρα πως θα ξέρουν ότι είναι μέσα στο σπίτι Απλά θα πρέπει να είσαι προσεκτική όταν τον κατεβάζεις για βόλτα Είχα μία φίλη που είχε ένα κανίς και για 2 χρόνια το έβαζε μέσα σε μία τσάντα για να τον βγάλει από τη πολυκατοικία 3 φορές την ημέρα όταν έπρεπε να πάει τη βόλτα του Κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό ότι επι 2 χρόνια υπήρχε σκύλος στο διαμέρισμά της Για δοκίμασε το αυτό!!!
Από ότι έχω καταλάβει η γιαγιά ίσως και να πείθεται να τον δεχτεί σωστά?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όλα τα σκυλιά μπορούν και θέλουν να είναι κοντά διπλα στον ιδιοκτητη.
Οι φυλές διαφοροποιούν την εκτόνωση, την εκπαίδευση, την φροντίδα και τις ανάγκες.
Αυτό που όμως πρέπει να καταλάβεις χωρίς να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την κατάσταση που βρίσκετε αυτήν την στιγμή το σκυλί σου είναι πως δεν συζητάμε αν είναι καλο να το βάλεις μέσα ή έξω από την αυλή του σπιτιού σου, αλλά το να βρίσκετε στην πυλωτή της πολυκατοικίας σου είναι παράνομο και εκθέτεις το σκυλί σε πολλαπλούς κινδύνους.

Ένα σκυλί που βρέθηκε απομονωμένο εντελώς, σε έναν χώρο άγνωστο και όχι οικείο εφόσον οι μυρωδιές που έρχονται είναι ποικίλες από διάφορους ανθρώπους φιλικούς ή μη και μιλώντας για ένα σκυλί που βρέθηκε σε μεγάλη ηλικία έξω απομονωμένο από εκεί που είχε συνηθίσει επί πολλά χρονια μέσα.

Ας μην δικαιολογούμε απαράδεκτες πράξεις.;)

Για εμένα ή ψάξε να στο φιλοξενήσει κάποιος δικό σου μέχρι να μπορείς να βρείς ένα άλλο σπίτι ή δώσε το σε μια άλλη οικογένεια.

Το σκυλί κάτω κινδυνεύει.

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Όλα τα σκυλιά μπορούν και θέλουν να είναι κοντά διπλα στον ιδιοκτητη.
Οι φυλές διαφοροποιούν την εκτόνωση, την εκπαίδευση, την φροντίδα και τις ανάγκες.
Αυτό που όμως πρέπει να καταλάβεις χωρίς να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την κατάσταση που βρίσκετε αυτήν την στιγμή το σκυλί σου είναι πως δεν συζητάμε αν είναι καλο να το βάλεις μέσα ή έξω από την αυλή του σπιτιού σου, αλλά το να βρίσκετε στην πυλωτή της πολυκατοικίας σου είναι παράνομο και εκθέτεις το σκυλί σε πολλαπλούς κινδύνους.

Ένα σκυλί που βρέθηκε απομονωμένο εντελώς, σε έναν χώρο άγνωστο και όχι οικείο εφόσον οι μυρωδιές που έρχονται είναι ποικίλες από διάφορους ανθρώπους φιλικούς ή μη και μιλώντας για ένα σκυλί που βρέθηκε σε μεγάλη ηλικία έξω απομονωμένο από εκεί που είχε συνηθίσει επί πολλά χρονια μέσα.

Ας μην δικαιολογούμε απαράδεκτες πράξεις.;)

Για εμένα ή ψάξε να στο φιλοξενήσει κάποιος δικό σου μέχρι να μπορείς να βρείς ένα άλλο σπίτι ή δώσε το σε μια άλλη οικογένεια.

Το σκυλί κάτω κινδυνεύει.
+100

Δεν εγραφα πιο πριν γιατι μου φαινονταν εξοργιστικα οσα διαβαζα. Μετα απο 8 χρονια που ζουσατε μαζι , ζει μονο του σε μια πυλωτη πολυκατοικιας... αν ειναι δυνατον!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
+100

Δεν εγραφα πιο πριν γιατι μου φαινονταν εξοργιστικα οσα διαβαζα. Μετα απο 8 χρονια που ζουσατε μαζι , ζει μονο του σε μια πυλωτη πολυκατοικιας... αν ειναι δυνατον!
Ευτυχώς που το 'γραψες εσύ τόσο ευγενικά, γιατί κι εγώ γι' αυτό δεν άνοιξα το στόμα μου από την αρχή (γιατί ως γνωστόν δεν το συνηθίζω :D )
Μου 'χει σηκωθεί η τρίχα με την περίπτωση αυτή. Και μόνο που σκέφτομαι πως θα νοιώθει ο φουκαράς...:(

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εγω παλι λεω να καταστρωσει σχεδιο να αγαπησει η γιαγια το σκυλο.Βαζε τον λιγη ωριτσα καθε μερα μεσα για να δει και η γιαγια ποσο αγαπησιαρης ειναι.αν τον αγαπησει και η γιαγια,αραδιαζεις και του ιδιοκτητη το νομο περι κατοικιδιων.Το θεμα ειναι να μην ενοχλησει.Οταν εφερα το δικο μου στο διαμερισμα,ο ιδιοκτητης δεν ειχε θεμα,αλλα ολοι οι ενοικοι της πολυκατοικιας ειχαν φαγωθει να τον διωξουν.Τωρα εχουμε σκυλο 3 απο τα 7 διαμερισματα.Επισης θα βοηθησει να επισημανεις οτι δεν μπαινουν διαρρηκτες σε πολυκατοικια με σκυλια.;)

inmymemory

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
66
0
Anoixi
Εμένα πάλι δε μου φαίνεται τραγικό. Εφόσον δεν έχει άλλη επιλογή η κοπέλα τι να κάνει? Το σκυλάκι μπορεί να συνηθίσει να μένει έξω άμα του παρέχει όλα τα σχετικά. Μια πρόταση είναι την ημέρα να το έχεις έξω (εφόσον δε γίνετια διαφορετικά) και να το βάζεις τα βράδια μέσα για να κοιμάστε μαζί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν