ΕΠ - ποσότητα τροφής

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Μήπως όμως το 15λεπτο στρεσσάρει τελικά το σκύλο;
(Παρακαλώ να μην ερμηνευθεί ως απάντηση, απλά ως άλλος ένας προβληματισμός).

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Γιατι αυτο;Δεν ειναι καλυτερα να ξερει οτι 15' και αν δεν φαει,θα περιμενει ως το επομενο γευμα;Δηλαδη με αυτο που λες ανατρεπεις ολα οσα εχω διαβασει και μαθει για τροφη ως τωρα...και θελω την αποψη σου!
Στη φύση ο λύκος, αρχηγός της αγέλης τρώει και όταν χορτάσει πηγαίνουν και τρώνε και οι άλλοι. Σίγουρα τρώνε γρήγορα και βιαστικά. Αλλά μία αγέλη 7 λύκων τρώει σε 15 λεπτά ένα μεγάλο οπληφόρο ζώο, ένα ελάφι π.χ.;
Το δεκαπεντάλεπτο είναι κυρίως μέσο χειραγώγησης νομίζω. Και εγώ αφενός μεν έχω πιό συναισθημετική σχέση με τα σκυλιά μου και θέλω να απολαμβάνουν το φαγητό τους, αφετέρου δε υπάρχουν και άλλες επιλογές για τον έλεγχο του ζώου.

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Δηλαδη ειναι καλυτερο να μπαινει ενα πιατο φαγητο το πρωι,Χ γραμμαρια και να το παιρνω το βραδυ πριν παμε για υπνο;Κι οσο φαει;

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Αν έχουν φαγητό όλη μέρα και τρώνε όποτε θέλουν, πως μπορώ μετά να προγραμματίσω βόλτες, τρέξιμο, ακόμα και τις "ανάγκες" τους?
Εγώ, πχ, δεν έχω χωράφια να τρέχουν και να παίζουν κατά βούληση...
Θα πρέπει να είμαι "από πάνω", να ελέγχω πότε και πόσο έφαγαν, και ανάλογα να υπολογίζω να περάσει και πόση ώρα για ...έξοδο...
(μην ξεχνάμε και τη συστροφή στομάχου...)

BiggBilly,
τι εννοείς "τι δομή θέλεις να δώσεις στο σκυλί"?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Μπορεί να ανοίξω κάποιο θέμα πιο αργά με το τι εννοώ με τον όρο δομή.
Έτσι πρόχειρα θα δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Ένας σκύλο ΙΡΟ έχει μεγαλώσει με κάποια συγκεκριμένη νοοτροπία. Έχει φτιάξει μια δομή για το πως γίνονται τα πράγματα. Αν ένας σκύλος αυτής της εργασίας είχε το ελεύθερο να πάει να τρώει όποτε θέλει τι επιπτώσεις θα είχε αυτό στην σχέση του με τον χειριστή του και την εκπαίδευση του?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
70 cm και 52 kg προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να μοιάζει αδύνατος, εκτός κι αν σας μπερδεύει η |"κουταβοδομή" του ακόμα στο μάτι!
Αν θες βάλε καμία φωτογραφία από τον σκύλο τώρα!

Για το μέγεθος του σκύλου, η φυλή είναι υπό σταθεροποίηση και άτομα μεγαλύτερα και μικρότερα είναι λογικο κι αναμενόμενο, αρκεί να μην παραγίνει.....

Για την διατροφή κι εγώ είμαι υπέρ του 2 φορές την ημέρα και μετά να αποσύρεται το πιάτο, για τα σκυλιά που ζουν κοντά μας, κυρίως για λόγους δική μας πρακτικότητας στην διαμόρφωση του προγράμματος, αλλά κι εκπαίδευσης!Τώρα το πόσο θα αφήσουμε το πιάτο είναι σχετικό για μένα, προσωπικά το αφήνω σίγουρα πάνω από μισή ώρα!
Στα κοπάδια δεν υπάρχει κανένα στάνταρ ωράριο, οπότε δεν υπάρχει ούτε στο φαγητό.....

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δεν είχα ποτέ θέμα τα σκυλιά μου να μη τρώνε αμέσως το γεύμα τους αλλά όταν συμβαίνει πιστεύω πως ένα τέταρτο είναι υπερ αρκετός χρόνος για να φάνε και το τηρώ. Για να μην τρώει προφανώς δεν πεινάει ή τον απασχολεί κάτι άλλο περισσότερο. Δε θα πάθει απολύτως τίποτα αν χάσει ένα γεύμα. Πόσο συχνά χάνουμε εμείς;
Λόγοι για τους οποίους τηρώ πρόγραμμα σίτιτης:

- Δύο γεύματα την ημέρα (η ημερήσια ποσότητα /2 ) μετά τη βόλτα ή πολύ πριν για αποφυγή συστροφής στομάχου.
- Σταθερές περίπου ώρες γευμάτων (και αν έφαγε έχει καλώς αλλιώς το χάνει το γεύμα) στην κουταβίσια ηλικία για προγραμματισμό κι εκμάθηση των 'αναγκών'.
- Εκλαμβάνουν τον ιδιοκτήτη ως πάροχο τροφής κάτι που δε συμβαίνει όταν έχουν στη διάθεση τους το φαϊ όλη μέρα λες και είναι γάτες.
- Διαλέγω πότε θα κάνουμε άσκηση/προπόνηση έχοντας άδειο στομάχι
- Ξέρω πόσο τρώει το κάθε σκυλί και δε κινδυνεύω να φάει ο ένας του άλλου

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
Οντως το σκυλι δειχνει σε πολυ μεγαλο βαθμο οτι ειναι ακομα κουταβι κ ιδιαιτερα στο κρανιο,στηθος κ φυσικα στην κινηση του αλλα οπως διευκρινισα εξ αρχης προσωπικα το βαρος του κ οχι η εικονα του με προβληματισαν.Απευθυνθηκα στην κτηνιατρο του κ στον εκτροφεα για μια ορθη συμβουλη μα κ οι δυο θεωρουν πως χρειαζεται να συνεχισει τουλαχιστον στις ιδιες ποσοτητες τροφης αν οχι μαλιστα αυξηση αυτης!!δυστυχως δεν εχω καποια φωτο αυτης της ηλικιας ευκαιρη μα σιγουρα ειναι στη χειροτερη του φαση απο αποψη αναλογιων(ατιμη εφηβια)!!
ταιζεται 2 φορες τη μερα,νωρις το πρωι κ κατα τις 22.00 το βραδυ κ καθαρα για λογους δικης μου ευκολιας στην εκπαιδευση του παιρνω το φαγητο του μετα τα 30΄

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
οσον αφορα το κρανιο:δεν εχει αναπτυχθει ακομα στον ιδιο βαθμο με το υπολοιπο κορμι κ δειχνει καπως δυσαναλογο προς το παρον με το μεγεθος του.ο εκτροφεας ισχυριζεται οτι μετραει αναπτυξη εως τα 4 ετη,με τη δικη σου εμπειρια συμφωνεις?
το στηθος φυσιολογικα δεν εχει ΄΄ανοιξει΄΄ ακομα,με την ασκηση δειχνει βελτιωση.μου προτεινε φιλος εκπαιδευτης στηθολουρο κ τραβηγμα βαρους(λαστιχο αυτοκ) αλλα προτιμω να περιμενω να μεγαλωσει λιγο ακομα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Προσωπικά θεωρώ ότι τουλάχιστον μέχρι τα 3 του θα εξελίσσεται και το κεφάλι και το υπόλοιπο σώμα!

Θεωρώ επίσης, ότι τώρα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλεις το κουτάβι να κάνει τέτοιου τύπου άσκηση, αλλά κι ότι ούτε αργότερα χρειάζεται, εκτός κι αν είναι κάτι που σου αρέσει να κάνεις με τον σκύλο σου ως χόμπυ!Η φυσική άσκηση είναι παραπάνω από επαρκής για έναν Ε.Π.!

ΟΡΘΟΣ

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
264
0
Αττική
Συμφωνώ βέβαια με τον Φοίβο αναφορικά με την άσκηση. Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω ότι ο Ε.Π. δεν έχει στέρνο πιτμπουλ ούτε είναι σκόπιμο να γυμναστεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν τον βολεύει εξάλλου στην εργασία του. Μήπως ο εκπαιδευτής σου έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε άλλες ράτσες;
Τέλος, πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει δείξει ήδη εάν θα έχει μεγάλο κεφάλι, οπότε πιθανώς να μην αποκτήσει.

θησέας

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2011
96
8
εχεις απολυτο δικιο σε αυτο κ φυσικα ποτε δεν θα περιμενα να θυμιζει staffy κ οντως ο εκπαιδευτης εχει κ δουλευει κυριως με τετοιες φυλες.απλη προτροπη ηταν μιας κ δεν ειναι εκπαιδευτης του απλα φιλος.ισως αυτες οι φωτο αν κ δεν ειναι στις ιδανικοτερες στασεις βοηθουσαν να μου σχολιασετε την αναπτυξη του κρανιου.οι 2 πρωτες σε ηλικια 9μηνων(παντοφλα μετρο συγκρισης ν.46) κ οι δευτερες σε ηλικια 4μηνων.DSC00883..jpgDSC00886..jpg29032011699..jpg29032011703..jpg

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog