ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

boxer

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2006
529
1
ATHENS
www.petcorner.gr
εδω ειναι μια λιστα στα αγγλικα...

FOODS

Chocolate
Coffee
Grapes and raisins
Yeast dough
Xylitol: a sweetener found in sugar-free candy and gum
Macadamia nuts
Fatty foods
Moldy or spoiled foods
Salt
Onions and onion powder
Water from your toilet bowl if you use a chemical cleanser that is released with each flush

WARM WEATHER HAZARDS

Animal toxins: toads, insects, spiders, snakes and scorpions
Blue-green algae in ponds
Citronella candles
Cocoa mulch
Compost piles
Fertilizers
Flea products
Outdoor plants and plant bulbs
Swimming pool treatment supplies
Pesticides
COLD WEATHER HAZARDS

Antifreeze
Liquid potpourris
Ice-melting products
Rat and mouse bait
HUMAN MEDICINE

Non-steroidal anti-inflammatory painkillers such as Ibuprofen
Antidepressants
Cold/flu medications
Diet pills

Plants:
Alocasia
Aloe Vera
Amaryllis (bulb)
Andromeda
Apple (leaf & stem)
Appleseed (cyanide)
Arrowgrass
Autumn Crocus (bulb)
Avocado (seed)
Azalea
Bird of Paradise (seed pod)
Bittersweet
Black Locust
Bleeding Heart
Boxwood
Buckeye (seed)
Buddhist Pine
Buttercup
Caladium
Calamondin Orange
Calla Lily
Castor Bean
Cherry (leaf & stem)
Cherry Pit (cyanide)
Chokecherry
Christmas Rose
Chrysanthemum
Cineraria
Climbing Lily
Cordatum
Corn (Cornstalk) Plant
Corydalis
Crotalaria (seed)
Croton
Crown of Thorns
Cuban Laurel
Cycad
Cyclamen
Daffodil (bulb)
Daphne
Death Camas (bulb)
Delphinium
Dieffenbachia
Dumb Cane
Easter Lily
Eggplant (not fruit)
Elephant's Ear
English Ivy
Elderberry
Fava Bean (seed)
Fiddle-Leaf Fig
Finger Cherry (fruit)
Foxglove
Ground Cherry (not fruit)
Hemlock
Holly (berries)
Hyacinth (bulb)
Hydrangea
Indian Tobacco
Iris (bulb)
Japanese Yew
Jasmine (berries)
Java Bean (seed)
Jerusalem Cherry
Jessamine
Jimsonweed
Jonquil (bulb)
Kalanchoe
Laburnum
Larkspur
Laurel
Lilly of the Valley (bulb)
Locoweed
Lupine
Manchineel
Marble Queen
Marigold
Marijuana
May Apple (root)
Medicine Plant
Mistletoe (berries)
Monkshood
Morning Glory
Mushrooms
Narcissus (bulb)
Nightshade
Oleander
Onion
Pea
Peach
Pencil Cactus
Peony
Philodendron
Poinsettia
Poison Ivy
Pokeweed (root)
Potato (not tuber)
Precatory Bean
Primrose
Privet
Rayless Goldenrod
Rhododendron
Rhubarb
Snow on the Mountain
Star of Bethlehem (bulb)
Stinging Nettle
String of Pearls/Beads
Taxus
Toadstool
Tobacco
Tomato (not fruit)
Tulip (bulb)
Walnuts
Water Hemlock (tuber)
Wild Aconite
Wisteria
Yew

για περισσοτερες λεπτομερειες ριξτε μια ματια σε αυτα τα τα πολυ ενδιαφεροντα sites:
http://www.diamondpaws.com/health/barfveg.htm

"παιξτε" εδω για να διευρυνετε τις γνωσεις σας ;)

http://www.funtrivia.com/playquiz/quiz19784416a7868.html

και χρησιμοποιηστε και αυτο το λεξικο(ελπιζω να βοηθησει)
http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp?Word=bulb

Στη λιστα παραπανω αναφερονται τροφες, απειλες σε περιοδο ζεστου καιρου και κρυου καιρου, φυτα...

να θυμαστε αυτο που αναφερεται και στις σελιδες καποια σκυλια μπορει να μην παρουσιασουν σοβαρα συμπτωματα ή και καθολου συμπτωματα, ενω αλλα μπορει να παρουσιασουν ειτε δηλητηριαση ειτε νεφρικη ανεπαρκεια, προβλημα στο παγκρεας, εμετους, διαρροιες, κλπ

πειτε αποψεις :)

Cristina

Active Member
9 Ιουνίου 2006
34
0
boxer said:
Animal toxins: toads, insects, spiders, snakes and scorpions
Επαναφέρω ένα παλιό θέμα για να σας αναφέρω κάτι που ανακάλυψα πρόσφατα, μετά απο μία άσχημη εμπειρία με ένα άλλο δικό μου ζωάκι (φρύνος)

Πρέπει να δίνεται ιδίαιτερη προσοχή στο νερό τον σκύλων που μένουν έξω απο το σπίτι σε μη αστικές περιοχές.
Οι φρύνοι χρειάζονται υψηλά επίπεδα υγρασιας για να μη ξηραίνεται το δέρμα τους. Συχνά λοιπόν βρίσκουν πολύ καλή ευκαιρία να "βρέξουν το κορμι τους" στον μπολ του νερού των σκύλων. Το πρόβλημα είναι οι τοξίνες που έχουν στο δέρμα τους (για να προστατευονται απο βακτηρια κλτ) οι οποίες απο τις πλέον "δυνατές / ισχυρές / επικίνδυνες" φυσικές τοξίνες. Μια απο αυτές (και η πιο επικίνδυνη) είναι η τετραδοτοξίνη.
Μπαίνοντας ο φρύνος μέσα στο νερό το πιο πιθανό είναι να το μολύνει με τις τοξίνες που βρίσκονται ήδη στην επιδερμίδα του.
Συνήθως η τετραδοτοξίνη δεν θα βλάψει το ζώο εάν δεν περάσει στο αίμα του. Αν όμως ο σκύλος έχει κάποια μικρή πληγή / γραντζουνιά στο στόμα του ή στον εισοφάγο ή ακόμα και στο στομάχι, τα πράγματα είναι δύσκολα!
Το ζώο συνήθως παρουσιάζει εμετούς και αργότερα σταδιακή παράληση. Αν δεν δωθεί προσοχή στο ζώο άμεσα το πιο πιθανό είναι να πεθανει.

Αντίδοτο δεν υπάρχει, το μόνο που μπορεί να δωθεί είναι ατροπίνη σε συνδιασμό με κορτιζονούχα.

Αυτά απο μία μικρή δικία μου ερευνα. Θα ήθελα όμως να ακούσω και συμβουλές / απόψεις απο ειδικους

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
περιμενω και εγω ...τις εμπειριες σας....και τις αποψεις σας....,με ενδιαφερων...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αυτά απο μία μικρή δικία μου ερευνα. Θα ήθελα όμως να ακούσω και συμβουλές / απόψεις απο ειδικους
Eidiki den eimai!!
Alla thanks very much pou mas eipes gia avtin sou tin empeiria!
Sto chorio sto pilio, pou echoume eksochiko, echei pollous frynous!
Kai klassika afino panta kai ena mpolaki me nero ekso stin avli, otan eimaste ekei!
Sto mellon tha to allakso pio taktika, kai eidika to proi!!
Gia na mas leipoun tetiou eidous askimes peripeties!!!

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αν και ασχολούμαι με σκυλιά πολλά από αυτά δεν τα ήξερα... :oops: :)

Cristina

Active Member
9 Ιουνίου 2006
34
0
Άμα καείς στον χυλό, φυσάς και το γιαούρτι που λένε....

Το θέμα το έψαξα αφού (σχεδόν) αυτοδηλητηριαστήκε ο φρύνος μου. Αυτός ευτυχώς την γλύτωσε.
Ψάχνοντας να βρώ το πως και το γιατί, βρήκα και αυτό για το νερό τον ζώων.
Και κάπου εκεί το είπα και στον πατέρα μου για να προσέχει το τσοπανόσκυλο μας στο εξοχικό. Τότε θυμήθηκε πως το καλοκαίρι είχε βρει μέσα στο νερό του ένα νεκρό φρύνο και για αρκετό καιρό αργότερα ο σκύλος ήταν κακοδιάθετος και δεν έτρωγε.
Οι τοξίνες, αν δεν περάσουν στο αίμα αποβάλλονται απο τον οργανισμό και το ζώο επάνερχεται. Μάλλον κάπως έτσι θα την γλύτωσε το τέρας μας.

Επαναλαμβάνω ότι αυτα είναι απο ερευνα που εχω κανεί εγω. Δεν έχω γνώσεις για να ξέρω κατα πόσο ισχύουν. Γι'αυτό περιμένω απο τους ειδικούς του forum να μας απαντήσουν

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό παλαιότερο θεμα

Alexandra said:
Επειδή με ένα πρώτο ψάξιμο δε βρήκα αντίστοιχο τόπικ, το παραθέτω. Αν υπάρχει κάτι που παρέβλεψα, παρακαλώ ενώστε το.

Σταφύλια και σταφίδες: Μπορούν να προκαλέσουν νεφρική ανεπάρκεια στα σκυλιά. Η ποσότητα μιας χούφτας σταφίδες μπορεί να σκοτώσει ένα σκύλο.

Κρεμμύδια: Καταστρέφουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και προκαλούν αναιμία

Σοκολάτα: Η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει κρίση, κώμα και θάνατο.

Καφές και Τσάι: Οι τροφές που περιέχουν καφεΐνη προκαλούν τα ίδια συμπτώματα με τη σοκολάτα.

Macadamia Nuts και καρύδια: Μπορούν να προκαλέσουν αδυναμία, μυϊκό τρόμο και παράλυση.

Ζωικό λίπος και τηγανητά φαγητά: Υπερβολική ποσότητα λίπους μπορεί να προκαλέσει παγκρεατίτιδα.

Ντομάτες: Μπορούν να προκαλέσουν τρέμουλο και αρρυθμία.

Αβοκάντο: Μπορούν να προκαλέσουν δυσκολία στην αναπνοή και συσσώρευση υγρού στο θώρακα και την καρδιά.

Μαγειρεμένα κόκαλα: Μπορούν να διαμελιστούν και να βλάψουν τα εσωτερικά όργανα του σκύλου.

Μοσχοκάρυδο: Μπορεί να προκαλέσει τρέμουλο, κρίση και θάνατο.

Μήλα, κεράσια και ροδάκινα είναι καταπληκτικά για το σκυλί σας. Όμως τα κουκούτσια των συγκεκριμένων φρούτων περιέχουν υδροκυάνιο, που είναι δηλητηριώδες. Μπορεί να σκοτώσει το σκυλί μέσα σε 24 ώρες.

Αλάτι: Υπερβολικές ποσότητες αλατιού μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στα νεφρά.

Μανιτάρια: Μην αφήνετε τα σκυλιά σας να τρώνε τα μανιτάρια που βρίσκουν στο δρόμο ή την αυλή.

Ωμά αυγά: Αν δίνετε ωμά αυγά προτιμήστε τα οργανικά, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν δηλητηρίαση από σαλμονέλα.
Πηγή: http://www.treshanley.com/cic/dangerousfoods.html

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες Alexandra! :D
Επί της ευκαιρίας, θυμίζω και ένα θεμα σχετικά με τα φυτά που είναι τοξικά για το σκύλο:
Τοξικά φυτά

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Εγώ θα το τυπώσω να το έχω πάντα εύκαιρο :D .Ελάχιστα από αυτά ήξερα... ευχαριστώ και γω πολύ... :wink:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ρε παιδιά τι γίνεται?
Η ντομάτα προκαλεί αρρυθμίες?
Τα κουκούτσια προκαλούν τα αλλα..,τα βατράχια αλλα..
Δηλαδή αν τα αφήσεις σε γονείς στο εξοχικό ...κανεις την προσευχή σου...
1ον.. για να μην τύχει και κυνηγήσει στην αυλή κάνα βάτραχι..
2ον να μην τύχει και πέσει κάνα κουκούτσι κάτω..και τρίτον καλή εκπαίδευση στους γονεις να μην δώσουν ποτε ντομάτα..

και πες ένταξη η ντομάτα..,με αλλα τόσα που πρέπει να έχουν στο νου τους ηδη ..,εσύ που πας διακοπές ..,ποιο πολύ θα έχεις στο νου σου αν έτυχε να φάει βάτραχο,να συναντήσει κάμπιες,να φάει κάνα σαλιγκάρι, να πέσει κάνα κουκούτσι και αν τύχει και έχεις και δέντρα την έβαψες..και τελικά τα νησιά,οι χώρες που θα έχεις επισκεφτεί θα είναι με ένα μόνιμο άνχος..
και παροτι τα βρησκω εξερετικα ενδιαφερον ολα..αν και δεν τα ειχα στο νου μου..

Τελικα.. η εμείς κουνιόμαστε..,η το τοπίο σείεται..και κανουμε και το σταυρο μας..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ωμά αυγά: Αν δίνετε ωμά αυγά προτιμήστε τα οργανικά, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν δηλητηρίαση από σαλμονέλα.
Πριν από λίγο πληροφορήθηκα ότι ο σκύλος που είναι με τη γιαγιά μου σπίτι έφαγε ένα ολόκληρο ωμό αυγό που της είχε πέσει. Μπορεί να έφαγε και κανένα τσόφλι, δεν ξέρω. Δεν είναι κανένας άλλος κοντά του κι εγώ είμαι γραφείο. Πήρα το γιατρό τηλέφωνο, αλλά μου είπε να μην ανησυχώ και να κοιτάξω μήπως κάνει εμετό. Μήπως να σηκωθώ να φύγω από δω να τον πάω στο γιατρό για καμιά πλύση? Ή υπερβολές? Τι θα κάνατε?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μήπως να σηκωθώ να φύγω από δω να τον πάω στο γιατρό για καμιά πλύση? Ή υπερβολές? Τι θα κάνατε?
Τίποτα! Το πολύ πολύ να κάνει εμετό ή μικρή διάρροια.;)

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
στην BARF δίνουμε αυγό μαζί με το τσόφλι καθώς περιέχει αβέστιο. Το πολύ πολύ, να είναι τα κακά του πιο ξερά.

Μην ανυσηχείς καθόλου, δεν πρόκειτε να πάθει τίποτα!

Μάκη κι'εμένα με μπερδεύεις....κολλάει ο υπολογιστής εε;;

Last edited: