ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ - ΝΤΑΗΣ!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Χθες μου έτυχε ένα από τα πιο παράδοξα πράγματα που μου έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια...

Και όλα ξεκίνησαν από ένα σχόλιο που έκανα εδώ στο forum, για ένα συγκεκριμένο εκτροφείο στην Ελλάδα...
Η προσωπική μου άποψη για το συγκεκριμένο εκτροφείο, ομολογώ ότι δεν είναι και η καλύτερη...
Δεν είναι μόνο οι ιστορίες και κάποιες προσωπικές μαρτυρίες που έχω ακούσει....για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εκτροφείου...αλλά και από προσωπική άποψη δεν μπορώ να πω ότι θα τον συνέστηνα με το χέρι στη καρδιά...σε κάποιον υποψήφιο αγοραστή κουταβιού...

Το σχόλιο μου το χθεσινό... αν και ήταν ένα σχόλιο το οποίο «δεν σχολίαζε» κάτι συγκεκριμένο, δεν περιείχε υβριστικές λέξεις...ούτε άσχημους χαρακτηρισμούς...και κατηγορίες...προκάλεσε ένα άκρως απειλητικό τηλεφώνημα από τον εκτροφέα ..ο οποίος λίγο πολύ...απαίτησε , εδώ θα χρησιμοποιήσω τα δικά του λόγια:

« Να ανακαλέσω και να ζητήσω συγγνώμη εγγράφως, όχι με ένα απλό μήνυμα, αλλά με τον τρόπο που εκείνος θα μου υποδείκνυε, για να αισθανθεί δικαιωμένος, διότι αυτό που έκανα ήταν μεγάλη πατάτα.,αλλιώς....»
Μετά το αλλιώς...δεν συνέχισε ...

Φαντάζομαι ότι ο καθένας από εμάς ...θα μπορούσε να συνεχίσει τη παραπάνω φράση...ανάλογα με τη φαντασία που διαθέτει...

Αλλιώς...θα σου κάνω μήνυση...η αλλιώς θα σε σπάσω στο ξύλο η αλλιώς...θα φολιάσω τα σκυλιά σου...η ένα σωρό άλλα...

Ο συγκεκριμένος νταής εκτροφέας...απείλησε ότι θα «καλεστώ» να δώσω εξηγήσεις...ότι θα «μου έρθει πιο γρήγορα από ότι το περιμένω» και ότι «το forum δεν θα μπορεί να με προστατεύσει»...
Θα παραλείψω λεπτομέρειες από το υπόλοιπο τηλεφώνημα γιατί μάλλον θα χαμήλωνα πολύ το επίπεδο και δεν το θέλω...

Αυτό που έχω να πω όμως στον εκτροφέα - νταή...είναι τα εξής :

1. Δεν γνωρίζω ποιός ήταν ο σκοπός του τηλεφωνήματος του...αλλά θα έλεγα ότι μάλλον ήταν η πιο λάθος κίνηση που θα μπορούσε να κάνει...γιατί μου δίνει ακόμα ένα πάτημα να συνεχίσω να έχω άσχημη άποψη...
2. Ο κύριος θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ζούμε σε μία ελεύθερη χώρα όπου έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε την άποψή μας... ιδίως σε ένα δημόσιο forum , εφόσον δεν χρησιμοποιούμε υβριστικές λέξεις και χαρακτηρισμούς...
3. Επίσης, θα του συνιστούσα να χρησιμοποιεί καλύτερα τις ελεύθερες ώρες του. Αντί να αναλώνεται να ψάχνει στα forum ποιος γράφει για το εκτροφείο του και μετά να μπαίνει σε όοολη τη διαδικασία να ψάξει να βρει το τηλέφωνο του για να ζητήσει εξηγήσεις... θα μπορούσε ..πχ...να ασχοληθεί περισσότερο με τα σκυλιά του...να τα βγάλει βόλτες...να παίξει μαζί τους και να κοινωνικοποιήσει τα κουτάβια του...(μία πρόταση έκανα...)
4. Αν νομίζει ότι με το να παρενοχλεί εμένα η οποιονδήποτε άλλον έχει άσχημη γνώμη για αυτόν και το εκτροφείο του...θα μας κάνει να φοβηθούμε η να αλλάξουμε γνώμη...μάλλον λάθος τακτική ακολουθεί..

Και τέλος...να τον ευχαριστήσω γιατί ειλικρινά δεν είχα ιδέα ότι η γνώμη μου είναι τόσο σημαντική για εκείνον που μπήκε σε όλο αυτό το κόπο...για να με πείσει να ανακαλέσω...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κατερίνα μου, πήγαινε στην αστυνομία και κατάγγειλέ τον για παρενόχληση. Επίσης να ζητήσεις γραπτώς από τον ΚΟΕ να τον πετάξει έξω διότι φαντάζομαι ότι ως εκτροφέας δηλώνει τα κουτάβια του. Όσο για το αν η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα, θα μου επιτέψεις να αμφιβάλλω σ' αυτήν την περίπτωση. Έχει η Αμερική τα κουσούρια της, δε λέω, αλλά στην προστασία του καταναλωτή και την παροχή του δικαιώματος να έχει κανείς γνώμη και να φτιάχνει ακόμα και blacklist, έχει τα πρωτεία. Εδώ έχει κανείς το δικαίωμα και να τον βγάλει στη φόρα με το όνομά του και αν απειλήσει πάει και μέσα και πέφτει και restraining order. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει record του τηλεφωνήματός του, οπότε αν πάθεις κάτι εσύ ή τα σκυλιά σου ή οποιοσδήποτε δικός σου, θα πάει μέσα για αρκετό καιρό. Θα έλεγα μάλιστα να αρχίσεις να ηχογραφείς τα τηλέφωνά σου για παν ενδεχόμενο διότι θα γίνουν δεκτά ως μαρτυρία.

Χμμμμμ, αναρωτιέμαι αν ο καινούριος ελληνικός νόμος για την τρομοκρατία πιάνει σ' αυτήν την περίπτωση ως domestic terrorism.... Και κάτι άλλο: αν οι πρακτικές του τύπου δεν είναι σωστές (κοινωνικοποίηση κουταβιών, κλπ.), κανονικά δε θα έπρεπε να είναι εκτροφέας... Μήπως πρέπει να κινηθεί κανείς να του αφαιρεθεί η άδεια αν έχει άδεια?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Η δουλεια του καθενος και η αξια του κρινεται εκ του αποτελεσματος.
Αν σε καποιον δεν αρεσω για τους χ λογους και αρχισω τις απειλες ζημια στον εαυτο μου κανω και σε κανεναν αλλο.
Δεν βρισκω να ειπωθηκε κατι ασχημο,δικαιωμα μας να νας αρεσει η να μη μας αρεσει καποιος
Το να απαιτω να ανακαλεσει καποιος που εξεφρασε ελευθερα την γνωμη του το θεωρω το λιγοτερο ατοπο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
Άμεσα (νομίζω ότι πρέπει να γίνει εντός κάποιων ωρών?) ενημέρωση στην αστυνομία για παρενόχληση και απειλή. Να καταγράψει η αστυνομία το περιστατικό ώστε σε περίπτωση συμβάντος να υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο. Επίσης είμεθα και μάρτυρες ότι δέχτηκες απειλή. Τακ! (...που λέει κι ο τύπος στο "Desperation"...)

Επίσης ο επαγγελματίας εκτροφέας, αν είναι επαγγελματίας, καλόν είναι να μάθει να κάνει crisis management της προκοπής, δηλαδή να βγει και να απαντήσει καθωσπρέπει όπως κάνουν κι άλλοι. Αν δεν μπορεί μόνος του ας προσλάβει καναν επικοινωνιολόγο έστω και με σύμβαση έργου.

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Περιττο να χαρακτηρισω το γεγονος,αλλα μου γεννηθηκε η εξης απορια:Που στο καλο βρηκε το τηλ σου;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Άμεσα (νομίζω ότι πρέπει να γίνει εντός κάποιων ωρών?) ενημέρωση στην αστυνομία για παρενόχληση και απειλή. Να καταγράψει η αστυνομία το περιστατικό ώστε σε περίπτωση συμβάντος να υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο. Επίσης είμεθα και μάρτυρες ότι δέχτηκες απειλή. Τακ! (...που λέει κι ο τύπος στο "Desperation"...)
Σωστό, ναι, μπράβο, αυτό συνήθως μου λέει και κείνος ο φίλος μου ο αστυνομικός διοικητής. Επειδή μάλιστα ξέρει και από ηχογραφήσεις και surveillance και έχει δουλέψει και με το FBI, κάτσε να προσπαθήσω να τον βρω σήμερα να τον ρωτήσω σχετικά. Τώρα που το σκέφτομαι, απ' ό,τι ξέρω, η ελληνική αστυνομία συνεργάζεται με το FBI για training, κάτσε να δω μπας και ξέρει τίποτα, όχι τίποτ' άλλο, ευκαιρία μάλιστα να φρίξει με όσα θα του πω...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr

αυτό ακριβώς...

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
:eek: Να πας στην αστυνομία!!!

Αυτο που με βάζει σε σκέψεις είναι που βρήκε το τηλεφωνό σου...πως ήξερε τα στοιχεία σου για να βρει το τηλέφωνο σου κλπ..
αναγνώριση κλήσης δεν έχεις?

Μήπως ο αντμίν θα μπορούσε με οποιοδήποτε τρόπο να βοηθήσει ώστε να βρούμε κανένα στοιχείο του "κυρίου" τελος πάντων??

Κατερίνα μην φοβάσαι για τίποτα!!!
προτείνω να μαζευτούμε όλοι έξω απ το σπίτι της Κατερίνας με τα σκυλιά μας και τότε να δούμε τι θα κάνει ο μάγκας.....!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά εδώ για να μπορέσει κάποια ηχογράφηση ή κάποια βιντεοσκόπηση να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο θα πρέπει να είναι γνωστό σε όσους καταγράφονται ότι καταγράφονται, αλλιώς θεωρείται προιόν υποκλοπής ή κάτι τέτοιο.........

Εντάξει, πάντως το να βρει το τηλέφωνο τηε katerina k κάποιος που ασχολείται με τα κυνολογικά ακόμη και μόνο παρακολουθώντας τις αναφορές της εδώ στο forum δεν είναι δύσκολο!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Skylako και Cathy, ακριβώς την ίδια απορία είχα κι εγώ!
Δηλαδή, μπήκε σε τόσο κόπο, να βρει ποια Κατερίνα είναι η ΚατερίναΚ, να βρει τηλέφωνο, να πάρει, να απειλήσει, να βρίσει (καλά κατάλαβα; ) ;
Εννοείται ότι πας Κατερίνα στην αστυνομία κι αναφέρεις το περιστατικό, ώστε να υπάρχει καταγεγραμμένο συμβάν.

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά εδώ για να μπορέσει κάποια ηχογράφηση ή κάποια βιντεοσκόπηση να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο θα πρέπει να είναι γνωστό σε όσους καταγράφονται ότι καταγράφονται, αλλιώς θεωρείται προιόν υποκλοπής ή κάτι τέτοιο.........
Εξ όσων γνωρίζω κι εγώ, ναι, αυτό ισχύει.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Κατερίνα, νομίζω ότι έχω δει κι εγώ το σχόλιό σου, ή μάλλον την άποψή σου.
Ανεξάρτητα από το εάν αναρωτήθηκα (από τη γνωστή ελληνική περιέργεια) για το λόγο της γνώμης σου, πιστεύω ότι δεν εμπεριείχε οποιαδήποτε έννοια προσβολής, ή συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ετσι, δεν υπήρχε κανένας νόμιμος (ούτε και ηθικός) λόγος για το απειλητικό τηλεφώνημα του εκτροφέα. Πιθανόν, αν ήμουν στη θέση του και ήμουν ευσυνείδητος και σωστός ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ εκτροφέας, είτε θα έμπαινα στο forum και θα σε ρωτούσα δημοσίως να μου εξηγήσεις την άποψή σου, είτε (αν και δεν μου ταιριάζει, προσωπικά) θα σου τηλεφωνούσα ευγενικά να σε ρωτήσω το "γιατί".

Σε κάθε πρίπτωση, ένα απειλητικό τηλεφώνημα από κάποιον που (έστω, φαντάζεται ότι) είναι επαγγελματίας, είναι απαράδεκτο, έστω και αν ξέρει ότι είσαι κολητή με τον ισχυρότερο ανταγωνιστή του. Ειδικά τότε! Οπως έγραψε και ο Μακιαβέλι, να μη σε νιάζουν τόσο πολύ οι εχθροί σου, από τους φίλους σου να φυλάγεσαι... Ετσι, εφόσον εσύ είπες μία γνώμη δημοσίως, φαντάζεσαι πόσες και τι γνώμες διατυπώνονται από τους γνωστούς του και δεν τις ξέρει!

Ενα μόνο μπορώ να πω: Απαράδεκτος και ακατάλληλος για να κάνει τη δουλειά που κάνει. Εχουμε μπερδέψει το θάρρος με το νταβατζηλίκι.

Είμαι σίγουρος ότι, εκτός από μένα, πολλοί άλλοι μέσα στο forum αυτό είναι μαζί σου, για να μπορείς (εσύ και όλοι οι άλλοι) να λες τη γνώμη σου φωναχτά και δημοσίως, εφόσον αυτή δεν είναι συκοφαντική.

Υ.Γ. Και οπωσδήποτε καταγγελία στην Αστυνομία

Last edited:

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Οπωσδήποτε να πας στην αστυνομία.
Μπορούμε να μάθουμε και εμείς το όνομα του εκτροφέα και το περιβόητο "δυσφημιστικό" ποστ της Κατερίνας?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Επίσης ο επαγγελματίας εκτροφέας, αν είναι επαγγελματίας, καλόν είναι να μάθει να κάνει crisis management της προκοπής, δηλαδή να βγει και να απαντήσει καθωσπρέπει όπως κάνουν κι άλλοι. Αν δεν μπορεί μόνος του ας προσλάβει καναν επικοινωνιολόγο έστω και με σύμβαση έργου.
Τώρα, τι crisis management μου λες και τι επικοινωνιολόγο να προσλάβει? Εϊμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα ανοίξει το ...λεξικό, με το post σου

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
λυπάμαι κατερίνα για αυτό που σου έτυχε, σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Σε οτι αφορα τις απειλες εκτος απο αστυνομια υπαρχουν πολλα μεσα θεμιτα και αθεμιτα.
Εχεις πμ.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
Βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση δεν ωφελεί και δεν γίνεται δεκτή ως νόμιμο αποδεικτικό.

Η ενημέρωση όμως στην αστυνομία ότι δέχτηκες απειλή και να γίνει καταγραφή και σύσταση γίνεται ωραιότατα.

Πάντως εγώ στη θέση του τύπου, αντί να εξαπολύω απειλές και νταηλίκια θα καθόμουν ΝΑ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΗΣΩ λίγο και να δω αν με παίρνει ΝΑ ΤΟ ΧΟΝΤΡΥΝΩ το παιχνίδι:

Για παράδιεγμα...
Να κάνω μια μήνυση στην Katerina K. κλπ. ας πούμε για δυσφήμιση της δουλειάς μου. Ποια δουλειάς μου? Πουλάω προϊόν ή υπηρεσία? Έχω επωνυμία/εταιρεία? Έχω φορολογικό μητρώο? Κόβω αποδείξεις? Άδεια εκτροφής έχω? Οι εγκαταστάσεις μου πληρούν τους χώρους υγειινής?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ο σκυλοχωρος ειναι πολυ μικρος και αρκετα βρωμικος θα ελεγα.
Ολοι λιγο πολυ γνωριζομαστε μεταξυ μας.Πιστευω πως αν το σχολιο δεν γινοταν απο το συγκεκριμενο ατομο,που εχει τα συγκεκριμενα σκυλια ,δηλαδη την Κατερινα δεν θα γινοταν κανενα τηλ. και αυτο το βρισκω ακομη πιο θλιβερο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν χρειάζεται να πάω σε καμία αστυνομία...και να κάνω τη παραμικρή καταγγελία. Και ούτε σκοπεύω να το κάνω. Το τηλέφωνό μου μπορεί να το βρει εύκολα...όπως επίσης, παρόλο που στο forum οι περισσότεροι είμαστε με nicks...όλοι όσοι κυκλοφορούν χρόνια στο χώρο της κυνοφιλίας γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον...απλά μέσω των σκύλων μας...
Σκέφτηκα χθες ότι πολύ θα ήθελα να το είχα ηχογραφήσει...αλλά για άλλους λόγους όμως... (ομιλικούς λόγους)!!!
Ο λόγος που ήθελα να το γράψω στο forum δεν ήταν για να τον προειδοποιήσω για κάτι...η να τον "απειλήσω "έμμεσα μέσω του forum..(δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος)...αλλά για να καταλάβει ότι τα νταηλίκια, οι απειλές κλπ συμπεριφορές δεν βγάζουν αποτέλεσμα ανάμεσα σε πολιτισμένους ανθρώπους...
Θα μπορούσε να γραφτεί στο forum και να μου ζητήσει δημόσια να εξηγήσω γιατί , κατά τη δική μου άποψη...δεν θα τον συνέστηνα ως εκτροφέα...και θα μπορούσε να ξεκινήσει ένας "δημιουργικός" διάλογος...αλλά , όχι, εκείνος προτίμησε να με πάρει τηλέφωνο και να κάνει όλη αυτή την ιστορία...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.410
10.598
Athens
Τώρα, τι crisis management μου λες και τι επικοινωνιολόγο να προσλάβει? Εϊμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα ανοίξει το ...λεξικό, με το post σου
Και οι της επικοινωνίας κλέφτες θα γίνουνε? :D Ρε συ, δεν τους κόβει κιόλας! Άμα θέλεις να κάνεις δουλειά και να πουλήσεις και να χεις και καθαρό το κούτελο στην κενωνία (σικ!) δεν συμπεριφέρεσαι σαν τραμπούκος λες κι είσαι της νύχτας. Ας ανοίξει το ρημάδι το forum για να δει πως απαντούν και οι άλλοι και πως το χειρίζονται. Με τη μακακία που έκανε δυσχεραίνει τη θέση του χοντρά. Αν μέχρι τώρα έχει πολέμιο μόνο την Katερινα, τώρα κινδυνεύει να μαζέψει πολέμιο μπουλούκι!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και στην Αμερική απαγορεύεται να ηχογραφήσεις, π.χ. στο γραφείο σου ή στο τηλέφωνο, όμως σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει εξαίρεση, π.χ. στην περίπτωση απειλητικών μηνυμάτων στο τηλέφωνο. Αυτές ακριβώς τις μέρες η αστυνομία στην Καλιφόρνια διερευνά την πολύκροτη υπόθεση του γνωστού ηθοποιού Μελ Γκίπσον. Απείλησε τηλεφωνικώς τη σύντροφό του και παραδέχτηκε ότι της έδωσε μπουνιές στο πρόσωπο ενώ κρατούσε το μωρό της σπάζοντάς της τα δόντια. Η γυναίκα κατέγραψε τη συνομιλία, την ανέβασε στο ίντερνετ, την έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ και επενέβη εισαγγελέας επιτρέποντας την κυκλοφορία των συνομιλιών και εντός ολίγου θα τον τσουβαλιάσουν το μαλάκα που θα πάει μέσα διότι εκτός των απειλών και της παραδοχής σωματικής βίας, θέτει σε κίνδυνο την κόρη του και έχει κάνει και ρατσιστικά σχόλια που τελευταία διώκονται και εδώ. Υπάρχει τόση δημόσια κατακραυγή που τον παράτησε μέχρι και ο ατζέντης του.

Ξέρω ότι η Ελλάδα, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, βρίσκεται πίσω σε θέματα προστασίας του καταναλωτή και ελευθερίας έκφρασης αφού επιτρέπονται, πολύ ανόητα κατά τη γνώμη μου, βλακώδεις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, δεν μπορεί όμως να μην επιτρέπεται να αποδείξεις ότι κάποιος σε απείλησε. Κατερίνα, σε συμβουλεύω έντονα να ειδοποιήσεις την αστυνομία και να ζητήσεις να παρακολουθούν εκείνοι το τηλέφωνό σου. Και κατάγραψε, σε παρακαλώ, όλα τα συμβάντα με την ώρα που γίνανε, τη μέρα και τι ειπώθηκε ακριβώς. Είμαστε και οι υπόλοιποι μάρτυρες ότι ήρθες και μας είπες τι έγινε. Επειδή δε πέσανε απειλές για κάτι που ειπώθηκε εδώ μέσα, θα έκανα την πρόταση στη διαχείριση να μπλοκάρει τον "εκτροφέα" από το φόρουμ και αν είναι μέλος να τον διαγράψει. Θα κυκλοφορήσει και την πιάτσα τι σόι θερμοκέφαλος είναι.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα