Δόντια σκύλου (κίτρινα δόντια σε κουτάβι)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν είναι θέμα ασχετοσύνης. Κανένας δεν ξέρει, μέχρι να μάθει...;):)
Μια ερώτηση ακόμα παρακαλώ πολύ.
Ο Σπούκυ τρώει ξηρά τροφή χιλς το μικρό κροκάκι, αλλά συχνά-πυκνά τρώει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, ή ψητή μπριζόλα τα οποία φτιάχνω για μένα (είμαι μόνιμα σε ειδική δίαιτα λόγω διαβήτη).
Υπάρχει πρόβλημα να τα τρώει αυτά?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Μια ερώτηση ακόμα παρακαλώ πολύ.
Ο Σπούκυ τρώει ξηρά τροφή χιλς το μικρό κροκάκι, αλλά συχνά-πυκνά τρώει ψητό ή βραστό κοτόπουλο, ή ψητή μπριζόλα τα οποία φτιάχνω για μένα (είμαι μόνιμα σε ειδική δίαιτα λόγω διαβήτη).
Υπάρχει πρόβλημα να τα τρώει αυτά?
΄

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα - μια χαρά μπορεί να τα φάει. Απλά ξέπλυνε τα πολλά μπαχαρικά από πάνω.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
κ εγώ μοσχαρίσια μεγάλα κόκαλα της δίνω για τα δόντια της, αλλά τα ρίχνω σε βραστό νερό πρώτα για 1,2 λεπτά.
Το αίμα τής Λώρας της προκαλεί εμετό.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Νάσαι καλά, ησύχασα.
Μπαχαρικά δεν χρησιμοποιούμε ούτως ή άλλως, δεν επιτρέπονται ούτε για μένα...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
κ εγώ μοσχαρίσια μεγάλα κόκαλα της δίνω για τα δόντια της, αλλά τα ρίχνω σε βραστό νερό πρώτα για 1,2 λεπτά.
Το αίμα τής Λώρας της προκαλεί εμετό.
Δεδομένου ότι δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα δεν μπορώ να το ξέρω.
Απ' ότι βλέπω έχω δουλεια μπροστά μου και πολλά να μάθω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Natassa κι εγώ έτσι το έκανα την πρώτη φορά, όπως το κάνεις κι εσύ, με λίγο ζεμάτισμα. Την επόμενη φορά όμως, τους το έδωσα ωμό, για να δω τι θα γίνει και...έγινε το σώσε. Δεν το πίστευα που έπεσαν έτσι με τα μούτρα. Ειδικά ο Σωτήρης !!!

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Υποθετω οτι το ωμο κοκκαλο απο μοσχαρι θα το δαγκωνει χωρις να σπαει και καταπιει κανα κομματακι.Τι αλλο ειδος κοκκαλου μπορω να του δωσω η κατι αλλο που εχετε δοκιμασει απο το εμποριο(δεν ξερω αν ειναι ακριβα και αν συμφερει) και κανουν δουλεια στον καθαρισμο δοντιων?
Του εδινα κατι στικακια και κοκκαλα που ειναι καφε χρωμα και νομιζω οτι ειναι απο βοδινο λιπος,τα ετρωγε στην αρχη,αλλα τωρα αδιαφορει.Ειδικα για τα τα στικακια τρελαινοταν πειραζουν τον σκυλο αυτα?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Για το Τζακ Ράσσελ, ωμές φτερούγες και λαιμοί από κοτόπουλα είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ οδοντόβουρτα.
Για μεγάλους σκύλους δεν είναι ότι ιδανικότερο (γιατί ίσως τους κολλήσουν στο λαιμό στην λαιμαργία τους!).

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Για το Τζακ Ράσσελ, ωμές φτερούγες και λαιμοί από κοτόπουλα είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ οδοντόβουρτα.
Για μεγάλους σκύλους δεν είναι ότι ιδανικότερο (γιατί ίσως τους κολλήσουν στο λαιμό στην λαιμαργία τους!).
Εννοεις μαζι με το κρεας η μονο τα κοκκαλα?Δεν τον ταιζω ωμα...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Natassa κι εγώ έτσι το έκανα την πρώτη φορά, όπως το κάνεις κι εσύ, με λίγο ζεμάτισμα. Την επόμενη φορά όμως, τους το έδωσα ωμό, για να δω τι θα γίνει και...έγινε το σώσε. Δεν το πίστευα που έπεσαν έτσι με τα μούτρα. Ειδικά ο Σωτήρης !!!
Εμένα λυσσάει τι ωμά της τα δώσω τι ελάχιστα βρασμένα. Απλά δοκίμασα τελέιως ωμό 6,7 φορές κ μου ξέρασε όλο το σπίτι. Οπότε τα ζεματίζω τώρα κ είμαστε οκ, απλά έχει λίγη δυσκοιλιότητα μετά (1 φορά το μήνα της δίνω κόκαλο)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Να ρωτήσω και κάτι άλλο?
Από τα κόκκαλα τρώνε μόνο ότι ψαχνό έχει μείνει επάνω, ή τρώνε και τα ίδια τα κόκκαλα? τα σπάνε δηλαδή και τα καταπίνουν?
Ρωτάω, γιατί κάποιος με είχε συμβουλεύσει στο παρελθόν να μην του δίνω κόκκαλο επειδή είναι επικίνδυνο για το έντερο.
Επίσης ο κτηνίατρος του που τον ρώτησα μια φορά μου είπε να το αποφεύγω και να μην του δίνω, απλά να παραμείνω όσο μπορώ στην ξηρά τροφή.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
τα μοσχαρίσια που της δίνω ειναι πολύ μεγάλα, δεν μπορεί να τα σπάσει, απλά τα 'τροχίζει' με τα δόντια της κ έτσι αυτά καθαρίζουν.
Ασχολείται επίσης πολύ ώρα με αυτά, οπότε κ καλό της κάνει κ απασχολείται ευχάριστα.

Κ ο κτηνίατρός μου, μου είπε να της δίνω πχ 1 φορά το μήνα (γιατί φέρνουν συνθήθως εμετούς ή δυσκοιλιότητα) κ να την ταίζω μία καλή ξηρά τροφή για να διατηρούνται τα δόντια της υγιή.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Να ρωτήσω και κάτι άλλο?
Από τα κόκκαλα τρώνε μόνο ότι ψαχνό έχει μείνει επάνω, ή τρώνε και τα ίδια τα κόκκαλα? τα σπάνε δηλαδή και τα καταπίνουν?
Ρωτάω, γιατί κάποιος με είχε συμβουλεύσει στο παρελθόν να μην του δίνω κόκκαλο επειδή είναι επικίνδυνο για το έντερο.
Τα ωμά δεν είναι επικίνδυνα
Δες και τις παλαιότερες συζητήσεις
Περι κοκκάλων....
Διατροφικό σοκ: μύθος ή αλήθεια?
καθάρισμα δοντιών
BARF-->Biologically Appropriate Raw Food

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εμένα ότι μεγέθους και να είναι το κόκκαλο, δεν μένει ψίχουλο. Τι τρόχισμα λές; Δεν μένει τίποτα !

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Χθες του επεσε ο 1 αριστερος κυνοδοντας και αγχωθηκα λιγο γιατι γεμισε λιγο αιματα το στομα του αλλα σταματησε η αιμοραγια.Μετα απο λιγες ωρες ξυλωθηκε και ο 2ος κυνοδοντας απο αριστερα και προσπαθουσε να τον βγαλει τελειως με το ποδι του,κρεμοταν και τον βοηθησα λιγο δινοντας του να δαγκωσει 1 μαλακο σχοινι με κομπους.Τελικα επεσε και για λιγη ωρα δαγκωνε το σχοινι γιατι λογικα πονουσε.Εχουν ηδη βγει οι καινουριοι κυνοδοντες. απο αριστερα.Τωρα μενει να πεσουν και οι 2 απο δεξια...