Δόντια σκύλου (κίτρινα δόντια σε κουτάβι)

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι φυσιολογικο για το κουταβι να εχει λιγο κιτρινα τα δοντια του.Συγκεκριμενα ειναι περιπου 5 μηνων και εχει κιτρινους τους κυνοδοντες αλλα τα υπολοιπα δοντια του ειναι ασπρα.
Οταν ρωτησα τον κτηνιατρο τι μπορω να κανω για τα δοντια του γενικα σαν περιποιηση μου ειπε οτι δεν χρειαζεται τιποτα.
Τι χρησιμοποιειτε εσεις,τα στικακια ειναι καταλληλα?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Κανει να βάλουμε οδοντόπαστα για ανθρώπους? Θα πάθει τίποτα αν δεν ξεπλήνουμε το στόμα και απλά το φάι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
5 μηνών κουτάβι, έχει κίτρινα δόντια; Τι το ταίζεις;

Κανει να βάλουμε οδοντόπαστα για ανθρώπους? Θα πάθει τίποτα αν δεν ξεπλήνουμε το στόμα και απλά το φάι?

Μπορεί να δηλητηριαστεί. Δεν θυμάμαι να το έχουμε συζητήσει. Γιατί όμως να του δώσεις ανθρώπινη οδοντόκρεμα; Για να υπάρχουν σκυλίσιες στο εμπόριο, τώρα που το σκέφτομαι, προφανώς μόνο καλό δεν θα είναι, να φάει ανθρώπινη.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
5 μηνών κουτάβι, έχει κίτρινα δόντια; Τι το ταίζεις;

Μπορεί να δηλητηριαστεί. Δεν θυμάμαι να το έχουμε συζητήσει. Γιατί όμως να του δώσεις ανθρώπινη οδοντόκρεμα; Για να υπάρχουν σκυλίσιες στο εμπόριο, τώρα που το σκέφτομαι, προφανώς μόνο καλό δεν θα είναι, να φάει ανθρώπινη.

Ξηρα απο 2 μηνων και 2-3 φαγητα απο το σπιτι τον τελευταιο μηνα(λαδι,γιαουρτι,μηλο,ολα σε μικρη ποσοτητα και 2 φορες ολοκληρο αυγο,1 την εβδομαδα)
Απο τον Ιουλιο αρχισε να μην τρωει την ξηρα,τρωει το 1/3 απ'οτι ετρωγε και μονο αν του βαλω στην ξηρα λιγο λαδι.Επισης δεν ειναι ζωηρος οπως πριν στο σπιτι.Του μαζευω την τροφη μεχρι το επομενο γευμα αλλα και παλι τιποτα,μονο την 1η φορα επιασε και εφαγε την ξηρα στο επομενο γευμα με λιγο ορεξη.
Μαλλον κακομαθε με τις γευσεις αυτες αλλα φταιει και η ζεστη...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οι κυνόδοντες κιτρινο-γκριζίζουν σε πολλά κουτάβια όταν κοντέβουν να πέσουν.

Σ' αυτήν την περίπτωση όμως, η αλίωση του χρώματος είναι από βαθιά μέσα στο δόντι (νέκρωση νεύρων) κι όχι στην επιφάνεια (όπως η πέτρα).

Δεν έχει αλλάξει ακόμη τους κυνόδοντες το κουτάβι σου, σωστά;

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Οι κυνόδοντες κιτρινο-γκριζίζουν σε πολλά κουτάβια όταν κοντέβουν να πέσουν.

Σ' αυτήν την περίπτωση όμως, η αλίωση του χρώματος είναι από βαθιά μέσα στο δόντι (νέκρωση νεύρων) κι όχι στην επιφάνεια (όπως η πέτρα).

Δεν έχει αλλάξει ακόμη τους κυνόδοντες το κουτάβι σου, σωστά;
Δεν εχει αλλαξει ακομα τους κυνοδοντες,αλλα εχει ηδη αλλαξει ολα τα υπολοιπα δοντια.
Τωρα που τον κοιταξα βγαζει και τα πισω(φρονιμιτες).
Δηλαδη πεφτουν ολα τα δοντια και τελευταιοι οι κυνοδοντες?Μεχρι 6 μηνων κραταει η διαδικασια?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι.

Ο κτηνίατρος έπρεπε να σου το είχε πει (μόλις ανησύχησες για τα δόντια).

Θα ξεμυτήσουν σύντομα τα καινούργια δοντάκια (κατάλευκα).

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
οδοντόβουρτσα και ωμα κόκαλα
Τι εννοείς "ωμά κόκκαλα" ???
Π.χ. το κόκκαλο από μια μπριζόλα που ψήσαμε ή κυριολεκτείς λέγοντας ωμά? κατευθειαν δλδ από τον χασάπη? :confused:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ουδεπόποτε μαγειρεμένο κόκκαλο. Ναι, κατευθείαν από την πηγή...Θα εκπλαγείς με την χαρά που θα κάνει. Προσοχή μόνο μοσχαρίσιο και μεγάλο.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Μοσχαρίσιο ναι, μεγάλο όμως ??? τα μεγάλα αγάπη μου είναι για τα σαγόνια του Σωτήρη !!!! :pπως θα κουμαντάρει το Σπουκάκι τέτοιο κόκκαλο?
Θα το προσπαθήσω πάντως, κάτι θα βρω στα μέτρα του.. Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μοσχαρίσιο ναι, μεγάλο όμως ??? τα μεγάλα αγάπη μου είναι για τα σαγόνια του Σωτήρη !!!! :pπως θα κουμαντάρει το Σπουκάκι τέτοιο κόκκαλο?
Θα το προσπαθήσω πάντως, κάτι θα βρω στα μέτρα του.. Ευχαριστώ για τη συμβουλή.
Θα εκπλαγείς λέμεεεεε...:)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Αυτό κι αν είναι έκπληξη !! :eek::eek::eek:
Και με υπολείμματα ωμού κρέατος επάνω?
Δεν πειράζει το ωμό κρέας έστω και λίγο?
Χριστούλη μου, είμαι ντιπ άσχετη νομίζω.... :(

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δες λιγο τα θέματα σχετικά με την barf
Τα κουτάβια τρωγανε στις 10 εβδομαδες πέριπου 120 γρ κρεας

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αυτό κι αν είναι έκπληξη !! :eek::eek::eek:
Και με υπολείμματα ωμού κρέατος επάνω? Ω, ναι
Δεν πειράζει το ωμό κρέας έστω και λίγο? Ω, όχι (δεν το αφήνεις βέβαια να χαλάσει-
αν δεν το ξεπαστρέψει άμεσα το πετάς)
Χριστούλη μου, είμαι ντιπ άσχετη νομίζω.... :(
Δεν είναι θέμα ασχετοσύνης. Κανένας δεν ξέρει, μέχρι να μάθει...;):)

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Lostris μου αρέσει ΤΡΕΛΑ η υπογραφή σου...

Και ο Σπούκυ!
Σ' ευχαριστώ!
Η υπογραφή είναι μια φράση που αντέγραψα από ένα e-mail που μου έστειλαν και αφορά μόνο σε σκύλους... δεν ξέρω αν το έχεις δει, αλλά αν όχι στείλε μου το mail σου για να σου το στείλω.
Μακάρι να μπορούσα να το φορτώσω εδώ για να το δουν όλοι!!