Δυο σκυλιά:Ζημιές και τουαλέτα και...

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Όλα τα πράγματα θέλουν επιμονή. Και χρόνο....

Μην ταΐζεις το πρωί και τρέξτην λίγο. Της δίνεις ενέργεια και μετά αναμενόμενο είναι κάπου να πρέπει να την διοχετεύσει. Λογικό είναι....

Όσον αφορά το στρώμα έπρεπε να γίνει πολύ σταδιακά. Εγώ για 1-2 εβδομάδες θα τις το έδινα μόνο όταν ήμουν εκεί ώστε να την ελέγχο, μετά για 1-2 εβδομάδες μόνο 10 λεπτά μόνη της και έπειτα 3-4 εβδομάδες μόνο απόγευμα.

Το ίδιο και με το ποδήλατο. Τις τούμπες σου θα τις φας σίγουρα.... Όπως τις έφαγες και σαν παιδί όταν μάθαινες ποδήλατο. Βάλε κράνος επιγονατίδες και ότι άλλο κρίνεις και ξεκίνα... Σιγά σιγά (υπάρχει αντίστοιχο θέμα πολύ καλό διάβασε το)

Ο διασκελισμός του σκύλου είναι πολύ μεγάλος με το δικό σου περπάτημα βαριέται, αν τρέχεις κάτι κάνεις αλλά πόση ώρα τρέξιμο αντέχεις με δυο δουλείες???

Το ποδήλατο πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ αρκεί να δώσεις πολύ χρόνο μέχρι να το μάθετε και οι δύο. Το να τρέξει ένα σκυλί μόνο του σε ένα πάρκο κάτι είναι αλλά το να τρέχει μαζί με το αφέντικό του δε συγκρίνεται.... εμείς όταν τον τρέχω στην δική του ταχύτητα (με ποδήλατο φυσικά) με κοιτάει στα μάτια (για αυτό τρακάρει με κολόνες) και μετά στο σπίτι κοιμάται ατελείωτες ώρες.

Δεν ξέρω σε τι επίπεδο εκπαίδευσης είναι αλλά αν ξέρει άψογα το δίπλα (κοντά ή μαζί δεν ξέρω ποια είναι η σωστή λέξη) και το στοπ δε θα δυσκολευτείς πολύ.

Υ.Γ. Νομίζω ότι από σύγκρουση μολοσου με ποδήλατο κινδυνεύει το ποδήλατο....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Εστω και για το πρωτο 8ωρο το κρειτ να δουλεψει, με μια πρωινη μεγαλη βολτα να τα κανουν μια φορα εξω και μια πριν το απογευματινο 4ωρο να τα ξανακανουν εξω τα κακα τους. Τι στο καλο, παιζει να ταιζονται με μπαρφ και να κανουν πανω απο 2 φορες κακα? Για εμενα και τα κατουρα μεσα στο σπιτι σε τετοια γομαρια ειναι ανεπιτρεπτα. Σκεψου να εισαι αφηρημενος και να πεσεις στη λιμνη της γιγαντουλας...μπρατσακια και σωσιβιο θες... :p

Οταν της βαζεις φωνη ιδρωνει τ'αφτι της ή σε γραφει κανονικα?

Συμφωνω απολυτα με οτι σου ειπε ως τωρα η IrAr. ;)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αmaliaz~
Κάτι τέτοιο έχω σκεφτεί,τουλάχιστον να είναι στο ένα δωμάτιο.. Αλλά κι αυτά δν ξέρω πόσο γερά θα είναι.. η μια πόρτα για το δωμάτιο,είναι κανονικό μέγεθος,και η άλλη πόρτα,είναι μεγάλη σε μήκος,2 συρόμενες.. περιπου 2.5 μέτρα.. Την γκρεμίζει άνετα...
Αλλο πορτα ξυλινη, αλλο σιδιροκατασκευη. Ειδικα οι συρομενες εαν βαραει πανω με δυναμη εφυγαν... το χει κανει και ο δικος μου στο πατρικο μου. Η χασκινα που ειχα πριν εναν αιωνα, επειδη δε μπορουσε να ξεχαρβαλωσει την πορτα... ανοιξε τρυπα και περασε απο μεσα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Για εμένα η μόνη λυση είναι η κλούβα και το σταθερό προγραμμα.
Οι ώρες για να μενουν στην κλουβα είναι πολλές αλλά είναι προσωρινό μεχρι να μαθουν ενα πρόγραμμα.
Η πιτμπουλιτσα που φιλοξενω στο προυγουμενο σπιτι φιλοξενίας λερωνε συνεχεια μεσα εξω όπου ήταν, εγω δεν της εδωσα καθολου αυτό το περιθωριο, μενει στο κρειτ, βγαινει σταθερες βόλτες για να λερωσει εξω και μενει ελευθερη ελαχιστα μεσα στο σπιτι και μεπαρακολουθηση, προσωρινα μόλις αποκτησει ενα προγραμμα θα αρχιση να μεγαλωνει ο χρόνος έξω και να μειώνεται η παρακολουθηση με καθε πισωγυρισμα ξανα πίσω μεχρι να ξεκαθαρίσει στο μυαλο της ότι λερωνουμε μονο στην βόλτα.
Εσένα θα είναι πιο δυσκολο μιας και η συνηθεια αυτη εχει καθιερωθει στο μυαλο τους και να λερωνουν και να καταστρεφουν.Το να μειώσεις το φαγητό δεν είναι σωστό ειδικα στην μεγαλη που πρέπει να της σπας τα γευματα για τον φοβο συστροφης και νερό θα πρεπει να εχουν παντα στην διαθεση τους.
Αρα εξοπλίσου με υπομονη , γίνε λίγο πιο "σκληρός" δεν θα παθουν τίποτα, σταθερός και με προγραμμα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω συμφωνω με Amaliaz- θα τους περιοριζα σε ενα δωματιο του σπιτιου με "ενισχυμενο" Baby Gate και περιορισμενη προσβαση σε νερο.
Crate μου φαινεται πολυ για τοσες ωρες ( εγω στενοχοριεμαι, οταν οι δικες μου πρεπει να κατσουν 2-3 ωρες στα crate τους).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
( εγω στενοχοριεμαι, οταν οι δικες μου πρεπει να κατσουν 2-3 ωρες στα crate τους).
Καταλαβαίνεις βέβαια, ότι το γεγονός ότι ο καθένας μας μπορεί να στενοχωριέται, προβαίνοντας σε κάποιου τύπου διόρθωση με τον σκύλο του, δεν μπορεί να είναι κριτήριο για να δώσεις εκπαιδευτική συμβουλή ε; Πόσο μάλλον, όταν ο άλλος, έχει τόσο σοβαρό πρόβλημα :)

Εγώ είμαι υπερ του crate. Δεν παθαίνουν τίποτα, αρκεί βέβαια να μην είναι στριμωγμένα εκεί μέσα και όσο χρειαστεί, μέχρι να καταλάβουν τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται. Το να έχουν μετατρέψει το σπίτι, σε μια τεράστια τουαλέτα, σίγουρα δεν πρέπει να επιτρέπεται. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα. Και συμφωνώ με vek, σε κάθε πισογύρισμα, πάλι περιορισμός.

Σε χώρο με baby gate [αν μείνει στην θέση του], που θα μπορούν να τριγυρνάνε από την άλλη μεριά, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
δεν θα λυση ετσι ομως το προβλημα ουτε της ζημιας ούτε του λερώνω, απλως το μεταφερει σε ενα δωματιο του σπιτιου.
Ενω αν τα εχει κλειστα θα μαθουν να μην λερωνουν και σιγα σιγα μπορεί ή να τα μαθει σε ενα δωματιο ή σε όλο το σπιτι.
Δεν συμπαθω και εγω τις πολλές ωρες μεσα σε κλουβα, αλλά πολλες φορες στηναρχη ειναι αναγκαίο μεχρι να μπουν κανόνες.
Δεν νομίζω ότι το νερό είναι το προβλημα που λερωνουν , είναι η ανία και ότι δεν ησυχαζουν και ότι είναι σε υπερενταση.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Το πρόβλημα σου θέλει αίμα δάκρυα και ιδρώτα για να λυθεί...
πάρε τα πράγματα απο την αρχή. Σα να έρχονται αύριο στο σπιτι σου τα σκυλιά για πρώτη φορά. Διαφωνώ με το μπαλκόνι κήπο, συμφωνώ με το crate. Τόσο καιρό πιέζεσαι εσυ με αυτή την κατάσταση, καιρός να πειστούν λίγο και αυτα.
Ξεχωριστα crate για το καθένα. Οχι φαγητό το πρωί, μεγάλη βόλτα, θα την εκτιμούν περισσότερο και θα σε βολέψει καλύτερα. Οχι νερό φαγητό μέσα στο crate, μόνο κουβέρτα και παιχιδακια. Θα ηταν καλο στην αρχή κάποιος να σπάει το 8ωρο με σύντομη κατουροβολτα. Μόλις γυρνάς σύντομη βόλτα και φαγητό. Πριν φύγεις μεγάλη βόλτα και παιχνίδι. Οταν ξανά γυρίσεις βόλτα και φαγητό. Εκπαίδευση σε κάθε ευκαιρία.
Αναδιοργάνωσε το σπιτι. Καθάρισε όλες τις μυρωδιές και άλλαξε όσα περισσότερα μπορείς. Οι αλλαγές του χώρου ειναι ευκαιρία για αλλαγές συμπεριφοράς. Καλύτερα να μην ειναι εκεί οταν καθαρίσεις-αλλάζεις τον χώρο. Το μπαλκόνι μπορεί να λειτουργήσει ως χώρος time out, για λίγα δευτερόλεπτα, μόλις η Λαρα παει να ακουμπήσει τα έπιπλα σου. Ποτε μόνη της εκτός crate αν δεν επιτηρεις αυστηρά. Μην τα εμπιστευτείς γρήγορα. Σιγά σιγά θα δίνεις ελευθερίες. Αν ξεφύγουν των καινούργιων οριων ξανά πίσω στον χρόνο και τροπο περιορισμού.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
γιατι να μην φτιαξεις μια κλουβα στον κηπο σου μεγαλη να χωρανε και οι δυο και κατω αν γινεται να αφησεις ενα κομματι της με γκαζον για να
κατουροχεζουνε και να βαλεις και ενα μεγαλο σπιτακι για να
μπαινουνμεσα οταν κανει κρυο. Ουτε να φτιαξεις ολη την περιφραξη του
οικοπεδου αλλα ουτε και να τα αφηνεις σε Crate τοσες ωρες.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Μην απελπίζεσαι..κι εγώ παρόμοιο θέμα είχα. Σβήστα όλα και πάρτο από την αρχή. Σα να ήταν κουτάβια νεοφερμένα. Εκπαίδευσέ τα από την αρχή. Επιμονή και πάλι επιμονή. Αυτό για το θέμα του λερώματος..Για τις καταστροφές..συμβαίνει και σε μένα με τη μικρή. Έχει σταμπάρει μια κάσα της πόρτας στην κουζίνα και καμιά φορά τη μασουλάει. Αναγκαστικά όταν φεύγω από το σπίτι, κάνω μετακόμιση..Βάζω τάβλες ξύλινες μπροστά από την κάσα, βάζω μια σκάλα μπροστά απο την εξώπορτα (στην οποία επίσης είχε κάνει χοντρή ζημιά και τη φτιάξαμε) και απο τότε δεν πλησιάζει. Τα φοβάται γιατί αν τα πλησιάσει θα πέσουν, θα κάνουν θόρυβο κλπ. Καμιά φορά τα βγάζω για να δω μπας και..αλλά δεν..ίσως την πρώτη μέρα να είναι οκ και μετά πάλι θα μασουλήσει. Λίγο, αλλά θα το κάνει. Υπάρχει κάτι που να μην το πλησιάζουν; Κάποιο αντικείμενο ή κάτι;

εντιτ: για τις μυρωδιές συνιστώ betadine. Στον κουβά με σκέτο νερό η χύμα στο πάτωμα και απο πάνω με τη σφουγγαρίστρα. Είναι εγγύηση για τις μυρωδιές και για τα μικρόβια. Δεν αφήνει λεκέδες, το χρησιμοποιώ και σε ξύλινο παρκέ φαντάσου εδώ και χρόνια.

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Το πρόβλημα σου θέλει αίμα δάκρυα και ιδρώτα για να λυθεί... πάρε τα πράγματα απο την αρχή. Σα να έρχονται αύριο στο σπιτι σου τα σκυλιά για πρώτη φορά.
Συμφωνώ απόλυτα με Ghost girl και με αρκετά από αυτά που σου είπαν οι υπόλοιποι! Βασικά, τα σκυλάκια (σκυλάκιαααααα - τρόπος του λέγειν!) θέλουν ένα καλό reboot και restart, και εσύ το ίδιο μαζί :) Είναι προφανές πόση αγάπη και αδυναμία τους έχεις και το έχουν καταλάβει και αυτά... αν δε βάλεις όρια εσύ και δεν είσαι σταθερός σε αυτά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρουν εκείνα πρωτοβουλία και ν' αλλάξουν -- δες το και έτσι! Αυτό, πχ, με την καταστροφή επίπλων, το άδειασμα ουσιαστικά του σπιτιού σου και τη μετατροπή του χώρου σου, εκτός του υπνοδωματίου, σε ξέφραγο αμπέλι για την πάρτη τους - no no!! Στην τελική, κάποια στιγμή βρε παιδί μου δε θα θες και εσύ να ζεις σε πιο 'φυσιολογικό' σπίτι; Να έρχονται άνθρωποι; Να έχεις μια κοινωνική ζωή; Κρίμα είναι - για όλους σας! - οπότε, όπως σου είπαν και οι προλαλήσαντες, μπες σε ένα πρόγραμμα, μην έχεις ενοχές για τα 'καημένα' (σ' έχω καταλάβει και του λόγου σου :p --- και εσύ σαν και πολλούς από εμάς τα λυπάσαι!) και βάλε τους πρόγραμμα και όρια. Με όσους εκπαιδευτές έχω μιλήσει για δικό μου θέμα, η απάντηση είναι σαφής: και 8 και 10 ώρες μπορούν να είναι μέσα, όταν λείπεις τα σκυλιά πρέπει να ηρεμούν και να ξεκουράζονται. ΔΕΝ θα πάθουν κάτι! Όταν μπουν με το καλό σε έναν πιο σωστό ρυθμό, θα παίρνουν ελευθερίες τις οποίες θα πρέπει να σέβονται. Και πάνω από όλα, όπως μου έχουν πει και εμένα πολλάκις, ο σκύλος θα κάνει αυτό που θες εσύ, και όχι το αντίθετο! (μέσα σε λογικά, βεβαίως, πλαίσια !!)
Good luck :)

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και τις ιδέες σας..
Το Κρειτ νομίζω πως δν θα το χρησιμοποιήσω... Είναι πολλές οι ώρες.. Και η Λάρα σαν χαρακτήρας δν θα την βοηθούσε και πολύ στο να είναι ήρεμη.

Θα προσπαθήσω αλλιώς. Αυτό με τις πρωινές μεγαλύτερες βόλτες,το λιγότερο φαγητό και λιγότερο νερό θα τα ακολουθήσω.

Καταρχήν στειρώθηκαν και τα δυο την Κυριακή το πρωί..
Δεν θα σας μιλήσω για το τι πέρασα εκείνη την μέρα.. Που ήμουν παρών σε όλη την διαδικασία σχεδόν.. Που την είχα αγκαλιά μετά το χειρουργίο στο πάτωμα.. Και κουνούσε μόνο τα μάτια.. και έκανε τρελές προσπάθειες να σηκωθεί.. Μας πήρε 2 ώρες να συνέλθει.. Και ο μικρός.. όταν άρχισε να συνέρχεται.. που ούρλιαζε απο τον πόνο.. Και μετά στο σπίτι... Που παραπατούσαν.. Κι εγώ ήμουν απο δουλειά... Και 24 ωρο ξύπνιος σχεδόν...
Τέλος όμως κι όλα καλά!!

Σκέφτηκα λοιπόν,ένα δωμάτιο που λειτουργεί ως αποθήκη προς το παρόν.. (έχει όλους τους φαγωμένους καναπέδες.. ) Να αδειάσει,να προσαρμοστεί κατάλληλα ωστε να μην μπορεί να γίνει ζημιά σε πόρτες... (έχω πάρει φύλλα λαμαρίνας,κι έχω ντύσει 1.5 μέτρο ύψος τις πόρτες.. ωστε να μην γίνονται πλεον γρατζουνιές.. )
Αυτό το δωμάτιο,έχει πρόσβαση στο μπαλκόνι,με κανονική ξύλινη πόρτα,να φτιάξω εκεί αυτή την πορτούλα που μπαινοβγαίνουν αν θέλουν,και να φράξω το μπαλκόνι,με κάτι σαν πλέξι γκλας,και ύψος τουλάχιστον 2 μέτρα,να υπάρχει ασφάλεια,ωστε να μην φύγουν και για την βροχή..
Κι έτσι πιστεύω οτι θα είναι καλά. Θα είναι μέσα αν θέλουν,ή στο μπαλκόνι,ανάλογα και με τον καιρό.

Θα φτιάξω 4 κρεβατάκια με παλέτες,2 για το δωμάτιο,και 2 για το μπαλκόνι.. Θα κολλήσω και θα καρφώσω μια μοκέτα πάνω τους,και απο πάνω κουβέρτα..

Αυτά σκέφτομαι προς το παρόν,και θα δώ πως θα λειτουργήσει..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αυτο ειναι μια λυση για να γινει το σπιτι και παλι σπιτι σου, κανονικο, με επιπλα για να μπορει να κατσει κι ενας ανθρωπος που θα ερθει. Αλλα δεν θα λυσει το προβλημα, δεν θα μαθουν να κατουρανε και να τα κανουν μονο εξω, σκεψου λιγο κι ολα οσα σου προτειναν τα αλλα μελη σχετικα με τις βολτες και τα γευματα και προσαρμοσε τα στην καλυτερη λυση για εσενα. ;-)

GiantLara

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
88
2
Ε ναι,αν δεις έγραψα πως σκέφτομαι να μεγαλώσω την πρωινή βόλτα,με τρέξιμο,και να προσαρμόσω φαγητό και νερό το πρωί σίγουρα,και γενικά,λιγότερο νερό. Και να προσπαθήσω αρχικά,να καταφέρω,σε περίπτωση που θέλουν να λερώσουν όσο λείπω,να είναι ΕΣΤΩ στο μπαλκόνι αρχικά.
Το δωμάτιο αυτό ειναι πεντακάθαρο απο μυρωδιές,δν είχαν ποτέ πρόσβαση,όπως και το μπαλκόνι.
Έτσι,θα έχουν ζέστη,καθαρό αέρα,ασφάλεια ωστε να μην βγούν,ή απο κάποιον καλοθελητή.. Θα μπορούν να επιλέξουν μέσα ή έξω ανάλογα με τον καιρό..
Και σιγά σιγά που θα γίνει το σπίτι,σπίτι... Όταν θα είμαι εκεί θα τα αφήνω με αυστηρή επιτήρηση στον χώρο.. Και μετά στον χώρο τους πάλι..

Νομίζω είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για όλους μας..

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
"Θα φτιάξω 4 κρεβατάκια με παλέτες,2 για το δωμάτιο,και 2 για το μπαλκόνι.. Θα κολλήσω και θα καρφώσω μια μοκέτα πάνω τους,και απο πάνω κουβέρτα.."
Καλέ μην παιδεύεις τον εαυτό σου! Ρίχτους 2 κουβέρτες χάμω και τελείωσε το θέμα.1. Καλύτερα την ώρα που θα περάσεις ναμαζευεις τα ξύλα που θα΄έχουν φάει διαλύσει να τα βγάζεις βόλτα. 2. Καλύτερα να μην έχεις και το άγχος αν κατάπιαν κανά κομμάτι ξύλο και αν τους κόλλησε στο στομάχι ή στο έντερο.

Last edited by a moderator:

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Πάντα έχω δίκιο

Να ταν μόνο αυτό το πρόλβλημα μου

(δεν βγαίνει η φάτσα με τη γλώσσα εξω)