Δυο νέα προβλήματα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συγνωμη Xotikouli, ειχα δουλεια.

Το θεμα του αγχους αποχωρισμου το βιωσαμε ιδιαιτερα εντονα στην αρχη.
Κατεβαινα να πεταξω τα σκουπιδια και γινοταν στο σπιτι χαμός. Εβγαινε στο μπαλκονι και ουρλιαζε σαν να την σφαζανε.
Εβγαιναν οι γειτονες στα μαλκονια να δουν τι συμβαινει.

Το ιδιο και στο γραφειο όταν ηταν εξω στον κηπο.
Εφευγα για λίγο να παω σε καποια υπηρεσια σε άλλο κτιριο ή στο περιπτερο και γινοταν ο ιδιος χαμός.
Στο κτημα το ιδιο, μονο που εκει δεν ενοχλουσε κανεναν.

Διαβασα για το θεμα στο forum και ξεκινησα την εκπαιδευση αποχωρισμου στο κτημα.
Την αφηνα ολο και περισσοτερο και πήγαινα βολτες στον γειτονα ή στο διπλανο χωριο για ψωνια. Όταν επέστρεφα δεν της εδινα σημασια.
Σιγα σιγα το συστημα απεδωσε, ποτέ δεν φτασαμε στο σημειο της απάθειας, αλλά μπορω να φυγω από το σπιτι ή το γραφειο χωρις να ακουγονται ουρλιαχτα από πισω.
Μπορει να οφειλεται και στο ότι μεγαλωσε και αισθανεται πιο σιγουρη.

Φυσικα παντα όταν φευγω απο το σπιτι, παει στο μπαλκονι και περιμενει εκει ησυχη ολη την ωρα. Αυτό ισως είναι και καλο.

Στο άλλο θεμα τωρα.
Αν χρειαστει να λειψω προγραμματισμενα για λιγες μερες, θα την παω στην πανσιον που βρισκεται λιγο εξω από την Ξάνθη.
Την εχει ο πρωτος εκπαιδευτης που ειχαμε παει παλια. Εχουμε παει 3-4 φορες για καφέ (δεν χρειαστηκε ποτέ να την αφησω) και η Ηρα γνωριζει το μερος και δεν το φοβαται.

Με την γυναικα μου και την κορη μου εχει μεινει πολλες φορες μονη της και δεν ειχε κανένα απολυτως προβλημα.
Το προβλημα είναι ότι της δινουν πολύ αερα και την χαλανε. Ισως όμως περναει καλυτερα μαζι τους παρά με μενα.

Η γυναικα μου ζοριζεται πολύ να την κρατησει αν χρειαστει να την κατεβασει κατω για την αναγκη της.
Εμενα μπορει να με ακουει η Ηρα (οσο με ακουει τελος παντων), αλλά αν βαλει το κεφαλι κατω, κολλησει το στηθος στο εδαφος (θεση ώθησης ή μαλλον έλξης)) και αρχισει το τράβηγμα, τα πραγματα για την γυναικα μου γινοται σκούρα.
Γι αυτό την βγαζω για την αναγκη της πριν φυγω και βολτα την παω μονο εγω.

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Η γυναικα μου ζοριζεται πολύ να την κρατησει αν χρειαστει να την κατεβασει κατω για την αναγκη της.
Εμενα μπορει να με ακουει η Ηρα (οσο με ακουει τελος παντων), αλλά αν βαλει το κεφαλι κατω, κολλησει το στηθος στο εδαφος (θεση ώθησης ή μαλλον έλξης)) και αρχισει το τράβηγμα, τα πραγματα για την γυναικα μου γινοται σκούρα.
Γι αυτό την βγαζω για την αναγκη της πριν φυγω και βολτα την παω μονο εγω.
........πάντως το ότι η Ήρα τραβάει στην βόλτα σαν μουλάρι ,δεν είναι πρόβλημα της γυναίκας σου ,οπότε όπως λένε και στο χωριό μου....βάστα Άρη μου να είσαι καλά και να μη χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη της Ήρας εκείνη!:confused:

......και το θέμα δεν είναι αυτό μόνο, άντε να της βγεί εκείνης κανένας ώμος ή το πολύ πολύ να πάθει καμιά τενοντίτιδα-στο κάτω κάτω η γυναίκες αντέχουν γιατί είναι σκληρά καρύδια- η Ήρα νομίζεις ευχαριστιέται τέτοιες βόλτες??

Υ.Γ.εκτός απο λίρες υπάρχει και το ....πετρέλαιο:D:D:D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ να ρωτήσω και τούτο:

η Ήρα πότε ηρεμεί?

Υπάρχει κάποιο μέρος κάπου όπου να μπορεί να μείνει κάποια ώρα χωρίς να έχει συνεχώς προκλήσεις?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
η Ήρα νομίζεις ευχαριστιέται τέτοιες βόλτες??
Αν εννοεις με την γυναικα μου, δεν ξερω αν τις ευχαριστιεται γιατι απλά δεν πανε μαζι βολτα.

Να μιλησω για τις βολτες μαζι μου όμως. Όταν δεν την εχω συνεχεια σαν στρατιωτακι (κατι που σιγα σιγα περιοριζω), τις ευχαριστιεται μια χαρά τις βολτες.
Μαζι μου, το τράβηγμα είναι κατι που απαγορευεται, διορθώνεται όταν συμβει και συμβαινει ολο και λιγοτερο.

Η Ηρα ηρεμει πολλες ωρες στο σπιτι, από το μεσημερι μεχρι αργα το απογευμα που ξεκιναει η πρωτη βολτα πριν το δείπνο της.
Δυστυχως λογω ζέστης, κοπηκε η μεσημεριανη βολτα μετα τη δουλεια και πριν το μεσημεριανο φαγητο της.

Ηρεμει πλεον αρκετα και τις ωρες που την εχω μαζι μου στο γραφειο. Η επιθετικοτητα εχει μειωθει σημαντικα.
Ωστοσο, η γνωστη εγρήγορσή της παραμενει ολο το 24ωρο.
Προκλησεις θα υπαρχουν παντου και παντα οπου και να βρισκομαστε. Αλλοτε είναι ασήμαντες και απομακρες και αλλοτε εντονες και κοντινες.

Πηγή, αν παρω την Ζηνα στο γραφειο, θα με διωξουν απ’ τη δουλειά!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γαλάζια,
Τη μειωση της επιθετικοτητας την συμπερανα με την παρατηρηση.
Ο κοσμος μπαινοβγαινει στο γραφειο (στην αιθουσα που δουλευω) χωρις προβλημα.
Η Ηρα καποιες φορές θα γρυλίσει, αλλά θα εισπραξει αμεσα ένα δυνατο «σσστ!» και σταματαει.

Στον κηπο του γραφειου τωρα, εχω δει καποια μειωση του προβληματος, αλλά όχι αξιόλογη, ειδικα στους αγνώστους.
Εξω παριστανει ακομα τον φυλακα, αλλά τουλαχιστον αρχισε να σταματαει να παριστανει μεσα στο γραφειο τον σωματοφυλακα.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
πολυ τα απλουστευεις παντως τα πραγματα.
ευχομαι να πανε ολα καλα:)

και για να σε δελεασω λιγο..κοιτα με τι λουρι θα βγαζει η γυναικα σου εξω την ηρα, εαν κανει σωστη εκπαιδευση:D:D:cool:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στη λυση (εστω ύφεση) πολλων προβληματων οδηγηθηκα με την απλούστευση. Συχνά δουλευει.

Πολύ όμορφο το λουρακι και χωρίς χειρολαβή (loop). Αυτό εξαλλου θελει να τονισει η φωτογραφία.
Πιανοντας το μεσα στην χούφτα και τυλιγοντας το γυρω από τον αντιχειρα, με τον κόμπο να κρεμεται και να μην συμμετεχει, χαλαρά μπορω να κρατησω τρεις Ηρες που τραβανε προς μια γατα.

Ωστοσο, καταλαβαινοντας τι εννοείς, θα συμφωνησω απολυτα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θα ηθελα να ρωτησω κατι, γιατι είναι φανερο από άλλα θεματα ότι δεν εχω καταλαβει ιδιαιτερα την χρηση του crate.
Ξεχναω προς στιγμην το θεμα σκαψιματος, κηπου, επιθετικοτητας και μασηματος λουριου.

Εχουμε δυο υποθετικα σεναρια με την Ηρα δίπλα μου στο γραφείο:
1.Δεμένη με λουρι ή αλυσιδα
2.Μεσα σε crate.

(Υπαρχει και 3ο σεναριο επιστημονικης φαντασιας, στη θεση place, αλλά ας το ξεχασουμε στην περιπτωση μας.
Ουτε βεβαια θα βαλω crate μεσα στο γραφειο.)

Ποια η διαφορα των σεναρίων 1 και 2 και ποια τα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα του καθενός?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Προσπαθω να καταλαβω την διαφορά με τον ευκολο τροπο (χωρις να καθησω να διαβασω περί crate δηλαδη :D ).

Ας παρουμε τοτε ενα υπαρκτο σεναριο.
Οπως εχω ξαναπει, οταν ελειπαν οι γυναικες και επρεπε να λειψω, εδενα την Ηρα σε ενα σημειο ετσι ωστε να μπορει να καθεται μεσα στο σαλονι, αλλά αν θελει να μπορει να βγαινει και στο μπαλκονι.
Ταυτοχρονα εκλεινα την πινσερινα μας σε ενα δωματιο.

Ποια θα ηταν η διαφορα αν την εβαζα στο διαστημα αυτο μεσα σε crate?
Αυτο δεν ειναι υποθετικο, γιατι σκεφτομαι να παρω crate καποια στιγμη για τι σπιτι.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
αν την εκπαιδευσης να καθεται στο crate θεωρωντας οτι ειναι ο χωρος της κ οχι σαν χωρος τιμωριας,τοτε θα ειναι σαφως λιγοτερο στρεσαρισμενη απ το να ειναι δεμενη.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστώ Δεσποινα.

Εγω καπως ετσι σκεφτομαι για τα διάφορα πιθανα ή υπαρκτά σεναρια:

1.Κηπος (προταθηκε το crate μονο για το θεμα του σκαψιματος αλλά θα το επεκτινω λιγο).
Κάθε μισή ή το πολύ μια ωρα, βγαίνω εξω, παω και την χαϊδευω και ασχολουμαι λιγο μαζι της.
Αν είναι σε ctare θα πρεπει να την βγαζω εξω κάθε τοσο για να εχουμε κάθε επαφη.
Επισης δεν θα εχει την δυνατοητα να εχει καποια κινηση (οσο επιτρεπει η αλυσιδα – 8 μέτρα ή 12 μέτρα), να μυρισει το γκαζον, να κανει την αναγκη της στην ακρη κλπ.

2.Γραφειο.
Τωρα που είναι με το λουρι δίπλα μου, εχει την δυνατοτητα να ερχεται να χαϊδευεται, να ξαπλωσει στα ποδια μου ή δυο μέτρα πιο περα. Με το crate δεν θα ειχε αυτή τη δυνατοτητα.

3.Σπιτι. Δεμενη οσο λειπω, μπορει να βγαινει στο μπαλκονι και να χαζευει, να μπαινει μεσα στον κλιματισμό, να ξαπλωσει στο ποστο της.
Πάλι με το crate δεν θα ειχε αυτή τη δυνατοτητα.

4.Σπιτι με εμενα παρόντα αλλά με επισκεψεις ορυώμενων παιδιων.
Δεμενη δίπλα μου εχει την δυνατοτητα να ερχεται να χαϊδευεται, να ξαπλωσει στα ποδια μου ή λίγο πιο περα. Με το crate δεν θα ειχε αυτή τη δυνατοτητα.

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
harryf3 said:
1.Κηπος (προταθηκε το crate μονο για το θεμα του σκαψιματος αλλά θα το επεκτινω λιγο).
Κάθε μισή ή το πολύ μια ωρα, βγαίνω εξω, παω και την χαϊδευω και ασχολουμαι λιγο μαζι της.
Αν είναι σε ctare θα πρεπει να την βγαζω εξω κάθε τοσο για να εχουμε κάθε επαφη.
Επισης δεν θα εχει την δυνατοητα να εχει καποια κινηση (οσο επιτρεπει η αλυσιδα – 8 μέτρα ή 12 μέτρα), να μυρισει το γκαζον, να κανει την αναγκη της στην ακρη κλπ.
Μαλλον χρειαζεται να διευκρινησω κατι.

Όταν πρότεινα κλούβα, δεν εννοούσα το κλασσικό crate. Εννοούσα Dog cage (περιπου τα 2/3 του παρακατω).

Κάτω μπορείς να βάλεις ξύλινη παλέτα και τέλος.

Και κάτι άλλο.
Δεν χρειάζεται να φεύγεις από το γραφείο σου κάθε μισή/μία ώρα και να πηγαίνεις να παρηγορεις τη σκύλα! Την σκύλα την αφήνεις στην κλούβα με το νερο της όταν πας στη δουλειά, της ρίχνεις μια ματιά στο ενδιάμεσο και την παίρνεις όταν σχολάσεις.

harryf3 said:
2.Γραφειο.
Τωρα που είναι με το λουρι δίπλα μου, εχει την δυνατοτητα να ερχεται να χαϊδευεται, να ξαπλωσει στα ποδια μου ή δυο μέτρα πιο περα. Με το crate δεν θα ειχε αυτή τη δυνατοτητα.
Crate στο γραφείο?
Ήδη έχεις τη σκύλα η οποία επιτίθεται σε συναδέλφους σου, κόβει το λουρί της και περιφέρεται ανενόχλητη στο χώρο εργασίας σου, γαυγίζει και ενοχλεί τους πελάτες, θα τους πας και κλούβα μεσα στο γραφειο? :shock:

Κλείνοντας: Θέλεις να πάρεις crate, πάρε. Δεν θέλεις για να ...χαιδεύεται η Ήρα στα πόδια σου και να μην ...πικραίνεται, μην πάρεις.
Με λίγα λόγια δεν είναι δυνατόν να σου προτείνονται λύσεις στα προβλήματα σου και να προβάλεις συνεχώς ασοβαρες ενστάσεις.
Συγνώμη για την αγανάκτηση Άρη, αλλά είναι απίστευτα κουραστικο να προσπαθεις συνεχως να πεισεις καποιον να δεχτει τα αυτονόητα.

Καλή τυχη με τα σκυλια σου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Rottie, σε ευχαριστω και παλι για την απαντηση και την διευκρινιση.

Στο παρόν προσπαθησα κυριως μεσω υποθετικων σεναριων να κατανοησω την χρηση του crate και τις θετικες ή αρνητικες επιπτωσεις στην ψυχολογία του σκυλου, ώστε να κρινω σε ποιες περιπτωσεις θα αξιζε να το χρησιμοποιησω. Δεν νομιζω ότι υπεβαλα καμια ενσταση, παρά μονο εξεφρασα τη γνωμη μου.

Μαλλον καλυτερα θα ηταν να αφιερωσω λιγο χρονο και να διαβασω μόνος μου.
Δεν εχει κανενας υποχρεωση να καθεται να φανταζεται τα σεναρια και να προσπαθει να δωσει απαντησεις ή λύσεις

Με πίκρανες πολύ με τα τελευταια που ειπες Κατερίνα. Καλώς ή κακώς, εχω μαθει να μην αφηνω καμιά πληροφορια ή γνωμη να περναει αφιλτράριστη. Πίστεψε με, με εχει σωσει πολλες φορες.

Εφοσον όμως εχω προκαλέσει την αγανακτηση ενός από τα σημαντικότερα μελη (για να μην πω κολώνα) του forum, στο οποιο μαλιστα μελος χρωσταω πιθανόν τα μισα από οσα εχω μαθει ή καταφερει, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ειμαι σε ηλικια και κοινωνικη κατασταση που δεν δεχομαι ευχαριστα να με επιπλήττουν, ειμαι υποχρεωμενος να σταματησω.

Φιλικά παντα
Αρης

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αρη, λυπάμαι εάν σε πίκρανα. Σκοπός μου δεν ήταν να σε στεναχωρήσω, ήταν να σου επισημάνω για ακόμα μια φορά πως εαν δεν αλλάζεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα σκυλιά σου, δεν πρόκειται να λύσεις κανένα πρόβλημα συμπεριφοράς, ούτε να κανεις σημαντική πρόοδο στην εκπαίδευση τους.

Η ανθρωποποιηση του σκύλου, πονάει πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε πνίχτη ή ηλεκτρικό κολάρο. Όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσεις, τόσο το καλύτερο για σενα, τα σκυλιά σου και την σχέση της οικογένειας σου μαζί τους.

Και κάτι άλλο: Τα 2,5 χρόνια που συμμετέχω στο φόρουμ, έχω δεχτεί κάθε είδους προσωπική επίθεση μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα στο σπίτι μου, αλλά εξακολουθώ και είμαι εδώ. Ποτε δεν επαψα να γραφω την αποψη μου, οσο αγανακτηση και να προκαλω ή οσο δυσαρεστη και αν γινομαι σε καποιους.

Το ότι αγανάκτησε κάποιο μέλος του φόρουμ μαζι σου κάπου- κάπως- κάποτε, δεν είναι λόγος να πάψεις να είσαι εδώ μαζί μας και να γράφεις για αυτό που αγαπάς: Τα σκυλιά σου.

Και εγώ αυτό έκανα και δεν το μετάνιωσα. :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul