Δοσολογια ξηρας τροφης

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Εχεις απολυτο δικιο λιγοστεψα τα γραμμαρια επεστρεψα στα 240 και ας με κοιταει στο στομα οταν τρωω.Εαν εσυ του δινεις 270 γραμ ,τοτε ναι εγω πρεπει να του δινω λιγοτερο.
στα κιλα της ηταν με τα 240 που της εδινα ουτε εχανε ουτε επαιρνε απλως θεωρουσα οτι πεινουσε γι αυτο της εδωσα παραπανω αλλα τελικα δεν πρεπει εχεις δικιο.
Τα περισσότερα σκυλιά πάντα πεινανε.
Βασικά θεωρώ ότι είναι καταλοιπο από τότε που δεν είχαν σταθερα γεύματα

• Like
Reactions: DIAS123

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Αλλο η πεινα αν ασκειται κι αλλο η λαιμαργια.
Εγω μετα απο βολτα 20 χλμ με τρεξιμο και παιχνιδι και εκπαιδευση δεν μπορω να δωσω στον σκυλο μου 300 γρ κρεας γιατι δεν του φτανουν απλουστατα. Μισο κιλο κρεας θελει την ημερα (ειναι βεβαια και η αναπτυξη τωρα). Αλλα απ την αλλη υπαρχει η μεγαλη μου που μπορει μα κανει σαν τρελη για ενα κεφτεδακι ΑΛΛΑ ξερω οτι δεν πειναει απλα ζητιανευει. Και απαγορευεται να φαει παραπανω απο το συνιστωμενο μην παχυνει...
Στην αρχη υπεθεσα οτι ο σκυλος σου πειναει γιατι ασκειται πολυ. Αλλα απο τη στιγμη που η ζωη του ειναι ηρεμη και οι βολτες μικρες, ναι πρεπει να του δινεις μικροτερες ποσοτητες. Θα συνηθισει.

Απλα η αισθηση κορεσμου δεν εχει να κανει με τις αναγκες του οργανισμου. Πχ θα φας μια ωραιοτατη σαλατα με κοτοπουλο και θα νιωθεις οτι "χωρας" και κατι αλλο, θα φας τηγανητες πατατες με ψωμι και θα φουσκωσεις. Και αν συνηθισεις να τρως καθε μερα απο 2 κατσαρολες μακαρονια υστερα η υγειηνη διατροφη με σαλατες και θαλασσινα κλπ θα σου κακοφανει.

Το ιδιο κ με τις σκυλοτροφες, εχει συνηθισει εκεινες με σιτηρα που λογικα χρειαζοταν και πιο μεγαλη ποσοτητα λογω χαμηλης θρεπτικης αξιας, και τωρα σου κανει χαζα...
Να σου πω την αληθεια ο κτηνιατρος μου ειπε να παει 27 κιλα και οχι 30 που ειναι.
στα 30 κιλα δεν πρεπει να παρει γραμμαριο παραπανω. Για να χασει κιλα πρεπει να τρωει 200 γραμ αλλα την λυπαμαι.
γι αυτο συμφωνω μαζι σου και με οσους μου ειπαν να λιγοστεψω τα γραμμαρια και να μην την λυπαμε που ζητιανευει .
Εχεις δικιο εκανε ματαβαση απο τροφες της πλακας με ρυζι καλαμποκι κρεαταλευρα τεφρα και οτιδηποτε ακαταλληλο γιατι δεν ηξερα να ξεχωρισω και ειχα τρελλαθει με τις διαρροιες,νομιζα πως το σκυλι ειχε κολητιδα η γενικα ευαισθησια .
βλεπεις ορισμενες τροφες δεν σου δινουν να καταλαβεις ετσι που τα γραφουν τι ακριβως περιεχουν,και ετσι δεν ηξερα οτι φταινε οι τροφες..
Ετσι ξεκινησα να διαβαζω να ψαχνω να μαθαινω να καταλαβαινω τι λενε οι ετικετες και να ξεχωριζω τις ακαταλληλες και τελικα κατεληξα στην orijin.
Ειναι βλεπεις και οι τιμες ακριβες που αναγκαζεσαι να δωσεις την ακαταλληλη τροφη γιατι η καταλληλη ειναι ακριβη.
Δεν μπορουν ολοι να δινουν 80 ευρω και 90 στα 11 κιλα.
Σημερα ο σκυλος θεωρειται ειδος πολυτελειας ετσι που εχουν γινει τα πραγματα, χρειαζεται τα εμβολια του, τα κολαρα για παρασιτα, τα προληπτικα χαπια για εσωτερικα παρασιτα ,τις αμπουλες για παρασιτα, τις τροφες που πρεπει να πληρωσεις αδρα , την στειρωση, τις αρρωστιες που θα προκυψουν, τωρα βγηκε και το εμβολιο για καλαζαρ που στοιχιζει 150 ευρω...με ολα αυτα μονο οι οικονομικα ευκαταστατοι πρεπει τελικα να εχουν σκυλο.
εαν τα βαλεις κατω ο σκυλος σχεδον θελει να δουλευεις μονο γι αυτον

• Like
Reactions: Hiraeth and Eroe

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Αλλο η πεινα αν ασκειται κι αλλο η λαιμαργια.
Εγω μετα απο βολτα 20 χλμ με τρεξιμο και παιχνιδι και εκπαιδευση δεν μπορω να δωσω στον σκυλο μου 300 γρ κρεας γιατι δεν του φτανουν απλουστατα. Μισο κιλο κρεας θελει την ημερα (ειναι βεβαια και η αναπτυξη τωρα). Αλλα απ την αλλη υπαρχει η μεγαλη μου που μπορει μα κανει σαν τρελη για ενα κεφτεδακι ΑΛΛΑ ξερω οτι δεν πειναει απλα ζητιανευει. Και απαγορευεται να φαει παραπανω απο το συνιστωμενο μην παχυνει...
Στην αρχη υπεθεσα οτι ο σκυλος σου πειναει γιατι ασκειται πολυ. Αλλα απο τη στιγμη που η ζωη του ειναι ηρεμη και οι βολτες μικρες, ναι πρεπει να του δινεις μικροτερες ποσοτητες. Θα συνηθισει.

Απλα η αισθηση κορεσμου δεν εχει να κανει με τις αναγκες του οργανισμου. Πχ θα φας μια ωραιοτατη σαλατα με κοτοπουλο και θα νιωθεις οτι "χωρας" και κατι αλλο, θα φας τηγανητες πατατες με ψωμι και θα φουσκωσεις. Και αν συνηθισεις να τρως καθε μερα απο 2 κατσαρολες μακαρονια υστερα η υγειηνη διατροφη με σαλατες και θαλασσινα κλπ θα σου κακοφανει.

Το ιδιο κ με τις σκυλοτροφες, εχει συνηθισει εκεινες με σιτηρα που λογικα χρειαζοταν και πιο μεγαλη ποσοτητα λογω χαμηλης θρεπτικης αξιας, και τωρα σου κανει χαζα...
Να σου πω την αληθεια ο κτηνιατρος μου ειπε να παει 27 κιλα και οχι 30 που ειναι.
στα 30 κιλα δεν πρεπει να παρει γραμμαριο παραπανω. Για να χασει κιλα πρεπει να τρωει 200 γραμ αλλα την λυπαμαι.
γι αυτο συμφωνω μαζι σου και με οσους μου ειπαν να λιγοστεψω τα γραμμαρια και να μην την λυπαμε που ζητιανευει .
Εχεις δικιο εκανε ματαβαση απο τροφες της πλακας με ρυζι καλαμποκι κρεαταλευρα τεφρα και οτιδηποτε ακαταλληλο γιατι δεν ηξερα να ξεχωρισω και ειχα τρελλαθει με τις διαρροιες,νομιζα πως το σκυλι ειχε κολητιδα η γενικα ευαισθησια .
βλεπεις ορισμενες τροφες δεν σου δινουν να καταλαβεις ετσι που τα γραφουν τι ακριβως περιεχουν,και ετσι δεν ηξερα οτι φταινε οι τροφες..
Ετσι ξεκινησα να διαβαζω να ψαχνω να μαθαινω να καταλαβαινω τι λενε οι ετικετες και να ξεχωριζω τις ακαταλληλες και τελικα κατεληξα στην orijin.
Ειναι βλεπεις και οι τιμες ακριβες που αναγκαζεσαι να δωσεις την ακαταλληλη τροφη γιατι η καταλληλη ειναι ακριβη.
Σημερα ο σκυλος θεωρειται ειδος πολυτελειας ετσι που εχουν γινει τα πραγματα, χρειαζεται τα εμβολια του, τα κολαρα για παρασιτα, τα προληπτικα χαπια για εσωτερικα παρασιτα ,τις αμπουλες για παρασιτα, τις τροφες που πρεπει να πληρωσεις αδρα , την στειρωση, τις αρρωστιες που θα προκυψουν, τωρα βγηκε και το εμβολιο για καλαζαρ που στοιχιζει 150 ευρω...με ολα αυτα μονο οι οικονομικα ευκαταστατοι πρεπει τελικα να εχουν σκυλο.
εαν τα βαλεις κατω ο σκυλος σχεδον θελει να δουλευεις μονο γι αυτον

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Θα σου πω πως εχω συναντήσει σε πάρκο κοπέλλα με θηλυκό ροτ λίγο πάνω απο τα 40 κιλά και το τάιζε acana 1400gr την ημέρα. Το σκυλί δεν ήταν υπέρβαρο όπως το είδα.

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Θα σου πω πως εχω συναντήσει σε πάρκο κοπέλλα με θηλυκό ροτ λίγο πάνω απο τα 40 κιλά και το τάιζε acana 1400gr την ημέρα. Το σκυλί δεν ήταν υπέρβαρο όπως το είδα.
Σχεδον εναμιση κιλο την ημερα την ταιζε? βλεπω οτι υπαρχουν και χειροτεροι απο εμενα χαχαχαχα μονο που εγω εβαλα μυαλο και ξαναταιζω την δικια μου παλι 240 γραμμαρια. ημερησιως.
Μπορει εκεινη να του κανει πολλες ωρες ασκηση ισως.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αν κανεις καλη ερευνα αγορας βρισκεις αξιοπρεπεις τροφές με κοστος αρκετα λιγοτερο απο αυτο των acana/orijen. Εμενα η ημερα στοιχιζει 1,10€ την ημερα και ταιζω brit care που θεωρειται super premium

τωρα βγηκε και το εμβολιο για καλαζαρ που στοιχιζει 150 ευρω.
Υπάρχει εναλλακτικη θεραπεια ιδιο συστατικο με κοστος ~12 ευρω τον χρονο για 2 μηνιαιες αγωγες με ανθρωπινο φάρμακο. Κανε αναζητηση στο φορουμ με τον ορο cilroton

Θα σου πω πως εχω συναντήσει σε πάρκο κοπέλλα με θηλυκό ροτ λίγο πάνω απο τα 40 κιλά και το τάιζε acana 1400gr την ημέρα.
Me 1400gr acana θα ειχε τιναξει νεφρα και ισως συκωτι στον χρονο. Συνιστωμενη ποσοστητα για δραστηριο σκυλι 480gr. εχει. στα 1400gr θα προσλαμβανει ~5000 θερμιδες...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.079
Me 1400gr acana θα ειχε τιναξει νεφρα και ισως συκωτι στον χρονο. Συνιστωμενη ποσοστητα για δραστηριο σκυλι 480gr. εχει. στα 1400gr θα προσλαμβανει ~5000 θερμιδες...
συν οτι με 1400 την ημερα θα ηθελε περιπου 10 ευρω την ημερα αρα 300 ευρω το μηνα. θα τον ταιζα ορτυκια παπια και σολωμο. Πιο οικονομικα θα εβγαινε :LOL:

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Αν κανεις καλη ερευνα αγορας βρισκεις αξιοπρεπεις τροφές με κοστος αρκετα λιγοτερο απο αυτο των acana/orijen. Εμενα η ημερα στοιχιζει 1,10€ την ημερα και ταιζω brit care που θεωρειται super premium

Υπάρχει εναλλακτικη θεραπεια ιδιο συστατικο με κοστος ~12 ευρω τον χρονο για 2 μηνιαιες αγωγες με ανθρωπινο φάρμακο. Κανε αναζητηση στο φορουμ με τον ορο cilroton

Για το cilroton εδω στο φορουμ δεν βρηκα καποιο θεμα αναλογο για να μαθω περισσοτερα μεσα απο καποια συζητηση σας.
το βρηκα ομως στο γκουγλ και γραφει γι αυτο το φαρμακο τα παρακατω.
Το CILROTON είναι ένα φάρμακο που επιτρέπει στις τροφές να μετακινούνται γρηγορότερα μέσω του οισοφάγου στο στομάχι και στο έντερο, ώστε να μην παραμένει πολύ στο ίδιο σημείο ή να κινείται προς τα πίσω.
Αυτο το φαρμακο ειναι για γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση....
ποια η σχεση αυτου του φαρμακου με το καλαζαρ?Μηπως υπαρχει κι αλλο και εκανα λαθος?
Επισης ειδα την τροφη που μου εγραψες. Διαβασα ομως, οτι περιεχει εκτος των αλλων καλαμποκι σιταρι ρυζι τεφρα. Με αυτα ακριβως ειχε διαρροιες.Τα αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι γιατι πραγματικα με αυτα ειχα ταλαιπωρηθει .
Γι αυτο αναγκαζομαι και δινω ογδονταρια για να μην υπαρχουν αυτα τα συγκεκριμενα συστατικα μεσα στην τροφη.Με τη συγκεκριμενη που του δινω κοπηκαν οι διαρροιες και σωθηκα και γω γιατι γινομουν ρεζιλι μεχρι να κατεβουμε απ τον πρωτο οροφο στο ισογειο λερωνε τις σκαλες της πολυκατοικιας δεν μπορουσε να κρατηθει.

Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
https://www.dogforum.gr/community/threads/cilroton-για-προληψη-καλαζαρ.29046/
Έχει ακριβώς το ίδιο ενεργό συστατικό με το Leisguard την πόσιμη μορφή του εμβολίου. Αν το πάρεις πάρε τα χαπακια για ~30 κιλά σκύλο θες 1.5 χαπακια την ημέρα άρα 2 κουτιά για θεραπεία ενός μήνα. Στον χρόνο (2 θεραπείες) θες 3 κουτιά σύνολο 3x2.8€= 8.4€. χαώδης διαφορά από τα 150 που ζητάνε δεν νομίζεις;

Όσο για την τροφή σου ανέφερα την Brit Care όχι την απλή Brit. Υπάρχει και grain free κωδικός και με αρνί και ρύζι (που προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο λάθος σαν υδατάνθρακα σε σχέση με καλαμπόκι και σιταρι)

Last edited:
  • Like
Reactions: Mariosgs

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Το σκυλακι έχει καλααζαρ ή ψάχνεις για πρόληψη?

Η brit care θεωρείται υποαλλεργικη.
Υπάρχει ο κωδικός αρνι και ρύζι και σωλομος με πατάτα

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Καλησπέρα και απο εμένα.

Θα κρατήσω στο μυαλό μου την Brit Care σαν προτεινόμενη τροφή με καλή αναλογία τιμής / ποιότητας.

Σχετικά με την ημερήσια ποσότητα των 1400gr που ανέφερα παραπάνω και εγώ όταν το άκουσα έδειξα έκπληκτος αλλά δεν μπορείς να πεις κάτι όταν ο άλλος σου λεει πως έχει το σκυλί του στο πάρκο ( γενικά σε άσκηση ) 5 ώρες την ημέρα και συμφωνεί και ο εκπαιδευτής του σκύλου με την ποσότητα. Ισως να συνέχιζα την κουβέντα με τις αντιρρήσεις μου αλλά δεν μου έπεφτε λόγος και η κηδεμόνας ήταν άγνωστη.

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
https://www.dogforum.gr/community/threads/cilroton-για-προληψη-καλαζαρ.29046/
Έχει ακριβώς το ίδιο ενεργό συστατικό με το Leisguard την πόσιμη μορφή του εμβολίου. Αν το πάρεις πάρε τα χαπακια για ~30 κιλά σκύλο θες 1.5 χαπακια την ημέρα άρα 2 κουτιά για θεραπεία ενός μήνα. Στον χρόνο (2 θεραπείες) θες 3 κουτιά σύνολο 3x2.8€= 8.4€. χαώδης διαφορά από τα 150 που ζητάνε δεν νομίζεις;

Όσο για την τροφή σου ανέφερα την Brit Care όχι την απλή Brit. Υπάρχει και grain free κωδικός και με αρνί και ρύζι (που προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο λάθος σαν υδατάνθρακα σε σχέση με καλαμπόκι και σιταρι)
Πρωτα απ ολα σε ευχαριστω που με ενημερωνεις και με βοηθας διαβασα ολη την συζητηση εδω στο φορουμ απ το λινκ που μου εστειλες, δεν τα γνωριζα αυτα τα φαρμακα ουτε ο κτηνιατρος μου μου ειπε κατι γι αυτα ,παρ ολο οτι ξερει οτι μενω σε περιοχη που ειναι υψηλου κινδυνου για σκνιπα μενω διπλα σε θαλασσα και πευκα υπαρχει αρκετη υγρασια και ολα αυτα ειναι ενα καταλληλο περιβαλλον για κουνουπια και σκνιπα .
Παρ ολο οτι του εξηγησα οτι θελω να κανω το εμβολιο αλλα οικονομικα δεν μπορω, δεν μου προτεινε αυτες τις εναλακτικες λυσεις.
βαιβαια μεσα απ την συζητηση που διαβασα απ το λινκ που εστειλες. καποιος ειχε στειλει ενα λινκ που οι κρηνιατροι αντιδρουν με τα φαρμακα αυτα ειτε ειναι κτηνιατρικα ειτε ανθρωπινα και λενε οτι δεν καλυπτουν και οτι δεν υπαρχουν στατιστικες γι αυτο.
Εσυ δινεις στο δικο σου σκυλι καιρο?πραγματι καλυπτει και δεν φερνει εντερικες παρενεργειες η θεματα με συκωτι που λενε?

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Το σκυλακι έχει καλααζαρ ή ψάχνεις για πρόληψη?

Η brit care θεωρείται υποαλλεργικη.
Υπάρχει ο κωδικός αρνι και ρύζι και σωλομος με πατάτα
Για προληψη θελω γιατι μενω σε εξοχικη περιοχη παραθαλασσια με πολυ πρασινο και ειναι μερος που υπαρχει υγρασια και ηδη εχει απο τωρα κουνουπια

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Καλησπέρα και απο εμένα.

Θα κρατήσω στο μυαλό μου την Brit Care σαν προτεινόμενη τροφή με καλή αναλογία τιμής / ποιότητας.

Σχετικά με την ημερήσια ποσότητα των 1400gr που ανέφερα παραπάνω και εγώ όταν το άκουσα έδειξα έκπληκτος αλλά δεν μπορείς να πεις κάτι όταν ο άλλος σου λεει πως έχει το σκυλί του στο πάρκο ( γενικά σε άσκηση ) 5 ώρες την ημέρα και συμφωνεί και ο εκπαιδευτής του σκύλου με την ποσότητα. Ισως να συνέχιζα την κουβέντα με τις αντιρρήσεις μου αλλά δεν μου έπεφτε λόγος και η κηδεμόνας ήταν άγνωστη.
Αφου το λεει ο εκπαιδευτης της εμας δεν μας πεφτει λογος.Δεν εχει σημασια που σου ηταν αγνωστη, σημασια εχει οτι εχει τον εκπαιδευτη της θα του εχει εμπιστοσυνη και απ αυτον συμβουλευεται αρα οτι και να της πει οποιοσδηποτε αλλος δεν θα την ενδιαφερει.