Αλλο η πεινα αν ασκειται κι αλλο η λαιμαργια.
Εγω μετα απο βολτα 20 χλμ με τρεξιμο και παιχνιδι και εκπαιδευση δεν μπορω να δωσω στον σκυλο μου 300 γρ κρεας γιατι δεν του φτανουν απλουστατα. Μισο κιλο κρεας θελει την ημερα (ειναι βεβαια και η αναπτυξη τωρα). Αλλα απ την αλλη υπαρχει η μεγαλη μου που μπορει μα κανει σαν τρελη για ενα κεφτεδακι ΑΛΛΑ ξερω οτι δεν πειναει απλα ζητιανευει. Και απαγορευεται να φαει παραπανω απο το συνιστωμενο μην παχυνει...
Στην αρχη υπεθεσα οτι ο σκυλος σου πειναει γιατι ασκειται πολυ. Αλλα απο τη στιγμη που η ζωη του ειναι ηρεμη και οι βολτες μικρες, ναι πρεπει να του δινεις μικροτερες ποσοτητες. Θα συνηθισει.
Απλα η αισθηση κορεσμου δεν εχει να κανει με τις αναγκες του οργανισμου. Πχ θα φας μια ωραιοτατη σαλατα με κοτοπουλο και θα νιωθεις οτι "χωρας" και κατι αλλο, θα φας τηγανητες πατατες με ψωμι και θα φουσκωσεις. Και αν συνηθισεις να τρως καθε μερα απο 2 κατσαρολες μακαρονια υστερα η υγειηνη διατροφη με σαλατες και θαλασσινα κλπ θα σου κακοφανει.
Το ιδιο κ με τις σκυλοτροφες, εχει συνηθισει εκεινες με σιτηρα που λογικα χρειαζοταν και πιο μεγαλη ποσοτητα λογω χαμηλης θρεπτικης αξιας, και τωρα σου κανει χαζα...
Να σου πω την αληθεια ο κτηνιατρος μου ειπε να παει 27 κιλα και οχι 30 που ειναι.
στα 30 κιλα δεν πρεπει να παρει γραμμαριο παραπανω. Για να χασει κιλα πρεπει να τρωει 200 γραμ αλλα την λυπαμαι.
γι αυτο συμφωνω μαζι σου και με οσους μου ειπαν να λιγοστεψω τα γραμμαρια και να μην την λυπαμε που ζητιανευει .
Εχεις δικιο εκανε ματαβαση απο τροφες της πλακας με ρυζι καλαμποκι κρεαταλευρα τεφρα και οτιδηποτε ακαταλληλο γιατι δεν ηξερα να ξεχωρισω και ειχα τρελλαθει με τις διαρροιες,νομιζα πως το σκυλι ειχε κολητιδα η γενικα ευαισθησια .
βλεπεις ορισμενες τροφες δεν σου δινουν να καταλαβεις ετσι που τα γραφουν τι ακριβως περιεχουν,και ετσι δεν ηξερα οτι φταινε οι τροφες..
Ετσι ξεκινησα να διαβαζω να ψαχνω να μαθαινω να καταλαβαινω τι λενε οι ετικετες και να ξεχωριζω τις ακαταλληλες και τελικα κατεληξα στην orijin.
Ειναι βλεπεις και οι τιμες ακριβες που αναγκαζεσαι να δωσεις την ακαταλληλη τροφη γιατι η καταλληλη ειναι ακριβη.
Δεν μπορουν ολοι να δινουν 80 ευρω και 90 στα 11 κιλα.
Σημερα ο σκυλος θεωρειται ειδος πολυτελειας ετσι που εχουν γινει τα πραγματα, χρειαζεται τα εμβολια του, τα κολαρα για παρασιτα, τα προληπτικα χαπια για εσωτερικα παρασιτα ,τις αμπουλες για παρασιτα, τις τροφες που πρεπει να πληρωσεις αδρα , την στειρωση, τις αρρωστιες που θα προκυψουν, τωρα βγηκε και το εμβολιο για καλαζαρ που στοιχιζει 150 ευρω...με ολα αυτα μονο οι οικονομικα ευκαταστατοι πρεπει τελικα να εχουν σκυλο.
εαν τα βαλεις κατω ο σκυλος σχεδον θελει να δουλευεις μονο γι αυτον