Καλώς ήρθες. Εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής του σκύλου. Είναι σκύλος εργασίας ή του καναπέ; Πάει βόλτες και αν ναι, πόση ώρα τη μέρα; Οι βόλτες είναι χαλαρές ή περιλαμβάνουν και έντονη δραστηριότητα; Μένει έξω ή μέσα στο σπίτι. Και σε κάθε περίπτωση, σημασία δεν έχει αν πεινάει αλλά αν το βάρος του είναι αυτό που θα πρέπει να είναι. Καλύτερα ένας σκύλος υγιής χωρίς λίπος που να πεινάει, παρά ένας χορτάτος αλλά υπέρβαρος σκύλος με προβλήματα υγείας και μικρότερο προσδόκιμο ζωής.
Αν το βάρος του σκύλου σου είναι οκ, δοκίμασε καλύτερα είτε να του χωρίσεις το φαγητό σε μικρότερα αλλά περισσότερα γεύματα (χωρίς να αυξήσεις την ποσότητα) ή πάρε του ένα slow-down bowl ώστε να τρώει πιο αργά και να προλάβει να τον πιάσει η αίσθηση του κορεσμού. Πάντως να ξέρεις ότι ορισμένα σκυλιά (λαμπραντόρ π.χ.) είναι απλά λαίμαργα. Όσο και να τους δώσεις θα φάνε.
Λυκοσκυλο θυλικο ειναι ,και ζει στην Αθηνα μεσα σε διαμερισμα και σε μεγαλο μπαλκονι και το βγαζω μικρες βολτες δυο φορες την ημερα απο δεκα λεπτα ειδικα τον χειμωνα που κανει κρυο.
Οταν ομως γινεται ο καιρος ανοιξιατικος οι βολτες ειναι μεγαλυτερες της μιας ωρας ισως και παραπανω.
Οι βολτες δεν περιλαμβανουν εντονη δραστηριοτητα ειναι απλες ηρεμες βολτες που τον πηγαινω και τον γυριζω, γιατι ειναι προσκολημενο επανω μου και δεν απομακρυνεται απο διπλα μου να τρεξει να παιξει.Μονο εαν δει γατα θα αποκρυνθει απο μενα. Για να τρεξει δηλαδη,πρεπει να τρεχω διπλα του.
Η μονη ασκηση που κανουμε εαν θεωρηται ασκηση, ειναι να του πεταω το μπαλακι να τρεχει να το πιασει και να το κρυψει καπου , ετσι που τελικα το χανω γιατι δεν ξερω που το κρυβει , και με αυτο το βιολι που εχει κραταει το παιχνιδι μας λιγη ωρα αφου μπαλακι δεν εχουμε, το μονο που εχουμε κανει ειναι να γεμιζουμε τον τοπο χαμενα μπαλακια...
Ο κτηνιατρος μου ειπε να χασει 3 κιλα.Εγω παντως που την βλεπω και στα 30 κιλα να μεινει ειναι καλα.παραπανω ομως οχι.
καποιος απο εδω εστειλε σκιτσα για την εικονα των σκυλιων,και το δικο μου ανηκει στο πρωτελευταιο σκιτσο
Δεν ηταν ποτε λαιμαργο, τωρα εγινε πεινασμενο και ζητουλας με την orijin.
ξεκινησα σημερα και του εδωσα 200 γραμμαρια το πρωι και ετρωγα μπροστα του και αδιαφορησε εδιξε οτι χορτασε με τα 200 γραμμαρια.το βραδυ θα του δωσω αλλα 20ο....δεν ξερω εαν κανω καλα αλλα με αυτα διχνει οτι χορταινει παντως