Δοσολογια ξηρας τροφης

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Καλησπερα σας καλως ηρθα οπως και καλως σας βρηκα.
Δινω orijin στον σκυλο μου εδω και 4 μηνες ομως ειδα οτι ο σκυλος μου διχνει οτι πειναει τρεχει να φαει και ενα ψιχουλο που θα δει κατω πραγμα που δεν εκανε παλια.
Τα γραμμαρια που αναγραφουν μου φανηκαν λιγα τα 180 γραμμαρια του τα πηγα στα 240και τωρα οι ιδιοι μου λενε να τα αυξησω στα 330
σκευτηκα και γω τι 330 τι 400 να το στρογγυλεψουμε.....
τελικα ενα σκυλι που ειναι 30 κιλα ποσα γραμμαρια ξηρας τροφης πρεπει να τρωει χονδρικα?

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Καλησπερα σας καλως ηρθα οπως και καλως σας βρηκα.
Δινω orijin στον σκυλο μου εδω και 4 μηνες ομως ειδα οτι ο σκυλος μου διχνει οτι πειναει τρεχει να φαει και ενα ψιχουλο που θα δει κατω πραγμα που δεν εκανε παλια.
Τα γραμμαρια που αναγραφουν μου φανηκαν λιγα τα 180 γραμμαρια του τα πηγα στα 240και τωρα οι ιδιοι μου λενε να τα αυξησω στα 330
σκευτηκα και γω τι 330 τι 400 να το στρογγυλεψουμε.....
τελικα ενα σκυλι που ειναι 30 κιλα ποσα γραμμαρια ξηρας τροφης πρεπει να τρωει χονδρικα?
Καλώς ήρθες. Εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής του σκύλου. Είναι σκύλος εργασίας ή του καναπέ; Πάει βόλτες και αν ναι, πόση ώρα τη μέρα; Οι βόλτες είναι χαλαρές ή περιλαμβάνουν και έντονη δραστηριότητα; Μένει έξω ή μέσα στο σπίτι. Και σε κάθε περίπτωση, σημασία δεν έχει αν πεινάει αλλά αν το βάρος του είναι αυτό που θα πρέπει να είναι. Καλύτερα ένας σκύλος υγιής χωρίς λίπος που να πεινάει, παρά ένας χορτάτος αλλά υπέρβαρος σκύλος με προβλήματα υγείας και μικρότερο προσδόκιμο ζωής.
Αν το βάρος του σκύλου σου είναι οκ, δοκίμασε καλύτερα είτε να του χωρίσεις το φαγητό σε μικρότερα αλλά περισσότερα γεύματα (χωρίς να αυξήσεις την ποσότητα) ή πάρε του ένα slow-down bowl ώστε να τρώει πιο αργά και να προλάβει να τον πιάσει η αίσθηση του κορεσμού. Πάντως να ξέρεις ότι ορισμένα σκυλιά (λαμπραντόρ π.χ.) είναι απλά λαίμαργα. Όσο και να τους δώσεις θα φάνε.

• Like
Reactions: alexxela

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ασε τι κανει. Τεσσερις μηνες ειναι καλος χρονος για να δεις το βαρος του. Ειχε αδυνατισει; Τις ποσσοτητες θα τις αυξομειωνεις αναλογα με το αν παχαινει η αδυνατιζει ο σκυλος, οχι με το αν σου φαινεται πεινασμενος. Οπως σου ειπε ο @ChrisApo μπορει απλα να ειναι λαιμαργος.

• Like
Reactions: alexxela

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.079
παντως η orijen δινει για 30 κιλα 240 για less active και 330 για active. 180 λογικο να ειχε λυσσαξει, γυρω στα 300 φαινεται πιο λογικο. Απο εκει και περα εσυ κρινεις απο τα κιλα αλλα και απο τα κακακια κατα ποσο χρειάζεται παραπανω ή λιγότερο

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39

Χονδρικά για να δεις πως μπορούμε να καταλάβουμε και από την όψη, για το βάρος του σκύλου.

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Νταξ την αλήθεια να λέμε μετα απο μεταβαση σε όριτζεν κι ακάνα απο μια τροφη με σιτηρα οντως μπορει να πειναει παραπανω. Αλλα αν αθλειται και το βαρος του ειναι καλο δεν χρειαζεται να του δινεις παραπανω απο τα 330-350 γρ. Αν ειναι καναπες τοτε και λιγοτερο

• Like
Reactions: ChrisApo

BRUNO2

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2018
80
252
Εμπειρία από acana grasslands (η εταιρεία συνιστά περίπου τις ίδιες ποσότητες με την orijen): 300 gr / ημέρα σε δύο δόσεις για σκύλο 23 kg, πολύ δραστήριο και διατήρηση στην κατάσταη ideal / underweight.

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Καλώς ήρθες. Εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής του σκύλου. Είναι σκύλος εργασίας ή του καναπέ; Πάει βόλτες και αν ναι, πόση ώρα τη μέρα; Οι βόλτες είναι χαλαρές ή περιλαμβάνουν και έντονη δραστηριότητα; Μένει έξω ή μέσα στο σπίτι. Και σε κάθε περίπτωση, σημασία δεν έχει αν πεινάει αλλά αν το βάρος του είναι αυτό που θα πρέπει να είναι. Καλύτερα ένας σκύλος υγιής χωρίς λίπος που να πεινάει, παρά ένας χορτάτος αλλά υπέρβαρος σκύλος με προβλήματα υγείας και μικρότερο προσδόκιμο ζωής.
Αν το βάρος του σκύλου σου είναι οκ, δοκίμασε καλύτερα είτε να του χωρίσεις το φαγητό σε μικρότερα αλλά περισσότερα γεύματα (χωρίς να αυξήσεις την ποσότητα) ή πάρε του ένα slow-down bowl ώστε να τρώει πιο αργά και να προλάβει να τον πιάσει η αίσθηση του κορεσμού. Πάντως να ξέρεις ότι ορισμένα σκυλιά (λαμπραντόρ π.χ.) είναι απλά λαίμαργα. Όσο και να τους δώσεις θα φάνε.
Λυκοσκυλο θυλικο ειναι ,και ζει στην Αθηνα μεσα σε διαμερισμα και σε μεγαλο μπαλκονι και το βγαζω μικρες βολτες δυο φορες την ημερα απο δεκα λεπτα ειδικα τον χειμωνα που κανει κρυο.
Οταν ομως γινεται ο καιρος ανοιξιατικος οι βολτες ειναι μεγαλυτερες της μιας ωρας ισως και παραπανω.
Οι βολτες δεν περιλαμβανουν εντονη δραστηριοτητα ειναι απλες ηρεμες βολτες που τον πηγαινω και τον γυριζω, γιατι ειναι προσκολημενο επανω μου και δεν απομακρυνεται απο διπλα μου να τρεξει να παιξει.Μονο εαν δει γατα θα αποκρυνθει απο μενα. Για να τρεξει δηλαδη,πρεπει να τρεχω διπλα του.
Η μονη ασκηση που κανουμε εαν θεωρηται ασκηση, ειναι να του πεταω το μπαλακι να τρεχει να το πιασει και να το κρυψει καπου , ετσι που τελικα το χανω γιατι δεν ξερω που το κρυβει , και με αυτο το βιολι που εχει κραταει το παιχνιδι μας λιγη ωρα αφου μπαλακι δεν εχουμε, το μονο που εχουμε κανει ειναι να γεμιζουμε τον τοπο χαμενα μπαλακια...
Ο κτηνιατρος μου ειπε να χασει 3 κιλα.Εγω παντως που την βλεπω και στα 30 κιλα να μεινει ειναι καλα.παραπανω ομως οχι.
καποιος απο εδω εστειλε σκιτσα για την εικονα των σκυλιων,και το δικο μου ανηκει στο πρωτελευταιο σκιτσο
Δεν ηταν ποτε λαιμαργο, τωρα εγινε πεινασμενο και ζητουλας με την orijin.
ξεκινησα σημερα και του εδωσα 200 γραμμαρια το πρωι και ετρωγα μπροστα του και αδιαφορησε εδιξε οτι χορτασε με τα 200 γραμμαρια.το βραδυ θα του δωσω αλλα 20ο....δεν ξερω εαν κανω καλα αλλα με αυτα διχνει οτι χορταινει παντως

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42

Χονδρικά για να δεις πως μπορούμε να καταλάβουμε και από την όψη, για το βάρος του σκύλου.
η οψη του σκυλου μου ανηκει στο πρωτελευταιο σκιτσο (Overweight)

Last edited:

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Νταξ την αλήθεια να λέμε μετα απο μεταβαση σε όριτζεν κι ακάνα απο μια τροφη με σιτηρα οντως μπορει να πειναει παραπανω. Αλλα αν αθλειται και το βαρος του ειναι καλο δεν χρειαζεται να του δινεις παραπανω απο τα 330-350 γρ. Αν ειναι καναπες τοτε και λιγοτερο
Εχεις δικιο εκανε μεταβαση απο πολυ φθηνες τροφες με σιτηρα και με οτι ακαταλληλο μπορει να τρωει ενα σκυλι και ειχε εντερικα προβληματα.πηρα την orijin τα προβληματα τα εντερικα λυθηκαν αλλα μονο με 400γραμ την ημερα δεν πειναει.να τα λιγοστεψω λες?

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.340
8.079
νομιζω με το τροπο ζωης του 400 θα ειναι πολλα....Μην εχεις ως ενδειξη οτι ο σκυλος θα χορτασει και θα στο δειξει...εμενα μονιμως πεινασμενος δειχνει και ενα κιλο να του δωσεις..
Και δε νομιζω η δικια σου χρειάζεται βαρος παραπανω.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εχεις δικιο εκανε μεταβαση απο πολυ φθηνες τροφες με σιτηρα και με οτι ακαταλληλο μπορει να τρωει ενα σκυλι και ειχε εντερικα προβληματα.πηρα την orijin τα προβληματα τα εντερικα λυθηκαν αλλα μονο με 400γραμ την ημερα δεν πειναει.να τα λιγοστεψω λες?
Αν δεν τον δεις να παχαινει, γιατι να τα λιγοστέψεις... αν μετα απο καμια βδομαδα δυο δεις οτι χοντρυνε (με βαση την εικονα που ανεβασε ο Χρηστος πιο πανω) τοτε βεβαια θα τα ελαττωσεις. Αλλα μπορει απλα να ειναι ζωηρος κ να καιει γρηγορα θερμιδες

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Ασε τι κανει. Τεσσερις μηνες ειναι καλος χρονος για να δεις το βαρος του. Ειχε αδυνατισει; Τις ποσσοτητες θα τις αυξομειωνεις αναλογα με το αν παχαινει η αδυνατιζει ο σκυλος, οχι με το αν σου φαινεται πεινασμενος. Οπως σου ειπε ο @ChrisApo μπορει απλα να ειναι λαιμαργος.
ποτε δεν ηταν λαιμαργο με αλλες τροφες με πολλα σιτηρα που του εδινα και γι αυτο αλλαξα τροφη γιατι με αυτες ειχε εντερικα προβληματα. ομως με τα 240 της origin που του εδινα δεν τον καλυπταν, δεν ηταν λαιμαργια ποτε δεν ηταν λαιμαργο.
φανηκε καθαρα οτι ηταν πεινα γιατι εγινε ζητουλας σε οτι τρωγαμε ενω παλια δεν το εκανε.
τον ζυγισα και παρεμεινε αυτους τους 4 μηνες στα κιλα του ουτε εχασε ουτε πηρε.
επειδη ομως πεινουσε το αυξησα 200 πρωι 200 βραδυ και σταματησε την ζητιανια διχνει οτι χορταινει.
τι να κανω τωρα?να του δινω 400 γραμμ την ημερα επειδη χορταινει με αυτα?η δεν κανει?η να περιμενω εναν μηνα να τον ζυγισω να δω εαν πηρε η οχι?

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
νομιζω με το τροπο ζωης του 400 θα ειναι πολλα....Μην εχεις ως ενδειξη οτι ο σκυλος θα χορτασει και θα στο δειξει...εμενα μονιμως πεινασμενος δειχνει και ενα κιλο να του δωσεις..
Και δε νομιζω η δικια σου χρειάζεται βαρος παραπανω.
κι ομως με τα 400 χορταινει.πειραματιστηκα και ετρωγα σουβλακι μπροστα του που αλλες φορες ετρωγε το χαρτι απ την πεινα οταν εδινα λιγοτερα γραμμαρια ξηρας τροφης.
σημερα που του εδωσα 200 γραμμαρια ετρωγα μπροστα του και αδιαφορησε εντελως.το δειχνουν με το να αδιαφορουν για το τι τρως δεν καθονται μπροστα σου οταν τρως να σε κοιταζουν εκλιπαροντας.
βαρος παραπανω οχι δεν κανει.τα 400 την χορταινουν παντως.και δεν ξερω τι να κανω μαλλον θα αφησω εναν μηνα να την ζυγισω για να δω τι θα γινει.

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Αν δεν τον δεις να παχαινει, γιατι να τα λιγοστέψεις... αν μετα απο καμια βδομαδα δυο δεις οτι χοντρυνε (με βαση την εικονα που ανεβασε ο Χρηστος πιο πανω) τοτε βεβαια θα τα ελαττωσεις. Αλλα μπορει απλα να ειναι ζωηρος κ να καιει γρηγορα θερμιδες
αυτο θα κανω θα τον ζυγισω σε καμμια 15νταρια μερες με εναν μηνα εαν δω οτι πηρε θα του δωσω λιγοτερα γραμμαρια.ευχαριστω πολυ.
εχω και ενα αλλο προβλημα τωρα που σας βρηκα θα τα λυσω ολα χαχαχα βρηκαμε παππα ας θαψουμε πεντε εξι που λενε χαχαχα
ξαφνικα αρχισε να γλυφει εμμονικα τις πατουσες της και καπου διαβασα οτι μπορει να εχει ψυλλους την εψαξα και οντως ειχε πολλους.της ανανεωσα το σκαλιμορ που ηταν η ωρα του να ανενεωθει και το ειχα αμελησει,και της εδωσα το χαπι που της δινω παντα ,και που κανει την δουλεια της αμπουλας και ειναι καλυμενη για 3 μηνες με αυτο.
εχουν περασει δυο εικοσιτετραωρα απο τοτε που της τα εκανα αυτα αλλα εξακολουθει να γλυφει τις πατουσες της επιμονα.τι μπορει να φταιει?

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Με Acana Ranchlands και 360gr στα 33 κιλά ο δικός μου είναι μια χαρά, 2-3 ώρες την ημέρα περπάτημα. Ίσως να έπρεπε να δίνω κάτι λιγότερο.

Ποτέ δεν θα πεί όχι για λιχουδιά και αν τον αφήσω είναι ικανός να φάει όλο το τσουβάλι. Αν κοιτάζει όταν τρώς ; Κοιτάζει ακόμα και μόλις έχει φάει. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία αλλά πιστεύω ότι θα κρίνεις σε λίγες μέρες.

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Με Acana Ranchlands και 360gr στα 33 κιλά ο δικός μου είναι μια χαρά, 2-3 ώρες την ημέρα περπάτημα. Ίσως να έπρεπε να δίνω κάτι λιγότερο.

Ποτέ δεν θα πεί όχι για λιχουδιά και αν τον αφήσω είναι ικανός να φάει όλο το τσουβάλι. Αν κοιτάζει όταν τρώς ; Κοιτάζει ακόμα και μόλις έχει φάει. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία αλλά πιστεύω ότι θα κρίνεις σε λίγες μέρες.
δεν του κανω εγω δυο τρεις ωρες βολτα καθημερινα σχολαω το μεσημερι και ειμαι ψοφιος στην κουραση για να του κανω τρεις ωρες βολτα.αυτον τον καιρο δεν την εχω δραστηρια την κανω πολυ μκρες βολτες ισα για να κανει τις αναγκες της λογω κουρασης δικης μου.
εσενα ειναι καλα τα γραμμαρια γιατι ασκηται.
εγω παρατηρησα οτι οταν της εδωσα 200 σημερα το πρωι αντι 120 που της εδινα ουτε με κοιταζε οταν ετρωγα ουτε εψαχνε μηπως εχει πεσει ψιχουλο ουτε την ενδιεφερε τι τρωω ουτε με κοιταζε να της δωσω.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Άρα εγώ να ανησυχώ που με 2 ωριαίες βόλτες κάθε μέρα με άσκηση 15 λεπτών εκαστη, στην ανάπτυξη ένεκα 11 μηνών και της δίνω 270γρ την ημέρα σύνολο 27 κιλά?

Σαν πεινασμένο κάνει, πεινασμένο δεν είναι, το βάρος είναι στα ιδανικά κιλά με διακριτή μεση. 400γρ είναι 30% παραπάνω από το συνιστομενο για σκύλο που ουσιαστικά κάθεται όπως περιγράφεις.

• Like
Reactions: ChrisApo

DIAS123

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2018
58
31
42
Άρα εγώ να ανησυχώ που με 2 ωριαίες βόλτες κάθε μέρα με άσκηση 15 λεπτών εκαστη, στην ανάπτυξη ένεκα 11 μηνών και της δίνω 270γρ την ημέρα σύνολο 27 κιλά?

Σαν πεινασμένο κάνει, πεινασμένο δεν είναι, το βάρος είναι στα ιδανικά κιλά με διακριτή μεση. 400γρ είναι 30% παραπάνω από το συνιστομενο για σκύλο που ουσιαστικά κάθεται όπως περιγράφεις.
Εχεις απολυτο δικιο λιγοστεψα τα γραμμαρια επεστρεψα στα 240 και ας με κοιταει στο στομα οταν τρωω.Εαν εσυ του δινεις 270 γραμ ,τοτε ναι εγω πρεπει να του δινω λιγοτερο.
στα κιλα της ηταν με τα 240 που της εδινα ουτε εχανε ουτε επαιρνε απλως θεωρουσα οτι πεινουσε γι αυτο της εδωσα παραπανω αλλα τελικα δεν πρεπει εχεις δικιο.

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αλλο η πεινα αν ασκειται κι αλλο η λαιμαργια.
Εγω μετα απο βολτα 20 χλμ με τρεξιμο και παιχνιδι και εκπαιδευση δεν μπορω να δωσω στον σκυλο μου 300 γρ κρεας γιατι δεν του φτανουν απλουστατα. Μισο κιλο κρεας θελει την ημερα (ειναι βεβαια και η αναπτυξη τωρα). Αλλα απ την αλλη υπαρχει η μεγαλη μου που μπορει μα κανει σαν τρελη για ενα κεφτεδακι ΑΛΛΑ ξερω οτι δεν πειναει απλα ζητιανευει. Και απαγορευεται να φαει παραπανω απο το συνιστωμενο μην παχυνει...
Στην αρχη υπεθεσα οτι ο σκυλος σου πειναει γιατι ασκειται πολυ. Αλλα απο τη στιγμη που η ζωη του ειναι ηρεμη και οι βολτες μικρες, ναι πρεπει να του δινεις μικροτερες ποσοτητες. Θα συνηθισει.

Απλα η αισθηση κορεσμου δεν εχει να κανει με τις αναγκες του οργανισμου. Πχ θα φας μια ωραιοτατη σαλατα με κοτοπουλο και θα νιωθεις οτι "χωρας" και κατι αλλο, θα φας τηγανητες πατατες με ψωμι και θα φουσκωσεις. Και αν συνηθισεις να τρως καθε μερα απο 2 κατσαρολες μακαρονια υστερα η υγειηνη διατροφη με σαλατες και θαλασσινα κλπ θα σου κακοφανει.

Το ιδιο κ με τις σκυλοτροφες, εχει συνηθισει εκεινες με σιτηρα που λογικα χρειαζοταν και πιο μεγαλη ποσοτητα λογω χαμηλης θρεπτικης αξιας, και τωρα σου κανει χαζα...

Last edited: