Δοσολογία origen

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
λοιπον επειδη με τρωει τις τελευταιες μερες..
η οριτζεν ειναι στην Ελλαδα το πολυ 3 χρονια..
οι αλλες εταιριες οπως η Ηils ειναι παρα πολλα..
τα αποτελεσματα απο εταιριες σαν την hils τα ξερουμε καλα η κακα..
την orijen που τη εμπιστευομαστε πως ξερουμε τα αποτελεσματα οταν ειναι σχετικα καινουρια μαρκα..
σαν εταιρια υπαρχει απο το75 που ειναι η εταιρια η champion pet foods ltd που εχει την ακανα και την οριτζεν..
αλλα δεν ξεκαθαριζει ποσο καιρο υπαρχουν σαν orijen περα οτι η ακανα υπαρχει απο το 85..
εχουν δει τα αποτελεσματα της orijen καμια 15ετια?
δεν το ξεκαθαριζει περα απο την εταιρια ως εταιρια..
www.championpetfoods.com

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κατια, την εταιρια θα φαει ο σκυλος σου, η την τροφη που παραγει??

Εχουν γραφτει βιβλια, απο επιστιμονες, για το πως θα πρεπει να ειναι η διατροφη του σκυλου.
Τωρα εξαρταται απο τις εταιριες, πως το εκλαμβανουν.
30% πρωτεινη μπορεις να τα πετυχεις και με δημητρικα- αλλα και με κρεας.
Για τον σκυλο το δευτερο ειναι παντα προτιμοτερο.

Αρα- δεν μας νοιαζει ποσα χρονια υπαρχει η εταιρια- αλλα τι βαζει μεσα στις τροφες της, κατι που μαθαινουμε αρκετα ευκολα, αν μαθουμε να διαβαζουμε και να ερμηνευουμε σωστα τις ετικεττες με τα συστατικα των σκυλοτροφων!

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Επίσης πρέπει να πούμε ότι στον Καναδά γίνονται έλεγχοι τακτικά
αν κάτι δεν γίνετε σωστά τα πρόστιμα είναι βαριά δεν παραγράφονται και πληρώνονται μάλιστα σε πολύ σύντομο διάστημα ,επίσης ανακοινώνετε για να το ξέρουν άπαντες …
Δεν θέλω να πω ότι στην Ελλάδα δεν γίνετε το ίδιο , μην με παρεξηγήσετε
:lol: :lol: :lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
FrenchieFan said:
Αρα- δεν μας νοιαζει ποσα χρονια υπαρχει η εταιρια- αλλα τι βαζει μεσα στις τροφες της, κατι που μαθαινουμε αρκετα ευκολα, αν μαθουμε να διαβαζουμε και να ερμηνευουμε σωστα τις ετικεττες με τα συστατικα των σκυλοτροφων!
=D>
Συμφωνώ απόλυτα! Μόνο εάν μάθουμε να διαβάζουμε τις ετικέτες των συστατικών των ξηρών τροφών, θα μάθουμε ποια είναι καλή ή όχι για το σκύλο μας!
Σχετικό και πολύ ενδιαφέρον θέμα υπάρχει εδώ: Τα συστατικά των ξηρών τροφών

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
παιδια εχω μαθει να διαβαζω τις ετικετες των τροφων..μαλλον δεν καταλαβατε τι θελω να πω..

το κολημα το εφαγα γιατι οταν πηγα να αγορασω την ακανα ο ιδιοκτητης αρχισε να μου εξιστορει τις εργαστηριακες μελετες που γιναναν τα τελευταια χρονια σε ολες τις τρωφες και τι ειδους καρκινους παθανε απο καποιες τρωφες..
ακουγα ακουγα ακουγα..και μετα σκεφτηκα οταν ειχα φυγει απο εκει..κατσε ρε ..εφοσον η οριτζεν δεν διευκρινιζετε ποσο καιρο εχει βγει ακριβως περα απο την εταιρια που εχει και την ακανα η οποια ειναι καλη ,αλλα δεν ειναι ιδια με την οριτζεν..,δεν ειδα πουθενα να μιλανε για τα εργαστηριακα αποτελεσματα της οριτζεν..

μετα μιλισαμε για το μαρκετινκ που κανει ο τυπος που την εχει και ειναι πολυ περιεργος εφοσον δεν κανει πολλες διαφημισεις και δεινει πολυ επιλεκτικα σε πετ σοπ..
εε...εφοσον ειπα να την ψαξω με το τι να του δινω..περα απο τα συστατικα τα οποια ειμαι πολυ υπερ συγκριτικα με τις αλλες μαρκες.. εμαθα πως πολλοι κτηνιατροι ειναι αντιθετοι με την πολυ μεγαλη αναλογια πρωτεινης...της οριτζεν,αλλοι ειναι υπερ ,αλλοι κατα,δεν μενω στους κτηνιατρους ομως..
εμαθα οτι αυτο το στιλ τρωφης θα το γυρισουν σιγα σιγα ολες οι μαρκες και θα ακολουθησουν αυτες τις αναλογιες..,οταν γινει και οι περιεκτικοτητες και οι αναλογιες θα ειναι πανω κατω ιδιες τοτε με βαση ποιον γνωμονα θα τις επιλεξουμε..?
ειναι ενα καθαρα προσωπικο κολημα..και κατα βαση ρητορικο..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Νομίζω στο εξωτερικο δεν είνι τόσο νέα η τροφή αυτή.

Επίσης δεν είναι μόνο τα ποσοστά αλλά και η ποιότητα και η προέλευση των συστατικών ...

Αν γίνουν όλες ίδιες, θα διαλέγουμε με χαρά από το χρώμα του σακιού ... :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εγω παντως αυτο που εχω καταλαβει ειναι εμπρος γκρεμος και πισω ρεμα..
αυτο που με ενδιαφερει εμενα προσωπικα κατα πρωτης αποψεως μιας και ειμαι καινουρια στις σκυλοτρωφες παλια εδεινα βραστο κοτοπουλο,βραστο κρεατακι με καροτακια σελινακι λιγο ρυζακι και μιλαρακια και γενικα που και που κανα φρουτακι και μας εφτασε τα 16.5..
αυτα βεβαια τα μαγειρευε η μητερα μου..εγω επειδη χλωμη με κοβω καθε μερα το ιδιο πραγμα..ηθελα κατι πιο πρακτικο..
αλλα οταν μπενεις οπως λενε στον χορο θα χορεψεις..δεν θελω να δωσω χημικα η κακου ελενχου ποιοτητας στο σκυλι μου επειδη βαριεμαι να του μαγειρεψω..και αυτο οσο και να φαινεται τραβιγμενο κατα εμενα γινετε με προληψη.."δυσπηστια" και ερευνα..και οτι βγει βγηκε..
Οτι θα εκανα για το παιδι μου ,δηλ..ετσι απλα δεν θα του εδεινα ενα γαλα αν δεν μπορουσε να πιει το δικο μου..,καπως ετσι το αντιλαμβανομαι εγω..Μακαρι η οριτζεν να αποδειχτει καλη..,αλλωστε δεν εχω και αλλη επιλογη μιας και τα χαλια των αλλων εταιριων τα ξερουμε..,απλα δεν πειθομαι ετσι απλα μεσω μιας εμεσης διαφημησης..εξυπνης κατα τα αλλα..,χωρις να δω περα απο τα συστατικα που δεν μου λενε κατι αν οι συνθηκες παραγωγης δεν εξασφαλιζουν την ποιοτητα που υποσχονται, αν οι εργαστιριακες μελετες δεν αποδεικνιουν την αρτια κατα τα λεγομενα υποσχομενα αποτελεσματα..
Μακαρι.. αλλα εγω την ψαχνω την δουλεια.. ετσι εγω κρινω..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
παλια εδεινα βραστο κοτοπουλο,βραστο κρεατακι με καροτακια σελινακι λιγο ρυζακι και μιλαρακια και γενικα που και που κανα φρουτακι και μας εφτασε τα 16.5..
Oλοι αυτό κάναμε ... βρε λές???? :lol: :lol: :lol:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
το ξαναμετεφερα γιατι μπερδευτικε στα αλλα..

να σου πω.. νομιζω οτι ολοι οι δρομοι οδηγουν στην Ρωμη..
:roll: :lol: :lol: