Δοσολογία origen

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είμαι καινούρια στην origen.. βασικά μια φιλη μου,μου είχε δώσει την origen γιατι το σκυλί της δεν την έτρωγε.
Εμενα μόλις μου τελειωσε η nutra gold..οποτε ειπα να την δοκιμασω..
Ποσο να του δίνω για westie με μεζούρα το ποτηράκι του ελληνικού καφέ..?
στην noutra έδινα 1.5και 1.5..
εδώ πια είναι η δοσολογία?
δεν γραφει πάνω.. :roll:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ΜΑΚΗΣ said:
με μεζούρα το ποτηράκι του ελληνικού καφέ
τυχερηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηή

πόσα κιλά είναι?
ναι σε αυτο ειμαι τυχερη δεν αγοραζω σακια αλλα 3κιλο!! :p :p :p :p :D

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
psaras said:
Πιστεύω ότι με 130 γραμμάρια θα είναι μια χαρά
είσε εκτός θέματος.

πόσο είναια υτό σε ποτηράκια του καφέ???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εγώ ταίζω περιπου 480 την ημέρα ... (ποτηράκια του καφέ - όχι χραμμάρια :lol: :lol: :lol: :lol: )

Nα σοβαρευτούμε, Orijen είναι, βάλε 100 για αρχή ... (γραμμάρια) σπάσε την με άλλη, την προηγούμενη, γιατί η μετάβαση σε τόσο ''δυνατή'' τροφή, μπορεί να δημιουργήσει κοιλιακά ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα σοβαρευτούμε, Orijen είναι, βάλε 100 για αρχή ... (γραμμάρια) σπάσε την με άλλη, την προηγούμενη, γιατί η μετάβαση σε τόσο ''δυνατή'' τροφή, μπορεί να δημιουργήσει κοιλιακά ...[/quote]

Ναι μωρε το ξερω..αλλα επειδη μου τελειωσε και δεν ειχα κατασταλαξει τι θα του δωσω μετα..(το ξερω..το ξερω..δεν ειναι καλο να αλλαζουμε..)αλλα δεν ειχα κατασταλαξει.. ξενερωσα που ειδα και στην καταταξη οτι η nutra gold ειναι μετρια..και μιας και την ειχα απο την φιλη μου ειπα να του την δωσω την (origen)..
Οποτε του την εδωσα κατευθειαν χωρις μεταβαση..

Ενταξη..καλα ειναι δεν εκανε διαρροια..

:p ευτυχως..

τελικα ποσο να δωσω..100γρ??? :shock:

dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
ειπες κατι για λιστα.εδω στο νησι δεν κυκλοφορει η orijen... που απο οτι καταλαβα ειναι πολυ καλη αν οχι η καλυτερη...η αμεσως επομενη στη λιστα ποια ειναι?για ενα κουταβι μεγαλοσωμο ειναι 4 μηνων και ελπιζω να ξαναπιασει τα 20 κιλα που ηταν πριν.
παντως να πω την αληθεια με εχετε αγχωσει η κατασταση εδω μεσα εχει γινει επιστημη....εχουμε καταντησει να παιζουμε με τα γραμμαρια και ποσο αερα θα εχει εξω...ωστε τη κουπα του καφε να την κανουμε τσαγιου :D αναρωτιεμαι αν στο παρελθον ηταν ετσι με τα σκυλια...η απαντηση ειναι ευνοητη βεβαια...ολα γινονται στο βωμο του εμποριου ωστε να συντηρουνται βιομηχανιες φαρμακοπαραγωγικες εταιρειες...κλπ κλπ ειναι ενας κυκλος ...οπως η ανακαλυψη των μεταλλαγμενων και η καλλιεργεια τεχνητων σπορων εμποριου για να πωληθουν λιπασματα και φυτοφαρμακα που με τον φυσικο σπορο ηταν αχρηστα.....ξερω ξεφυγα...και συγνωμη.ο σκυλος του παππου μου στο χωριο εζησε 18 χρονια και ετρωγε γαλα και ψωμι...μεσα στο κρυο και στα χιονια και τωρα αν δε δωσουμε το χαπι θα γεμισει παρασιτα..ειναι τραγικο.
ειστε μια υπεροχη παρεα και μαθαινω πολλα απο εσας διασταυρωνω και μελετω ο σκυλος που πηρα απο εισαγωγεα τον πηρα χωρις να ξερω τι και πως μου ζητησε εξτρα χρηματα για να μου βγαλει πεντιγκρι ( αν ηταν αληθινο) και εγω ειπα οχι λεω ενα κουταβι θελω για συντροφο οχι για επιδειξη και διαβαζω ολους εσας και αρχιζω να τρελενομαι....το κοιταω αν αρχιζει να κουτσαινει αν εχει δυσπλασια αναρωτιεμαι αν θα υπαρχει αλλο dog de bordeaux χωρις πεντιγκρι ωστε αυριο μεθαυριο να τον ζευγαρωσω και αλλα χιλιαδες ερωτηματα που προκυπτουν. το σιγουρο ειναι οτι δε το αλλαζω αυτη τη στιγμη με κανενα αλλο σκυλο και κουτσο στραβο να βγει αυτο θα φροντιζω.ομολογω πως ειμαι και ημουν ασχετος και αν εκανα κινηση σημερα θα αγοραζα απο εκτροφεα....τελος παντων ειμαι εντελως εκτος θεματος αλλα αν ανοιξω κουβεντα πρεπει να γραψω 1.000.000 αποριες οποτε σταματω.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
@Kango1
Ρε Κατια, μην παιζεις με τα γραμμαρια και κανεις και κεφαλι πανω σε αυτο.

Ετσι και αλλιως δεν υπαρχουν σταθερες ενδειξεις ποσο φαι πρεπει να φαει ενας σκυλος 8 κιλων. Μπορει το Westie του γειτονα να παει καλα με 80γρ τροφη επειδη ολη μετα κοιμαται στον καναπε- και ο δικος σου, επειδη τρεχει καθε μερα στα βουνα να χρειαζεται 150.
Δες τον σκυλο σου- ζυγησε τον- και ξεκινα με 100 γρ. (Sorry παιδια, δεν ξερω ποσα φλιτζανια η κουπες ειναι!! Πετροβοληστε με :wink: :D ).
Μετα απο μια εβδομαδα, ξαναζυγισε τον- αν εχει παρει βαρος, δοσε λιγοτερα, αν εχασε- αυξησε την ποσοτητα λιγο (10-20 γρ) και ξαναδες τι γινεται. Αν εμενε στασιμος- καλα πατε!

....το κοιταω αν αρχιζει να κουτσαινει αν εχει δυσπλασια αναρωτιεμαι αν θα υπαρχει αλλο dog de bordeaux χωρις πεντιγκρι ωστε αυριο μεθαυριο να τον ζευγαρωσω
:shock: :shock: :shock:

Αν εχει ο σκυλος σου δυσπλασια, να μην το σκεφτεσε καν να τον ζευγαροσεις! Τι φταινε τα καιμενα χωρις πετιγκρι να εχουν αυτα τα προβληματα?????

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Dolph, μπορεί να σε κουράζει εσένα όλο αυτό, αλλά μπορεί σε κάποιον άλλον να φανεί χρήσιμο ... ίσως και το αμάξι σου να είναι άχρηστο, οπότε μην σκάς ... ο παππούς μας στο χωριό ταξίδευε μια χαρά και με το γαιδούρι ... αρρώσταινε όμως και πέθαινε από γρίππη, άμα ήταν άτυχος ... η φυλή που έχεις διαλέξει έχει τεράστια ποσοστά δυσπλασίας, ίσως είσαι τυχερός και ζήσει 18 χρόνια, όταν και αν όμως το δικό σου σκυλί κουτσαθεί, δεν έχει σημασία αν θα το είχες κοιτάξει πρίν να δείς αν κουτσαίνει μία ή χίλιες μία φορές ... αν έχεις τότε κάποια απορία, μπορείς να ρωτήσεις και μόνο τότε, δεν χρειάζεται να τα μάθεις όλα ... εμείς εδώ θα είμαστε ... εκτός κι αν αποφασίσεις να το πυροβολήσεις με την καραμπίνα, ή να σκοτώσεις με τσεκούρι, ο δικός μου παππούς έτσι έκανε ... :wink:

dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
οχι οχι δε με κουρασατε καθολου το αντιθετο χαιρομαι πραγματικα ολες αυτες τις κουβεντες αν κουραζομουν δε θα σας διαβαζα μια και δεν με πιεζει κανεις...το σχολιο μου δεν ειχε τετοιο σκοπο....οσον αφορα τη δυσπλασια απο τωρα εχω αποριες για το πως θα την καταλαβω αν υπαρχει τροπος να την αποφυγω ποτε θα παρουσιαστει και ολα αυτα.δηλωνω το σεβασμο μου και το θαυμασμο μου σε πολλα ατομα εδω για τις γνωσεις τους πανω στους τετραποδους φιλους μας...