Διόρθωση σκύλου σε καυγά... Ποιος ο σωστός τρόπος;

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
Και αντε συζηταμε και μαθαινουμε,οτι καλυτερος τροπος για να αποφυγεις εναν σκυλοκαυγα ειναι η προληψη.Η εκπαιδευση.Η κοικωνικοποιηση.Σωστα ολα αυτα.Ομως οταν ερθει,πολυ πιθανον,η ωρα της εμπλοκης δυο ή περισσοτερων σκυλων σε καυγα,ποια πρεπει να ειναι η σωστη σταση η δικη μας,που συνοδευσουμε το σκυλο μας,προκειμενου να μην εχουμε τα δυσαρεστα;Ποις ειναι οι σωστες αντιδρασεις μας με δεδομενο οτι δεν εχουμε παντα πχ να διορθωσουμε ενα Τσιουαουα ή ενα Κοκερακι,αλλά και ενα Dogo ή εναν Ε.Π. ας πουμε...
Διοτι οταν γνωριζουμε απο πριν τη "στιγμη" πώς να αντιδρασουμε σωστα,ισως ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα απο το να αυτοσχδιαζουμε εκεινη την ωρα,πιθανον και αρκετα αγχωμενοι και με πολλη ενταση!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Με το νερό συνήθως χωρίζουνε. Το δοκίμασα και είχε 100% επιτυχία, οπότε ίσως το να κυκλοφορούμε με ένα μπουκαλάκι νερό εκτός του ότι ξεπλένουμε τα τσίσα μπορεί να μας είναι χρήσιμο και σε σκυλοκαβγά.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν υπάρχει διόρθωση όταν γίνει σκυλοκαβγας, απλά προσπάθεια οι ιδιοκτήτες να χωρίσουν τα σκυλιά (εγώ τραβαω τα πίσω πόδια). Πολλοί ιδιοκτήτες κάνουν τοπι στο ξύλο τα σκυλιά ΜΕΤΑ αλλά δεν νομίζω πως έχει καμία ουσία.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Όταν η αδρεναλίνη φτάσει στα ύψη, συνήθως ό,τι κ να κάνεις, δύσκολα θα τα χωρίσεις...
Το ιδανικό είναι να'χεις την εμπειρία (γλώσσα σώματος του άλλου σκύλου κ του δικού μας κ.λπ.) κ μερικές φορές κ την τύχη να αποτρέψεις τον όποιον καυγά.

Εάν συμβεί συμβάν με μη δεσποζόμενο σκύλο, προσπαθείς να προστατεύσεις το σκύλο σου, διώχνοντας τον άλλον (με φωνές, νερό), έχοντας από πίσω σου το δικό σου. Αν δεν τα καταφέρεις κ ο άλλος σκύλος επιτεθεί, άσε το λουρί κ δώσε την ευκαιρία στο δικό σου να αμυνθεί.

Εάν είναι δεσποζόμενος, τότε καλή ''τακτική'' που συνήθως λειτουργεί, είναι ότι πιάνετε κ σηκώνετε τα πίσω πόδια κ των δύο σκύλων κ τα τραβάτε προς τα πίσω, με σκοπό να ξεκολλήσουν.

Αν ''μπλέξετε'' με επιθετική αγέλη, τότε προσπαθείς να δημιουργήσεις έναν ασφαλή κλοιό ανάμεσα σε σένα, στο σκύλο σου κ στα υπόλοιπα σκυλιά, κρατώντας τα σε απόσταση έως ότου φύγετε από το ''χώρο'' τους.

Αν μη τι άλλο, σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει ως χειριστές να διατηρούμε την ψυχραιμία μας κ να είμαστε απόλυτοι κ επιτακτικοί.
Μακριά από όλους μας βέβαια.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εάν είναι δεσποζόμενος, τότε καλή ''τακτική'' που συνήθως λειτουργεί, είναι ότι πιάνετε κ σηκώνετε τα πίσω πόδια κ των δύο σκύλων κ τα τραβάτε προς τα πίσω, με σκοπό να ξεκολλήσουν.
Aπο εμπειρια θα ελεγα οτι εαν εχουν δαγκωθει, πιανεις τα πισω ποδια των σκυλων και σπρωχνεις τον ενα πανω στον αλλο. Καποια στιγμη με την πιεση θα αφησουν για να πιασουν πιο καλα ... σε εκεινο το σημειο τραβας πισω.
Αν τραβηξεις προς τα πισω απο την αρχη, δαγκωνουν πιο γερα και δεν αφηνουν με τιποτα....

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Καλημέρα...

Το ίδιο θέμα έχει αναλυθεί αρκετά στο παρελθον...

Το θέμα είναι να μην γίνει καυγας...Αν γίνει, τρεχα γυρευε...

Πραγματικά, θα ήθελα να δω αντιδράσεις των ανθρώπων αν γίνει ενας καυγας (θα χρησιμοποιησω απο τις ποιο κοινές ρατσες που βλεπουμε) μεταξύ ενος αρσενικού Γ.Π. + αρσενικού Ντόπερμαν, ή, αρσενικού Ροτβάιλερ με αρσενικό Γ.Π., ή αρσενικού Ροτβάιλερ με αρσενικό Ντόπερμαν.

Ποιος θα ρίξει νερό?
Ποιος θα ψάξει για νερό?
Τι θα κάνουν οι ανθρωποι?
Ποιος θα τραβήξει τον σκύλο απο τα πίσω πόδια?
Ποιος θα τραβήξει τον σκύλο απο τα αυτιά, μπροστινα ποδια, την ουρά?
Ποιος θα φωνάξει εντολές?
Ποιος θα ζητήσει βοήθεια?
Ποιος θα βάλει τα κλάματα?
Τι θα γίνει με άλλα σκυλια αν υπάρχουν εκει?
Ποιος θα πετάξει πέτρα?
Ποιος θα χτυπήσει τα σκυλιά με ξύλα? Που θα βρει τα ξύλα?
Ποιος θα κρατήσει την ψυχραιμία του?
Ποιος θα κλωτσήσει τα σκυλιά?
Ποιος θα ωθήσει τον σκύλο του?
Ποιος θα ψάξει να βρει καποιο αντικείμενο?
Ποιος θα προσπαθήσει να κάνει κατι? Πόσοι?

Ποιος θα βάλει χέρι στον καυγα?
Ποιος θα βάλει πόδι στον καυγά?

Σε πόσο χρόνο θα υπάρχει ενέργεια απο τους ανθρώπους?
Σε πόσο χρόνο θα τελειωσει ο καυγας?
Σε πόσο χρόνο αρχίζει ο καυγας?
Τι κανουμε πριιν τον καυγά?

Τι κάνουμε μετα τον καυγά?
Τι κανουμε μετα απο μια-δυο εβδομάδες?

Ποιος εχει την ευθυνη?

κλπ...

Στη θεωρία υπάρχουν πολλές λύσεις, σίγουρα η θεωρία μς βοηθάει στην πράξη, αλλά εξω απο τον χωρό όλοι χορευουν.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Πραγματικά, θα ήθελα να δω αντιδράσεις των ανθρώπων αν γίνει ενας καυγας (θα χρησιμοποιησω απο τις ποιο κοινές ρατσες που βλεπουμε) μεταξύ ενος αρσενικού Γ.Π. + αρσενικού Ντόπερμαν, ή, αρσενικού Ροτβάιλερ με αρσενικό Γ.Π., ή αρσενικού Ροτβάιλερ με αρσενικό Ντόπερμαν.
Βασίλη, όχι!

Με τίποτα δεν θάθελα να το δω αυτό!!!
Αν και, όσος καιρός περνάει και δεν το έχω δει, τόσο αυξάνει η πιθανότητα να το δω...

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εναν καβγά έχω δει με Γ.Π. και με λάμπραντορ (το δικό μου), αν και κανένα σκυλί δεν είχε τραυματιστεί (μόνο μερικές τρίχες έλειπαν του δικού μου) ήταν μια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Αλλο ένα περιστατικό με Γ.Π. και έναν σκύλο επανιέλ μπρετόν (που γνωρίζω) τελείωσε με τον δεύτερο να τον πηγαίνουν ευσπευσμένα στον κτηνίατρο... δεν ξέρω τι έγινε μετά... :(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πραγματικά, θα ήθελα να δω αντιδράσεις των ανθρώπων αν γίνει ενας καυγας (θα χρησιμοποιησω απο τις ποιο κοινές ρατσες που βλεπουμε) μεταξύ ενος αρσενικού Γ.Π. + αρσενικού Ντόπερμαν, ή, αρσενικού Ροτβάιλερ με αρσενικό Γ.Π., ή αρσενικού Ροτβάιλερ με αρσενικό Ντόπερμαν.
Eγω εχω βρεθει σε τρεις καυγαδες... του Ντιεγκο με ενα ημιαιμο dogo μεγαλυτερο σε μεγεθος απο τον δικο μου, του σκυλου των γονιων μου (ημιαιμος βελγικος ποιμενικος) με ενα Γερμανικο ποιμενικο και ενος doperman με doperman.. ολα αρσενικα. Και στις 3 περιπτωσεις φυγαμε μες τα αιματα κατευθειαν για κτηνιατρο... δεν προλαβαινεις να σκεφτεις τι θα κανεις οταν βλεπεις το σκυλο σου ετσι... επεμβαινεις με οτι κινδυνο και αν συνεπαγεται αυτο... εγω τουλαχιστον αυτο εκανα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Aπο εμπειρια θα ελεγα οτι εαν εχουν δαγκωθει, πιανεις τα πισω ποδια των σκυλων και σπρωχνεις τον ενα πανω στον αλλο. Καποια στιγμη με την πιεση θα αφησουν για να πιασουν πιο καλα ... σε εκεινο το σημειο τραβας πισω.
Αν τραβηξεις προς τα πισω απο την αρχη, δαγκωνουν πιο γερα και δεν αφηνουν με τιποτα....
Αυτο που το εχω επιχειρησει γυρισε ο σκυλος να με δαγκωσει διοτι νομιζε οτι του επιτιθονται και απο πισω
και νομιζω δεν θα το ξαναπροσπαθησω. Ισως να μην το εκανα σωστα. Πλεον οταν ερχεται εκεινη
η ασχημη ωρα με νερο αν και προσπαθω οσο μπορω να μην μου τυχει κατι τετοιο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Όταν ημουν 12-13 έβγαζα βόλτα ένα ημίαιμο ποιντερ θηλυκό και της επιτέθηκε ένα λυκοσκυλοειδές, δεμένο μια ζωή κατω από ένα διώροφο και δεν ξέρω πως εκείνη την ημέρα βρέθηκε ελεύθερο. Δεν υπήρχε περίπτωση να παρέμβω, απλά άφησα το λουρί. Νομίζω πως αυτο την έσωσε, έφυγε τρέχοντας και γύρισε σπίτι μας.
Δεύτερη φορά που είδα επιθεση σε δικό μου σκύλο ήταν στο πάρκο του Χολαργού πρόσφατα, καναδέζικο λυκόσκυλο επιτέθηκε στον ελβις. Τον άρπαξε ο ιδιοκτήτης του.
Επίσης η Λούση επιτέθηκε σε θηλυκιά με φίμωτρο που ενώ είχα ζητήσει από την κυρία που την είχε να μην την βάλει μέσα αυτή είπε ότι θέλει να κοινωνικοποιησει την ήδη επιθετική σκύλα της. Η Λούση της όρμησε, επιθετική και η δική μου με τα θηλυκά και όρμησα όσο πιο γρήγορα μπορούσα κι εγώ και την άρπαξα από το σαμαράκι.
Σοβαρός όμως σκυλοκαβγάς ήταν ο πρώτος, φοβήθηκα ότι θα πάθει μεγάλη ζημιά η σκύλα μου τότε.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Το θέμα είναι να μην γίνει καυγας... Αν γίνει, τρεχα γυρευε...

Ποιος θα ρίξει νερό?
Ποιος θα ψάξει για νερό?
Τι θα κάνουν οι ανθρωποι?
Ποιος θα τραβήξει τον σκύλο απο τα πίσω πόδια?
Ποιος θα τραβήξει τον σκύλο απο τα αυτιά, μπροστινα ποδια, την ουρά?
Ποιος θα φωνάξει εντολές?
Ποιος θα ζητήσει βοήθεια?
Ποιος θα βάλει τα κλάματα?
Τι θα γίνει με άλλα σκυλια αν υπάρχουν εκει?
Ποιος θα πετάξει πέτρα?
Ποιος θα χτυπήσει τα σκυλιά με ξύλα? Που θα βρει τα ξύλα?
Ποιος θα κρατήσει την ψυχραιμία του?
Ποιος θα κλωτσήσει τα σκυλιά?
Ποιος θα ωθήσει τον σκύλο του?
Ποιος θα ψάξει να βρει καποιο αντικείμενο?
Ποιος θα προσπαθήσει να κάνει κατι? Πόσοι?

Ποιος θα βάλει χέρι στον καυγα?
Ποιος θα βάλει πόδι στον καυγά?

Σε πόσο χρόνο θα υπάρχει ενέργεια απο τους ανθρώπους?
Σε πόσο χρόνο θα τελειωσει ο καυγας?
Σε πόσο χρόνο αρχίζει ο καυγας?
Τι κανουμε πριιν τον καυγά?

Τι κάνουμε μετα τον καυγά?
Τι κανουμε μετα απο μια-δυο εβδομάδες?

Ποιος εχει την ευθυνη?

κλπ...

Στη θεωρία υπάρχουν πολλές λύσεις, σίγουρα η θεωρία μς βοηθάει στην πράξη, αλλά εξω απο τον χωρό όλοι χορευουν.
Βασίλη,

Τοποθετήθηκες πάρα πολύ σωστά, όπως και ο grekos (ποιός θα βάλει δάχτυλο και που?).
Γι' αυτό, στο προηγούμενο μήνυμά μου σου απάντησα ότι "οχι, δεν θάθελα να το δω αυτό"!

Ξέρω, όμως, ότι κάποτε θα το δω... και, έτσι, τονίζω μερικά πράγματα από αυτά που έγραψες, ώστε να τα προσεγγίσω όσο μπορώ...

Ξεκινάω από την προσπάθεια αποφυγής της εμπλοκής (του καυγά). Εκεί είναι που:
Οφείλουμε να ξέρουμε καλά το σκύλο μας (αν είναι dog aggressive είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και πρέπει να έχουμε "παίξει" σενάρια στο μυαλό μας - αν είναι dog submissive είναι λίγο πιο εύκολα τα πράγματα, μιάς και ο σκύλος μας θα κάνει σήματα ηρεμίας, θα υποταχτεί, κάτι που μπορεί να προλάβει τον καυγά - αν είναι ισορροπημένος μας δίνει χρόνο για να σκεφτούμε και να δράσουμε πριν από την εμπλοκή)...
Οφείλουμε να έχουμε κάνει εκπαίδευση Βασικής Υπακοής στο σκύλο μας (ώστε να "ακούσει" την εντολή μας εγκαίρως)...
Πρέπει να έχουμε κάνει άπειρες ώρες - καταστάσεις κοινωνικοποίησης στο σκύλο μας...
Πρέπει να μην παίρνουμε μαζί μας ούτε τσιγάρα, ούτε κινητό, ώστε να προβλέπουμε καταστάσεις εν δυνάμει εμπλοκής, πολύ πριν τις αντιληφθεί ο σκύλος μας, ή, τουλάχιστον, πριν διανοηθεί να εμπλακεί (π.χ., οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται να γίνει καυγάς, όταν πλέον ο καυγάς έχει αρχίσει)...

Ολα τα παραπάνω είναι η ευθύνη μας προς το σκύλο μας... και προς τους άλλους...
Αυτό θα μας "ξεπληρωθεί" σε μιά δύσκολη περίσταση!!!

Από εκεί και πέρα, προσπερνάω το "νερό" κάθε είδους, μιάς και τα σκυλιά των "δυνατών" φυλών, ή τα σκυλιά από ένα επίπεδο "παράνοιας" και πέρα, δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα, ακόμα και να έχεις πυροσβεστική μάνικα! Και είναι τέτοια τα σκυλιά που θα μας προβληματίσουν σε επερχόμενο καυγά...

Αρκετοί υποστηρίζουν και έχω διαβάσει κι εγώ ότι το πιάσιμο των πίσω ποδιών, πάντα του σκύλου που υπερέχει, ταυτόχρονα με το σπρώξιμο - τράβηγμα κλπ., είναι ορισμένες φορές αποτελεσματικό, μιάς και (ότι και να γίνει) δεν μπορεί να σε δαγκώσει εύκολα. Πιστεύω, όμως, ότι το να πιάσεις ένα σκύλο από την ουρά και να την τραβάς, είναι χειρότερο, μιάς και θα έχει την άνεση να γυρίσει και να στην "ανάψει"...

Επίσης, κάποιος φίλος, που είχε (και έχει) στη ζωή του πάρα πολλά κυριαρχικά σκυλιά, συνιστά ανεπιφύλακτα το εξής: Αντί να πιάσεις τα πόδια κλπ., πλησιάζεις από πίσω το σκύλο που "υπερέχει", τοποθετείς το σώμα σου από τη μία πλευρά και τσιμπάς με όλη σου τη δύναμη (στην άλλη πλευρά) το πολύ μαλακό δέρμα που υπάρχει στο πλάϊ, ανάμεσα στο μπούτι και στην κοιλιά... Ο σκύλος ενδεχομένως θα γυρίσει να δαγκώσει προς εκείνη την πλευρά και, απλά, δεν θα σε βρει εκεί...

Σε εξοχικές περιοχές, έχω δει ανθρώπους να πηγαίνουν βόλτα, κρατώντας μία μαγκούρα, ή κομμάτι ξύλου... Είναι αποτελεσματικό, αν συναντήσεις αγέλη αδέσποτων... Κουνάς το ξύλο, το οποίο μαζί με το μήκος του χεριού σου (και την αγριοφωνάρα σου) δείχνει αρκετά "ψαρωτικό" στα αδέσποτα...
Το ίδιο μπορείς να κάνεις με λυτό - "δεσποζόμενο" σκύλο, αν ο δικός σου δεν είναι dog aggressive, οπότε θα τον συγκρατείς πίσω ή δίπλα σου...
Προσωπικά, έχω πάντα μαζί μου ένα πολύ χοντρό πνίχτη, ο οποίος είναι "multi-purpose"...

Αυτός που θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει κάτι είναι ο πιο ...ψύχραιμος - γενναίος - έμπειρος, ή απλά εσύ, μιάς και είσαι μόνος σου... Χρειάζεται ψυχραιμία, μιάς και (αν το ένα από τα εμπλεκόμενα σκυλιά δεν είναι πολύ μικρόσωμο) δεν θα "σκοτωθούν" αμέσως, άρα εάν εμπλέκεσαι σε τέτοιο πανικό, καλύτερα να σκεφτείς δύο φορές για τον τρόπο αντίδρασής σου...

Ο καυγάς είναι πάρα πολύ πιθανόν να τελειώσει σύντομα, με την υποταγή του ενός ζώου, αν είμαστε τυχεροί και δεν έχουμε πέσει στην περίπτωση λυτού σκύλου ενός ανώμαλου ιδιοκτήτη, που θα έχει "εισπράξει" τη χαρά του αφεντικού όταν σκοτώνει άλλα ζώα...
Αν δεν τελειώσει γρήγορα (σε δευτερόλεπτα), τότε πάμε στα προηγούμενα και αντιδρούμε...

Μετά τον καυγά, αν χρειάζεται, πηγαίνουμε γρήγορα στον κτηνίατρο και, ίσως και στο ...νοσοκομείο για εμάς...

Μετά από τις πρώτες βοήθειες, σίγουρα πρέπει να το συζητήσουμε με εκπαιδευτή...

Οσο για τις ευθύνες?
Ισως έχει διαφανεί ήδη το τί πιστεύω... Αν όχι, το συζητάμε σε άλλο post...

Κλείνοντας, να ξαναπώ τη μαγική λέξη: Πρόληψη!!!

Last edited:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Να πω μόνο, ότι σε κατάσταση μάχης-καυγα, όπως θελέτε πειτε το, αντε και εμεις, ο ενας απο τους δυο ανθρωπους τραβαει τα πισω ποδια του σκυλου του ή του αλλου.

Τι θα γίνει?

Ποιος νομίζει ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό?

Πως θα πιασουμε τα πίσω πόδια?

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για να το πετύχεις αυτό... Και πόσο μάλλιν επικύνδυνο τόσο για τον σκύλο όσο και για τον άνθρωπο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Toν αλλο σκυλο δε θα διακινδυνευα ποτε να ακουμπησω... ολες τις φορες τον δικο μου σκυλο σηκωνα- εσπρωχνα και ποτε δεν γυρισε να με δαγκωσει. Προσφατα του βγηκε το κολαρο απο το λαιμο ενω γαυγιζε σε εναν αλλο και παλι πεταχτηκα και τον αρπαξα απο τα πισω ποδια και τον σηκωσα .. μαλλον το εχει συνηθισει και δεν αντιδραει:cool:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Αντανακλαστικά η μαγική λέξη...! Κ αν γίνει το 'κακό', αφού δε γινόταν να προβλεφθεί... κάνεις ό,τι μπορείς για να διαφυλάξεις το σκύλο σου κ να τα χωρίσεις.
Σίγουρα πάντως δεν κάθεσαι να κοιτάς, μένοντας άπραγος....

Εγώ το βλέπω όπως ένα σενάριο ατυχήματος στην οδήγηση μοτοσικλέτας... Παραμένεις ψύχραιμος όταν συμβεί κάτι, ψάχνεις τρόπους διαφυγής, ξεφεύγεις κ μετά, αφού είσαι ασφαλής, πάει η ψυχή σου στην κούλουρη! :p

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Εγώ το βλέπω όπως ένα σενάριο ατυχήματος στην οδήγηση μοτοσικλέτας... Παραμένεις ψύχραιμος όταν συμβεί κάτι, ψάχνεις τρόπους διαφυγής, ξεφεύγεις κ μετά, αφού είσαι ασφαλής, πάει η ψυχή σου στην κούλουρη! :p
πόσους ξέρεις με τέτοια ψυχραιμία και στις δύο περιπτώσεις?
Και καλά, με την μοτοσυκλέτα, η εμπειρία και το να έχεις έρθει δύο τρεις φορές σε κατάσταση "προ - σαβούρας" πες ότι βοηθάει.
Με τα απελευθερωμένα ένστικτα, τι μπορείς να προυπολογίσεις?
Δεν μου έχει τύχει (με το σκύλο:D) αλλά φαντάζομαι ότι θέλει καμπόσο ψυχραιμία, θράσος και εμπειρία....συνδυασμός δυσεύρετος...

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
πόσους ξέρεις με τέτοια ψυχραιμία και στις δύο περιπτώσεις?
Και καλά, με την μοτοσυκλέτα, η εμπειρία και το να έχεις έρθει δύο τρεις φορές σε κατάσταση "προ - σαβούρας" πες ότι βοηθάει.
Με τα απελευθερωμένα ένστικτα, τι μπορείς να προυπολογίσεις?
Δεν μου έχει τύχει (με το σκύλο:D) αλλά φαντάζομαι ότι θέλει καμπόσο ψυχραιμία, θράσος και εμπειρία....συνδυασμός δυσεύρετος...
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης η "υστερία" κ το "σοκ" σίγουρα δε θα βοηθήσουν όμως. Με εμπειρία αποκτιέται κ φυσικά κατά πόσο το'χεις στη φύση σου.

Αν κ όταν αγαπάς κάποιον πάντα βρίσκεις το θάρρος κ την ψυχραιμία πιστεύω. Κ ύστερα από τη ''θύελλα'' έχεις όλο το χρόνο να πάθεις όσα ''εγκεφαλικά'' κ ''καρδιακά'' θες από το σοκ. :)

Εμένα στη μηχανή με βοήθησαν τα υποθετικά σενάρια ατυχήματος, γνωρίζοντας έτσι τη μηχανή μου καλύτερα κ ψάχνοντας πχ τρόπους διαφυγής σε δύσκολες καταστάσεις.
Μακάρι να μη χρειαστεί ποτέ βέβαια να κάνω ''πρακτική''...

Έτσι πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί κ με το παρόν θέμα μας, τους σκυλοκαυγάδες.

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Νατασσα σχετικα με τη μηχανη οσα σεναρια και να κανεις ειτε στο μυαλο ειτε σε track day ειτε σε σεμιναρια ασφαλους οδηγησης ολα αυτα λειτουργουν προληπτικα και μονο, μολις χασεις την προσφηση η τον ελεγχο λειτουργεις ενστικτοδως...Εξακριβωμενο δις δυστυχως..

Το ιδιο συμβαινει και με τους τσακωμους οση σκεψη και προπονηση να κανεις εκεινη τη στιγμη ειναι τοσα πολλα και ισχυρα τα συναισθηματα και τα ερεθισματα που δεχεσαι που θα λειτουργησεις ενστικτοδως τουλαχιστον την πρωτη-ες φορα-ες...

Οπως λεγαν και οι παλιοι : Ουτε το θεριο να δεις, ουτε το σταυρο σου να κανεις...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97