Διόρθωση επιθετικότητας

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Φτάνοντας 1 χρόνο μαζί με τον Έκτωρα, το JRT μου, έχω παρατηρήσει το γεγονός πως όταν τον πηγαίνω στο πάρκο, στο κέντρο για καφέ που τον παίρνω μαζί, και γενικά μακριά από το σπίτι, δεν θα δεχτεί χάδια βέβαια, αλλά δεν θα εκδηλώσει καμία προκλητική συμπεριφορά σε ανθρώπους, και γενικά δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.

Όταν όμως είμαστε σε μια ακτίνα γύρω από το σπίτι, δηλαδή στο μέρος της καθημερινής του βόλτας, εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά όταν δει κάποιον στο σκοτάδι, ή να περνάει μόνος του από δίπλα μας. Πώς διορθώνω εκείνη την στιγμή? Να του δείξω ότι είναι κακό? Πάντως έχει διαγράψει τρομερή πρόοδο σε όλα τα θέματα και αυτό με ευχαριστεί!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά
το αναλύεις λίγο αυτό?

Πώς διορθώνω εκείνη την στιγμή? Να του δείξω ότι είναι κακό?
γιατί θες να διορθώσεις? όχι ότι δεν θα έπρεπε αλλά τι είναι αυτό που δεν σε βρίσκει "σύμφωνο" ?

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Ορισμένες φορές, όταν περάσει κάποιος κοντά στο σπίτι την ώρα της βόλτας, ο έκτωρας θα κάνει κίνηση προς αυτόν και του γαυγίζει. Εγώ του λέω ΜΗ και τον τραβάω με το λουρί. Μα γιατί να με βρίσκει σύμφωνο? Για μένα τουλάχιστον δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά. Θέλω να είναι φιλικός.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μετραει τη δυναμη του.Να δει που τον παιρνει.Κι ο δικος μου το εκανε.Επιτιθοταν οταν εβλεπε καποιο μονο του κι οχι σε πολυ κοσμο.Τσαμπουκαλευοταν.Η ηλικια ειναι.

Οταν καποιος πλησιαζε,του τραβουσα την προσοχη,ειτε με το να του μιλησω,ειτε να τον παιξω λιγο,κατι που να τον αναγκασω να με κοιταξει και να τραβηξω το βλεμμα του απο τον αλλο.Οχι αγχωμενα ομως.Θα το νιωσει.Οταν με κοιτουσε,λιχουδιτσα,χαδακι,με ο,τι επιβραβευεις εσυ.

Αν το κανεις αυτο,θα το κοψει με τον καιρο....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συμφωνω με την απο πανω μου.

Υπαρχει και μια μικρη πιθανοτητα καποιες φορες να επιτιθεται λογω φοβου.

sfouggas

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2012
207
0
29
Λάρισα
Το έχω δοκιμάσει μερικές φορές να τον βάλω στο "Κάτσε" όταν περνάει κάποιος, και να τον κάνω να με κοιτάει και συνήθως πιάνει. Απλά δεν τον επιβράβευσα ποτέ για αυτό. Οπότε θα ξεκινήσω με μπισκοτάκια και πιστεύω θα προοδεύσουμε! Απλά με παραξενεύει λίγο, γιατί στο πάρκο και στο κέντρο είναι κύριος, ενώ κοντά στο σπίτι φύλακας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μην ξεχνάς και τον παράγοντα συνήθη μέρη, οριοθέτηση περιοχής κτλ κτλ που συντελούν σε μια τέτοια συμπεριφορά!

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Και μένα ή δικιά μου τελευταία έχει αρχίσει και τρελαίνεται όταν περνάμε από σπίτια στα οποία υπάρχουν μεγαλόσωμα σκυλιά.

Συγκεκριμένα, είναι δυο αυλές με Γ.Π. και Ε.Π. και όταν περνάμε από κει και ακούσει το 1ο γαύγισμα πραγματικά βγαίνει εκτός εαυτού. Τη βγάζουμε με πνίχτη λόγω της Β.Υ. που κάνουμε και τα πάει περίφημα, αλλά εκεί ούτε με διορθώσεις ούτε με τίποτα δεν ηρεμεί. Σήμερα την είχα στο κάτω και γαύγιζε όσο μπορούσε, μέχρι που πήγα να φύγουμε βεβαια, γιατί ήταν 8.30 το πρωί και θα μας κυνηγούσε η γειτονιά. Το τι τράβηγμα έφαγα, ακόμα και με τον πνίχτη, μέχρι να περάσουμε τα 10 μέτρα δε λέγεται. Μετά την ηρέμησα, την έβαλα να κάτσει και την άφησα να κοιτάει τα σκυλιά από μακριά.

Γενικά, όταν της γαυγίζει μεγάλο σκυλί και δε μπορεί να πάει κοντά τρελαίνεται. Με κόσμο γενικά είναι ήρεμη, αν και μπορεί να γαυγίσει μερικές φορές. Σταματάει όμως αμέσως με διόρθωση και παραμένει ήρεμη.

Ελπίζω να είναι της ηλικίας.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
οταν τραβαει αλλαζουμε κατευθυνση.....οταν σταματησει να τραβαει παμε μαζι....οταν βγαινεις απο το σπιτι δεν βγαινεις απλα ετσι...κανουμε ιεροτελεστια....θα ανοιξεις την πορτα...ο σκυλος θα δωσεις εντολη να κατσει...αλλιως δεν εχει βολτα εκινη την ωρα...μετα απο 15 λεπτα ξανα το ιδιο....αν ανοιξεις την πορτα και ειναι στο κατσε ολα καλα περναμε στην επομενη φαση.....βγαινεις απο την πορτα ο σκυλος ειναι με τον οδηγο....και σε θεση κατσε...αν σηκωθει κλεινει η πορτα...επαναλαμβανουμε μετα απο δεκα λεπτα...αν βγεις και καθεται ακομη...συνεχιζουμε πιο κατω.....βγαινει και ο σκυλος μαζι σου αφου εισαι ηδη εξω....και καθεται διπλα σου....αν δεν καθεται ξανα απο την αρχη...ετσι κοβεται ο ενθουσιασμος η βολτα εχει κανονες και το καθοριζει ο αρχηγος αγελης....οταν βγειτε τελικα καθε φορα που τραβαει σταματαμε και αλαζουμε κατευθυνση.

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Αυτά τα έχει εμπεδώσει σχετικά γρήγορα. Τη βόλτα μας τη κάνουμε πολύ ξεκούραστα με ελάχιστες διορθώσεις πλέον.

Το θέμα είναι μόλις περνάμε από το συγκεκριμένο μέρος, ή βλέπει μεγάλα σκυλιά γενικότερα. Ακόμα και όταν πλησιάζουμε πολύ πολύ αργά είναι ήρεμη μέχρι ένα σημείο και ξαφνικά, απότομα, βγαίνει εκτός εαυτού. Και αυτό μόνο σε σκυλιά! Στις γάτες και στα πουλάκια είναι μια χαρά.

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Θενκς!

Αυτό σκέφτομαι, απλά ώρες ώρες λέω να μη περνάω καθόλου από αυτά τα μέρη, γιατί την ταλαιπωρώ μου φαίνεται άδικα με όλες τις διορθώσεις που απλά δεν πετυχαίνουν. Θα μιλήσω και το απόγευμα με τον εκπαιδευτή και θα μου πει κι αυτός τι μπορεί να γίνει.

Πιστεύω ότι τρελαίνεται γιατί δε μπορεί να πλησιάσει. Πρέπει να τη βάλουμε με την Άρια να φάει τη σωστή διόρθωση μου φαίνεται :).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Ορισμένες φορές, όταν περάσει κάποιος κοντά στο σπίτι την ώρα της βόλτας, ο έκτωρας θα κάνει κίνηση προς αυτόν και του γαυγίζει. Εγώ του λέω ΜΗ και τον τραβάω με το λουρί. Μα γιατί να με βρίσκει σύμφωνο? Για μένα τουλάχιστον δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά. Θέλω να είναι φιλικός.
οπότε προφανώς ο σκύλος σου έχει στο μυαλό του ότι υπάρχει απειλή
πράγμα που εσύ δεν θεωρείς σωστό
οπότε αυτό που θες είναι να μην θεωρεί απειλή ο σκύλος σου αυτό που θεωρεί απειλή
οπότε πρέπει εσύ να του εξηγήσεις ότι δεν είναι απειλή
αλλά εσύ προσπαθείς να του πείς ότι απαγορεύεται να κάνει όπως κάνει (κι ας το θεωρεί απειλή)
δεν λέω ότι δεν αρκεί και αυτό
αλλά μήπως προσπαθούσες καλύτερα να του επικοινωνήσεις αυτό που ισχύει-ότι δεν υπάρχει απειλή δηλαδή αλλά αντιθέτως όλο αυτό που τον ανησυχεί είναι κάτι καλόοοοοοοο?
ας πούμε να του πέρναγες στον "σκληρό δίσκο" μία "εφαρμογή" που λέγεται "Όταν όμως είμαστε σε μια ακτίνα γύρω από το σπίτι, δηλαδή στο μέρος της καθημερινής μας βόλτας όταν δούμε κάποιον στο σκοτάδι, ή να περνάει μόνος του από δίπλα μας είναι τι ωραία τι καλά"

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αν και εγώ θα το προτιμούσα έτσι αυτό που κάνει αλλά εσύ βέβαια ξέρεις τι ισχύει την δικιά σας ομάδα και όχι εγώ

οπότε
και επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει Cd drive να του φορτώσεις την εφαρμογή ,αναγκαστικά πρέπει να γράψεις εσύ το πρόγραμμα
το οποίο θα μοιάζει με κάτι τύπου "ξένος που περνάει έξω από το σπίτι μας=καλό" θα πρέπει να γίνει σταδιακά,δηλαδή με ξένους σε απόσταση ακόμα και όχι όταν πλέον θα έχει τσιτώσει και εσένα να κερνάς ή κάτι άλλο που ο σκύλος να μην μπορεί να αφήσει ανεστίαστο

Ας πούμε εγώ που τα σκυλιά μου αν ακούσουν γλύκες και δούνε να κρατάω φαγητό ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ απάνω μου θα πήγαινα την βόλτα και μόλις έβλεπα ξένο να πλησιάζει και θεωρούσα ότι ο σκύλος μου ετοιμάζεται να τσιτώσει (ίσως και να έπαιρνα και τηλέφωνο κάποιον γνωστό και να το σκηνοθετούσα αυτό) θα έλεγα γλυκά το όνομα του σκύλου μου και θα έβγαζα ένα κομμάτι ωμό πατσά από την τσέπη μου και θα ζήταγα να κάτσει και άρπα ένα γενναίο κέρασμα,μετά κάτω και ώπ άλλο ένα κομμάτι πατσάς στο κέρασμα
αν έβλεπα ότι όσο πλησιάζει ο ξένος ο σκύλος χάνει την εστίαση από πάνω μου θα τον πήγαινα γρήγορα γρήγορα μέσα μην προλάβει να αρχίσει τα "δικά του"
εδώ μάλιστα θα μπορούσες με την σκηνοθεσία που προανέφερα να έχεις κανονίσει ο φίλος σου να σταματήσει να έρχεται σε κάποιο σημείο που υποθετικά ο σκύλος δεν θα προλάβαινε να αγριέψει
οπότε και δεν θα χρειαζόταν να τον πάρεις μέσα άρων άρων και ξανακυλίσει στην ανεπιθύμητη συμπεριφορά
σταδιακά θα έλεγες στον φίλο σου να πλησιάζει ακόμα περισσότερο και εσύ σταδιακά θα επιβράβευες όλο και περισσότερο μέχρι που θα κατάφερνες να περνάνε διάφοροι και ο σκύλος να χαίρεται που τους βλέπει να έρχονται

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul