Διόρθωση/επιβολή της εντολής "ΕΛΑ" από απόσταση

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
όχι σαν τον Ταζ περνόντας μέσα από βράχους, δέντρα
χαχααχχαχααχχααχ!!!!:D:p:D

βρε αρη,ρεαλιστικη συνθηκη ειναι να πεταχτει αγριεμενο τσομπανοσκυλο στην μεση της διαδρομης του σκυλου μας, την ωρα που τον καλουμε?:D
συγγνωμη, αλλα αυτο το περιστατικο δεν μου εχει συμβει ποτε στα 23 χρονια που εχω σκυλο, να χρειαστει να αμυνθει ο σκυλος μου δηλαδη, την ωρα που λεω "ελα".
παμε αλλη μια:)
λεω "ελα" και ο σκυλος εχοντας τα ματια του συνεχως πανω μου, τσακιζεται με χαρα και ελπιδα, να ερθει μπροστα μου,μπροστα μου, ουτε πλαι, ουτε κοντα, ουτε "ενταξει μωρε, ηρθε"...
μπροστα μου, αναμεσα στα δυο μου ποδια, κεντρο! γκεγκε?:D
για να μπορει να γινει ομως αυτο, πρεπει να (καλα , δεν το λεω-τζιζ:p)και να εχετε μεγαλο δεσιμο με τον σκυλο.
κι επι τη ευκαιρια, να σε ρωτησω κατι που παντα ειχα την απορια.
με την ηρα, πως τα βλεπεις τα πραγματα?
ειναι χαρουμενη μαζι σου στην βολτα, επειδη σε γουσταρει, η επειδη γουσταρει την βολτα?(ενα απο τα δυο θα διαλεξεις σαν απαντηση, υποχρεωτικα:cool:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γαλαζια, σου διαφευγει το ότι η Ηρα περναει ολη τη μερα της μαζι μου.
Δεν ειμαι το κέντρο του κοσμου της, ειμαι ο κοσμος της.
Το αν το γουσταρει ή όχι είναι άλλη ιστορια, αλλά θελει δεν θελει όλα γι αυτην ξεκινουν από μενα και τελειωνουν με μενα.

Για την βολτα δεν μπορω να διαλεξω μια μονο κουρτίνα και δεν βλεπω τον λογο να μην γουσταρει και τα δυο ταυτοχρονα.
Θα σου πω όμως κατι άλλο.

Εχει τυχει αρκετες φορες να της βαζω να φαει, ξεκιναει να τρωει κι εγω φευγω για λιγο να παω καπου, εστω στο περιπτερο. Ή κατεβαινω σε ωρα εκτος του φαγητου της.
Επιστρεφω και κοιταζω στο μπαλκονι. Η Ηρα είναι παντα εκει και με περιμενει και ριχνει και το σχετικο κλαμα. Όταν φευγω δεν κλαιει. Δεν εχουμε συνδρομο αποχωρισμου αλλά συνεύρεσης!
Μπαινω στο σπιτι και βλεπω ότι δεν εχει φαει. Επιστρεφει στο πιατο της και τρωει.

Στο φορουμ μπαινω και ρωταω για προβληματα και ψαχνω λυσεις, ιδεες κλπ. Αυτό μπορει να δημιουργει την εντυπωση ότι στη ζωη μας υπαρχουν μονο προβληματα.
Καποιος που δεν ρωταει ποτέ και δεν αναφερει ποτέ προβληματα, εχει σιγουρα λιγοτερα από μενα και καλυτερη σχεση με τον σκυλο του?

Στα μαθηματα κι εγω θελω η Ηρα να ερχεται και να καθεται μπροστα μου. Και ερχεται.
Στην πραγματικη ζωη, στο σπιτι, στο βουνο και ειδικα στη σκοποβολη (!!)δεν θελω να ερχεται και να μπαστακώνεται μπροστα μου την ωρα που κινουμαι, κανω κατι κλπ. Θελω μονο να ερχεται κοντα μου.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Ποιό είναι το πρόβλημα ? Εγώ κατανοώ τί λέει ο Harry είναι ανησυχητικό αυτο ? :D :rolleyes:
κι εγω κατανοω τι λεει ο αρης, ειναι ομως απαντηση αυτα που λεει, σε αυτα που ειπα και ρωτησα? δηλαδη, αυτος, με καταλαβε?:maria:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
χαχαχα :D denis πρεπει να το κοιταξεις αυτό! :p

Δεν ειπα ποτέ ότι η πινσερινα κανει υποδειγματικο «ελα».
Ειπα ότι ερχεται σε κάθε καλεσμα και δεν εχει διορθωθει ποτέ, τουλαχιστον από μενα.

Γαλαζια, καταλαβα πληρως και απαντησα επαρκέστατα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
denis, θα σε βοηθησω στον συλλογισμο σου και στο συμπέρασμα που πιθανον θελεις να φτασεις.

Για την πινσερινα σχεδον παντα το καλεσμα εχει ως αποτελεσμα χάδια, παιχνίδια και αγκαλιες και δεν χρειαζονται διορθωσεις, ασε που απαγορευονται λογω υπερευαισθησιας τραχείας και αρθρώσεων ποδιών.
Αργησε όμως η 100% ανταποκριση γιατι μπορει να εκανε κατι πιο ενδιαφέρον τη στιγμη του καλεσματος.

Την Ζηνα την εχουμε από μωρο, δεν έχει μεγαλωσει ουτε εχει ζησει εστω και για μια στιγμη σε αγριο περιβαλλον, δεν χρειαστηκε εξημερωση, δεν εχει κυνηγετικα ενστικτα παρά μονο ενστικτα φυλαξης, δεν επιδιωκει καυγαδες, δεν είναι ιδιαιτερα κυριαρχικη παρά μονο ιδιαιτερα καλομαθημενη, σιγουρα οι γονεις της ειχαν φυσιολογικη ζωη, εχει πληρη συναισθηση του μικρου της μεγεθους και δυναμης και ως συνεπεια δεν εχει μεγαλη αυτοπεποιθηση.

Στο τελευταιο σιγουρα φταίμε κι εμεις και πλεον νομιζω πως ξερω γιατι.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Σελ. #2
Δημ. #14

Η σωστή διόρθωση στο "έλα" (εντολή που πάντα λέγεται απότομα και θετικά, και ποτέ δεν διορθώνεται, απέχει δηλαδή χρονικά από την διόρθωση, είναι η εξ'αποστάσεως διόρθωση με τον χειριστή να παραμένει στην ίδια ή αναλόγως των περιστάσεων μεγαλύτερη απόσταση από τον σκύλο (να κάνει δηλαδή πίσω), μεγαλύτερη όπως είπαμε παύση και επανάληψη της εντολής.
Ο λόγος που το πίντσερ κάνει πολύ καλό "έλα" (τον έπιασες αρκετά) είναι γιατί δεν έχεις "διορθώσει" λάθος την εντολή (κατά τύχη λόγω συνθηκών)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καταλαβα φίλε.

Η Ηρα γιατι κανει πολύ καλο «ελα» και μαλιστα με σπριντ?
Μηπως γιατι είναι ακριβως το αντιθετο από την πινσερινα σε βιωματα και χαρακτηρα (καταλαβαινεις γιατι τελευταια εχω τοση μανία με τους bybs και τα παπι μιλς?) και εχει διορθωθει δεόντως?

Πιστεψε με, εάν δεν ερχοταν παντα (πλέον) και μαλιστα σφαιρα, θα το θεωρουσα μέγιστο προβλημα και θα το συζητουσα εκτενέστατα. Εχω αναλωσει πολύ χρονο, δικο μου και των μελών, για πολύ μικροτερα προβληματα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πιστεψε με, εάν δεν ερχοταν παντα (πλέον) και μαλιστα σφαιρα, θα το θεωρουσα μέγιστο προβλημα και θα το συζητουσα εκτενέστατα. Εχω αναλωσει πολύ χρονο, δικο μου και των μελών, για πολύ μικροτερα προβληματα.
:eek: :eek: θεικό !! :D

Γιατί εκτονώνεται
Γιατί είστε όλοι μέρα μαζί (και έξω)
Γιατί είναι μικρή
Και γιατί την δουλεύεις αρκετά

inmymemory

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2010
66
0
Anoixi
Έχω αρχίσει στον δικό μου το "ΕΛΑ" και γελάει κάθε πικραμένος χαχχααχα. Αν και υπάρχουν σημάδια προόδου θέλει δουλειά ακόμα. Όταν τον έχω στην αυλή (χωρίς λουρί) 4 στις 10 φορές θα έρθει ενώ με λιχουδιά θα έρθει τις 9 απ'τις 10. Σε βόλτα όσες φορές το δοκιμάσα σε ερημιά δεν έρχεται σχεδόν ποτέ παρά μόνο με λιχουδιά. Με ακολουθάει όπου και αν πάω, δεν απομακρύνεται αλλά πολύ απλά δεν έρχεται όταν τον καλώ. Μήπως να τον έχω και στην αυλή με λουρί όταν του το μαθαίνω?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97