Διαχωριστικό πλέγμα αυτοκινήτου

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Ναι αυτό είναι. 52,00 ευρώ το έχουν.
Λογική τιμή θα έλεγα...

Εδώ απαγορεύεται να κυκλοφορεί ο σκύλος ελεύθερος στο αυτοκίνητο και πρέπει να είναι δεμένος με κάποιου είδους ζώνη ασφαλείας διότι, λέει, όχι μόνον δεν μπορεί να προσφέρει καμιά βοήθεια, αλλά αν γίνει ατύχημα μπορεί να εκσφενδονιστεί έξω από το αυτοκίνητο και με την επιτάχυνση να σκοτωθεί και να έρθει και σε κανένα κεφάλι. Συνήθως ζητούν πλέγμα ασφαλείας για το πορτ μπαγκάζ και ειδική διαμόρφωση για το σκύλο. Το αυτοκίνητό μου (Volvo) μάλιστα έχει ήδη έτοιμες τις υποδοχές από το εργοστάσιο. Αλλιώς το Μουφ παλιά λυνόταν από τις παλιές ζώνες ασφαλείας και έκανε τσάρκες στο αυτοκίνητο, ερχόταν μπροστά, πήγαινε πίσω, πήδαγε στο πορτ-μπαγκάζ και γενικώς φρίκαρε κόσμο. Τώρα έχω βάλει το ειδικό σκέπασμα του πίσω καθίσματος του οποίου μεν το φερμουάρ έχει μάθει να το ανοίγει, αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά διότι βρήκα καταπληκτική ζώνη ασφαλείας και τον δένω στη θέση του. Κάθεται δε σαν αγγελάκι διότι δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Το δε πορτ μπαγκάζ το έχω κλείσει προς μεγάλο του κακοφανισμό διότι ήθελε να μουφιάζει τα ψώνια του σουπερμάρκετ από τη θέση του (να τα φτάσει δεν μπορούσε πλέον). Παραδόξως το Μουφ είναι ζωηρό μόνον κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στο αυτοκίνητο διότι τη νύχτα φοβάται και λουφάζει σε μια γωνιά.
Σωστά! +1

Υπάρχουν ζώνες ασφαλείας για σκύλους...?
Εγώ την βάζω στην θέση του συνοδηγού και απλά πάμε. Της περισσότερες φορές θα ξαπλώσει και θα βάλει και το κεφαλάκι της πάνω στα πόδια μου.
Γενικά δεν έχω ασχοληθει με αυτό το θέμα (μετακίνηση με αυτοκίνητο) γιατί όσες φορές την βάζω μέσα είναι για maximum 20λεπτά. Θα μου πείτε και πολυ σωστά μάλιστα ότι στο ένα μέτρο απο το σπίτι σου μπορει να γίνει το κακό...
Φυσικά και υπάρχουν , με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλω φωτογραφίες αν θες... Είναι ουσιαστικά ένα επιστήθιο το οποίο έχει υποδοχή και να περνάει μέσα από την κανονική ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου με τρόπο τέτοιο ώστε να λειτουργεί σαν να κάθετε άνθρωπος.

Εγω οδηγαω Range Rover και το διαχωριστικο ειναι πανακριβο,ετσι εβαλα εναν σιδερα μετρησαμε και καναμε ενα Γκριλ το οποιο πιασαμε με φαρδια σκρατσ πανω στα πισω προσκεφαλα,βγαινει ευκολα,και κοστισε μονο 50 ευρω το γνησιο πανω απο 200,επισης το γνησιο πρεπει να πιαστει στον ουρανο πρεπει να γινουν τρυπες κ.τ.λ.,και αντεχει πολυ Φιλα κουβαλαω.
Με τέτοιο κόστος λογικό αυτό που έκανες , το ίδιο θα έκανα και εγώ...

Βασικά έχω τον πατέρα μου που είναι αλουμινάς (παλαιός σιδεράς) , αλλά έλεγα για 50 ευρώ να μην μπούμε καν στην διαδικασία αν και άλλη ποιότητα και σταθερότητα το χειροποίητο και άλλη το έτοιμο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Υπάρχουν ζώνες ασφαλείας για σκύλους...?
Εγώ την βάζω στην θέση του συνοδηγού και απλά πάμε. Της περισσότερες φορές θα ξαπλώσει και θα βάλει και το κεφαλάκι της πάνω στα πόδια μου.
Γενικά δεν έχω ασχοληθει με αυτό το θέμα (μετακίνηση με αυτοκίνητο) γιατί όσες φορές την βάζω μέσα είναι για maximum 20λεπτά. Θα μου πείτε και πολυ σωστά μάλιστα ότι στο ένα μέτρο απο το σπίτι σου μπορει να γίνει το κακό...
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ζώνες ασφαλείας για σκύλους. Βασικά η θέση του συνοδηγού δεν είναι καθόλου ασφαλής ούτε για τον σκύλο ούτε για εσένα. Καλύτερα στα πίσω καθίσματα, δεμένος να έχει και την άπλα του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.121
Βρε...
1. Δεν με ζαλίζεις :)
2. Σε pet shop της γειτονιάς μου λέμε... Μόνο που ήταν ένα τελευταίο κομμάτι, γι' αυτό αν θέλεις να κάνω κάτι, πες το μου γρήγορα... ;)

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Βρε...
1. Δεν με ζαλίζεις :)
2. Σε pet shop της γειτονιάς μου λέμε... Μόνο που ήταν ένα τελευταίο κομμάτι, γι' αυτό αν θέλεις να κάνω κάτι, πες το μου γρήγορα... ;)

Όμορφα τότε :) , χωρίς να σε ταλαιπωρήσω άλλο με το θέμα μιας και έχω στο μυαλό μου και αυτό , μέσα της εβδομάδος θα σου απαντήσω (αν δεν έχει δοθεί , χωρίς να θέλω να δεσμευτούμε).

Σαν τελική επιλογή έχω στο μυαλό μου κοιτώντας όλους αυτούς τους συνδυασμούς μήπως μπω στη διαδικασία (με την στήριξη του πατέρα μου , είπαμε αλουμινάς / σιδεράς :) ) για ιδιοκατασκευή της αρεσκείας μας :p

Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν έως τα μέσα της εβδομάδος δηλαδή :)

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Γιατί δεν τον βάζεις σε crate;
Γιατί θα είναι περιορισμένος , ενώ όταν έχει όλο το χώρο αποσκευών δικό του θα μπορεί άνετα να κινείται ελεύθερα + ότι θα μπορώ όταν δεν τον έχω μαζί μου να κάνω χρήση των χώρο αποσκευών ενώ με το crate θα πρέπει να το βάζω και να το βγάζω...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Υπάρχουν μεταλλικά crate που κλείνουν. Αν πάρεις μεγαλύτερο μέγεθος απ ότι χρειάζεται θα έχει χώρο και είναι πολύ πιο ασφαλές σε περίπτωση τροχαίου, δεν μπορεί να βγει τρομαγμένο στο δρόμο και να το βάλει στα πόδια.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Υπάρχουν μεταλλικά crate που κλείνουν. Αν πάρεις μεγαλύτερο μέγεθος απ ότι χρειάζεται θα έχει χώρο και είναι πολύ πιο ασφαλές σε περίπτωση τροχαίου, δεν μπορεί να βγει τρομαγμένο στο δρόμο και να το βάλει στα πόδια.
Είχα μια ιδιοκτασκευή που έχω στην κατοχή μου ακόμα λυόμενη αλλά είχαμε θέμα , ένοιωθε ανασφάλεια μέσα εκεί... , όπως και να έχει δεν απορρίπτω την εκδοχή αλλά προς το παρόν για εντός πόλης που το θέλω νομίζω το πλέγμα είναι η ποιο άμεση λύση... :)

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
μήπως μπω στη διαδικασία (με την στήριξη του πατέρα μου , είπαμε αλουμινάς / σιδεράς :) ) για ιδιοκατασκευή της αρεσκείας μας :p
με τετοιο πατερα, η καλυτερη επιλογη ............by far:)
και αν τσακωθεις και δεν τα βρεις μαζι του:D:D αυτο που λεει η αλεξια, crate.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εδώ απαγορεύεται να κυκλοφορεί ο σκύλος ελεύθερος στο αυτοκίνητο και πρέπει να είναι δεμένος με κάποιου είδους ζώνη ασφαλείας διότι, λέει, όχι μόνον δεν μπορεί να προσφέρει καμιά βοήθεια, αλλά αν γίνει ατύχημα μπορεί να εκσφενδονιστεί έξω από το αυτοκίνητο και με την επιτάχυνση να σκοτωθεί και να έρθει και σε κανένα κεφάλι. Συνήθως ζητούν πλέγμα ασφαλείας για το πορτ μπαγκάζ και ειδική διαμόρφωση για το σκύλο.
Ολα σωστα οσα λες φυσικα.
Αν ομως γινει ατυχημα, και ειδικα χτυπημα απο πισω, θα μεινει εγκλωβισμενος στο πλεγμα του, αν αυτο ειναι μεταλλικο και κολλημενο/βιδωμενο. Καποιες φορες χρειαζεται να βγουν γρηγορα οι επιβατες απο το αυτοκινητο και μπορει κανείς να μην ενδιαφερθει για τον σκυλο.

Επισης τελευταια ειναι της μοδας να σε κλεβουν ενω εισαι μεσα στο αυτοκινητο σταματημενος καπου. Ο σκυλος απο το πλεγμα δεν μπορει να πεταχτει μπροστα για συμπαρασταση.

Εγω εχω βαλει δυο μαλακα σακιδια για να πεσει η Ηρα πανω τους σε αποτομο φρεναρισμα και μονο σε περιπτωση που καποιος ξενος βαλει χερι απο εξω εχει το δικαιωμα να πεταχτει μπροστα στα καθισματα. Θελει δουλεια για να μαθει να μενει πισω και να μην πεταγεται με το παραμικρο αλλά γινεται.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Τελικά την Πέμπτη θα έχω νεότερα για το διαχωριστικό! , θα περάσω από κάποιο κατάστημα της Autoplus να δω και εν συνεχεία θα αποφασίσω για το αν θα πάρω κάτι έτοιμο ή θα φτιάξω ιδιοκατασκευή που έχω στο νου μου... :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Αν ομως γινει ατυχημα, και ειδικα χτυπημα απο πισω, θα μεινει εγκλωβισμενος στο πλεγμα του, αν αυτο ειναι μεταλλικο και κολλημενο/βιδωμενο. Καποιες φορες χρειαζεται να βγουν γρηγορα οι επιβατες απο το αυτοκινητο και μπορει κανείς να μην ενδιαφερθει για τον σκυλο.
Σωστά, γι' αυτό και προτιμώ να μη διαμορφώνω το πορτ-μπαγκάζ ειδικά για το Μουφ. Άλλωστε έχει και μια τάση να μου πειράζει τα πράματα που έχω πίσω και να μου τα κάνει κ@λο! Άσε που δε θα μπορώ να βάζω και τα ψώνια του σουπερμάρκετ διότι θα πέσει πάνω στα φαγιά και θα γίνει της Φρύνης...

Επισης τελευταια ειναι της μοδας να σε κλεβουν ενω εισαι μεσα στο αυτοκινητο σταματημενος καπου. Ο σκυλος απο το πλεγμα δεν μπορει να πεταχτει μπροστα για συμπαρασταση.
ΟΚ, πάω πάσο, αυτό το πρόβλημα δεν το έχω εδώ. Προσωπικά νομίζω ότι το Μουφ κάθεται πολύ άνετα πίσω με τη ζώνη ασφαλείας του και μπορεί και να ξαπλώσει και να κοιμηθεί. Επίσης το παίρνει και απόφαση ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά κόλπα και δεν πολυκλαψουρίζει. Γενικά η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ με τη ζώνη. Το μόνο που εξακολουθεί να απεχθάνεται το Μουφ είναι τα μουσικά μου γούστα.

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
Να μαι και πάλι εδώ για τα αποτελέσματα!!!
Τελικά ο κόσμος σίγουρα έχει τρελαθεί!!!
Οι τιμές απο Autoplus όπως ειχε αναφερθεί εξωφρενικές!!! Από 70€ (που εντελώς τυχαία είναι εξαντλημένα) , μετά μεταπηδάμε στα 130€ (με μια μπάρα) και καταλήγουμε στα 170€ (με πλέγμα).
Οι ποιότητες προσωπικά άθλιες!!! Το αποτέλεσμα πριν την ιδιοκατασκευή που είχα υπ' όψιν μου εντελώς τυχαία την ώρα που πήγα να πάρω τον 4άποδο απο το "κομμωτήριο" βρήκα ένα αρκετά ενισχυμένο με διπλή μπάρα , στα 40€ αν θυμάμαι καλά της Trixie!

Μια απλή αναφορά για τους μελλοντικούς ενδιαφερόμενους...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα