Σιγουρα εχετε δικιο και το ξερω κ εγω οτι χρειαζεται ποικιλια και αυτο προσπαθω να προσφερω! Δεν ψαχνω την συνταγη, απλα στην περιπτωση που δεν θελει τα κομματια με κοκκαλο ελεγα αν θα τον καλυπτε μακροπροθεσμα το τσοφλι,κεφιρ,γιαουρτι+φωνώ απολυτότατα.
Ο βασικός νόμος της μπαρφ είναι εναλλαγές, όχι να βρεις κάποια "συνταγή" και να την εφαρμόζεις κάαααααθε μέρα μετρώντας υλικά λες κ φτιάχνεις μαγικό φίλτρο.
Ουσιαστικά προσπαθούμε, όπως μπορούμε, να αντιγράψουμε τη φυσική διατροφή... όχι ακριβώς του λύκου αλλά ενός υποθετικού σκύλου που θα έτρωγε όπως θα γούσταρε εκείνος!
Πίστεψέ με δεν θα έτρωγε συνέχεια κόκκαλα ούτε θα έπαιρνε χάπια ασβεστίου. Κάπου θα βουτούσε κάνα αυγό, κάπου θα έτρωγε χόρτα και μούρα, δεν θα έλεγε όχι αν έβλεπε κανα ψάρι στα ρηχά...
οπότε από τη στιγμή που δεν υπάρχει θέμα υγείας απλά συνεχισε με τα υλικά που του αρέσουν, κρατώντας μια ισορροπία έτσι ωστε να μην του λείπουν ούτε κρέας ούτε ψάρι ούτε φρούτα ούτε λίγα γαλακτοκομικά από αυτά που επιτρέπονται (γιαούρτι, κεφίρ, ανάλατο ανθότυρο...) και μην τον πιέζεις να φαει αυτά που φοβάται.
Σαφεστατα δεν ταιζω μονο κοτοπουλο!
Στο excelμου βγαζει πχ κοκκαλα/βδομαδα 181 γραμ. και σκεφτομαι πως να μετρησω τα γραμ.?Ή χοντρικα να δω ενα πλαταρι στο περιπου και να προσθεσω και εξτρα κρεας? Κατι τετοια με μπερδευουν..ισως σε εσας να φαινονται χαζα ολα αυτα αλλα ειμαι αγχωδης οταν προκειται για το σκυλι μου!