Διατροφή κουταβιών

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ναι, αλλά δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρο ότι αυτά τα εννέα κουταβάκια (μαζί με κάποιες άλλες χιλιάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από ζευγαρώματα ιδιοκτητών) θα βρουν υπεύθυνο ιδιοκτήτη.
Οι πιθανότητες δυστυχώς είναι άλλες.... και ακόμα και αν εξαιρέσεις αυτά τα εννέα, για τα οποια ίσως βρεθεί μια οικογένεια να τα πάρει, το θέμα είναι η νοοτροπία κάποιων να ζευγαρώνουν ντε και καλά τα σκυλιά τους.... χωρίς καμία απολύτως σκοπιμοτητα....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Εγώ για παραδείγμα έχω 2 σκυλιά καθαρόαιμα με pedigree οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τα αφήσουν στο δρόμο επειδή μία μέρα ξύπνησαν και είδαν πως δεν θέλουν πια σκύλο! Και τα πήραμε εμείς για να μην καταντήσουν εκεί!
Ο/Η εκτροφέας ξέρει για το περιστατικό αυτό?
Αν μιλάμε για καθαρόαιμα τότε μιλάμε για σκύλο εκτροφής.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
το θέμα είναι η νοοτροπία κάποιων να ζευγαρώνουν ντε και καλά τα σκυλιά τους.... χωρίς καμία απολύτως σκοπιμοτητα....
Αυτό συμβαίνει δυστυχώς! Όπως και το ότι πολλοί χτυπάνε τα σκυλιά για να πειθαρχήσουν. Όπως και το ότι πολλοί τα έχουν συνέχεια δεμένα και θεωρούν πως επειδή τα αγαπούν και τα ταϊζουν είναι μια χαρά! Η νοοτροπία αυτή δυστυχώς υπάρχει! Αλλά εξαρτάται καθαρά από τον κάθε άνθρωπο ατομικά και δεν είναι καλό να τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι! Φαντάσου όμως ότι πολλοί από αυτούς τους ανεύθυνους ανθρώπους (αυτό πάει σε όσους θέλουν ντε και καλά να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους, γιατί προσωπικά τους θεωρώ ανεύθυνους) έχουν ή κάποια μέρα θα γίνουν και γονείς!! Όταν είσαι ανεύθυνος και δεν έχεις κρίνοντα νου δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα!!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ο/Η εκτροφέας ξέρει για το περιστατικό αυτό?
Αν μιλάμε για καθαρόαιμα τότε μιλάμε για σκύλο εκτροφής.
Δεν το γνωρίζω αυτό. Εννοώ αν ο εκτροφέας το ξέρει. Θα έπρεπε να τον έχω ενημερώσει;; Αν ναι, δεν το ήξερα ότι έπρεπε να το έχω κάνει. Αλλά δεν νομίζω πως οι πρώην ιδιοκτήτες θα μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν κανένα, απ' τη στιγμή που ήθελαν όπως φάνηκε να τα ξεφορτωθούν!!

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Φαντάσου όμως ότι πολλοί από αυτούς τους ανεύθυνους ανθρώπους (αυτό πάει σε όσους θέλουν ντε και καλά να ζευγαρώσουν τα σκυλιά τους, γιατί προσωπικά τους θεωρώ ανεύθυνους)
Ε, αφού τους θεωρείς ανεύθυνους, μην γκρινιάζεις για τα αρχικά ποστς και την θέση που πήραμε εγώ και τα μέλη Tara και Xotikouli.

Αν η μανούλα είχε στειρωθεί ή δεν είχε ζευγαρώσει, αυτή η συζήτηση δεν θα χρειαζόταν να γίνει εξ αρχής.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Ε, αφού τους θεωρείς ανεύθυνους, μην γκρινιάζεις για τα αρχικά ποστς και την θέση που πήραμε εγώ και τα μέλη Tara και Xotikouli.

Αν η μανούλα είχε στειρωθεί ή δεν είχε ζευγαρώσει, αυτή η συζήτηση δεν θα χρειαζόταν να γίνει εξ αρχής.
Δεν γκρινιάζω για τη θέση! Δεν γκρινιάζω βασικά! :) Απλά λέω πως δεν είναι ωραίο να προσβάλουμε τον άλλον ακόμα κι αν διαφωνούμε κάθετα μαζί του! Πόσο μάλλον να καταφερόμαστε επί προσωπικού.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Έχουμε ήδη βγει εκτός θέματος...

Απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι τα μέλη Tara και Xotikouli, έξ όσων γνωρίζω, έχουν μεγάλη εμπειρία και έχουν αγωνιστεί για τα αδέσποτα.
Αυτό και μόνο τους δίνει το δικαίωμα να μην χαϊδεύουν τα αυτιά κανενός ΒΥΒ.
Ακόμα και σκληρά λόγια αν λεχθούν, δεν λέγονται για κακό αυτό είναι σίγουρο. Λέγονται προς αποφυγήν μελλοντικών αδέσποτων.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.892
Θα συμφωνήσω απόλυτα με lostris,ειδικά άτομα σαν αυτα που αγωνίζονται για τα αδέσποτα έχουν δικαίωμα να είναι αυστηρά και να μην χαιδευουν κανένα, άλλωστε η ευγένεια δεν κρίνεται μόνο απο τα λόγια μας αλλα κυρίως απο τις πράξεις μας.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
O καθένας μπορεί να έχει ό,τι άποψη θέλει και είναι σεβαστή! Απλά όσο και να διαφωνούμε δεν είναι ωραίο να γινόμαστε προσβλητικοί! Αυτό ήταν το point μου! Τίποτα άλλο πέραν αυτού!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
O καθένας μπορεί να έχει ό,τι άποψη θέλει και είναι σεβαστή!
ωραία, βολική και...... χρήσιμη καραμέλα!..:rolleyes:
καλύπτει την ματαιοδοξία μας,την αυθαιρεσία,την χαζομάρα, την αλαζονεία, τον μη αυτοέλεγχο...και μας κάνει να φαινόμαστε και δημοκράτες.....!

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
ωραία, βολική και...... χρήσιμη καραμέλα!..:rolleyes:
καλύπτει την ματαιοδοξία μας,την αυθαιρεσία,την χαζομάρα, την αλαζονεία, τον μη αυτοέλεγχο...και μας κάνει να φαινόμαστε και δημοκράτες.....!
Δηλαδή, θεωρείς πως με το να γινόμαστε προσβλητικοί και να μιλάμε επί προσωπικού λύνεται το θέμα;;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
1/η χρήστης kokeraki έθεσε το δικό της προσωπικό πρόβλημα και θέση....γι΄αυτό και πήρε απαντήσεις επι προσωπικού
(επι γενικού για το ίδιο θέμα υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές στο φόρουμ όπου βρισκόμαστε...)

2/την μόνη προσβολή που διέκρινα ήταν η προσβολή της κοινής λογικής....

3/ καλό θα ήταν να μην νιώθουμε ''προσβεβλημένοι'' όταν ακούμε την αντίθετη άποψη....ας μάθουμε να ακούμε και αυτά που δεν μας αρέσουν....

καληνύχτα

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Kαλό θα ήταν να μάθουμε να ακούμε την αντίθετη άποψη όπως λες και να μην προσβάλουμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε! Αυτό εννοώ όταν λέω να μην καταφερόμαστε σε προσωπικό επίπεδο! Ο καθένας που γράφει σε αυτό το forum γράφει για να ενημερωθεί και να μάθει και δεν είναι ωραίο να ξεσπάμε πάνω του, έχοντας στο μυαλό μας συμπεριφορές άλλων ανθρώπων! Αν διαβάσεις πιο πάνω δύο σχόλια είναι προσωπικά και προσβλητικά. Διαβάζοντάς τα κι ας μην είμαι το άμεσα θιγόμενο άτομο, κι ας μην έχω καμία σχέση μαζί του, προσωπικά ενοχλούμαι, γιατί θεωρώ πως είναι άσχημο να μιλάμε αρνητικά σε τέτοιο βαθμό για κάποιον το ποιόν του οποίου δεν γνωρίζουμε! Γιατί πολύ απλά όλο αυτό δεν βοηθάει τη δουλειά που γίνεται στο forum. ¨Οχι για άλλο λόγο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog