Διατροφή για Κουταβάκια και μαμά

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εννοώ το φρέσκο ή το μακράς διαρκείας, αυτό που πίνουμε εμείς. Θυμάμαι ότι έχει πει ο γιατρός μας, ότι από μόνο του είναι εντάξει, αλλά με τις κροκέτες μέσα, κάτι παίζει. Δεν θυμάμαι όμως τι. Βέβαια η συζήτηση δεν ήταν για λεχώνα.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Βέβαια η συζήτηση δεν ήταν για λεχώνα
το θεμα ειναι για τα κουταβια αλλα παιζει ρολο πως τρεφεται και η μαμα τους που τα ταιζει αλλωστε η lindaki ρωτησε

Και κάτι ακόμα, αν ξέρει κανεις, (και σε ποιο θεμα να το βάλω δηλαδη για να μη μπερδευόμαστε) πως να παχυνω λίγο τη σκυλιτσα μου που έμεινε μιση σα σκέλετορ;
μελημα μας ειναι και τα κουταβια αλλα και η μαμα ,αυτη απο εμας περιμενει να την φροντισουμε

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Και κάτι ακόμα, αν ξέρει κανεις, (και σε ποιο θεμα να το βάλω δηλαδη για να μη μπερδευόμαστε) πως να παχυνω λίγο τη σκυλιτσα μου που έμεινε μιση σα σκέλετορ;
Εγώ δίνω Πολυβιταμίνες VMP και κρέας, γιαούρτι, τυρί, αυγό γενικά ότι τρώει με όρεξη και είναι θρεπτικό

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εγώ που ταΐζω ένα είδος barf που αγοράζω κατεψυγμένο, βάζω στα γεύματα της επιπλέον κρέας και ενδιάμεσα της δίνω γιαούρτι, τυρί, puppymilk ή αυγό.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εαν διαβασετε την αναλυση του υποκαταστατου γαλακτος μητρικου, θα δειτε ποσο εκπληκτικη θερμιδικη - διατροφικη αξια εχει ,ετσι λοιπον αν δινουμε στη σκυλα που θηλαζει ειναι οτι καλυτερο ,περαν αυτου λοιπον ,τα υπολοιπα επιπλεον που μπορουμε να δωσουμε τα δινουμε μονο γιατι θελουμε να την ευχαριστησουμε
(δεν μιλαω για τη ξηρα puppy ,ειναι απαραιτητη)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εμεις απο την 30στη μερα διναμε γαλα σε σκονη(απο τον κτηνιατρο)με ξηρα για κουταβια,τυλιγα ομως την τροφη σε μια πετσετα και την χτυπουσα με ενα σφυρι μεχρι να γινει σχεδον σκονη,διναμε και κοκκαλα,μοσχαρισια κεφαλια ωμα,κρεας μαγειρεμενο με ρυζι,μακαρονια,γιαουρτακια με ψωμι,αυγα,τα παντα ετρωγαν.
Αποπαρασιτωση καναμε και εμεις με την αλοιφη,αλλα καθε δυο μερες επαναληψη,δηλαδη σημερα και μεθαυριο,και μετα απο 10 μερες παλι το ιδιο.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
εαν διαβασετε την αναλυση του υποκαταστατου γαλακτος μητρικου, θα δειτε ποσο εκπληκτικη θερμιδικη - διατροφικη αξια εχει ,ετσι λοιπον αν δινουμε στη σκυλα που θηλαζει ειναι οτι καλυτερο ,περαν αυτου λοιπον ,τα υπολοιπα επιπλεον που μπορουμε να δωσουμε τα δινουμε μονο γιατι θελουμε να την ευχαριστησουμε
(δεν μιλαω για τη ξηρα puppy ,ειναι απαραιτητη)
Συμφωνω απόλυτα έχω διαβάσει πολλά για το υποκαταστατο γάλακτος! Και όσα διάβασα για τις αναλογιες σε πρωτεινες του γάλακτος αυτου σε σχέση με τα άλλα μου φαίνονται απόλυτα λογικές. Απο που κι ως που άλλωστε να πίνουν τα σκυλια αγελαδίσιο στο κάτω-κατω.

Απο την άλλη όταν ο κτηνιατρος σου λέει δεν έχει πρόβλημα να πιει τέτοιο γάλα τι λες??? Κι αν δεν εχει στο κτηνιατριο του που μπορω να βρω?

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Εμεις απο την 30στη μερα διναμε γαλα σε σκονη(απο τον κτηνιατρο)με ξηρα για κουταβια,τυλιγα ομως την τροφη σε μια πετσετα και την χτυπουσα με ενα σφυρι μεχρι να γινει σχεδον σκονη,
Ωραια ιδέα!!Την κλέβω!!

Αποπαρασιτωση καναμε και εμεις με την αλοιφη,αλλα καθε δυο μερες επαναληψη,δηλαδη σημερα και μεθαυριο,και μετα απο 10 μερες παλι το ιδιο
Το θεμα της αποπαρασίτωσης είναι όλο δικό μου, ή θα πρέπει να δώσουν και οι ανάδοχοι όταν πάρουν τα κουτάβια; Ποτε τελειωνει η αποπαρασίτωση;; Για να τους ενημερώσω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αποπαρασίτωση συνεχίζεται σε όλη την ζωή του σκύλου!
Ρώτησε τον κτηνίατρό σου τι πρέπει να κάνεις εσύ, να στα εξηγήσει αναλυτικά και ίσως να σου δείξει και πως το δίνουμε στο κουτάβι!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
επισης για το γαλα υποκαταστατο μητρικου υπαρχει σε ολα τα petshop τωρα βεβαια υπαρχουν διαφορες εταιρειες κατα τη γνωμη μου επειδη τα εχω ψαξει ολα ,καλυτερο ειναι το boss puppy milk και αμεσως επομενο στη δικια μου λιστα ειναι το royal canin

Anna84

Member
28 Μαρτίου 2018
21
0
39
Εμεις απο την 30στη μερα διναμε γαλα σε σκονη(απο τον κτηνιατρο)με ξηρα για κουταβια,τυλιγα ομως την τροφη σε μια πετσετα και την χτυπουσα με ενα σφυρι μεχρι να γινει σχεδον σκονη,διναμε και κοκκαλα,μοσχαρισια κεφαλια ωμα,κρεας μαγειρεμενο με ρυζι,μακαρονια,γιαουρτακια με ψωμι,αυγα,τα παντα ετρωγαν.
Αποπαρασιτωση καναμε και εμεις με την αλοιφη,αλλα καθε δυο μερες επαναληψη,δηλαδη σημερα και μεθαυριο,και μετα απο 10 μερες παλι το ιδιο.
Πως λεγεται η αλοιφη αυτη και πως γινεται η εφαρμογη? Εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε απλα να τα παω να τα δει στον 1.5 μηνα... πρεπει οπωσδηποτε να τους κανω αποπαρασιτωση?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Υπάρχει η banmith η panacur αλλά μίλα με το γιατρό σ πρώτα...
Τα κουτάβια τα έχει δει ο κτηνίατρος μέχρι στιγμής??

Anna84

Member
28 Μαρτίου 2018
21
0
39
Υπάρχει η banmith η panacur αλλά μίλα με το γιατρό σ πρώτα...
Τα κουτάβια τα έχει δει ο κτηνίατρος μέχρι στιγμής??
Οχι ακομα δε τα εχει δει. Μου εχει πει στον 1.5 μηνα. Ακομα ειναι 13 ημερων

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Πως λεγεται η αλοιφη αυτη και πως γινεται η εφαρμογη? Εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε απλα να τα παω να τα δει στον 1.5 μηνα... πρεπει οπωσδηποτε να τους κανω αποπαρασιτωση?
banmith
για καθε κιλο που ειναι το μικρο ενα εκατοστο κρεμα.
τεντωνεις τον δεικτη σου και βαζεις πανω την κρεμα σαν να την βαζεις σε οδοντοβουρτσα,πιανεις το μικρο,του ανοιγεις το στομα,βαζεις μεσα το δαχτυλο και βαζεις στον ουρανισκο την κρεμα.κρατας μαλακα κλειστο το στομα για λιγο ωστε να σιγουρευτεις οτι θα την φαει.
καλα ειναι να την δωσεις και ας λεει ο κτηνιατρος
μια κρεμα 6 ευρω (αναλογα τα μικρα) θα σε βγαλει σχεδον 3-4 επαναληψεις.
πιο απλα δεν μπορω να στα γραψω

• Like
Reactions: Anna84 and d3ac0n

Anna84

Member
28 Μαρτίου 2018
21
0
39
banmith
τεντωνεις τον δεικτη σου και βαζεις πανω την κρεμα σαν να την βαζεις σε οδοντοβουρτσα,πιανεις το μικρο,του ανοιγεις το στομα,βαζεις μεσα το δαχτυλο και βαζεις στον ουρανισκο την κρεμα.κρατας μαλακα κλειστο το στομα για λιγο ωστε να σιγουρευτεις οτι θα την φαει.
Σευχαριστω πολυ!!!

Anna84

Member
28 Μαρτίου 2018
21
0
39
banmith

Και καθε ποτε πρεπει να τους δωσω μεχρι να τα παω στον γιατρο?

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Και καθε ποτε πρεπει να τους δωσω μεχρι να τα παω στον γιατρο?
τι να σου πω,γραφει επανω η κρεμα
εγω εθα ελεγα απο την 12η μερα πρωτη φορα και μετα καθε 10 μερες

• Like
Reactions: Anna84