Διατροφή & Ανάπτυξη Λάμπραντορ

Artemists

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2010
82
0
Σκέτη κροκετα πρεπει να φαει. Αλλιως καθε φορα θα πρεπει να σκεφτεσαι τι extra συνοδευτικο να προσθεσεις. :)
Εδώ θα συμφωνήσω ... αν θέλεις να της δίνεις καθαρά και μόνο ξηρά τροφή ... δυστυχώς θα πρέπει να επιμείνεις και να μην κάνεις πίσω ! Απλά ίσως πρέπει να καταλήξεις σε ποια ξηρά τροφή μένετε ικανοποιημένοι και οι δυο ;)

Aν κάνεις μία μίξη των δυο σε ποσοστό 30 - 70 ? Αν η Bonny ξεχωρίσει την Acana τότε σίγουρα θα ξέρεις.

Μήπως να δοκίμαζες κι εσύ την DogLovers?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί ο σκύλος πρέπει να φάει σκέτη κροκέτα!

Αν της βάλεις λίγο γιαουρτάκι, αβγουλάκι, κρεατάκι, κλπ, και αν έτσι τρώει και την ξηρά μετά, γιατί να μην το κάνεις;
Συμφωνώ, απλώς άλλαξε συμπεριφορά τις τελευταίες ημέρες. Η νορμάλ κατάσταση για τα lab μας είναι να τρώνε το φαγητό τους ανεξάρτητα συνοδευτικού:)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Εδώ θα συμφωνήσω ... αν θέλεις να της δίνεις καθαρά και μόνο ξηρά τροφή ... δυστυχώς θα πρέπει να επιμείνεις και να μην κάνεις πίσω ! Απλά ίσως πρέπει να καταλήξεις σε ποια ξηρά τροφή μένετε ικανοποιημένοι και οι δυο ;)

Aν κάνεις μία μίξη των δυο σε ποσοστό 30 - 70 ? Αν η Bonny ξεχωρίσει την Acana τότε σίγουρα θα ξέρεις.

Μήπως να δοκίμαζες κι εσύ την DogLovers?
Ντρέπομαι να πάω στον Ανδρέα (pet shop) και να πάρω και άλλη μάρκα.:p:D:D
Ήδη στο σπίτι είναι η Royal και η Belcando

Artemists

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2010
82
0

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
χα χα χα δεν παίζεσαι !!!

νομίζω αυτήν την παραγγέλνεις είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω ίντερνετ .... doglovers Πλήρες γεύμα Σκύλου, Πλήρες γεύμα γάτας,

Διάβασε εδώ τι έχουν γράψει συμφορουμίτες μας http://www.dogforum.gr/v3/διατροφή.άσκηση-16/dog.lovers.gold.ξηρά.τροφή.-την.ξέρει-19211/
Α... Όλα κι' όλα!!!! :p:D:D:D

Δεν αφήνω το Pet Spot (όσο βέβαια ο άνθρωπος θα αντέξει να με ανέχεται);):):)

Την doglovers την μελετάω εδώ και καιρό;):)

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί ο σκύλος πρέπει να φάει σκέτη κροκέτα!

Αν της βάλεις λίγο γιαουρτάκι, αβγουλάκι, κρεατάκι, κλπ, και αν έτσι τρώει και την ξηρά μετά, γιατί να μην το κάνεις;
Συμφωνώ, εγώ τους βάζω σε κάθε γεύμα ένα μόλις κουταλάκι του γλυκού διάφορα συνοδευτικά και τρώνε σαν
! Κάθε μέρα όμως διαφορετικό για να μην βαρεθούν. Είναι βέβαια λίγο αγχωτικό το τι θα φάνε κάθε μέρα αλλά και με το δικό μας φαγητό το ίδιο συμβαίνει. Γιατί όχι και για τα μικρά μου;

Κάτι άλλο που παρατηρώ είναι ότι οι θηλυκιές μοιάζουν να έχουν κυρίως καπρίτσια σε σχέση με τους αρσενικούς. Έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο; Μήπως είναι πιο πονηρές από τους αγαθιάρηδες άντρες της φυλής τους;

pan0s7

Member
21 Αυγούστου 2011
20
0
Καλησπερα παιδια! Εΐμαι καινουργιος στην παρεα και δεν γνωριζω αρκετα πραγματα. Εχω ενα λαμπραντορ που κοντευει τον 1 χρονο,τωρα τελευταια μου εχει δημιουρησει ενα προβλημα με το τριχωμα του. Τους τελευταιους 3 μηνες χανει πολυ τριχα που γεμιζει ολο το σπιτι,δεν μπορουμε να τον ακουμπησουμε. Ειπα στην κτηνιατρο οτι χανει πολυ τριχα και μου εδωσε κατι αμπουλες λαδιου και βιταμινων και μου ειπε οτι θα δεις διαφορα μεσα σε 3 εβδομαδες,αλλα τιποτα μετα απο 3 εβδομαδες δεν ειχε αλλαξει τιποτα. Μετα αποφασησα να παρω μια αλλη γνωμη απο αλλο κτηνιατρο ο οποιος μου εδωσε ενα συροπι YUMEGA DOG λεγεται αλλα και αυτο μεσα σε ενα μηνα δεν εκανε τιποτα. Μηπως καποιος εχει αντιμετωπισει ακριβως το ιδιο προβλημα που μπορει να με βοηθησει? Επισης που ειπαν οτι θα ειναι για παντα ετσι,παντα θα του πεφτουν ετσι οι τριχες!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Καλησπερα παιδια! Εΐμαι καινουργιος στην παρεα και δεν γνωριζω αρκετα πραγματα. Εχω ενα λαμπραντορ που κοντευει τον 1 χρονο,τωρα τελευταια μου εχει δημιουρησει ενα προβλημα με το τριχωμα του. Τους τελευταιους 3 μηνες χανει πολυ τριχα που γεμιζει ολο το σπιτι,δεν μπορουμε να τον ακουμπησουμε. Ειπα στην κτηνιατρο οτι χανει πολυ τριχα και μου εδωσε κατι αμπουλες λαδιου και βιταμινων και μου ειπε οτι θα δεις διαφορα μεσα σε 3 εβδομαδες,αλλα τιποτα μετα απο 3 εβδομαδες δεν ειχε αλλαξει τιποτα. Μετα αποφασησα να παρω μια αλλη γνωμη απο αλλο κτηνιατρο ο οποιος μου εδωσε ενα συροπι YUMEGA DOG λεγεται αλλα και αυτο μεσα σε ενα μηνα δεν εκανε τιποτα. Μηπως καποιος εχει αντιμετωπισει ακριβως το ιδιο προβλημα που μπορει να με βοηθησει? Επισης που ειπαν οτι θα ειναι για παντα ετσι,παντα θα του πεφτουν ετσι οι τριχες!
Καλησπέρα.
Τι τον ταϊζεις; Ξηρά τροφή; Aν ναι, ποιας μαρκας;
Που ζει; Aθηνα, επαρχία, σε αυλή, μεσα στο σπιτι;
Toν χτενιζεις καθολου;

Το να μαδαει αυτη την εποχη τοσο πολυ, δεν ειναι και πολυ φυσιολογικο.
Πάντως τα λαμπραντορ μαδανε ολο το χρονο απο λιγο, και μαδανε πολυ κυριως ανοιξη καλοκαιρι λογω ζεστης.

pan0s7

Member
21 Αυγούστου 2011
20
0
Την Royal Canin του δινω,στην Αθηνα ζει σε μια μεγαλη βεραντα τον εχουμε. Τον χτενιζω καθε δυο μερες,βγαζει τοσο πολυ τριχα οταν τον χτενιζω που ειναι λες και τον κουρευω! Ευχαριστω για την ανατηση!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Τοτε μηπως απλώς μαδαει απο τη στεναχωρια του επειδη ζει μονος στη βεράντα και ειναι στρεσαρισμενος και λυπημένος;
Kαι οι ανθρωποι οταν εχουμε αγχος πρωτα στα μαλλια βγαινει (τριχοφάγος, ασπρες τριχες, τριχοπέφτωση κλπ).

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
Τοτε μηπως απλώς μαδαει απο τη στεναχωρια του επειδη ζει μονος στη βεράντα και ειναι στρεσαρισμενος και λυπημένος;
Kαι οι ανθρωποι οταν εχουμε αγχος πρωτα στα μαλλια βγαινει (τριχοφάγος, ασπρες τριχες, τριχοπέφτωση κλπ).
Απ το στομα μου το πηρες.....Μηπως ειναι ψυχολογικο???

pan0s7

Member
21 Αυγούστου 2011
20
0
Λετε ρε παιδια? Και τι μπορω να κανω για αυτο? Αν τον εχω ολη μερα στο σπιτι με τις τριχες που βγαζει θα πρεπει καθε μερα να βαζω ηλεκτρικη,εξαλου πριν αρχισει αυτη η τριχοπτωση τον ειχα στο σπιτι μεσα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το stress όντως μπορεί να κάνει πιό έντονη την τριχόπτωση στο σκύλο... (Εμπειρική απάντηση)

edit: που το περίεργο με το κάθε μέρα ηλεκτρική? Και που να δεις σε περιόδους μαδήματος! 2 φορες τη μέρα + άλλη μια έξτρα πριν από προγραμματισμενη επίσκεψη, χε χε χε

Last edited:

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Λετε ρε παιδια? Και τι μπορω να κανω για αυτο? Αν τον εχω ολη μερα στο σπιτι με τις τριχες που βγαζει θα πρεπει καθε μερα να βαζω ηλεκτρικη,εξαλου πριν αρχισει αυτη η τριχοπτωση τον ειχα στο σπιτι μεσα.
Φιλε μου εχεις επιλέξει μια απο τις πιο ανθρωποκεντρικές φυλές του κόσμου. Δυστυχώς δεν εχεις αλλη επιλογή. Ο σκυλος μας -και ειδικά τα Labrador- ζουνε μαζι μας μεσα στο σπιτι. Το να μενει μονος του δεν ωφελει κανεναν. Ουτε εσενα που τον διάλεξες, ουτε εκεινον που δε φταιει σε τιποτα.

EDIT: Παντως για να νοιωσεις καλυτερα, και εγω καθε δευτερη μερα θα παιξει ηλεκτρικη ή swiffer στο σπιτι. Αλλα ενταξει δεν μου παιρνει πανω απο 15'. Σιγα το πράγμα... Βαλτο μεσα το σκυλάκι να στε παρεουλα. Να το χαιρεσαι και προπαντων να σε χαιρεται. Γιατι εσυ θα βγεις εξω να πιεις το καφεδακι σου να ξεσκασεις, εκεινο εσενα περιμενει.

Last edited:

pan0s7

Member
21 Αυγούστου 2011
20
0
Το ξερω εχεις δικιο,δικο μου το λαθος εξ αρχης. Απο σημερα λοιπον θα αρχισω να τον εχω μαζι μου στο σπιτι και παραλληλα θα του δινω και τα συμπληρωματα διατροφης! Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τον χρονο σας!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Το ξερω εχεις δικιο,δικο μου το λαθος εξ αρχης. Απο σημερα λοιπον θα αρχισω να τον εχω μαζι μου στο σπιτι και παραλληλα θα του δινω και τα συμπληρωματα διατροφης! Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τον χρονο σας!
Κάνεις το σωστό. :)

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Πάντος εγώ έχω δει διαφορά πλέον στην τρίχα χάνουμε πιο πολλές εδώ και 1 εβδομάδα!!
Φαίνεται και στο σπίτι αλλά και στο χτένισμα....βέβαια εσύ λες το τελευταίο 3 μηνό,τα παιδιά τα είπανε μια χαρά!!
Περιμένουμε νέα λοιπόν....

leniaxngl

Active Member
23 Ιουνίου 2012
37
0
Αθήνα
Εγώ πήρα το Λαμπραντόρ μου όταν ήταν 32 ημερών. Από τότε έχω αλλάξει διάφορες τροφές. Γενικά είναι δύσκολος και απαιτητικός. Κι αυτό γιατί οι γονεις μου τον καλομαθαν σε λιχουδιες. Και αν δεν ετρωγε το φαι του σε 5' ειχε μαγειρευτο. Τους τα εψαλλα και απο τοτε προσπαθουμε να τον μαθουμε να τρωει. Στην αρχη πηρα για Pedigree Junior, μετά Friskies puppy... Τις ετρωγε μαζι με λιγο γαλατακι με νερακι για να ναι πιο ελαφρυ ή με καμια σαλτσα ή με κατι αλλο συνοδευτικο. Μετα αρχισε να εχει διαφορα προβληματακια με το στομαχακι του και για αρκετους μηνες ετρωγε κατι i/d κονσερβες και μετα ρυζι με κοτοπουλο οπως μας ειπε η κτηνιατρος. Μετα καλομαθε ο κυριος και δεν ετρωγε ξηρα τροφη καθολου. Γυρνουσε το κεφαλι. Μετα αρχισαμε κονσερβες. Δεν συμφερει ομως οικονομικα ουτε και για την υγεια του ειναι τοοοσο καλες οσο η ξηρα τροφη. Μετα γυρω στους 6 μηνες του πηραμε Pedigree για ενηλικες, τιποτα. Μετα Friskies ενηλικων,παλι τιποτα. Μετα Purina One, αυτην την ετρωγε απλα οχι πολυ. Μετα βρηκαμε μια Frolic που ειναι για ενηλικες. Υγρες κροκετες. Αυτη του αρεσε. Απλα την ετρωγε μονο αν του τα κοβαμε ολα ενα ενα στη μεση. Μετα απο 2 βδομαδες αρχισε να τρωει τα μισα απ οτι επρεπε. Κ μετα τη σταματησε τελειως. Του πηραμε τη Royal Labrador για κουταβια και την τρωει σαν τρελος!!! Αλλα ειναι ακριβη η ατιμη! Αλλα τι να τον κανω; Φοβαμαι να παρω κατι αλλο και να μην τ φαει παλι.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
leniaxngl, τι ηλικια εχει το σκυλί τώρα;
είναι φυσικο αν είχε μάθει στο μαγειρευτό να μην τρώει ξηρά
Αν δε μπορεις να διαθέτεις τα χρήματα που απετεί η royal πάρε κάποια άλλη εξισου καλή και θρεπτική.
Μη μασάς, θα πεινάσει και θα φάει.